Sme v drahom podnájme a otehotnela som. Mám si bábo nechať?
Zeny blba tema asi na MK ale skusim. Mam 35r,8r dceru z predosleho vzathu. Priatela ma v starostlivosti jeho 10rdceru. Ostala som tehotna.Nemame vlastne byvanie. Sme v podnajme s 2detmi.Po covide uz nemam ani financnu rezervu, nic. Mame drahy podnajom nakolko sme styria. Financne ako tak zvladam vsetko ale len preto ze pracujem po nociach. Ak si babo necham uz nas hadam nikde ani do podnajmu nevezmu. Hypo v dnesnej dobe v nedohladne. A ja sa nebudem mat moc ako o vlastnu dceru starat ked budem bez prijmu. Nevien co dalej..
Nedaj si ho preč, môžeš to ľutovať a už to nevrátis.
Je veľa žien co ti rado pomôže. 🍀
@lalenka33 Len pozor, ja so Zazvorkou v 95% nesuhlasim, ale to, co predvadzas Ty, je kybersikana. Nie je to fer hra.
@drahomirrra a to, čo predvádza ona je fér hra? Písať niekomu, že má krv na rukách, obviňovať ho z vraždy? To je čo? To nieje kyberšikana? Krivo niekoho obviniť z vraždy je normálne? Ja svoje vyjadrenia za kyberšikanu nepovažujem, a všetky info o nej sú od nej. Keby ona nešikanovala svojimi rečami iné, ani ju by nikto nešikanoval. Je tu xy žien, ktoré sú pro life a dokážu svoj názor vyjadriť slušne, nie tak ako táto.
Zeny o 5dni mam termin. A stale nejsom rozhodnuta. Som moc sebecka ak poviem ze teraz mi ke fajn, chodim do prace, dcera vtedy k otcovi. Ja bohuzial stale nenadobudam pocit chcet byt znova matkou. Neviem si opat predstacit ani len tehotenstvo. :(
Daj na adopciu. Čítala si vôbec, čo ti tu píšu?
Je to len na tebe, urob take rozhodnutie, s ktorým dokážeš žiť TY. Nikto nemá právo hovoriť ti do toho, lebo všetko budeš znášať sama.
Už skús len porozmýšľať nad tou adopciou alebo napísať do poradne Alexis, ak však ani to nezvazujes, si pevne rozhodnutá, tak už urob ako uznáš ty za vhodné. Už je to len na tebe.
Tak sa tu nevypytuj, keď odpovede žien, ktoré ti tu venovali svoj čas ani nečítaš. Za prvé je to neúcta, za druhé je to blbé a za tretie je to sebectvo. Ale to, že sebectvo je tvoja silná stránka je už vidno z tvojich príspevkov a tvojich argumentov. TEBE je dobre, TY chodíš do práce, TY chceš mať kľud, TY si rozhodnutá, TY, TY, TY a TY. A aj tak trtkáš prvú ligu, otehotnieš, aj keď dieťa nechceš a ako nejakú vec, psa, či nepotrebnú záležitosť ho necháš zabiť, lebo TEBE musí byť dobre a TY.
Okej, ale potom tu nepýtaj rady a nepíš o pár mesiacov ako to nevieš spracovať. Také ako ty len kopnúť do riti a hnať okadenou metlou.
A áno, som vulgárna a ČO. Z takýchto množiarní mi je nevoľno. Ľudia sa dnes snažia citlivo, diplomaticky všetko vysvetľovať, odporúčať poradne, psychológov, baby v Alexis a div takejto trúbe nefúkajú do zadku, a pozrime, kam nás táto dnešná diplomacia a citlivosť dovádza. Ženské tu denne riešia potraty, akoby šli na nákup do Mekáča. Akoby to bolo nič. Pritom majú všetky podmienky, len by chlap musel zamakať a nájsť lepšiu robotu, alebo druhú robotu. Len by museli prevziať zodpovednosť. A mám pocit hrôzy z toho, že občas tú zodpovednosť prevezmú lepšie 20 roční, než starí 40 roční, čo by mali mať rozum. Fuj.
@drahomirrra kto povedal ze som to necitala?! Ano kludne mozees byt vulgarna lebo je to nechutne ja sama nejsom toho zastancom. Ale pokial nie su podmienky atd je to naozaj len na rozhodnuti danej zeny. Trtkam a som mnoziaten 🤭podla mna TRTKA kazdy aj ten co dieta nechce nemyslis 🙂 a ano ako si mi to napisala priznavam som asi dost sebecky clovek. Ale ppzeram nato ze uz kedno dieta mam ktore v podstate nemam este zabezpecene a mam si nechat druhe. Neviem no proste je to aj urcity strach.. Ak pisu o adopcii no to by som nikdy nedokazala nosit 9m dieta a potom go dat prec. To nikdy.
