Som tehotná a nechcem druhé dieťa
Ahojte mám 30 rokov 2 ročnú dcérku a som v 9 týždni. Problém mám taký,že sa s tým neviem vyrovnať.
Od kedy som sa to dozvedela (mesiac),každý deň plačem.
Stratila som radosť zo života,nežijem len prežívam.
Najradšej by som bola celý deň v posteli 😓
Nevenujem sa dcérke ani priateľovi,všetko si to uvedomujem ale neviem to zmeniť .
Cítim veľkú úzkosť,vnútorne som zomrela ...
Priateľ to už so mnou nezvláda,chce odísť aj s dcérkou na pár dni k mame ,lenže ja sa tejto depresie neviem zbaviť.
Neviem čo mám robiť 😓
Psychológ teraz nemá voľný termín až v lete.
Ako sa tešiť z bábätka ? a neničiť si rodinu ?
@lesankavh neviem,ci poradim dobre,ale skus sa zdoverit gynekologovi alebo psychologovi,ked si nejakeho najdes..mozno budes moct podstupit sekciu z dovodu nejakej psychickej diagnozy,ak sa bojis rodit prirodzene...a dve deti zvladnes,urcite...zdover sa manzelovi,snad najdete spolocne riesenie,ako zvladnut prve mesiace po porode
@lesankavh druhý porod býva veľmi často diametrálne odlišný od prvého. Ja som mala prvý ťažký a druhy na chodbe za 15 sekúnd od lahnutia na zem vytlačené dieta...neviem akú máš traumu, ale keď si rodila prirodzene, tak môžeš požiadať o cisára z psychol. dôvodov. Napíš viac že čo sa stalo pri prvom, mozno tu baby napíšu niečo, čo Ti pomôže...
@lesankavh najdi si, prosim, toho psychiatra. Druhy porod vobec nemusi byt katastrofa, sesterka zazila hrozne prve tehotenstvo a porod este horsi a druhe dieta, to bolo uplne v pohode, volala som s nou tesne po porode a ona vysmiata ako slniecko, ze to bolo super oproti tomu prvemu. Malo to na nu liecebny efekt, doslova. Ale ak mas taky velmi neprekonatelny strach, treba toho psychiatra. Mozno by stalo za uvahu potom aj planovany cisarsky, ak budes s tym mat stale problem. Alebo epiduralku, ak bol problem, ze dlhy, bolestivy a tym komplikovany...Urcite sa najde nejake riesenie. Citim z Teba, ze si nestastna a naozaj Ti nepomoze take rady, ze potrat a tak. Ved to by si dopadla psychicky este horsie, podla mna...Ak mozem, pomodlim sa za Teba...😉
Nemas manzela, druhe dieta si nechcela a predsa si tehotna...popracuj trocha na zodpovednejsiemu pristupu k vlastnemu zivotu....
@lesankavh a len trochu na odlahcenie 🙂 sesternica po prvom porode dusovala,ze dalsie deti nehrozia...ze urcite,uz nepojde rodit...dnes ma 6 deti 😀 a kedysi mi povedala,ze kazdym dalsim dietatom je to lahsie...aj ohladom vychovy doma 😉
@lesankavh uff, tak to Ta úplne chápem,aj mne tlačila jedna sestra na brucho, v tých najväčších bolestiach...ale podarilo sa mi vytlačiť. Nuž, riešením by bol cisarak...Dve deti zvládneš v pohode, ak máš babky alebo opatrovateľku... Ja nemám, resp. bola korona tak sa nedalo ale snáď už bude lepšie. Je to o drzku ale aj veľa srandy...a ešte viac lásky❤️😊
@lesankavh napis v prvom rade do poradne Alexis,tiez som s nimi riesila tieto pocity...vsetko zavisi od toho,ci ste babo planovali alebo nie,dalej,ako sa k tomu stavia partner...ja som asi jedina,ktora ti tu z tych diskutujucich napise,ze ta chape...z uvodu som mala tazke depresivne stavy,presne ako ty (babo ale v plane nebolo), takze sa to odvijalo od neplanovania,ze som nebola dlho s partnerom,mala som este ine veci v zivote “rozbehnute” a “naslapnute”. V tej poradni zareaguju hned,hod si ich do googla...a nemyslim si,ze potrat by vyriesil tvoje stavy...ale mozno aj ano. Kazda to znasa inak,ak sa zhodnes aj s partnerom na tom,ze druhe nechcete alebo na to aktualne nemate,tak to vyries aj takto,ale priprav sa na podobne stavy ake mas teraz,ak nie aj horsie...mne pomohla podpora rodiny,poradne,prehodnotenie hodnotoveho rebricka v zivote a potrat som zamietla...vsetko je v zivote tak ako ma byt,co nas nezabije,to nas len posilni...mozno to druhe dieta bude pre Vas do slova pozehnanim🙏🏻
Ahoj, nečítala som si iné komentáre, podľa toho čo píšeš, to musí byť pre teba ťažké, jedným z riešení čo urobiť, môže byť dieťatko vynosiť porodiť a dať na adopciu niekomu, kto deti nemoze mat, určite lepší postup ako potrat, a dieťatko aspoň dostane šancu žiť a ty nebudeš mať výčitky že si ho zabila a budete len trojčlenná rodinka ako doteraz, aj vlk sýty aj ovečka celá , každopádne ale k tomu pridať sedenia u psychológa, prajem veľa sily.
