Sklamanie z pohlavia
Ahojte. Som nešťastná z môjho pocitu. S mužom sme sa 6 rokov snažili o bábätko. Naša cesta bola dlhá a náročná. Mam za sebou 1 potrat v druhom mesiaci. Teraz, keď som konecne tehotná a dozvedeli sme sa to najdôležitejšie, ze čakáme chlapčeka a je zdravý, mi prišlo hrozne ľúto, že to nie je dievčatko. 😥 vzdy som mala taky sen, mat dcérku, malú kamošku. Celý čas mi dávalo telo a hlavne myseľ signály, že to bude dievča. Mozno som si to až príliš želala a teraz to je taky sok, ze je to chlapec. Musím to normalne spracovávať a je mi z toho veľmi zle. Zle mi je z toho, ze ma to vôbec trápi. Ze to vôbec riešim. Pritom na sone som sa usmievala, je krásny ako obrázok a som šťastná prestastna, ze je zdravý. Prosím vás, ja si myslím uz o sebe, že som uplne hlúpa a hrozne sa hanbím sama pred sebou, ze prechádzam takýmito pocitmi. Ženy. Ja neviem co mam robit. Ako zmeniť zmýšľanie? Raz sa teším, potom mi pride ľúto. Vidím v kočíku niekde dievčatko a príde mi to ľúto. Citim sa zo seba hrozne :( viem, ze ma tu určite zvozite a nalozite mi asi ešte viac. Ale prosím o radu. Bojim sa starostlivosti o syna, ze bude nervak ako moje krsniatko 2j ročné, bojim sa ze ma tieto pocity neprejdu. Jednoducho som zo seba veľmi sklamaná.
Písala som to vždy pri takejto téme a napíšem to znova- ja som odjakživa chcela syna,aj ho mám,ale bohužiaľ kvôli komplikáciám po predčasnom pôrode je ťažko postihnutý. Nie nadarmo sa hovorí, že nech je to čo chce, hlavne nech je zdravé
je to normalne pri prvom sm sa tesili ze to bude dievcatko mali sme
vybrate len dievcenske meno… bol to chlapec a taky uzasny ze pri druhom tehu sme
chceli znova chlapca… a je to dievcatko - rovnako uzasne ;)
@lunademonica podarené 😄 my sme asi nejakí opační s mužom.. pôvodne sníval o dcérke a ja som vždy chcela synov 🙂 on sa dcéry nedočkal a zrejme sa už ani nedočká, no tiež už si zvykol a je rád že máme len chlapcov a sám hovorí o prípadnom 4. dieťati výlučne v mužskom rode 😄
Prejde to, poznám ten pocit 🙂 u nás boli v rodine len dievčatá,tak všetci (aj ja) sme automaticky čakali,že to bude dievča (ale je pravda,že keď som už bola tehotná,mala som tusaka,že ani nie..taký pocit) a ja som sa na to aj tak pripravila. Dokonca ako dieťa,keď som sa hrala s bábikami,tak to boli vždy len dievčatá, v obchode som sa nikdy nepozrela na chlapčenské oblečenie. A potom prisiel osudný ultrazvuk 😅 Keď ho už budeš mať, tak postupne,ako si preskakate rôznymi aj uskaliami, chorobami, prídeš do momentu, keď si naozaj úprimne povieš to otrepané ale pravdive: hlavne nech je zdravé. Minule som sedela na lavicke na ihrisku a pozorovala somq dievčatka, pekne nahodené v satockach, ako sa hrali na predaj zmrzliny, dobrý deň,poprosím jahodovú,nech sa páči atď.. a potom som sa pozrela smerom k môjmu synovi,ktorý sa práve,aj s iným chlapčekom, snazili dostať sa odrazadlom na smykalku len z opačného konca... Tak som si vzdychla 😄 Ale tie pusinky od neho, objatia by som nedala za nič na svete. Budeš ho milovať rovnako,ako keby bol dievčatkom.
@penelope2066 na chlapcekov orientovane znacky su napr little people, loow fat kids, bubbe, masch mnie, nu nu, ale aj hm klasika, gap, newbie maju pekne veci, lindex, reservet, next, ale to su take zname klasicke znacky, ktore pozna kazdy...davam aj usit ked natrafim na peknu latku
Máš nejaké predstavy ktoré si si vybudovala a už si akoby takú postavu knižnú mala v mysli živú. Teraz ti ju zabil chlapec. Preto ťa to tak trápi. Stačí ak si znovu budeš budovať novú predstavu aké to chceš mať. Ako ti tu písali. S chlapcami je taká zábava rovnako ako s dievčatami. Budete spolu stavať domy vysypávania smeti so smetiarmi on ich bude z kočíka sledovať. A s chlapcom môžeš byt tiež veľká kamarátka. Všetko bude dobre. Zabudni na minulosť mysli len na prítomnosť a keď snívaš tak snívaj nové sny.
