Rozhodovanie o potrate po nečakanom tehotenstve
Ahojte dievcata,mam doma 11 rocneho a 7 mesacneho..bohuzial,neplanovane a nechcenne som otehotnela a zistila som to skoro v 8tt..o 10 dni mam naplanovanu inerupciu v nemocnici 😔😭 manzel ma 57 rokov a o dalsom babatku nechce ani pocut,nevie si predstavit ako by sme to zvladli po vsetkych strankach..a ma pravdu 😔..lenze mna to strasne boli,neviem ako sa budem citit po tom,ci sa nad to povznesiem..co by ste robili vy na mojom mieste? Ach,taketo riesit pred vianocami 😩
Rozmýšľala si nad tým, že by ste si platili pomoc pri dvoch malých deťoch? Upratovanie, nákup a pod. Aj to je riešenie. Pre mňa by bolo v tvojej situácii najviac ťažké len to, že manžel má svoj vek, ktorý má. Ale ako písali vyššie, aj maličké čo teraz máte nemal v mladšom veku.
Ak by sa mu náhodou niečo stalo, ste finančne na tom tak, že by ste to rok max dva finančne zvládli? Máte rezervu? Toto by som zvažovala a o tomto diskutovala s manželom a naozaj si dopriala čas na takto závažné rozhodnutie.
Ak sa rozhodnete, že podstúpiš interupciu, už by som sa k tomu nikdy ale nikdy nevracali. Zobrala by som to ako fakt, že sme sa tak rozhodli a tak to je.
Nikto ale nikto nemá právo ťa súdiť.
Neplanovane a nechcene je u mna znasilnenie 🤷s vlastnym manzelom a pri 7 - mesacnom to nechapem.
@babulkomale mozno to 7-mesacne bolo planovane. Ze muz jej odobril na jej naliehanie ze okej. Jedno mozeme. Ktovie. Ale teraz toto?
Keby pojde na potrat a potom o pol roka co zas napise?
Tiez sme od rodiny daleko 300km. Vidim rodicov tak 5x do roka a to sa snazim pomoct ja im.
Nechce ani pocut.... hmm a co spravil pre to, aby o nom nepocul? Pokial by som na tvojom mieste isla na upt, od neho by som ziadala vazektomiu. Priznam sa, v momente kedy by chlap odmietal nase spolocne splodene dieta, v ten okamih by som o nho stratila zaujem (o chlapa). Toboz v takom veku, on odmieta prebalovat dieta, len aby to sam coskoro nepotreboval...
Ak dokazes uzivit aj sama 3 deti, ak by sa nieco muzovi stalo, co je uz dost mozne v jeho veku, tak si ho nechaj. Ja by som v takej situacii (a ani mojej aktualnej 😀 nam je dobre styrom) dalsie dieta nechcela. A neprezivala by som to tak. Normalne pragamtickr rozhodnutie.
@miskakyska zo vsetkych komentarov,tento tvoj je TOP! 🤦🏻♀️👏🏼 len pre ujasnenie:vek som pisala,aby ste tu,vy citatelky vedeli aka je situacia! Ani by ma vo sne nenapadlo,ze niekto by takto uvazoval,ako vy-pani zlata,mudra…a dalsie nechutne veci ani nekomentujem(tr…kat s dedom) to pise nejake 12 rocna pubertacka?? Dakujem,uz len od Vas si budem brat radu! 🤦🏻♀️ a mimochodom..pred 5 rokmi ,1.decembra som prisla o mamu,mala rakovinu…cudujem sa este aj ludom,co vam dali like 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@babulkomale jezis maria,proste sme sa nechranili ked som mala menstruaciu! !
No tvoj manžel mal dieťa v 56tke...na zo sa necítil byt starý? Teraz bude mať ďalšie ako 57rocny....velky rozdiel tam nie je.... Budú akoby dvojičky.... Ci kebyže by ste mali dvojičky namiesto 7mesacneho, tak by ste išli na potrat aj s nimi, len preto, že sú dvaja?
