Som v šoku z ďalšieho dieťaťa
Vysiel mi včera pozitívny test, .. neplánovane tretie dieťa. Muz je ticho, úplne vymeneny.. nechce tomu veriť. Ja som plná obáv,v noci som nespala,stald myslím na to ako to zvládnem..znova tehotenstvo, pôrod, bábätko.. doma mám 4r a 1r3m deti. Mladšie ma akurát separacnu úzkosť,kojim v noci.. neviem si ti predstaviť. Bojim sa aj toho,co ked sa niečo stane pri pôrode.
Netuším ako sa zmestime do auta,mame golfa.. kupa nového auta? Staršie dieťa ma neskutočný vzdor, najväčší kkud je ked je v škôlke.. a do toho teraz tretie dieťa?bojim sa ze to ako matka nezvládnem. Muz tretie nechcel, neviem ci to príjme,nepovedal nic,ale vidím ze je z teh správy zhrozený ☹️ je mi z toho strašne..hanbim sa z a tieto slová..
Toľko rokov sme sa chránili,nic sa nestalo ..obe detí sme počali plánovane. Chytá ma z toho až úzkosť,i ked v kute duše som Chcela este jedni raz..ale teraz viem,ze niesom psychicky pripravená.. prejde to?☹️
@f333 vsetko jedna velka teoria bez citu. ale realny zivot byva dost iny, vies?
@zuzinabila mne nieco hovor o relnom zivote podobnych manzelstiev.. Videla som ich vela v sudnych sienach... pri rozvode, zvedeni deti do starostlivosti ci naopak, frustrovane deti ,ktore sa citili necchene,nemilovane... . ich rozne poblemy pravne aj zdravotne v spojitsti s pravnymi... tam jeemocii dost... len rozum chyba a zodpovedne konanie dospelych...
Mnes azda,ze ty ani o teorii nic nevies,nieto o praxi..
Emocie este ziaden problem nevyriesili ,len ho zhorsili...
Autorka potrebuje vidiet realitu,nie iluziu lutosti...
..
@f333 tak, ja dennodenne pôsobím v tejto oblasti... ale s iným cieľom-aby ženy nabrali nový smer v živote a pozitívne išli dopredu.toľko negativizmu a frustrácie v dvoch príspevkoch, že mi mráz behá po chrbte. aj priveľa racia škodí..
@f333 Myslím si, že máš aj pravdu.. manžel nekomunikuje, tak to je úplne ružový začiatok. Ja som asi veľmi paranoidna, ale ja za skutočnú ochranu považujem trošku iné formy antikoncepcie.. Dovtedy sa chodí s dzbanom po vodu . také "dajme si na záver kondóm, veď doteraz sa nič nestalo" dávali ako odstrasujuci príklad už pred pätnástimi rokmi v Brave ze nie nie a stokrát nie, ak nechcete byť rodičia. Pubertiakom, nie dospelým zduvajucim sa chlapom. Ja by som nebola zaskočená, ale skôr nasratá na seba.. napriek tomu autorke prajem všetko dobré, stalo sa, asi to takto malo byť.. nech sa manžel čo najskôr spamätá, keď nechcel mať ďalšie dieťa, tak mal rozmýšľať.. verím, že to zvládnete.
@oblecenie99 muz nekomunikuje len ohľadne tohoto problému, teda včera sme sa rozprávali o tom,.. povedal ze to takto nechcel,ale co uz narobí ak je to reálne. ..no ze zacne to brať vážne az ked bude tehotenska knižka
Ja by som to neriskovala. A zišla z kratšej cesty. Alebo ak si zmierená s tým, že je možné, že ostaneš samoživiteľka s tromi deťmi, tak šup do toho.
Autorka, ja si myslim, ze muz to proste potrebuje predychat, to sa stava. Daj mu trochu casu, aj ked viem, ze si nastvana, lebo sama to potrebujes spracovat. Nerozumiem, preco by si mala zostat matka samozivitelka a baby tu pomaly fabuluju, ako ta muz ide opustit. 🤦🏻♀️ Tak ale to su klasicke propotratove prispevky, kde sa potrat berie ako mani-pedi.
Ak je muz inak dobry otec, len teraz sa mierne opustil, tak mu proste nechaj cas, to je cele.
@zuzinabila Urcite nie si pravnik.. Pretoze by si podobny prispevok nenapisala...Neviem si rpdstavit odbor,kd epozivas namiesto realneho uvazovania emocie.... atakovanie . za vysloveny nazor.... to nesvedci o ziadnej profesionalite ci vyrovnanosti osobnosti.......
ja to vidim tak,ze . frustraciu ma teraz zo svojho nezodpovedneho konania jedine autorka a jej manzel...Namiesto riseenia problemu doma spolocne svoje intimne prblemy filtruje na verejnom fore..Kde chodi vela nezrelych a nevyrovnanych pisateliek,ktore nedokazu realne posudit stav veci..... a ponukaju iliziu lutosti ci vidinu ruzoveho videnia budcnosti .. ze vsetko sa urovna nejakym zazrakom neskor.....
