Som tehotná a zvažujem interupciu
Ahojte maminy musím takto anonymné...neodcudzujte ma ale neviem ako ďalej. Som tehotná zhruba 7tyzden. dozvedela som sa to len minulý týždeň....meškala mi menštruácia ale nikdy by ma to nenapadlo že môžem byť tehotná keď manzel mal taký spermiogrma že v živote mi ma neoplodnil...no stalo sa...prvé dieťa máme po umelom a má len 13mesiacov. Problém by nebol ten že som tehotná ale ten že rozmýšľam nad interupciou z dôvodu toho že o toto moje dieťa sa kvazy starám skoro celý deň ja. Môj manžel má okrem práce toľko aktivít že mám toho dosť.je hrozne hyperaktívna, nechce papať. Čakala som že ako otec sa zachová úplne inak nakoľko vedel veľmi dobre že dieťa nemohol mať prirodzene. Nemôžem povedať že je otec...skoro vôbec sa jej nevenuje...a skoro sme sa zato aj minulý rok rozišli...lebo o nič som ho nežiadala len aby sa viac venovali rodine...a on radšej keď prišiel domov buď pozeral do internetu alebo kamaráti poľovníci sa s ním vypravali aj 2 hodiny vonku...a toto je ten dôvod prečo rozmýšľam nad potratom. Povedala som ja s ním už viac detí nechcem..ale osud to zariadil tak že znova som otehotnela ...aj keď si myslím že on si tie deti nezaslúži keď vidím to jeho správanie ..ako by ste sa vy zariadili...
Zato poznám pár žien po potrate a nielenže ľutujú. Považujú to za najhoršie rozhodnutie v živote...
Vobec si neber k srdcu komentare zien, ktore ta nutia aby si si dieta nechala, vychovala a pretrhla sa od prace kedze mas muza akeho mas.
Rozhodnutie je na tebe. Ty sa poznas. Ty vidis vase zazemie a co moze priniest dalsi potomok.
Ide len a len o tvoje vedomie a svedomie. Lekarstvo je pokrocile aby nam pomahalo v akejkolvek situacii.
@joesvk ja poznam take, co nelutuju a hovoria, ze v danej chvili to bolo dobre rozhodnutie. Bezdetne doteraz aj taku, co uz deti mala a nechcela dalsie. Autorka sa ale musi rozhodnut sama, lebo ci bude lutovat alebo si dakovat tu asi z vesteckej gule podla pribehov okolia nezistime, ona sa musi poznat najlepsie
@banderaska29 tak jednej tu vypisuješ zo srdiečkami a ani škaredé slovo na to nepovieš ze chce ísť na potrat a tej čo si to tretie chce nechať len potrebuje trocha podpory aby to ustála ju zhadzuješ že sa nevedela chrániť a neviem čo 🤦♀️🤦♀️ dievča vschop sa
Ano napisem to velmi skaredo, ale si riadna hlupana. Nemala si roztahovat nohy a nechat sa tvojim muzom ,,lajdakom,, oplodnit. Nie ze on si deti nezasluzi, ale ty niesi o nic lepsia. Prve dieta mate vdaka umelemu oplodneniu, teraz sa vam to podarilo prirodzene a ty chces ist na interupciu???? Zena daj si poriadnu facku a spamätaj sa. Su rodiny kde su muzi 1-2 mesiace v zahranici aby uzivili rodini. Ty tu nepises nic o tom zeby ste mali fin.problemy alebo nemali strechu nad hlavou. Tvoj jediny problem je ze sa vam muz dostatocne nevenuje.
Podla toho ,ze spolu sexuálne žijete, nie ste az taka nefunkčná rodina . Sorry mne to príde strašne sebecké z tvojej strany. Mne by toto nikdy ani nenapadlo vziať život vlastnemu dieťaťu kvôli takejto sprostosti. Resp kvôli sprostosti ,lajdackosti, lenivosti, pohodlnosti....
Chýba tu grcajúci smajlík.