Mat dieťa v takom veku je veľká odvaha, takže kebyže píšeš pred rokom, že si tehotná a manzel kvôli veku nechce, pochopím to.... Ale toto jedno ste chceli a o pol roka ďalšie už nie?
Chápem aj tvoje obavy.... Veľakrát ženy aj pri plánovanom tehotenstve majú zo začiatku strach, ako to všetko zvládnu... Do toho ešte keď je dieťa neplánovane a ešte nemáš oporu ani v manželovi.... No ak nie si stotoznena s potratom, tak je skoro stopercentná istota, že budeš mať výčitky svedomia.... Možno dlhé roky....možno nikdy si to neodpustíš...
Pozri, zo začiatku nebudeš mať extra náklady, akurát plienky.... Oblečenie a hračky podedí od staršieho... Potom ich dáš do jasiel/škôlky, a pôjdeš pracovať aj ty.... S tým, že manžel môže mať zdravotné problémy v takomto veku a už nebude vládať behať po deťoch, si predsa musela rátať...
Rozprávajte sa veľa s manželom, ak sa dá, tak v kľude bez detí.
Chápem aj
Rozhodnutie je len na tebe a pripadne tvojim mužovi, ktorého ale názor poznas. Ak chceš pochopenie, odo mna ho máš, je to rozumne a pragmatické riešenie. Ak sa už rozhodneš, city bokom a mysli nato prečo to robíš. Držím palce, nech to má čo najmenší dopad na tvoj dalsi život. A chránte sa ďalšie razy..
@iv007 v 35 ma mat clovek rozbehnutu karieru,zazemie a uspory?? No prepac,vacsiu somarinu som este necitala! Pracovala som 10 rokov v bare,ale len part-time-cize 4,5 hodiny..a som vdacna,ze aspon toto som si nasla! Poznam dievcata,ktore maju 30 a viac a ziju este s rodicmi,pracuju ako ,,obycajne”predavacky a ziju z vyplaty do vyplaty! Nie kazdy ma karieru advokata,doktora..🤦🏻♀️
partner má 57 r. ? však to môže ísť na predčasný ak má odpracované 40 r....
a ty do práce a on bude s malými deťmi - keď ten kanec si nevie dať pozor...😉
dobre, dosť bolo, autorka - správna odpoveď neexistuje, musíš sa rozhodnúť sama.
Nezvyknem reagovať na takéto príspevky, ale autorka, je mi veľmi, veľmi ľúto, čo musíš prežívať... Osobne si myslím, že by si nemala oveľa viac prace pri ďalšom bábätku, lebo aj tak teraz beháš okolo 7mesacneho. O pár rokov by si bola vďačná, že mas dvoch, čo sa zabavia navzájom. Pri tom, ako ja ako mama neskutočne ľúbim svoje deti, si neviem predstaviť, že by som mala ísť na potrat. Viem, že za tvojim príspevkom je viac, ako si napisala, snáď tam nebude len tých pár viet. Ale myslím, že z toho, čo píšeš, to budeš veľmi ľutovať. Máš pred sebou veľmi, veľmi ťažké obdobie... Snáď sa rozhodneš správne. Veľa síl Ti prajem.
@tinka_1807 kvoli tomu si deti nerobime aby sa o nas staralo do smrti a nemalo vlastny zivot a ani mozno vlastne deti
@luciah187 suhlasim ale kedze sa tu vsetky otočili proti autorke, tak nech pocuje aj ine pribehy zien, ktore to neoľutovali.
V prvom rade posielam veľa sily aby si to čo najlepšie zvládla nech sa už rozhodneš ako kolvek ❤️.
Ja by som 3 dieťa do takejto situácie priviesť nechcela, manžel má už naozaj vysoký vek (ste od neho finančne závislí), brala by som ohľad na dve deti ktoré už mám. Ale to som ja, najlepšie spravíš ak si s partnerom sadnete a skúsite nájsť riešenie ako to celé najlepšie zvládnuť (nech už sa rozhodnete ako kolvek).