Prežívam niečo podobné... Doma mám dcéru bude mať dva roky, prechádzame obdobím vzdoru. Ja ako matka na materskej sa cítim zle, nie je to nič pre mňa, chyba mi práca a pocit osobného rozvoja. S manželom sme sa dohodli že on nastúpi na materskú ja do práce a po materskej pôjde dieťa do jasiel. A v tom bum. Pozitívny test. Šla som za doktorom a tam bum druhá rána. Dvojičky. Stále sa z toho spamätávám. Našťastie tehotenstvo trvá tak dlho, kým sa narodia sa dám dúfam duševne dokopy. Držím palce.
Pokial ste zdravi, mate pracu a strechu nad hlavou tak to zvladnete.Mozno sa uskromnite a nebudes doma dasie 3 roky, das dieta do jasiel.Pomoze vam to financne aj psychicky.Zrovna vcera som mala s kamoskou debatu, ake je dnes narocne vychovat a venovat sa co len jednemu dietatu.Napriek tomu vidim v okoli trend mat 3 aj viac deti, ludia maju odvahu alebo neviem cim je to.A tym nemyslim krestanske rodiny..drzim palce
@f333 🤦🙈no komment
Zvladnete to, my mame tri deti po sebe narodene a normalne fungujeme, a problémy s detmi, vzdy sa nieci objavi, co je dnes o mesiac to nemusi byt. Hlavu hore. Prajem Vam všetko dobre. ♥️♥️♥️
@oblecenie99 najhorsie na tom celom je skutocnost,ze dvaja dospeli ludia nedokazu pri nejakom probleme/ktori si sposobili sami / normalne komunikovat, casto sa podobne zeny boja reakcie manzela... Co same o sebe je znakom nevyvazeneho a nezdraveho vztahu medzi nimi....A Nezrelost sa prejavuje odmietanim reality a oddalovanim riesenia problemu...take vztahy sa potom casto rozpadaju alebo su frustrovane tie zeny v nom....
Najväcsimi obetami takychto rodicov su potom ich deti...
@f333 tak ako vzdy utocis na Anjelicek utocis aj tu nic nove.Ja som tiez zodpovedny clovek, realista, ale nikdy by som si nedovolila tak chladne niekomu napisat a niekedy je lepsie neplanovat a veci idu same
Autorka bude to velmi narocne, ale budete to musiet zvladnut moje kamaratky minaju tisice za IVF a deti nemaju
@luccija Mam dojem,ze nedokazes asi precitat ci pochopit text.. kd sa vteme spomnena nejaky anjelicek?
Ty si pos svoj anzor aky chces k danej teme..... ale ty mne nebudes diktovat ,ako ja ma vyjadrit svoj nazor na vec...
Dufam,ze si pochopila aspon tento text,co ti ja pisem ako odpoved a nebudes ma uz podobnymi vylevmi obtazovat...
Prvotny sok je sila....ja mám doma trojčatá, ktoré budú mať o týždeň 2 roky a zvládli sme to, žijem ...aj ja aj môj manžel....a to som si myslela že neprezijeme....a mala som doma 4r dcéru, kúpené ročné nové auto...
Celý svet sa nám prevrátil hore nohami, aj vysnívané auto muselo ísť preč.... ale dali sme to všetko 💪 človek je tvor nevídaný a keď musí, zvládne úplne všetko....veľa sily vám prajem ♥️ viem, aké emócie prežívate, prežívali sme ich aj my s mužom a aj keď je to sakra náročné, nikdy by som nemenila!!!!
Ak mas dobreho muza tak do das😊ale ak nie bude to tazke.
@oblecenie99 ani moj muz nekomunikoval, mnohe tu nechapete, ze je to ich sposob, ako sa s vecami vyrovnat, proste niekto tie emocie dusi v sebe a niekto ide na konika sa vypisat, povie kamoske, poplace si. A potom zapne mozog a ide. Moj napriklad hned po tom tyzdni, co takmer nerozpraval o tomto a videl tie hrube ciary na teste, tak mi povedal, ze on sa len boji, aby sa mne nieco nestalo a malickemu, kedze ja som brala lieky na hypertyreozu, vysoky tlak a tretie dieta uz musela von skor skrz ten tlak. Ze sa boji, ako to bude s tou chorobpu a liekmi, ktore sa v tehotenstve brat nesmu. No nakoniec, lekar ma ukludnil, vysadil lieky, zazracne mi klesli protilatky a zatial som bez liekov a choroba sa ukludnila. Verim, ze donosim dietatko v pohode. Toto bol jeho prvotny sok a strach a ja viem, ze on takto reaguje, ale viem aj to, ze je veriaci a na potrat by ma v zivote neposlal. Tak sa zacal za nas viac modlit a nastupilo potom racio a zacal zhanat vacsie auto, ziadal o zvysenie platu a tak. A maka na dome, aby bol cim skor hotovy a potom uz posrandoval, ze aspon v tych 2 velky h izbach budu pekne spravodlivo deti rozlozene, ked budu 4 🙂.