@lunademonica Moja dcéra ma aj ružové ale ma aj po synovi oblečenie a nemá problém ju do modrého obliecť, čisto chlapčenského. Keď sa mi páči vzor, oblečenie je za fajn cenu, neriešim farby. Jedine čomu sa vyhybam je biela, ale aj biele tričko ma no tiež bol na nej pekný vzor. Tak či tak je jedno do čoho sa dieťa oblečie, aj tak mi syna čisto v modrom, s modrým dudlom a v tmavomodrom kočíku nazvali dievčatko 🤷♀️ Nepotrebujem za každú cenu ani drahe značkové veci, tak či tak z toho dieťa zachvíľku vyrastie a môžem si to zavesiť potom akurát tak na vesiak a chodiť to obzerať 😀 A ešte lepšie keď to potom aj dieťa zašpiní a matka sa ide zblázniť z flaku lebo mikina za 30€ a pomaly toľko vysolí za pracie prostriedky len aby ten fľak z toho dostala 😂
@breznica ono je to take najvacsie a najpravdivejsie klise na svete pre mna... ked sa ma niekto opytal co to bude a ze ci som spokojna, vzdy som vravela, ze uplne mi to je jedno, hlavne ze bude zdrave a naozaj som to myslela uprimne vazne, dokonca som pohlavie dcerky vedela az po prebudeni z narkozy cize tak 2 hodiny po porode, myslela som si, ze aka euforia na mna pride ked to bude po syncekovi dievcatko - dcerka, ale jedine co ma zaujimalo ci ma 10 prstov, a vsetky kocatiny 🙂 a stale si stojim za tym, ze ci chlapec ci dievca jedine co chcem aby bolo zdrave...mrzi ma ze si mala tyzky porod aj stav tvojho snyceka, pri takychto prispevkoch si clovek uvedomi, ze na com zalezi a ze zdrave dietatko neni samozrejmost
@maxxim ja by som v dobrom, kazdej zene zelala zazit si ten pocit ze sa dozvies pohlavie az po porode, nieco uzasne, najkrajsie prekvako na svete, som si ista, ze by bolo ovela menej zlomenych srd pre sklamanie z pohlavia a zeby by si viac uzili tehotenstvo, ja som dcerke nakupila celu vybavicku 3 dni po porode este z nemocky, meno sme vybrali rano v den sekcie, a aj keby mi doniesli v perinke ufona tesila by som sa ako blazon, ved nie nadarmo sa pohlavie v niektorych krajinach moze prezdradit az od urciteho mesiaca, lebo v rabskych krajinach napr chodial na nelgalne potraty s dievcenskymi polodmy, tam chcu iba chlapcov...smuta doba toto, a vdakabohu ze este neexistuje nejaka lekarska metoda, ze by si zena vedela pohlavie vybrat este pred porodom, to by bolo strasne
@lunademonica ja sama milujem ked je dcerka v takej ciernej, hodi sa to k jej povahe, ona je rebelka proste, len na 3 rocne dievcatko tazko zhanam cierne vecicky
To najúžasnejšie a najmagickejsie na tehotenstve je to, ze o pohlavi nerozhodujes ty, ci muž, ale Boh (vesmir, osud.. Nazvy to ako chceš ). Proste bolo ti dane chlapciatko ako dar a ty ten dar zaiste prijimes s tou najväčšou laskou, vdacnostou a pokorou 🙂 som si ista, ze ho budes lubit najviac ako sa len da a spoznas bezpodmienečnu lasku ❤️.
@bielavila veru existuje. Da sa pri umelom oplodnení vybrat pohlavie ale IBA zo zdravotného dovodu - su totiž choroby ktore sa dedia iba v rovnakom pohlavi, ak ma taky poskodeny gen matka i otec, a vedia, ze ak sa im narodi dcera, tak bude vazne postihnuta alebo neprežije, tak daju embryo na genetiku, tam zistia pohlavie a vyberu to spravne, ktore do matky vlozia.
@bielavila ano, dievcata su rebelky! <3 aj moj bojovy trener to hovoril 🙂 a tak to ma byt. Moja prva hrdinka bola Xena. A cierna farba je dokonala, lebo su v nej zastupene vsetky 🙂
Este toto ta mozno povzbudi; moja svokra ma dvoch synov a hrozne sa tesila ze pri vnucke si to vynahradi, ale teda prisiel chlapec a tak ho miluje, ze sa niekedy bojim ze mi ho ukradne :D uplne je do neho zblaznena.