Tie hnusné reči si neber k srdcu ❤️.
pre všetky, ktoré riešia jeho vek (57 r.) Pri tom 7mesačnom už vek nebol dôležitý? Tak hádam už je jedno, či budú mať dve malé alebo jedno malé. Keby mala 7ročného, tak nepoviem, že zasa do plienok sa vracať. Ale pri 7mesačnom je to už fakt jedno.
Ja teda nie som proti autorke, naopak, chapem ju. Na co su tie urazky dobre?! Teraz je zbytocne riesit preco a ako je to mozne... proste stalo sa. Empatia tu viacerym chyba. Velmi tazka situacia pre nich a este jej nakladat, fakt nechapem. Autorka, dve deti je ovela narocnejsie mat a malicke duplom, bez pomoci byt na to sama. Manzelov vek hra proti vam, to uz nie je vek na male deti. Treba byt pragmatik a pozerat aj do buducnosti. Drz sa..
áno, v 35 už má mať človek aké také finančne zázemie. Si barmanka, to znamená, že cca od 19 rokov si mohla byť zárobkovo činná. Čiže 16 rokov si mohla zarábať. O tvojom v 57 rokoch už ani nehovorím.....takže áno, mali by ste mať už aké také finančne zázemie a nie je to somarina. Len obyčajná zodpovednosť k životu a k vlastným deťom
Vsak ano ked uz maju 7mesacne nevidim dovod nemat hned po dalsie , vsak robota rovnaka , ale z niecoho ten hlavny krk chovat treba. Neznasam reci nejak bolo nejak bude alebo ze to sa strati... akoze kam 😀. Tretiemu by sa neplatila strava,oblecenie, poplatky v skole ktorych je po chuja, cestovne, nejaky kruzok ? A ona este zije niekde v prdeli kde nieje praca .
Radost zit takto s tromi detmi
ježišmaria a ty v 35 rokoch nevieš, že môžeš otehotnieť aj cez menštruáciu? Kurnik, však keď mám 57-ročného chlapa, 7mesačné dieťa a bývam v jame levovej, a nechcem dieťa ani za svet, tak sa chránim aj cez menzes🤐
@miskakyska ty si pekne drzá k cudzej žene, čo si to dovoľuješ!!! Povedala by si im to aj naživo do očí??!!! Ty klávesnicova inteligentka
@la_dolce_vita s Tebou suhlasím a odsudzujem ženy,ktore jej tu vypisuju,že zabit,vrazda atd...
Dve tvoje detičky dostali šancu na život a tretie nie? Budeš ľutovať. Ja mám 3 deti, jedno ťažko zdravotne postihnuté, ale za nič na svete by som ju nedala. To najmladšie vás ešte aj doopatruje.
Nečudujem sa 57 rokov
Viete není len plodit ale starat sa živiť a nie z odretymi ušami 🤷♀️
Takže nedivím sa no áno isto strašne ťažké ale proste
Tak v 56 bol dosť mladý na dieťa ale v 57 už je starý a nedáte to? Zaujímavé...
Musíš si hlavne ty ujasniť, či tie výčitky svedomia za zabitie dieťaťa zvládneš alebo nie.
Autorka,
Rádiá ti ti niektoré ženy dať vedome usmrtiť bábätku kvôli človeku, ktorý ti nie je v tejto ťažkej situácii oporou a nevie byť mužom.
V prípade že dáš zomrieť kvôli takémuto človeku a strachu z opustenia, svoju dcérku alebo synčeka, myslíš si, že budete šťastní?
Práve v kríze sa ukazuje charakter človeka. Keď sa nedarí, keď je zla situácia, vtedy môžeš vnímať, s kým reálne žiješ.

@iv007 pozri, sú aj jednoduché ženy bez ambícií, alebo aj bez schopnosti plánovať. Sú ľudia, čo celý život nenadobudnú vlastne bývanie. Pre nás to môže byť nepochopiteľné. Ale nie sme všetci rovnakí.