Som štvrtýkrát tehotná a rozhodujeme sa, či si dieťa necháme
Ahojte som 4x tehotna a teraz riesime s manzelom ci si dietatkl nechat alebo nie, prislo necakane neplanovame no proste je tu. Mam strach a neviem sa rozhodnut. Som v 6tt
Platime toho vela sme v 3 izbovom byte plis psik. Prosim o radu. Som zufala
Tak dajte preč psa. Neviem si predstaviť milovať svoje 3 deti a to štvrté chcieť zabiť pri spomienkach na to aké boli bábätká, prepáč. A neviem prečo práve toto z tých 4 chces zabiť? Prečo nie druhé? Jaaaj, to už by nebolo legálne.
@marticka92 Ja som takto neplanovane otehotnela 2x,mali sme uz 3 chlapcov a potom prisli dve dievcata ,sme radi 🙂 drzim palce aby ste to zvladli
Ja by som to zobrala z druhej strany. Si zmierena s tým, že by si išla na potrat? Lebo to si ponesies so sebou celý život. A určite to nie je ľahké s tým žiť. Rozhoduj sa nie len podľa financií, aj keď je to tiež veľmi dôležité, ale duševné zdravie je dôležitejšie.
Ja mám 5 žijúcich detí a jedno mi bohužiaľ vo veku 17 rokov zomrelo . Pri poslednom tehotenstve som mala 42 rokov, nebolo plánované a riadne ma zaskočilo . Ale dnes som nesmierne vďačná za to že som si ho nechala. Má 6 rokov a je skvelý .
@marticka92 a koľko máte rokov?
@kvetinka75 mam 32
Ak ta trapi len ten byt. Mozno by to vyriesili poschodove postele a casom by ste kupili vacsi, ak sa da. Ty sa poznas najlepsie vies ci ti upt nesposobi ttaumu? Aby si potom neolutovala a nemala psychicke problemy. Vacsinou normalne milujuce mami to ups baby neolutuju ked si ho nechaju. Poznam zeny ktore upt poznacilo na cely zivot. Ale stretla som aj take co vobec nelutovali a urobili to viac x. Nech sa rozhodnes akokolvek. Bolo by idealne potom riesit vasectomy aby sa to neopakovalo.
@andrejkap123 a kde autorka píše, že sa o dieťa nebude starať ona ale súrodenci? A prečo by nemali deti pomáhať rodičom? Postrážiť súrodenca znamená, že sa o neho sústavne starajú? Ja som tiež pomáhala mame so súrodencom od mojich 13 rokov a nemám pocit, že by som mala pokazené detstvo. A predstav si ja som bola s ním doma od rána ako išla mama do roboty až do poobedia kým neprišla z roboty. Hlavne teda cez prázdniny. Cez školský rok bola škola, jasle potom škôlka. Brata som každý deň brala z jaslí, zo škôlky. Doma som ho prezliekla aj prebalila, aj spať poobede uložila. A nikdy opakujem NIKDY som nepovedala ani nemala pocit, že by som mala pokazené detstvo. Neviem, či je to teraz taka móda, že deťom nedávate žiadne povinnosti, neučia sa vzájomne si pomáhať. Podľa diskusii čo tu čítam, len aby sa na tie deti nikto nepozrel, nič od nich nechcel.
@marticka92 keď je niekto zufali a platí veľa a.nevie či si môže dovoliť štvrté dieťa tak nie je o čom
@marticka92 mladucka este 👍
@marticka92 Nebodaj ta oplodnil duch svaty. Ja viem ako sa robia deti. Mam 2 v 4. izb. byte. Antikoncepciu neuzivam tak mna ides poucovat? Mala si vyplakavat pred sexom nie teraz
@marticka92 Prosím??? Toto je "konečne normálny komentár k téme"? Ostatné neboli normálne a neboli k téme? Alebo ti tento konečne potvril, čo si chcela počuť, že máš na ten potrat ísť? Tak načo si sa potom pýtala?
@h2 nie takto som to nemyslela narazla som na vamajka ci ako ma len som zle klikla
@vamajka tak vy ats tada fakt nieco dakujem pekne
@marticka92 ok ale uz nejdem radit ked dalsie rady nie su k teme 🙂 vsetko dobre
@marticka92 Tak neviem, na koho komentár si narážala, lebo vamajka písala až po tebe.