@maranta_leuconeura No neviem, ja deti nemám kvôli vidine odmeny v podobe nesmrteľného života 😁 Jednoducho, len som ich chcela a nikdy som neoľutovala, že ich mám, neberiem ich vôbec ako ,,problém,,. Ale jasné, veď kto chce, nech ich má, kto nechce, tak ja ho určite rodiť nútiť nebudem 😄 Sú ženy, ktoré ich mať nemôžu a dali by všetko za dve čiarky na teste a ženy, ktorým deti ,,zavadzajú,, pri prežití ich vysnívaného života...V ideálnom svete by malo mať každé dieťa milujúcich rodičov a rodičia by mali milovať svoje deti, či už narodené alebo čerstvo zahniezdené. Viem, nereálne v tomto svete, čo už...
Ahoj, verím, že obavy z toho, že teraz je náročné obdobie, si na to sama a myšlienky ťa vedú k tomuto kroku. Ja mám síce úžasného muža a stará sa, ale od rána do večera som na deti sama. Rozdiel medzi nimi je 1rok a 9m. Je to určite náročne obdobie, ale dá sa zvládnuť. Niektoré dni sú také, že si poviem, že som prežila....😄 ale je ich fakt málo. Čím je malinká väčšia o to je to jednoduchšie a o to viac už vnímajú deti seba navzájom. Nikdy by som nemenila moju situáciu. Skús nájsť podporu u rodiny.
@danyelia je kopa rodičov čo ľutujú, že majú deti. To, že to tebe nehovoria neznamená, že nie sú. Taktiež, každý má slobodnú vôľu a áno, sú ženy, čo sú podľa teba "lenivé" byť matkami, lebo to necítia ako niečo čo by ich napĺňalo. A čo. Ty si sprav aj 10, keď ťa to napĺňa šťastím. Iným stačí aj 1 či 0. V poriadku je všetko čo zvládneš. A psychická pohoda a radosť je to najdôležitejšie v živote. Lebo tento život žijeme len raz a ja úprimne dufam, že žiaden "večný život" neexistuje, lebo si teda neviem predstaviť, čo by som tú večnosť robila... Asi lietala znudene medzi galaxiami a pozorovala život... Ďakujem, neprosím. Radšej mať život limitovaný na 70-80 rokov a spraviť maximum pre to, aby bol plnohodnotný, ako sa utešovať tým, že budem žiť večne a zaplniť ho len samými povinnosťami a starosťami. To tiež ďakujem, neprosím
Ahoj. Ja som bola tiez nechcene babo, tiez mamka otehotnela tak skoro ako ty, otec bol agresivny, ublizoval jej...vraj ked bola tehotna so mnou bolo to najhorsie obdobie v jej zivote...financne sa nestaral, vobec nebyval doma a ked dosiel v noci tak rob zle...ale nechala.si ma mamina...ale Bozia prozreteľnosť sa vzdy o nas postarala ♥️ A vela nam pomahali v okoli s oblecenim a tak. A mamina nelutuje, bola som jej radost, velka radost, lebo brasko ju skor zlostil 🥰 Takze ja som bola jej mala pomocnicka, hladkala som ju, ked bola smunta, nosila jej kvety...teraz mame 3 male deti a manzelom a je taka stastna ze si ma nechala, brasko sa neozenil a nebyt mna tak nema ani vnucata, ani ku komu chodit teraz ked je starsia...deticky ti to neskor vratia, a ked mate taky nanic vztah s manzelom, o to viac investuj do deti, deti ta vzdy budu lubit a stat pri svojej mamine ♥️ aj ked budu velke ☺️
