Som štvrtýkrát tehotná a rozhodujeme sa, či si dieťa necháme
Ahojte som 4x tehotna a teraz riesime s manzelom ci si dietatkl nechat alebo nie, prislo necakane neplanovame no proste je tu. Mam strach a neviem sa rozhodnut. Som v 6tt
Platime toho vela sme v 3 izbovom byte plis psik. Prosim o radu. Som zufala
@andrejkap123 je mi vas luto. Nase deti sa predhanaju o to, ktore postrazi. Ja tu netvrdim, ze maju vsetko robit a starat sa. Ja vravim, ze pomozu ked bude treba. Sa upokojte prepana.
@andrejkap123 vam deti doma nepomahaju? S nicim? Riady, prach, nakup? Aj ulohy za ne robite? Aby ste sa necudovali, ze z nich vyrastu nesamostatni rozmaznanci.
@marticka92 kazdy ma pravo na svoj nazor, ale niektore su fakt jak z doby kamennej. Sadnite si na to este riadne s muzom, predebatujte, vyjadrite pocity a obavy, v konecnom dosledku sa aj tak vy dvaja musite rozhodnut.
@marticka92 to ozaj si hovoriš chcem nechcem nechám nenechám?
najhoršie možné forum si si zvolila na tuto otázku
krestanská čast si tu hned urobí sabat s tým že jasné zvládnete aj misiu na mesiac a všetko bude totálne ružoveé a ideálne
sama vieš že máš vyber - nechat, dat na adopciu, interupcia
čo tam ako chceš radit alebo riešit
krestanka ti povie jasne nechat za akýchkolvek okolnosti, ateista musíš sa sama rozhodnut ty budeš to dieta vychovavat, platit riešit nie my ,vy oni, ja
štát vieš aké prispevky dostaneš, čo ti poskytuje ako matke tak sama vieš ako to dáte
sadni za stôl spočitaj financie či utiahnete platit škôlku /školu všetky príspevky aj platby za 4 deti, a kde ho uložiš spat, či máte vôbec hypoteku šancu brat atd
@luciah187 nie jasne ze domace prace maju mat co tu miesate dve odlisne veci? Ale starat sa o novorodenca / batola / male dieta ked budu tinedzeri lebo RODICIA NEMAJU CAS na stvrte dieta urcite nie je ok! 😂 (teraz nenarazsm na autorku ona sa vyjadrila ze by to neurobila)
@andrejkap123 nikto nenapísal starať sa ale pomôcť. A to sú dve rozdielne veci.
@kvetinka75 dobre pomoct a s čím? 🙂
@marticka92 ja som bola na Tom rovnako, štvrté neplánované, a teraz sa veľmi vytesujem z mojej 10 mesačnej Alžbetušky, všetci ju zbožňujeme.... držím palce! A povzbudzujem nechať žiť dieťatko. Budete mať z nej/neho veľkú radosť. Si už skúsená, nie si nováčik v materstve, zvládneš to ľavou zadnou ☺️
@andrejkap123 čítaj čo píšem. Mama sa chce osprchovať, tak sem-tam kuknem do postielky alebo kočíka. Alebo chcem ísť na wc tak dajú na neho pozor. To je také náročné? Čo také užitočné robia staršie deti doma celé dni, že nemôžu 5 min dohliadnuť na mladšieho. Alebo sa potkne zodvihnúť ho? Alebo mu pustiť TV?
O dieta sa maju starat rodicia nie surodenci. ;)
@kvetinka75 znovu sa opytam. Kto strazil prveho ked nemala mamicka starsieho surodenca? 🙂 na tych 5 minut? 🙂
Dali ste tri ,dáte aj štvrté ,ak ho dáš preč budeš si ho do konca života predstavovať ,aké by bolo,koľko rokov by malo...
No blbá situácia ale tak sú horšie veci na svete.hlavne po pôrode vyries ako prvé ,že už žiadne iné tehotenstvo nebude
@andrejkap123 počúvaj ty verklík, tu nejde o prvé ale o 4. Situácia sa zmenila a aj podmienky. Ty si jak stará zakonzervovaná stará dievka, čo si stále ide dokola to isté.
To aj ja môžem tvrdiť, prečo majú teraz ženy toľko fin. príspevkov, keď ja som nemala. Zrušiť!!!! Veď keď to tak bolo vtedy, nech je aj teraz?
ak dietatko nechcete, dajte mu sancu na zivot a dajte ho na adopciu 🙏 je tolko parov, ktore nemozu mat deti...