@annamalaga o tom alexis som vcera akurat nieco zaregistrovala ano. Adopcia to by som nedokazala
Autorka, si už rozhodnutá, samé som sebec, nie adopcia, neviem si predstaviť tehotenstvo. Všetko ako nejde a vôbec ani len náznak toho ako by to možno išlo. Ak teda si rozhodnutá, máš termín, čo od žien tu očakávaš. Podporu, pochvalu? Ja dokážem pochopiť keď niekto ma väzbe dôvody, znásilnenie, zlý zdravotný stav, keď je ohrozená matka aj dieťa, alebo postihnutie dieťaťa. Ale dôvod ako som sebec, mám prácu a nechce sa mi zas vychovávať ďalšie dieťa, po tom ako žena otehotnie a teda neviem nakoľko sa aj chránila a ked už nepoužila ani tabletku proti uhniezdeniu, tak to sú pre mňa veľmi slabé dôvody. Nesúdim ta, len konstatujem. Tak sa teda o 4-5 dní príprav a nemút tu vody s touto citlivou a pre mnoho žien aj bolestivou témou.
Takto ti poviem, mila autorka. Vo vseobecnosti a v realnom zivote vulgarizmy nepouzivam casto.
Pouzivam ich vtedy, ked je to vystizne a nutne. Pri tebe to nutne je. A ano, trtkame vsetci, ale my ostatni na rozdiel od teba vieme ako a nezvazujeme zabitie vlastneho decka, lebo nevieme co z roztopase “lebo moja prva dcera”. A toto dieta, co mas v bruchu je co? Susedkine? Tie, ktore som si urobila ja, behaju okolo mna, nakolko som prevzala za svoje konanie zodpovednost, a moj muz by siel aj do troch robot, ale svojej krvi by sa ako otec nevzdal.
@zazvorka87 Nehrot to, pri takychto damach to nema vyznam. Nech sa kazdy zodpoveda za svoje ciny sam.
@drahomirrra nic v zlom ale ak ta takato tema nejal vykolajuje nereaguj na take temy..
@zazvorka87 chapem tvoje pohnutky, rozumiem Argumentom, vo väčšine suhlasim, tiež nie som zástancom potratov, ale nemôžeš niekoho nútiť a tlačiť do toho, aby mala dieťa, ktoré nechce. Vieš aké je traumatizujúce vyrastat v rodine, kde si nechcena? Či ako je jedno, že život ma síce naprd, ale hlavne že je na svete?
@zazvorka87 ty mas tusim nejaky problem, nie? myslim ale sama so sebou, lebo je neuveritelne co tu dokazes pisat..Ak chceš zachraňovať svet, da sa to aj inak ako vypisovaním taranin na nete, ktorym koli aj tej chabej formulacii ani nikto nerozumie.Adoptuj si deti, ktoré nikto nechcel a staraj sa uz o existujuce deti.To budes to bozie poslanie aj plniť, nie len o nom rozpravat..
@zazvorka87 ok, ale odpovedz mi na tu poslednú otázku, tie pekné teórie čo tu píšeš su jedna vec, ale realita je často iná.
@zazvorka87 poznám, niektorí sa pokúsili o samovraždu. Doteraz sa z toho nevyhrabali. Fasa život čo?
Si v situacii ktora nie je neriesitelná a aj ked je tazká, pomoct si viete.... len treba aby sa otec dietata viac "nakopol"... ine by bolo keby uz mate postihnute dieta, ci vy ako rodicia tazsie diagnozy ci vazne zdrav.problemy..... ale vas jediny problem je drahy podnajom... v tomto pripade by som nad potratom ani neuvazovala... a to sme sami na tom financne ostali biednejsie a doma aktualne novorodenec... no spravim prve posledne aby to deti nepocitili. A myslim ze v tazkych situaciach su teraz tisice rodin.... snad sa nebudu konat hromadne potraty..... vela stastia.
@zazvorka87 nikto jej tu za zvazovanie potratu netlieska, ale nútiť niekoho robiť niečo čo nechce, tiež nie je v poriadku.
@zazvorka87 uzavriem to tým, že potrat ma byt to najkrajnejsie rozhodnutie, ale nechajme tie, ktorých sa to týka rozhodnúť same.

Nemôžete si zobrať hypotéku? Aj keby na niečo menšie, staršie.. teraz nejde o to mať super bývanie. Možno keď sa porozhliadneš zistíš, že každý mesiac aj ušetríš keď budete platiť hypotéku a nie podnájom. Nedá sa donekonecna existovať v podnájme.. nachvíľu OK ale aby ste s detmi “ vyhadzovali “ za podnájom nerozumiem tomu. Čo sa týka bábätka tomu stačí malo veci v bazari sú po bábätkách takmer nové, pekné, plienky sú akurát položka, ix krát som tu videla za veľmi malo kočík a ženy zvyknú veci aj darovať. Skús porozmýšľať.