icon

Sklamanie z pohlavia bábätka

9. feb 2022

Ahojte. Viem že sa tu nájdu zienky ktoré ma nechopia. Ale. Som bývalá snažilka o miminko. 4 roky bez šance otehotniet. Bolo mi jedno či chlapec či dievča len aby som v zdraví donosila a aby sa mi narodilo zdravé miminko. V 17 tt mi lekárka povedala ze na 80% dievčatko. Nejak sme tomu hnet uverili a začala som sa tešiť na dcérku už som mala aj Meno . No dnes na poradni mi vraví že to je chlapček. Akoby ma obarila horúcou vodou . V hlave sa mi burili všelijaké myšlienky bolo mi aj do plaču ale potom prišli výčitky . Neviem celý deň som taká nervózna podráždená. Je tu niekto a niečím podobným? Prejde ten pocit z sklamania? . Som nahnevaná na samu seba .ach

anjelicek26
9. feb 2022

Ved to je normalna reakcia, ked je nieco inak, ako si to v hlave vysnival, planoval.. "sok", to nie je sklamanie, ale proste velka zmena a vsetko v hlave do zakladov preplanovat na novo... bolo by cudne, keby si ten pocit nemala podla mna... prerovnas si to v hlave a zacnes sa tesit, kazde pohlavie ma to "svoje" uzasne a jedinecne...

jarmila2010
9. feb 2022

aj ja som mala vycitky...lebo syna som cakala,ako 35r..pred tym potrat...rozum mi hovoril,ze mozem vobec rada,ze cakam dieta,ale ten pocit sklamania som najskor nevedela vobec ukorigovat...

autor
9. feb 2022

@maribell hej to si myslím aj ja lebo čítala som pár príspevkov kde zienky boli až tak sklamane že uvažovali nad prerušením tehotenstva. Toto by ma vo sne nenapadlo. Teším sa že čakám zdravé dieťatko rozprávam sa s ním aj všetko. Len som blba že som sa tak namotala na dievča . Veď to sa zvykne stáť. A niektorým dokonca pri pôrode že je opačne pohlavie

autor
9. feb 2022

@jarmila2010 chápem úplne. Tiež som si nemyslela pred tým že niečo takéto budem riešiť. V štádiu snaženia sa

autor
9. feb 2022

@anjelicek26 áno máš pravdu . Veď čakám 1 miminko tak ešte mám čas mať aj 2 krásne dcérky

mikadooo
9. feb 2022

To prejde neboj 🙂. V kľude si tie pocity pripusti, ale nečváchaj sa v nich. Postupne sa sama budeš prelaďovať na chlapčeka 🙂. Najneskôr po pôrode zistíš, že sa vlastne nič lepšie ani nemohlo stať 😄.

katie253
9. feb 2022

Moji kamaráti čakali dievča, na každom sone im doktor potvrdil, že dievča. Veci ružové kúpené...
A hold na pôrodnej sále vyšiel chlapček......SURPRISE......

nikaeli
9. feb 2022

áno, niektoré ťa odsúdia, iné pochopia.. zažila som niečo podobné.. mám už veľkú slečnu, čoskoro bude mať 15.. rozvedená, s druhým partnerom som 2x potratila a nie a nie sa dočkať druhého bábätka.. akceptovala som tento fakt a zmierila sa s tým, že budem mať len jedno dieťa.. a v tom som otehotnela.. 3 rôzni lekári nám povedali "dievčatko", dokonca aj na poslednom veľkom ultrazvuku v nejakom 32tt.. sama som to tak cítila, ako píšu dievčatá vyššie.. dcéra sa tešila, pomáhala s výbavičkou, v piatok k nám dorazil bordovo.červený kočiar, boli sme pripravení.. a na poslednom ultrazvuku v pondelok doktor hovorí "futbalista krásny zdravý, môžeme rodiť" - dcéra sa v sekunde rozplakala, doslova vzlykala, ja som pár ďalších viet nepočula, videla som len ružovo.fialové veci v skrinke, šatočky, bábiky 🙈 áno, bol to šok.. pár dní som pozerala na tú našu výbavičku, až som ju pobalila a utekala kúpiť niečo chlapčenské, kým bol čas.. a hej, kočíkoval sa vo svojom bordovom ferari :D dnes už má 4 a je riadny šibal, samozrejme, že ho budeš milovať a chrániť, neboj ❤ prajem veľa zdravička, držte sa!