Chlap je zhrozeny, pretoze vidina zivit 4 ludi, plus zena minimalne dalsie 4 roky doma a aj potom asi, pretoze s 3 detmi malymi ju nikto normalny nezamestna…kym deti nebudu chodit do skoly to zvladnete, ale uvidis tie vydavky, ked deti zacnu chodit na zakladnu skolu, na strednu, nebodaj na vysoku…a toho casu, co sa detom bude treba venovat, ak ich nechces nechat prejst skolou stylom “hlavne aby neprepadli” tak uvidis. Ale chlap si mal uvedomit, ze gumu si ma nasadit hned a nie az ku koncu. Toto milujem na chlapoch, ze ony nebudu sulozit s gumou, lebo si to neuziju. Tak tu mas vysledok. Kto sa hra s ohnom, musi pocitat s tym, ze sa popali. Neviem co chces pocut…tehotenske hormony ta zblbnu, materinsky pud ti nedovoli ist na UPT, ale netreba si tahat medove motuziky popod nos. Realita pride a ak nezacnete obaja tvrdo pracovat a viac zarabat, budete to mat velmi tazke najblizsich 20 rokov. Drzim palce.
@f333 Ty nechapes jedno - ze ludia nie su stroje, ze bum, problem, idem hrrrr ho riesit a takto metodicky ako napisany PC program. Takto realne ludia nefunguju. Proste tie emocie ma kazdy a kazdy reaguje inac a potrebuje cas, aby nieco v sebe sam vyriesil, spracoval a potom zacne debata. U nas to tak je a keby som hned chcela riesit a tlacit na muza, tak sme uz davno od seba, lebo on taketo furie neznesie. Moja sestra je taka, ze hned riesime a do detailov sa v dacom bude sparat a otacat z kazdej strany a moj muz vravi, ze by ju dacim asi ovalil uz, nech sklapne, ze toto teda nemoze on vystat. U nas je to tak, ze pockam, kym on sam vyjde zo svojej ulity a potom to ide.
Takze este raz, uplne prehliadas fakt, ze ludia su rozni.
@nevenka Tak zenu ovladnu tehotenske hormony, je plna citov, ale ona bude doma, chlap je ten, ktory bude musiet zivit 4 krky a preto je hotovy, toto bude podla mna u nich hlavny problem, nieze by dieta nelubili. Bez penazi sa zit neda. Preto je chlap ako bez duse, lebo nim to vsetko lomcuje a nevie ako pri dnesnych cenach uzivi 4 ludi. Ale spracovat to musi, splodil dieta, tak bude zivit. A mozno si uvedomil, ze uz sexovat bez gumy nikdy nebude. 😂
Ale ved autorka nikde nepise, ze tru biedu. Preco mate vzdy pocit, ze kazda zena, co ma viac deti je chudobna?
@nevenka Vies ako, idete na nakup, tak si s muzom zrelo a vyrovnane sadnete a ako manzelia krok po kroku rozoberiete, ci kupite 20, ci 21 deka tresky a 8, alebo 10 roztekov. Vsak hlavne vyrovnane, a ZRELO!

Obaja ste boli nezodpovedni a teraz musite celit realite a prijat zodpovednost za svoje konanie..To utesovanie tu pritomnych pisateliek ,ze to prjde,ze bude dobre,nie je na mieste
..Nic nebude dobre same od seba.Dobre pre koho? Co su toto za sposoby,ake mate vy dvaja v manzelstve? Ked takato situacia nastane,tak zreli dospeli manzelia sa o tom hned porozprvaaju a najdu riesenie.. Nie,ze jeden sa boji reakcie druheho a ten dotycny na oplatku nekomunikuje.
..Na co cakate? Bud sa dohodnete,ze pojdes na ukoncenie tehotenstva/ked nemate podmieneky na jeho vychovu ,alebo sa dohodnete, co treba zmenit este pred narodenim buduceho dietata.Aby s anarodilo do istoty a bezpecia milujucej rodiny.....Aby vyrastalo v PRSTRDI,,,kde budu ho lubit obaja rodicia Abude sa citi tam v bezpeci a bude mat vsetko potrebne na svoj vyvoj a rozvoj..
A neobstoji vyhovorka,ze ste sa chRanili a nevies,ako si otehotnela nechcenE.. ked naozaj si NIEKTO nezalA viac potomkov,tak su ucinNe metody ,aby k oplodneniu neprilo...Nikdy...