A teraz mame s manzelom 3 deti za sebou, som doma na rodicovskej s 4,5 rocnou, s 2,5 rocnym a 7mesacnym babom...takze makacka 😄 Ale stoji to za to,dufam ze dcerku mi uz vezmu do skolky v septembri 😄 Su to mohe zlatka, tolko lasky co mi daju cez den, ako ma miluju, zboznuju...to by som im neurobila zeby som im v brusku ublizila...casto su tie narocnejsie rozhodnutia lepsie ako tie rychle instantne...a deticky stoja za to. Zvladnes do, neboj sa 🤗 Ked sa druhe miminko narodi, budes ho tak milovat, zeby si za neho aj svoj zivot dala ♥️ A ked pozrie s laskou a doverou na teba, bude Ti luto, ze si zvazovala si nenechat...a ked ta chyti s laskou za prst a zovrie ho do pasticky, uvidis ze si v jeho ociach cely svet 👣 A nebudes riesit ci sa otec stara alebo nie...ja som vyrastala bez tatu, ale mala som super maminu a super detstvo s braskom, boli sme ako dvojicky a vela sme sa spolu nahrali, takze som ok 😄. Aj manzela som si nasla a vediem plnohodnotný zivot ako deti co mali otcov. A mam 3 deti za sebou a suhlasim s tym, ze 2 a viac deti su lepsie ako jedno!!!! 👣👣👣 prve som musela stale zabavat, lebo inac revalo...ale odkedy boli dvaja, maly stale pozeral z postielky na starsiu dcerku, potom sa stale spolu hraju, aj teraz 🤗 Nemusis riesit chodenie po ihriskach aby sa malo s kym hrat, lebo ked prsi a je doma je nervozne...deti miluju mat surodnecov , nasi sa tiez vkuse hraju spolu, bábätko tiez na ne rado pozera 🐸
Nepozna sice maminu ktora by bola rada za potrat, ale mam vela kamosiek co potratili 😢 a chceli babatka...a tazko s tym ziju, ked vidia dietatko v tom veku v akom by bolo ich, aj mi je blbe byt s nimi s detmi, vidim ze im to zle robi...no ide o to aby si to nelutovala...inac, ak by s bola mlada a otehotnela, radsej by som zvolila dat dieta na adopciu babatka. Jedna znama si tak s manzelom adoptovali biele babo, 3-5 roky cakali kym sa dostali do poradia. Vela rodicov si rado biele babo adoptuje, lebo zial vela zien nemozu mat babo 😍
@malinka158 áno ale chlapi v zahraničí sa očividne o deti zaujímajú. Tuto pánovi poľovníkovi je prednejšia poľovačka s kamošmi ako dieťa s manželkou. A to je rozdiel.
@elementissa Ja osobne nepoznám žiadnu matku, ktorá by sa mi zdôverila s tým, že ,,ľutuje,, že má deti alebo ktorá by mi povedala, že ľutuje, že nešla radšej na potrat. Ale mám dve kamarátky, ktoré majú po jednom dieťati a áno, samé sa priznali, že už sú jednoducho ,,lenivé,, na to, starať sa o ďalšie bábätko, vstávať k nemu v noci, prebaľovať ho, venovať sa mu. Už sa chcú venovať len sebe. Dokonca aj moja Dr. sa pri mojom treťom tehotenstve zhrozila, že prečo som sa rozhodla mať tretie dieťa, že ,,dokedy chcem prebaľovať,,...10 detí je už veľa aj na mňa, no ak by sa pritrafilo ďalšie, s láskou by som ho prijala. Aj keď, teraz som rok od poslednej chemoterapie, tak by to nebolo ideálne, kvôli tej liečbe. A to nie som ten typ ,,biomatky,, ktorá od rána do večera rieši len deti, mám aj veľa svojich záujmov. A to som aj v psychickej pohode, zo života mám radosť. Teba ale rodiť nenútim 😁
@maruslienka keď máš chlapa, čo ti pomôže tak áno, čo ale ak ti nepomôže , opustí ťa, kde s troma deťmi a bez pracovných skúsenosti? Hm?
Nebudem ti radit,nechat-nenechat, v prvom rade si to musis vyriesit s manzelom. Povedat mu svoje pocity,ze uvazujes nad interupciou a z akeho dovodu. Stale ste manzelia, mal by sa k tomu vyjadrit aj on. Podla jeho reakcie sa rozhodni. Ak mas sama zivorit rozvedena s 2 detmi,tak to nie je zivot,ak sa vie chlap aspon poriadne financne postarat,poriesit opatrovatelku,vypomoc do domacnosti atd...