A dnes uz neplatia stereotypy ze co robia zeny a co muzi...ja som napr s otcom prezuvala pneumatiky, rubala drevo, pobila sa ked bolo treba, hram na elektricku gitaru a obliekam sa do ciernej, mama sa mi cely zivot neuspesne snazi obliect ruzove kvetinkove saty, fuj nikdy si to nenavlecem, :D takze tie idealy s pohlaviami niekedy nevydu no.
Aj ja som to tak mala pri prvom, teraz cakam dievcatko, a to mije chlapčiatko 2,5r je velmi šikovny, rozumny, a nie je vobec “čert”🤭
Ja mám deti tri - starší dvaja sú chalani (chcela som dievčatko), tretie, neplánované je dievča a to jediné je nervák. Ale že súper NERVÁK. Odmalička sa za všetko hádzala o zem, hrýzla, a aj teraz je zúrivejšia a konfliktnejšia ako obidvaja chalani dokopy.
Aj si hovorím, či to nieje preto, že som tretie tehotenstvo bola strašne nervózna.
Kľud, pohlavie dieťaťa nemá vplyv na to či dieťa bude nervak alebo nebude.
@penelope2066 ale keď sa podarí dobre nakúpiť, taký je zlatý 😃 a úplne najradšej ho obliekam na spoločenské udalosti, tam je úplne na zjedenie 😃
Presne tak isto poznám ten pocit . Tiež som túžila mať dievčatko . Od doktora som odišla z plačom keď mi oznámil že to bude chlapec . Za pár dní ma to prešlo . Neboj bude to dobre 💯 narodil sa mi synček a nevymenila by som ho ani za 100 dievčatiek 💯🌹
@katuskamala1 ano to viem, ale vdakabohu neda sa to pouzit na “ komercne ucely”
Žienky, musím vám povedať, že odkedy som sem toto pridala a čítam si komentáre, tak od toho dňa sa na to uz dívam inak. Ako keby ste mi "dali facku" a prebrala som sa. Dnes som si uvedomila, že s úsmevom hladkam bruško, prihovaram sa mu a predstavujem si aké to bude a ako bude vyzerať keď sa narodí. Ženy, ja sa naňho teším 😍 ďakujem ❤️
Autorka, to som veľmi rada a predstav si že keď sa narodí, tak budeš mať pocit, že k tebe patrí a v tom momente si iné dieťatko u seba nebudeš vedieť predstaviť. Chlapci sú úžasné stvorenia a ich svet je kúzelný 🙏
Želám ti všetko dobré, hladké tehotenstvo a ešte hladší pôrod. Je super, že si si toto všetko tak rýchlo dokázala uvedomiť a čo ty vieš? Možno sa ešte veľa vrkôčikov narobíš 😊
Tak si to len uzivaj, uvidis ako sa ti zrazu zapacia tie krasne modre vecicky, drobne frajerske botasky, siltovky… ja som sa velmi ukludnila hned po prvom nakupe co bolo hned po sone a ked som si to nebickovo modre oblecko a hracky , decky, rozlozila na gauc cela som sa rozplyvala😊 tak ut mozete aj meno vyberat 😜
@misinka0611 áno. Pozerám stale na fotku z 3D sona a nechápem, ako mi to mohlo byť ľúto. :( je taky krásny, nevinný a co je najpodstatnejšie tak je zdravý. Predstavujem si, aký bude krásny ked sa narodi a bude mi robiť radosť. ❤️ a ďakujem za pekné priania a za podporu ❤️
@bielavila áno, aj ja si pozerám vecičky co som kúpila a rozplyvam sa nad nimi ☺️ bude to super 🥰
Inak moj syn, isto taky bude i tvoj je velmi galantny. Taka dalsia vyhoda mat syna. Pochváli ma aka som krasna ked si dam suknu, otvori mi dvere, vezme tašku, da kompliment... (ma 5r). A ozaj chlapci su straaasne mojkaci 🙂 Dievcatka (aj ta moja) je proste tatova 🙂
@katuskamala1 áno, potvrdzujem už ako dospelá dcéra 😄 mám už dávno po 30 no stále som ockova princezná 😍 s mamou mám fajn vzťah, ale sú veci o ktorých vie len otec 🙂 dokonca v puberte som všetko hovorila otcovi, mamine takmer nič 😁 ešte aj o frajeroch vedel vždy prvý 😄

@stannkal môžem dať otazku? A čo muž? Aj ten je vnútorne nešťastny?