icon

Tehotenstvo proti vôli manžela

27. máj 2021

Prosim len ma neukamenujte. Bola by to podpasovka, keby som "natajnasa" vysadila HA a otehotnela a tvarila sa, ze neviem kde sa stala chyba? Neviem, ci by som s tym dokazala zit ani to, ci by mi to manzel uveril, ale babätko by som este velmi chcela, no manzel nie.

rikarika
28. máj 2021

@jaskolka iste, niekedy nebolo povedomie o antikoncepcii a neboli ani centra asistovanej reprodukcie, lebo ved my pani tvorstva sa predsa sami rozhodneme...vsetky starsie zeny lutuju vo svojom zivote len dianie okolo toho ze nemali deti vobec alebo maximalne jedno. Ziadna nelutuje sni rozvod ani neveru....Naposledy som citala pribeh zory kolinskej ktora deti najprv nechcela a potom to uz jednoducho neslo. Nedavno elena prokopova v reflexe povedala ze by na svojom zivote nemenila nic iba to ze nemala viac deti....

stanulienkat
28. máj 2021

@rikarika ziadna nelutuje rozvod,alebo neveru??? Scestne konstatovanie. Na dieta maju byt dvaja rodicia. Duplom ked uz nejake deti ma. Uz je na svete dost deti,co ziju v neuplnej rodine. Je to nezodpovedne.

rikarika
28. máj 2021

@stanulienkat odpovieme si na to ked budeme mat 60.

maggie1978
28. máj 2021

@rikarika ja som pochopila, čo si myslela ....moja sestra neľutuje rozchod( veď ju partner podviedol), ale je jej ľúto že nemala viac detí ( on nechcel!!!) A teraz ich mať nemôže ,či kvôli veku, a momentálne je bez partnera.Aj keby s nimi zostala sama, ale boli by to jej deti. ❤ Za to jej ex ak si nájde mladšiu ženu, on kľudne tie deti ešte môže mať.

maminkadeticiek
28. máj 2021

Podla mna mate co sa dietata tyka odlisne tuzby a to je jedna z najzasadnejsich veci v zivote.Ak s nim ostanes budes cely zibot lutovat ze nemas dieta ale nie je spravne si ho spravit ked on nechce.Zvazila by som.l rozvod.Toto je dovod pre rozvod.

maribell
28. máj 2021

@rikarika jasné že žiadna žena nahlas nepovie, že ľutuje, že mala veľa detí.. veď toto keby vypustí do sveta tak ju zlinčujú 😅 ..to ale neznamená, že takéto ženy niesu

littlebubble
28. máj 2021

Ako by si sa na to pozerala ak by si ty už nechcela a on by ti to dieťa úmyselne spravil?

Také ženy ako ty sú obyčajné zúfalky a ja byť ten tvoj muž tak nášmu manželstvu by bol koniec.Dieťa by za to nemohlo, ale ty ako žena by si u mňa skončila.

Čo vám brnia maternice na rozum? Túžba je jedna vec, ale toto mi už príde ako nedostatok lásky od muža.Túžbu môže mať žena aj na 15 dieťa, ale treba aj rozum používať.

Tiež mi známa povedala svoj plán.Hneď som ju zhučala.Toto je jeden hnusný, sebecký podraz a vôbec sa nečudujem mužom ktorí ženu opustia hneď ako zistia pravdu.

Keby to urobil chlap tak by to bol najväčší sebec, ale ak to urobí žena tak chlap je zase idiot lebo bol oklamaný 😂😂😂 a žena mala túžbu tak je nepodstatné čo cítil chlap.

Niektoré by ste mali navštíviť odborníka lebo toto zúfalstvo rodiť už nie je v poriadku.Máte vyšší vek, nedostatok financií, ale čo.Len Ja ja ja ja ja...ani na tie deti nemyslíte čo už máte.

Keď si raz obaja uvedomujete, že by to nebolo ideálne tak aspoň mysli na tie žijúce deti, že či im nechceš sťažiť život svojou sebeckou túžbou a jediný kto si to uvedomuje je tvoj muž.

littlebubble
28. máj 2021

@rikarika Lenže keď sa žena chráni tak to nie je ,,ten hore,, rozhodol,, 😂, ale ja som sa rozhodla.Takže je to vedomé klamstvo.