autor
9. feb 2022

@nikaeli vau. Tak ja som nemala kúpené vôbec nič. A vieš čo radšej teda ani nebudem ešte nejaký čas 😀

autor
9. feb 2022

@katie253 tiež som počula už o takých prípadoch. Lekárka sa smiala a vraví ze no toto nijak už neskrykeme tie vajka vidno 😀

alienkami
9. feb 2022

Kupovať môžeš, ale pre istotu sa zameraj na neutrálne veci. Žltá, béžová, jemná zelená... vlastne čokoľvek okrem cukríkovo ružovej. 😂

crystal17
9. feb 2022

Ja som si tehotenstvo dlho odkladala a tak podvedome som si myslela, ze ked raz budem tehotna tak budem mat dceru. Najprv nas prekvapili zle testy, tak sme sa stresovali kvoli jeho zdraviu, nakoniec vsetko bolo v poriadku a zaroven som sa dozvedela pohlavie babatka - chlapec. V dany den som sa snazila ovladat a nedat na sebe poznat ani si pripustit sklamanie. Kym vecer na mna neprehovoril muz, ze som zrejme sklamana z pohlavia. Vtedy som sa neudrzala a pustila som vsetky emocie aj slzy. Takto sme si telefonicky trosku poplakali aj s mojou mamou a do rana bolo vsetko OK. Od vtedy uz nebolo co viac riesit. Vzdy som bola nastavena na dceru aj vyrastala medzi zenami, teraz so synom nevidim ziadny roziel (ako keby som mala dceru). Som zasvatena do muzskych zaujmov a uz nic neriesim. Vsetko je super tak ako ma byt. Dieta je laska na cely zivot. paaa

noami12
9. feb 2022

Po 4 rokoch snaženia, bud šťastná ze sa podarilo, že máš v sebe zázrak a ze je zdravé ❤ snažili sme sa 2 roky, bolo mi úplne jedno ci to bude dievčatko alebo chlapec, aj keď snívala som vždy o dievčatku, splnilo sa mi to a možno že by som bola sklamaná aj ja keby mi po čase povedia ze to dievčatko není, ale to by bolo asi iba v ten prvý moment 🙂 ťažko sa vžiť do situácie, napríklad moja maminka keď ma čakala, tak do pôrodu bola v tom ze som chlapec 😀 už aj meno som mala vybraté a ten šok keď som prišla na svet a jej povedali ze som dievčatko 😀

lylyjana
9. feb 2022

chlapci su mamankovia 🙂 Ale myslim si, ze pre teba je to akoby si prisla o nejaku osobu, lebo uz si sa akoby "spoznavala" so svojim dievcatkom a teraz bum, je to chlapec a to "tvoje" dievcatko je prec. Ale neboj, su to len pocity, tie prejdu. Mne to bolo tak na 99,9% jedno, co to bude, ale tak na 0.1% som si zelala chlapca a som za neho hrozne rada, je to moj mini partak 🙂

autor
9. feb 2022

@noami12 vieš čo som šťastná. A veľmi mi pomohlo že som sem napísala. Uľavilo sa mi a teraz keď cítim ako ma kopka tak som veľmi šťastná 🥰

noami12
9. feb 2022

To je najhlavnejšie, ako hovorím to mohol byť ten prvý dojem z tej správy, bola si už nastavená na to ze to bude dievčatko 🙂 hovorím, možno aj ja by som bola chvíľku sklamaná, ale nič by sa nezmenilo na tom ze by som sa prestala tešiť uvidíš nakoniec si nebudeš vedieť už inak to aj predstaviť keď budeš mat syna v náručí ❤

kacka945
9. feb 2022

Stalo sa mi presne to iste co tebe. Vytúžené bábätko,bolo mi úplne jedno co to bude. Na 1.velkom usg povedali, že to bude dievčatko. Dosť som sa na tu predstavu upla. A na 2.velkom usg to už bol na 100%chlapcek. V ten deň som sa ešte držala, ale na druhý den keď manžel odišiel do práce som si poriadne v posteli ráno poplakala. A v ten moment som zacítila prvýkrát pohyby dieťatka. Tak som cely deň plakala preto, lebo som mala výčitky z toho, že som vôbec plakala 🙂 Tehotenské hormóny sú hrozne 🙂A teraz sa už toho nášho chlapceka neviem dočkať. Držím prsty

