icon

Som štvrtýkrát tehotná a rozhodujeme sa, či si dieťa necháme

marticka92
6. sep 2023

Ahojte som 4x tehotna a teraz riesime s manzelom ci si dietatkl nechat alebo nie, prislo necakane neplanovame no proste je tu. Mam strach a neviem sa rozhodnut. Som v 6tt
Platime toho vela sme v 3 izbovom byte plis psik. Prosim o radu. Som zufala

Strana
z8
marca12
7. sep 2023

Keby som cakala 4te dieta,tiez by som zvazovala potrat. Ale rozhodnutie je naozaj len na tebe. Nech sa rozhodnes akokolvek,kazde rozhodnutie bude dobre. A uz sa potom nemozes ohliadat do minulosti a trapit sa,ci si urobila dobre. Byt by ma az tak netrapil. Moja teta mala 4 deti. Tiez bolo posledne neplanovane. Vyriesili to tak,ze spalnu prenechali detom a zariadili si obyvacku ako spalnu. Neviem ako velku mate obyvacku,ci sa tam zmesti aj manzelska postel aj gauc. Im to tam voslo a takto zili dlhe roky. Pripadne sa da vyspat aj na roztahovacom gauci. Je to sice nekomfortne z dlhodobeho hladiska,no v stave nudze co ine urobis. Skor by ma trapilo,ci uzivim 4 deti tak,aby mohli studovat a rozvijat sa.

daja0760
7. sep 2023

@marticka92 pozri...uz sa stalo, babatko je na ceste. Ked si dala sancu zit svojim trom detom, daj aj stvrtemu. Preco prave ono by tu nemalo byt? Zvladnete to a pri kazdom pohlade na babo boludes stastna,ze si si ho nechala. Vela stastia.

any_soj
7. sep 2023

@luciah187 neviem aktuálne, či ju mám, lebo som ju požičiavala a neviem komu a nie som si istá, či sa mi vrátila :D Ale ak chces, napíš a ak ju mám, pošlem ti na požičanie 🙂

elmivelmi
8. sep 2023

@marca12 mozno nie au na studovanie,nie kazde dieta aj bude chciet studovat .To su len plany rodicov.

marca12
8. sep 2023

@elmivelmi ale zato tu moznost im mozu dat

cecilia29
8. sep 2023

@any_soj ja som si tu knihu objednala 🙂 teším sa na ňu

lluciiiii
8. sep 2023

Presne v takejto situácii som bola tiež a teraz by som nemenila bolo to to najlepšie rozhodnutie.. mame síce zatiaľ tiež troj izbak a psika ale časom aj to sa zmení ked sa bude dať.. deťom nič nechýba co treba sa im kúpy, kruzky majú, občas výlety hlavne v lete a plus dovolenka pri mori.. ale ano ako tu píšu uz niektoré ženy aj treba sa pripraviť na okolie ktoré nebude chápať ako môže mat miekto 4 deti.. najmenší ma 9m a este teraz sa ma okolie pýta ze to ako.. minule som bola na ihrisku s neterou takze som mala 5 deti a jeden pan nechápal a cely cas ma pozoroval ze ako sa to da a ci to su moje všetky deti.. ale napr. muz ma v robote kolegov ktorý nevedia zvládnuť ani jedno a majú lepšie podmienky takze toto všetko je hlavne o človeku a prioritách.. držím palce urcite to zvládnete a sústred sa teraz na babatko je to dar ❤️ ja si teraz najmenšieho užívam ako sa len da kedže viem ze ďalšie uz nebude možno az ked vnúčence budú 😊 ked budes chcieť kludne napis.. 🙂

mabose
8. sep 2023

@marticka92 máš doma e chalanov áno,ak by toto bolo dievča, nebolo by ti to ľúto keby si sa to dozvedela, plus keď dokážete uživiť aj psa dokážete aj ďalšie dieťa podľa mňa

elmivelmi
9. sep 2023

@marca12 mozu ale nemusi to byt to najdolezitejsie v zivote aj bez toho dokze clovek mat plnohodnotny a spokojny zivot.

cecilia29
9. sep 2023

Ja tu v debatách stále citam , ze treba pouvažovať ci to dieťa priať lebo krúžqky, lebo vysoká škola. Ja neviem noo...ale nemám pocit žeby ta vysoká škola bola veľkým utrpením pre rodinný rozpočet . Ja som ju teda dokončila už pred 6r ale jedine co mi rodicia dávali bolo 100E na mesiac. Zvyšok som si hradia z toho čo som si zarobila a dostala na prospechovom.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
stormie
9. sep 2023

@sheila121 autorka pise niekde ze o 4te sa nedokazu postarat? Je len v soku ale neplanovane neznamena nechcene …. Ano jediny rozdiel vidim v byvani

sheila121
Odpoveď bola odstránená
nevenka
9. sep 2023

@any_soj mojkam si tu moje stvrte, prekrasne. Som sama teraz s nimi a ano, aj mi nervy tecu, ale nemat ju, tak ma az pot oblieva. Taka je sikovna a krasna.

stormie
9. sep 2023

@sheila121 a? Neplanovane neznamena nechcene …

luciah187
9. sep 2023

@nevenka pisala som ti spravu pred casom 🙏

nevenka
10. sep 2023

@luciah187 musim kuk 🙈

luciah187
10. sep 2023

@nevenka dakujem krasne

Strana
z8