@kvetinka75 preco tu miesas situacie ze potkne sa dieta a dvihnut ho? Jasne ze sa nenechaju zahlusit.
@kvetinka75 preco mi nadavas? 🙂
@andrejkap123 blaaa blaaa blaaa furt dokola. Citat s porozumenim sa naucte.
@andrejkap123 a kde ti nadávam? Ty sistále ideš dokola to isté. A končím s touto diskusiou. Nemá to zmysel s tebou. Ako zaseknutá platňa
@kvetinka75 kasli na to, asi nema zmysel 😂
@andrejkap123 a kto to povedal, ze o dieta sa maju starat surodenci? Dajte foto s tym prispevkom.
Nech už sa rozhodnete situáciu riešiť akokoľvek, určite si nechajte čas aj na rozhovor o predchádzaní ďalších tehotenstiev. Čítam, že ti nevyhovujú hormóny ani latex, existuje ale viac možností, dnes už sa ozaj dá nájsť riešenie, kľudne sa poraď s gynekológom.
A k tehotenstvu, som ateista a nemyslím si, že plod v maternici má dušu, ale to, že to dieťa už existuje, je reálny fakt. Nezmizne, situácia sa sama do normálu nevráti. Môžeme namiesto "dieťa" použiť rôzne iné výrazy, embryo, plod, bunky, zárodok - faktom zostáva, že ak len zavrieš oči, o nejaký čas z toho bude skutočné dieťa. Vec sa stala a teraz sa k nej musíte s mužom zodpovedne postaviť. Oboje je ťažké, aj vychovať, veď to skutočne nie je len o zdedenom oblečení a bicykloch. Rovnako ťažké je ale aj tehotenstvo dobrovoľne ukončiť. Tak či tak, s každým rozhodnutím budete žiť ďalej vy dvaja, tak sa musíte rozhodnúť podľa vašich reálnych možností, finančných, fyzických aj psychických.
@andrejkap123 A kde si vyčítala, že starší chlapci by mali pomáhať s bábätkom? Kde kto napísal, že to malé hodia starším súrodencom na krk, nech sa starajú?
@kvetinka75 nadavky z tvojich sprav na mna: verklik, zakonzervovana stara dievka, zaseknuta platna…. Ak si myslis ze toto nie su nadavky tak lutujem ludi s ktorymi komunikujes
@andrejkap123
O dieta sa maju starat rodicia" naozaj? iBA? Mozno ta prekvapi ze vacsina ludstva teraz i v minulosti tak nezila, Ludia su socialne bytosti, zili v komunitach a o deti sa starali okrem matky a otca aj mnohi ini ludia. Nie preto ze SA TO MA, alebo preto ze chudata MUSELI, ci boli donuteni... ale preto ze je to normalne, prirodzene, Uci to ludi od mala ludskosti, opatere a vzajomnej pomoci.
dokonca aj v terajsich malych rodinach zapadnej spolocnosti sa casto k starostlivosti o deti dostanu aj surodenci, stari rodicia, tety atd. Nie je na tom nic hrozne, ucastnikom to neposobi ziadne traumy, ale castokrat radost a poucenie.
Kto chce, to chape, kto nechce - tak drvi svoju predstavu. Nemusis nasilu robit z kazdemho starsieho surodenca "uboheho otroka", len predo ze par krat v zivote podal bracekovi ci sestricke cumel, alebo zahodil plienku do kosa, alebo mu hrkal hrkalkou kym bola jeho mama v sprche...
@andrejkap123 😂 ach jaja
@kvetinka75 co je smiesne ?

Či chcete štvrté dieťa aj za cenu, že to zníži štandard celej rodiny, musíte vedieť len vy sami. Lebo to nie je o podedenom oblečení, ale aj o väčšom aute či nedostupnej dovolenke. Ale predovšetkým je to menej peňazí na vzdelanie a menej času, čo môžete venovať každému jednotlivému dieťaťu. Ak vám z toho vyplynie, že ďalšie dieťa nie a pritom to dieťa bude zdravé a podľa tvojich predošlých skúsenosti nebude pre teba tehotenstvo prílišná komplikácia, stále môžeš dieťa porodiť a dať ho na adopciu.