Som 3x tehotná, ale muž dieťa nechce
Ahojte baby potrebujem poradiť prosím čo mám robiť podariilo sa nám s mužom zas byť tehotný ale mám strach 2x som bola cisárskym mám dvoch chlapcou jeden má 8rokou aleje postihnutý a druhý ma len 2roky čo mám robiť muž nechce 3dietá a ja si zobrať dieťa nedám .
@janetinka27 podľa tvojej odpovede si absolútne nepochopila moj komentár.
@tiezjedna tak ak mas chut, napis mi, co si tym chcela povedat.
@janetinka27 je to na strane 2, komentár 10:40. Skus si ho prečítať ešte raz.
@tiezjedna ja som to citala. a co som na tom nepochopila? pises ze vedome privedie dieta do rodiny, kde uz je postihnuty surodenec a tak mladsi nedostane na vyber a musi sa narodit do takej postihnutej rodiny? takze co. je lepsie ked sa mladsie dieta nenarodi alebo je lepsie, ked postihnute dieta daju prec a mladsie dieta budu k empatii vychovavat inak? alebo co navrhujes, kedze uz je tehotna a chces, aby nove dieta nebolo privedene do tejto situacie?
@lukasko12 Ist n'a interupciu kym sa este da. Ked deti ste uz nechceli tak preco ste nepodstupili sterelizaciu alebo muz vazektomiu vyhli by ste sa tomu co teraz nastalo. Vravite ze prveho mate a je zdravotne postihnuty co ma velmi mrzi a urcite to mate tazke a aj budete mat , je to velmi tazke ,Mali by ste to dobre zvazit doba je velmi tazka
@adrianka2606 v prvom rade by som nekonala tak, ako autorka. Tým pádom by som sa nemusela pýtať hlúposti. Ja sa tým odpovediam naozaj nečudujem.
@janetinka27 nepochopila no... to že "nemá na výber" sa vzťahovalo na to, že bude musieť časť svojho života "obetovať" súrodencovi či chce alebo nie.
@tiezjedna no ved rozumiem. A? Alebo ako by si to riesila?
@janetinka27 ja? Šla by som na potrat. Rozhodnutie neľahké, ale racionálne.
@tiezjedna zabit zdrave dieta, aby netrpelo tym, ze bude mat postihnuteho brata a obmedzovany zivot.
@tiezjedna a mas s niecim takym osobnu skusenost, ci radis ist na potrat zene len tak, lebo si si na to teraz vytvorila nazor? Ja postihnute dieta mam a ak by som bola pred rozhodnutim, ze nechat si zobrat dalsie postihnute dieta - tak do toho nejdem, necham si ho. O zdravom dietati ani nehovorim. Ako mozes niekomu tak vehementne radit v takejto vaznej otazke?
Ja nerozumiem,preco ti to dieta urobil,ked ho nechcel? V prvom rade,za to,ze si tehotna moze on.. ked dieta neplanoval,mal si snad davat sakra pozor .. a teraz ako co? Ty mas ist na potrat, obetovat sa,niest celu zodpovednost za jeho minutku rozkose? A on co, aku obetu prinesie?
Ak sa nejaka zena rozhodne ist na potrat,musi to byt v prvom rade jej rozhodnutie,nemoze byt k tomu donutena..
Ja mam tiez 3.sekciu a ziaden problem nebol.. Drzim palce az to nejak spolu vyriesite
@lukasko12 no co uz mas robit. Sadnut si s muzom, vylozit na stol logicke argumenty, co zvladnete a co nezvladnete, nie typu “ja chcem” a “ja nechcem”. Neviem, kde tu zeny beru taku istotu, ako to zvladnete, ked nepises podrobnosti, ako zijete teraz. Ja som urcite za zivot, ale mozes skoncit aj sama s troma detmi, tak ci si na to pripravena.
Toto je jedna z diskusií, ktorá ukazuje že ľudstvo ide do záhuby.. a nie, nie je to kvôli gramatike.. je to kvôli neempatickym ľuďom...
@lenkakravcova ale ja sa nevyjadrujem k tomu, koľko deti majú mať, do toho ma nič nie je, a ci majú zdravý vzťah. Reagujem na tvoj koment, v ktorom spomínaš ako ukazovateľ problému výlučne gramatiku. "S tou gramatikou predpokladám, že ani ty a ani muž nebudete z nejakej strednej alebo vyššej sociálnej vrstvy, takže by nebolo veľmi dobre (pre 4.dieta), ak by ste plodili ďalej."