itka1
9. feb 2022

stalo sa mi nieco podobne asi od 16tich som tuzila vzdy po dievcatku prve tehu mi hned povedali v 16 tt ze chlape reku nevadi druhe bude dievca pri dryhom synovi som od zaciatku tehotenstva bola skalopevne presvecena ze to je dievca tehotenstvo prebiehalo uplne inak ako pri prvom fesak sa dokonca dlho srival takze pohlavie sme sa dozvedeli az v 27tt mala som nakupene uz aj neake ruzove veci lebo ved to bude 100pro baba ked doktor na sono povedal ze chalan bola som strsne sklamana ale po par dnoch ma to preslo a a zacala som sa tesit na chlapceka aj ked teda bola vusnivana baba ale ver mi ze teraz by som mojich chlapcou nedala ano za nic na zve a milujem ich nadovsetko aj ked niekedy dokazu robit riadne hluposti a aj poriadne ma nahnevat ket toho maleho uvidis pri te ti aka si bola v tej chvili hlupa ale za vsetko mozu hormony neboj niesi ani prva ani posledna ktorej sa to stalo milovat ho budes rovnako ci ma susku alebo bimbasa 🙂

autor
9. feb 2022

@kacka945 presne ja to tak mám. Muž do nočnej a ja som si ľahla taká smutná a zrazu ma začal kopať. Akoby to cítil. 🥰

nuci616
10. feb 2022

Tak verím, že sú žienky, ktoré majú vysnené pohlavie bábätka a hlavne keď sa dlho snažia ale vážne si v tejto dobe treba povedať, že jednoducho čakáte dieťatko a zdravie je najviac 🙂

ivkaivka9
10. feb 2022

Nečítala som všetky príspevky, ale v mojom prípade to bolo naopak. Ja som si nič iné ako chlapca nepripúšťala, od mladého veku som tak bola skrátka nastavená, že budem mať chlapca + partner má z 1. manželstva 2 dievčatá, tak u mňa to bolo jasné. Po ultrazvuku kde mi povedali, že to bude dievčatko, prišiel takisto šok, cestou domov som sa ešte držala a keď som prišla domov tak už to bolo - krokodílie slzy, plač... volala som partnerovi a on chúďa na základe môjho zúfalstva sa zmohol iba na "no nevadí". 😂 😂 😂 Teraz ju milujeme najviac na svete 😘

zamcanka79
10. feb 2022

Podstatné je aby si mala zdravé dieťatko. Na pohlaví vôbec nezáleží. Ver, že veľa mamičiek by bolo rado za akékoľvek pohlavie len nech je zdravé,keďže majú choré detičky alebo nemôžu mať žiadne. Chalanisko bude možno trochu náročnejší aj nemusí, ale ber to aj z tej praktickej stránky. Ja som sa chlapcovi veľmi potešila 🙂 aj keď niekedy by som ho najradšej roztrhla ako žabu 🙈 má 3 roky. Ešte sa môžeš tešiť, že to vieš pomerne skoro. Keď som bola v nemocnici tak jedna baba porodila, oteckovi prišiel lekár povedať, že je tato no oznámil mu, že sa narodilo iné pohlavie ako čakali 😃 takže hlavu hore bude dobre 😉

katarinakatka57
10. feb 2022

@autor ja ked som sa dozvedela, ze budem mat syna, preplakala som celu noc, ze to bude chlapec🙈😅teraz má syn 10 rokov, a ja nemôžem byt už pyšnejšia mama😃je šikovny, mudry, empaticky... Takze vobec sa netrap, vela mamiciek sa "sklame" z pohlavia, len vacsina to neprizna😆

