Rozhodovanie o potrate po nečakanom tehotenstve
Ahojte dievcata,mam doma 11 rocneho a 7 mesacneho..bohuzial,neplanovane a nechcenne som otehotnela a zistila som to skoro v 8tt..o 10 dni mam naplanovanu inerupciu v nemocnici 😔😭 manzel ma 57 rokov a o dalsom babatku nechce ani pocut,nevie si predstavit ako by sme to zvladli po vsetkych strankach..a ma pravdu 😔..lenze mna to strasne boli,neviem ako sa budem citit po tom,ci sa nad to povznesiem..co by ste robili vy na mojom mieste? Ach,taketo riesit pred vianocami 😩
@zuzanockamt su to zive tvory, ked sa im nieco zle deje, urcite to citia
Toto rieš s odborníkmi a mužom. Osobne si neviem predstaviť mať dieťa so skorodedkom čiže by som nemala ani to predtým.
@jaass Primitívny je tvoj príspevok. Si fanatička.
Prepac za uprimnost, ale mas 35 rokov a holu rit, odkazana na muza v preddochodkovom veku? Co si robila doteraz? Kedy a kolko si pracovala? 35 rocny clovek ma mat byvanie, rozbehnutu karieru a nejake uspory, obzvlast ked nepozna pojem antikoncepcia. Doktorka ani psycholog toto za teba nevyriesia..
@zuzanockamt nepracujem…zijem v malej dedine,kde sa da robota najst len cez leto-sezonne..najblizsie mesto je vzdialene 50 km,tam by sa dalo najst nieco,len to si neviem predstavit tak daleko cestovat..a nemam kde nechat deti..manzel nas vie (zatial) financne zabezpecit,tak a robotu ani nehladam
@zuzanockamt je ľahké posielať druhu ženu aby zabila vlastne dieťa. Však?
@zuzanockamt možno rozmýšľa o tom, že zabiť si dieťa nie je ako vyhodiť staré ponožky. 🤷🏽♀️ A dristy o zhluku buniek si ušetrí. Embrio je krásne vyvinuté babo, so všetkými časťami. A vznikne z neho človek. Nie fredka, nie opica, ani žralok ale človek. Preto je aj oplodnené vajce orla zákonom chránené, lebo z neho vznikne orol. Život človeka má očividne menšiu hodnotu.
Chapem tvojho muza. Nie je to debil co ti spravil decko ako tu pisu tieto feministky. Boli ste pri tom obaja a ani jeden ste si nedavali pozor aj ked ani jeden z vas dalsie dietatko nechce. Nebudem ti hovorit co by si mala spravit, ja v tom mojom by som na potrat nedokazala ist. Nech sa rozhodnes akokolvek budes to mat tazke ale to asi vies. Drzim ti palce aby si nikdy neolutovala co urobis a hlavne sa zacni spravat zodpovedne.
Tak nemas to moc dobre zariadene, ale to uz je tvoja vec. Vela stastia kazdopadne.
@jaass
@lucia147852 Mne môžete písať čokoľvek. Ak by som sa ocitla v takej situácii, neváhala by som ani chvíľu. Išla by som na UPT. Takýto názor sa tu však nenosí a ženy sú zaň urážané, šikanované.
@zuzanockamt jasné, aj básničky rozprávajú 😃😃😃
@zuzanockamt no veď keď si tak nastavená, že nemáš problém s vraždou tak je to tvoja vec. Tvoje svedomie. 🤦♀️ vedome zabiť dieta to dokáže len prízemný človek.
@jaass ty vražda...
Uz to 2.babo v 57 rokoch je zaberak. Moze sa stat,ze dalsie by fakt nezvladol a malo by to velky dopad na vas vztah. Na druhej strane, on nevie,ako to 7.mesacne vzniklo? Ze si mal davat pozor? Ze je to cele hlavne jeho chyba? V podstate vas oboch - mali ste si davat extremny pozor. Ale ak mas kvoli tomu zostat s 3 detmi, z toho 2 batolatami sama,tak potom zvaz vsetky moznosti...Nechcene dieta,z kt.budu vsetci len nervozni stastni zivot mat nebude.
Ja si nedokazem predstavit v 57 rokoch vobec ziadne male dieta. Cize 7 mesacne a do toho tehotna.. ako dlho este bude muz pracovat? Co urobis, az ochorie? Budete bez penazi (kedze vas zivi manzel) a ty budes mat na krku okrem starostlivosti o dve male deti aj starost o choreho manzela. Ja to vidim na svojich rodicoch, ze zrazu po 60tke uz to nie je to, co byvalo a zdravotne problemy sa im len kopia. Sice zatial sa zvladaju o seba postarat, ale nedokazem si ich predstavit, ze by sa museli starat este o male dieta. Maju dost, ked tam obcas pridem so synom - sice sa tesia vnukovi, ale podla mna si aj vydychnu, ked odideme.
Mas pred sebou tazke rozhodnutie a vobec ti teda nezavidim. Nech sa rozhodnes akokolvek, drzim palce.
@jaass Áno, nemám s tým žiadny problém.