Neviem radiť, musíta sa rozhodnúť sami. Kamoška totálne nečakane otehotnela s dieťaťom číslo 5!!! Bol to pre nich totálny šok. Dieťa si nechali a ona je rada, že tak urobili. Staršie deti bábatko veľmi ľúbia. Nevravím, že je to pre nich brnkačka, ale zvládajú to aj ona aj manžel.
@luciah187 nic take som nepovedala samozrejme dakujem za vsetky rady samozrejme rozhodnutie je na mne jedna ma tu uraza ine radia ako v zlom sne. Chcela som len radu nie vycitky. Zrejme uz na toto forum nikdy nepridem. Dakujem
@marticka92 nic som nevycitala, snazila som sa pomoct. Neprijemne komentare od ostatnych ma mrzia, s tym zial treba vzdy ratat. Ludia su vselijaki. Nech to dobre dopadne 🙂
@marticka92 Ktoré rady sú, ako v zlom sne? Že si máš dieťatko nechať? To je najlepšia rada, akú môžeš dostať. Keď niekto rýpe kvôli tomu, že ste sa mali chrániť, to nie je rada.
@marticka92 ahoj rozhodnutie je samozrejme len na vas s manzelom, ale podla toho co si napisala, nie ste v dakej hroznej krizovej situacii kedy by stvrte dietatko predstavovalo daku "katastrofu".. teda nie je v tom vazna choroba, znasilnenie atd. Co ty vies, mozno sa vam o par rokov podari aj nove byvanie, a aj keby nie, mozete si spravit dve detske izby a vy s muzom budete mat spalnu spojenu s obyvackou, kopec ludi tak zije a su stastni.. vsetko sa da. Jasne ze mas strach, to je uplne pochopitelne a nikto ta za ten strach nemoze odsudzovat, ale skus sa pozriet na svoje tri deticky, urcite ich lubis nadovsetko a nevies si predstavit ze by si jedno z nich nemala 🙂 velmi drzim palce
Mam z teba pocit ze si chcela pocut ze 4 deti v 3 izbaku je moc kludne chod na upt. Ale to fi normalna zena nepovie. Ty nepotrebujes nikoho “ požehnanie” zariadit sa Podla seba. To rozhodnutie je len na tebe ty s nim budes zit.
@marticka92 zufale je, ze vobec matka 3 deti je zufala zo stvrteho. Ani my sme stvrte neplanovali, ale kedze sme boli otvoreni zivotu, tak sme ratali s tym, ze ak pride, postarame sa. A to som mala uz dost aj zdravotnych problemov, aj vyssi vek (39r.).
Ak ste stvrte nechceli, bolo sa treba poriadne chranit. Ale to uz je teraz rada po funuse.
Nase stvrte je nasa neskutocna radost, sice mame malinky 3i byt, ale prerabame dom, len teraz je to o hubu, lebo sa veci skomplikovali, ale zvladneme to.
No ja by som radila si to dobre premysliet, lebo to stvrte je tak isto krasne, zlate, ako tie predosle tri. Nasi sa neskutocne doplnaju a kazdy je niecim inym vynimocny. Nie je to lahke, ale da sa to zvladnut, ked sa chce. Musite vediet, ci chcete a mate kapacity, napriklad najst si lepsie platenu pracu,...male babo az tak nestoji, pokial kojis a mas podedene oblecko, horsie je to potom neskor, ale to uz aj Ty pojdes do prace. Veci sa zmenia. Moze sa to zlepsit vsetko. Zivot je dar, kolke by chceli a nemozu, alebo len tazko, mat deti...
@mamamasama u nas podobne. A kus menej priestoru, kedze mame malinky byt, ale to sa riesi uz tiez.
@andrejkap123 no to fakt prehanas a hrotis to. To ako keby si ty bola decko v puberte, ktoremu sa nic nechceee...akoze s cim pomoct? Dozriet, podat hracku, kym napriklad daco odbehnem do kuchyne, ked sa drobec uci chodit? Ked su v tej 1 miestnosti, tak preco nie? Take drobnosti a vela matke pomozu. Alebo mne napriklad 2,5 rocneho prebalila 8 rocna, aj to je zle? Proste chcela.
A to len hras alebo si naozaj taka nechapava, co tym "pomoct" vsetky myslime? Alebo sa strasne dnes nudis 😅🤣.

@andrejkap123