penelope2066
10. feb 2022

Netráp sa,tiež som to tak mala...Moja cesta k bábätku bola tŕnistá (dva MA).Takže tretie tehotenstvo som bola celý čas na rizikovom.No napriek tomu som bola od začiatku tehotenstva presvedčena,že to bude dievčatko 🙂 Keď mi gynekolog povedal,že to bude chlapcek,bola som sklamaná.Potom to postupne prechádzalo.Teraz mam synček 10 mesiacov a svojho chlapčeka milujem na najviac na svete ❤️

darinkazv
10. feb 2022

Ja som tak ostala sklamana, ked prisli vysledky z Babygen testu. Mame doma 3 dcerky. A nejak som citila, ze tento raz to bude chlapcek. Ine som si nepripustala, proste som to vnutorne tak citila. A ked prisli vysledky, veru som si dost poplakala. Manzel nechapal, ze preco nariekam, ved hlavne je, ze je zdrave. Ale ano, je to tak. Tiez prisli na mna vycitky, ze som nenormalna, ze placem. Ved kazde dieta je dar. To sklamanie opadlo a ostal len strach, aby babo bolo vporiadku. Citim jej kopanceky a slzy radosti sa mi tisnu do oci, ked ju vidim na monitore pri sone a pocujem jej srdiecko krasne bit. Milujem ju uz teraz. Rovnako, ako jej starsie sestry. ❤️😉

kallanchoe
10. feb 2022

Tiež som bola 2 krát na tom tak.....pri druhom som si aj poplakala,lebo som vedela že tretie už mať nemôžme...milujem ich najviac na svete...za nič by som ich nevymenila❤️žijem pre nich, dýcham....ale túžba po dievčatku ostane stále....

kittykat22
10. feb 2022

Ono vo finale je jedno co budes mat. Pretoze ten vztah naviazes s tym dietatom ktore k tebe pride. Ten syn ti da lasku, usmevy, objatia a budes z jeho naklonnosti roztopena ako snehuliak. Bude pre teba tak specialny a len tvoj, ze ta nikdy nenapadne myslienka, ze by si ho vymenila.

A ako pisali vyssie, je jasne, ze si dostala sok, ze cakas chlapeceka a nie dievcatko. Pretoze ked ti lekarka povedala, ze to bude dievcatko tak si s nemu obratila tie city. Uz vidis tie veci, vyberas mena, pozeras po dievcatkach na ulici. Samozrejme, ze sprava, ze to bude chlapcek bola studena sprcha 🙂 Podla mna su tvoje pocity uplne prirodzene.

tafita
10. feb 2022

Ja si myslím, ze chybu spravila doktorka.
Mam viac deti a vzdy mi povedala radsej neskor pohlavie, ako na 80%. Ked by mala iba hadat, nepovedala by. Vzdy dodala, ze priroda vie byt betarka, ale na 99,9% je to dievcatko.
Je podla mna pochopitelne, ze si sa nastavila na dievca.
Neboj sa, budes lubit aj chlapceka, prvotny sok prejde.

aylinn
10. feb 2022

Ja som otehotnela síce neplánovane ale cely život som túžila po dievčatku odkedy som pociťovala že raz dospela budem chcieť byt matka 🙂
Pohlavie sme nechceli počuť tak sme povedali sestričke aby to napisala na papier. Že si spravíme mini gender reveal party a dozvieme sa to tam samozrejme som nevydržala ani do auta 😂 musela som si to pozrieť. No to ti bol taký škrabopis!!! Že sme to nevedeli rozlúštiť , ja som žila v Španielsku a myslela som že nám to napisala nejak v hadankach , myslela som že to napisala po anglicky že Ovaries ako vaječníky tak som začala skákať 3 metre a pišťať že mám dievčatko😃 ale exovi sa to nezdalo tak to poslal kamarátovi španielovi a on že - VARON, gratulujem.😃 domňa hneď smútok , ja som si odvtedy ani brucho nehladkala ani som sa netešila. Kým som ho neporodila a odvtedy ho milujem každý deň viac 😍😍 chlapci sú super , bude to tvoj maznačik a ty jeho kralovna ☺️😍 držím palce aby tehotenstvo pokračovalo ľahko 🙂

21
10. feb 2022

Je to úplne normálne. Prijmi svoju reakciu a ravdepodobne sa jej zbavíš. Chlapci sú super. Maminkine ciciky. Mám dvoch. A tretie dievča. Tatinkova princezná.