@jana_eyre_2 Toto fakt myslite vazne??? Cital som uz vela blbosti na tomto jednoduchom fore ale vas nazor/pohlad preraza dno. Pravze keby viacej ludi pouzivalo hlavu a rozmyslalo nad dosledkami a skusilo sa zamysliet co bude. Zhrniem vam fakty:
- pani ma 2 deti ( jedno je postihnue)
- manzel 3 dieta nechce
Ano som neempaticky clovek ale zato viem zratat 1+1
Ze ked mam prijem 1000€ a hypoteke 700€ a ostaneme mi 300€ nepojdem na cestu okolo sveta ale do chorvatska mimo sezony.
A skuste mi prosim vysvtlit co vo vasom pripade znamena nazor " ludstvo ide do zahuby"
P.s z SJ som mal na zakladnej 3 🤣
@jana_eyre_2 toto je jedna z diskusii ktorá ukazuje, že väčšina ľudí našťastie premýšľa hlavou. Na rozdiel od autorky.
ja neviem ale môže byť toto reálna téma? Pravopis 0 bodov. Aj to svedčí o inteligencii človeka. Ďalšie dieťa nechcem ale nechránim sa. To čo toto je? Nechápem. Neverím, že niekto môže byť tak sprostý a takto sa chovať, keď ďalšie dieťa nechce.
@vlado818 A teraz co? Ved situacia sa neda pretocit o 3 tyzdne dozadu, panovi nasadit kondom alebo ho poklepat pri tom sexe po ramene a upozrnit ho, aby sa jej spravil na brucho 🙈🤦♀️. Su manzelia, splodili dieta. To je fakt. Nespravila si ho ta zena sama, boli pri tom obaja. Ak ten muz nechcel dalsie deti: 1.mohol ist na vazektomiu 2. mohol si nasadit kondom 3. mohol pouzit prerusovanu suloz. Pravdepodobne nic z toho nespravil, tak uz teraz len ta empatia a nie odsudzovanie, posudzovanie, povysovanie sa nad nimi. Mat 3 deti nie je az taka katastrofa, vela rodin ma 3 a viac deti. Ano, bolo by rozumne si pri porode podviazat vajecniky, ale to je cisto rozhodnutie autorky. A toto rozhodnutie robia aj inteligentne zeny, aj dobre zabezpecene zeny. Nie je to tak, ze podviazat vajecniky si ma nejaka luza, ktora by sa nemala uz mnozit. To co je za nehumanny pristup a prispevky? Od zien? 😔
Muž nechce ??? A to akože ako ? Čo tak vytiahnuť ? Kondóm ,antikoncepcia ? Nemusela si teraz riešiť tento problém .Keď muž nechce ,mal sa dostatočne chrániť ..Teraz máš možnosti len dve ..potrat alebo ho vynosiť a prijať so všetkými rizikami ..či už s mužom ,alebo bez muža .Neviem ,akú radu teraz čakáš ??? Nezodpovední ste obaja ...mali ste si dať pozor
@janetinka27 pýtala si, čo by som urobila ja. Tak som ti odpovedala. Ja mám na to iný názor, vidím veci tak ako sú a nič si nebulíkujem. Zvlášť beriem do úvahy fakt, že by som na tie tri deti mohla zostať sama, pretože muž sa s rozhodnutím nechať si dieťa nestotožňuje a teda musím počítať aj s tým, že to nezvládne.
@dadis ja jej nič neradím. Odpovedala som na otázku, čo by som urobila JA. Nikde nepíšem, že to má urobiť ona.
@tiezjedna este dobre, ze to teda nie je tvoje dieta. ale stacilo to napisat priamo a nie pisat, ze som ta nepochopila.
@janetinka27 to nepochopenie sa vzťahovalo i inému komentáru. Ja by som svoje riešenie nepísala, keby si sa naň priamo nespýtala...
@vlado818 keď sa už radis k tým inteligentným určite vieš čo je to dysortografia a koľko ľudí ju nemá diagnostikovanu.. nie, z toho človek nevyrastie a NIE nie je to ukazovateľom ani inteligencie..
Zaujímavé ako si sa zameral na autorku, ale o jej mužovi nepovieš ani slovo.. no schválne kto najviac mohol ovplyvniť otehotnenie? Ona snáď? Vážne? A môj názor preraza dno?!

@monika185243 sudny clovek si o druhom spravi obraz aj podla gramatiky. Uplna normalka, neviem nad cim sa vzrusujes