@lesankavh ako majú prísť k tomu také ženy ktoré sú na tom opačne? Ze plaču každý deň preto ze nemôžu mať detičky?
Naozaj nerozumiem prečo si ženy nedávate pozor keď bábätko potom nechcete a ste nešťastne.... Kto to ma v rukách ak nie vy?
Naozaj mi toto nejde do hlavy... Co by druhé ženy dali za zdravé a pohodove tehotenstvo.. Teš sa, bábätko je radosť a je tvoje... Pripadne vyhľadaj psychológa ktorý ti pomôže toto spracovať... Dieťa je boží dar... A nie to co nechcem, dieťatko sa ma prijať 🙂 verím ze si to v hlave trosku dáš dokopy a začneš tešiť a dúfam ze nad upt nerozymslas.... Radšej daj dieťa do adopcie pre manželov ktorí dieťatko mat nemôžu
@jaja8_9 👍👍👍
@zazvorka87 presne tak
@lesankavh viem,ze to bude zniet otrepane, ale dat dcerke surodenca je naozaj ten najvacsi dar.jasne,ze zaciatky mozu byt narocnejsie, ale ked sa male narodi, bude uz dcerka vacsia a potom pojde do skolky.priatel nech pomaha, pripadne ak budu aj babky k dispozicii, to bude super.ja mam dvojicky, co som si ani v tom najhorsom sne nikdy nevedela predstavit a casom sme s muzom skonstatovali,ze nic lepsie sa nam nemohlo stat.a moje deti maju okrem nas rodicov jeden druheho a to bude casom aj u vas na nezaplatenie.drzim palce, hlavne nech vsetko dobre dopadne!
@acrobaleno na verejnom fóre sa takto verejne strápniť...
@lesankavh napis alebo zavolaj do poradne Alexis, su tam super baby, psychologicky.
Ja som mala tiez desny 1 porod, 2.bol super, ze som hned povedala, ze by som do toho sla aj 3. krat.
@lesankavh Aj ja som mala prvý pôrod ťažký, nemohla som malého vytlačiť. Tiež som rodila vákumextraktorom,bola som tak natrhnutá,že ma museli pri šití uspať. Ja som sa druhého pôrodu napriek tomu nebála. A druhý pôrod super. Na 3 zatlačenia bola malá vonku. Musíš myslieť na to, že všetko dopadne dobre. Aj mňa sa pýtali, či sa nebojím druhého pôrodu, keď som mala prvý taký ťažký. Musíš myslieť pozitívne.Neboj všetko dobre dopadne. Držím palce!
@lesankavh A dcerka je v poriadku? Aj pre nu to muselo byt hrozne, chapem Ta...ja osobne nemozem nic povedat zle, az na prvy porod a hlavne nastrih, ktory citim aj po takmer 8 rokoch, ale nic, s cim sa neda zit a porody rychle. Ale ta sesternica, tak tej nezaberali poriadne cipky, injekcie, ona 3 dni sa trapila, nakoniec neviem, co uz do nej napchali a porodila nakoniec horko-tazko takmer 4 kiloveho chlapceka. Dcerku rodila teraz koncom roka a sice trvalo to skoro 12 hodin, ale povedala, ze neporovnatelne lepsie. Aj sa otvarala v podstate sama. Trosku jej potom pomohli oxytocinom, ale ziadne skakanie na brucho uz nemusela zazit. Naozaj, mas traumu, nespracovanu, potlacenu a teraz sa to v Tebe otvorilo a boli ta dusa, musis zazivat hroznu uzkost. Este okrem toho psychiatra, keby si vedela zohnat vopred nejaku porodnu asistentku, ci u Vas v okoli nejaka prijemna nie je, podla skusenosti zien a vopred sa s nou stretnut a ak si sadnete, tak sa dohodnut s nou. Ja som takto mala pri tretom babatku jednu znamu mojej znamej a bolo to 100 a 1 oproti tomu predtym, doktor prisiel iba na to finale v podstate. Ale ja som mala mega rychly treti porod, hoci vyvolavany skor o 2 tyzdne kvoli zdravotnym problemom. Ale ten strach poznam. Ja keby som zazila to, co Ty, asi by som bola na tom rovnako. Ale kedze dietatko chces, nedala by si ho prec, tak musis nieco spravit, co Ti pomoze to prekonat. Cesta nejaka byt musi, tomu verim. Ja som veriaca, mne pomohli modlitby a take "rozhovory" s Pannou Mariou, co som s nou viedla po veceroch alebo hocikedy cez den, ked ma chytili obavy. Uvidis, toto druhe babatko Ti vylieci vsetky rany, dufam a verim v to. Kazdej jednej mamicke by som dopriala aspon take rychle a dobre porody, ako som mala ja. Nemali by sme ako zeny zazivat taketo hrozy ☹...No, budem na Teba mysliet, nech najdes cestu, co s tym...

@mariska1989 presne tak ,bojím sa pôrodu a veľmi
Prvý pôrod bol katastrofa a ja mám paniku zažiť to znova