Vies co raz som sa pytala mojej tety, ktora bola na interupcii ci to niekedy oľutovala. Mala dve deti, muz nepracoval iba ona živila rodinu. Proste nedali by to ani financne ani psychicky. Povedala, ze v ten dany den, ked bola v nemocnici si to vyčítala ale potom uz nie. A teraz spatne uz vobec nie. Ze bola rada, ze dvom detom mohla dat vsetko co potrebovali a aj seba. Tak Skus sa aj ty skor zamerat na to, ze mas teraz 7 mesacne dieta a to ta potrebuje.
@betulinka1 kazdy ma ine svedomie, ja by som to asi nerozdychala. Treba kazdy aby podla seba posudzoval.
Manželov vek je len Tvoja výhovorka,aby si tu bola za peknú..
A čo by som robila ja?
No nič..netr***la by som s dedom, keď sa neviem chrániť.
Veda nieje deti narobiť,ale ich živiť a starať sa o nich..
Keď spomínaš už tie Vianoce..niekto sa lúči s niekým kto chce žiť a pre zákernú chorobu nemôže,niekto......a radšej nič...
@ukulela ja mam 36 a robim uz 15 rokov, nezarabam majland ani nemam zlate tehlicky, ale zakladne veci ako byvanie a uspory mam skor ako naplno sulozim a som tretikrat tehotna. Zije v zahranici, urcite by tam nezarabala minimalku ako pises. Rozumny clovek ide do zahranicia aby si financne prilepsil, nie sedel pri zadku 57 rocnemu muzovi.
Autorka, tu by som to neriesila.. reci typu vrazda apod ti to len zhorsia. Btw su to kecy, ved je to povolene aj zakonom a je to rozhodnutie zeny, ta moznost tu proste je a je to tak spravne. Moja rada je, ze sa rozhodni a viac to neries. Mysli na dovody, preco si sa tak alebo tak rozhodla. Nezavidim ti, ale je to len vas problem a ty si to najviac odskaces ☹
Komenty necitam , ja som prekvapena ze vobec mate tak male dieta ked mas muza ktory ma skoro 60 .
Ja by som si dieta urcite nenechala na tvojom mieste keby viem ze dalsi hladny krk nemame, no muzovi by som dobre vycistila bachor ze napustit Ta vedel a potom to berie ako hotovu vec ze ty pojdes na potrat.
Siel by klusom na vazektomiu
Byvate v dome? Mate vytvorene zazemie pre 3 deti? Ano, mate malicke dieta, s dvoma rovnako malymi sa manzel bude musiet tiez viac obracat, a vek ma uz skor na deda ako na otca, takze ho chapem… hlavne si myslim, ze akokolvek sa rozhodnes, musis to jemu povedat vcas, inak je to podla mna dost risk, a moze vam to celkom narusit vztah.
Aha teraz som si precitala dalsi komentar… potom ano, interupcia vyzera ako racionalne riesenie. Bude ta to boliet a matat, ale casom sa s tym vyrovnas. Urcite preto nebudes zrutena do konca zivota, take psycho scenare, co su tu popisane, ta maju len vystrasit a citovo vydierat.
a to 7 mesačne sa ako pritrafilo? To sa vám tiež podarilo len tak? Keď bol muž v 56 dostatočne mladý na dieťa, tak aj v 57 je rovnako "mladý".
Neuvažovala si predsa dať dieťatku život a umiestniť ho po narodení do baby boxu,alebo podstúpiť utajený pôrod v nemocnici a odísť bez dieťaťa?Na svete je pár,ktorý ti bude vďačný,že si im splnila sen o bábätku.🙏.Nebudeš si vyčítať jeho smrť.Je to veľká obeta donosiť dieťa,ale tvoje svedomie ťa po zlom rozhodnutí môže trápiť celý život.😥
@autorka prepac, ze ti to napisem takto natvrdo, ale to, ze mas stareho muza, ktory nieje fit bola tvoja volba.
Tiez zijeme v zahranici a pri prvych dvojickach sme boli tiez na ne sama. Vlastne dieta si mas strazit sama a nie zatazovat rodinu. Neviem kde v zahranici ste, ale za normalych okolnosti mas problem najst jasle alebo opatrovatelku ovela mensi, ako na SR a je vela organizacii pre matky s detmi, ktore pomahaju.
Ak ta nepo*ebal v spanku, ze si o tom nevedela, tak to necakane, nechcene a neplanovane tehotenstvo nieje. Ak s tym storoznena niesi, tak na potrat nechod. Dieta mozes dat na adpociu alebo sa starat.
Hlavne tu nevyplakavaj, nerobis dobre dietatu v brusku, dietatu uz narodenemu a ani sebe. Rozhodni sa a konaj.

A čo chceš pocut? Máš muža ktorý by to vekom mohol byt otec… sulozit bez ochrany očividne vládze. Ak nechcel dieťa, mal sa o to postarať. Ja by som na potrat nikdy nešla. O čo je toto dieťa horsie ako to 7 mesačne? Je rovnsko vaše. Nepýtalo sa, aby vzniklo. Vzniklo z vašej nezodpovednosti. Keď sulozim musím si byt vedomá aj následkov. A ty pri veku partnera dôchodcu si musíš byt vedomá, že nemôžeš byt finančne odkázaná na neho, ale budeš ťahať ty