@annamalaga moze mat aj perfektneho chlapa ktory pomoze zo vsetkym a o par rokov mu prepne a opusti ju. Co potom? Zabije aj to prve dieta? Aby nebola na vsetko sama??? Hanbila by som sa napisat taketo dovody co napisala autorka ze chce ist na interupciu
Tak ja neviem, o prve sa tam snazite a druhe ked sa len tak zadari bez tych procedur, tak to ides dat prec. Ja by som si zdrave dieta nedala nikdy prec z maternice, ani skrecka z terarka by mi nikto nevzal, nie tak decko. A to mi chlap pomaha tak nejak, no ved to pozname ako chlapi pomahaju. Ale to dieta je take zlate, proste to sa neda lutovat, ze je na svete. Ako rob ako uznas za vhodne, ale odstup medzi detmi mas fajn, ze mas muza lajdaveho, za to uz deti nemozu. Tie s nim v posteli a ani na klinike pri skumavke neskakali. Ako mozno som hnusna, ale tak mna vzdy tak mrzi kde si zeny chcu dat vziat dieta. A moje kamosky nariekaju a chodia po doktoroch a neviem kde, lebo sa roky snazia o druhe babo. Co tie by za taku blbu nehodu dali…
Uf, to je fakt až také ťažké postarať sa doma na materskej o dve malé deti, keď je muž v práci alebo niekde mimo? Riešiť tu opatrovateľky, pomocníčky do domácnosti, upratovačky...Chápem, že občas to má každá žena v domácnosti ťažké, áno deti, upratovanie, varenie...ale až tak? Že muž nepomáha (predpokladám, že zarába, pokiaľ je žena na MD, venuje sa deťom aspoň cez víkendy...) po práci sa s deťmi nehrá, nestavia s nimi večer stavebnice, neprebaľuje bábätko a bum, hneď rozvod? 🙄
myslím, že tvojej dcérke by bolo fajn keby mala súrodenca. Nechaj to na prírodu, ak má zlý spermiogram a je tam zlá aj genetika, možno sa ti ani nepodarí ... ja by som nemohla zabiť moje dieťa.
@annamalaga Chvala Bohu som stihla robit predtym nez sme sa vzali. Ak by bolo zle, tak idem do roboty, som sestra zdravotna, tak v nemocniciach stale beru, kedze je nedostatok...tam sa to tak neriesi. Ale poznam aj zienky co maju viac deti...ale kvoli strachu co ked ma necha, co ked co ak...by som si nezabila dietatko. Citala som ,ze vraj vacsina " co ked co ak..." Sa nikdy nestane.. 😍.
@maranta_leuconeura Je síce pravda, že autorka sa pozná najlepšie. Ale ani ona nemôže dnes s istotou povedať, že nebude mať celý život výčitky, keď pôjde na potrat...
@maruslienka a zase...dnes uz chlap musi platit vyzivne, elementy na kazde jedno dieta...nie je to uz len tak ako kedysi. Je to lepsie 🙈
Nechceš dieťa s týmto mužom . Ale neuvedomujes si že to dieťa je z polovice aj tvoje ? A už je tu,existuje.
A čo ak sa vám vzťah s mužom zlepší? Namiesto uvažovania nad interupciou by som uvazovaala nad tým ako posilniť manželstvo.
Normalne sa budes starat o dve deti ako kazda zena,co je na materskej…ci tu interupciu chces zo zlosti k manzelovi,aby si ho akoze vychovala,ze ti ma viac pomahat?Aby videl k comu ta akoze dohnal?
Odporúčam si aj pozrieť videa na nete, ako interupcia vyzera, ako to prebieha...zo zdravotnickeho hladiska je to brutalny zakrok- dieťa, alebo plod ako to nazyvaju, je roztrhane na kusky zaživa...u vacsich deti je vidno na USG na tvary ako trpia, ako ich hrozne boli a ako utekaju od tej sondy 😢 Brrrr....
Aj tzv. " Postinterupčný syndrom". Trpia nim veľa žien po interupcii (štatisticky zistene), depresie, zhoršia sa vzťahy s partnerom, vťah k prvemu dieťatu, lebo na nich ženy prenašaju podvedome svoj hnev z vyčitiek, ktore maju na seba a na nich...nič pekne 🙄 Narozdiel od takeho roztomileho babatka 😍
Podľa mňa, niekedy je lepšie nechať veci tak ako pridu a verit, ze vsetko sa deje tak ako ma. Ze kazdy sme tu na svete nie nahodou a pre kazdeho je tu nieco skvele a specialne pripravene, vsetci sme pre niekoho darom a radostou 👣♥️
A dovod potratu ma byt co?

@danyelia chciet pokoj a prezit zivot podla seba a nie podla toho ,,co povedia ludia" je zle? Nuz, kazdy ma na to asi iny pohlad. Jeden sa chce zavdacit a predvadzat pred imaginarnou bytostou niekde hore, aky je skvely a kolko si este nalozi, aby potom dostal odmenu v podobe nesmrtelneho zivota. A druhy, ktory tomu neveri si zase uziva pritomnost a obmedzeny cas na tomto svete, takze si nalozi (deti, problemov) len tolko, kolko zvladne ;)