A tie rady o zabudnutí tabletiek.Neraz som zabudla.Muž o tom vždy vedel a ajtak sa nikdy nič nestalo.

littlebubble
28. máj 2021

@zuzankkaa1 Aj ja mám kamošku 😊 išla na interupciu lebo to dieťa nechcela a po pol roku cca sa jej priznal, že jej ho urobil úmyselne a žiadna nehoda to nebola.

Poslala ho do zadku a ešte ďalej.

zooeynka
28. máj 2021

Ono, niekedy muzi(aj zeny)nevedia co chcu a treba im trosku pomoct nakopnutim. Vela muzov nechce druhe, tretie dieta, zeny ich "prinutia" a muzi potom tie deti miluju najviac na svete a nelutuju ze ich mali. Za predpokladu ze miluju ich matku. Vacsinou je za muzskym strachom iba pohodlnost, lenivost, egoizmus, nechut venovat cas dietatu a nie sebe a svojim zaujmom. Ale ked uz dieta je na svete tak ho zboznuju. Tak co je lepsie? Nepriviest na svet dieta, lebo muz ma rad pohodlie? A zena bude mat nenaplnenu tuzbu, ktoru bude lutovat do smrti? Niekto to radil rozchod - to uz co je za radu??? Maju rodinu, dieta a dakto poradi rozchod relativne funkcnej rodiny, kvoli tomuto????

janickacrazy
28. máj 2021

Skús sa s mužom ešte o tom porozprávať. Moj muž tiež tretie dieťa nechcel, ja áno. Tak bola som sklamaná, smutná, nebola som mnou reč. On to videl a po čase mu docvaklo, že nechce mať doma smutnú ženu, ale veselú s deťmi. Tak sme hodili ďalší dlhý rozhovor a zrazu to išlo. Tretí syn je úplné zlatíčko a manžel ho zbožňuje. A čo je úplne neuveriteľné, tak dokonca navrhol, či by sme nemali ešte štvrté. Takže zázraky sa občas dejú.

lenkakravcova
28. máj 2021

@rikarika Ak by skutočne chceli deti, aj v 50tke sa dá dieťa adoptovať. Je plno opustených deti.

rik01lulaka
28. máj 2021

Len preto, že určité percento mužov robí podpasovky by som sa nepridala k tomu percentu žien čo tie podpasovky robí tiež 🤦.

jaskolka
28. máj 2021

@rikarika neľutuju neveru, či rozvod? Neviem, ale niečo celom iné je, keď pár nechce dieťa a teda sa chráni, lebo si uvedomuje, že sú prekážky, alebo jednoducho cítia, že "nie". A úplne dačo iné keď chce len jeden z nich a podvodom to dosiahne. Na dieťa majú byť dvaja, ktorí ho chcú. Alebo minimálne počítajú že to "sa môže stať"ale nie ze sú k nemu donúteni spôsobom,aky opisuje autorka. Toto považujem za podvod. Keby ze je dieta naozaj splodene"nahodou" teda muž vie ze ona neberie nič, on si nedá ochranu, tak samozrejme, obaja sú zodpovední a dieťa majú prijať, lebo obaja boli pri splodeni. Ale takto... Keby to bolo opačne a žena píše, že ju chlap oklamal, že si dal kondóm,a ona nechcene otehotnela, tak tu muža ukamenuju, že je hajzel a chrápun, že ju oklamal. Co je zodpovednejsie? Uvedomiť si, že ďalšie dieťa už "nechceme", lebo je veľa dôvodov (vek, peniaze, zdravie, bývanie) alebo nasilu ho splodiť a potom večne vyhadzovat na oči, že "ty si chcel, chcela to decko, ja nie, tak ti kašlem na hlavu a staraj sa"navyse keď sa to udialo fakt takou podpasovkou.

sandrika1986
28. máj 2021

Uprimnost...je dolezita vo vztahu...povedz mu o svojich pocitoch a tuzbe po dietati...nerob nic potajomky, lebo neskor by si mohla toho lutovat a vrati sa ti to potom ako bumerang... a mozes vsetko znicit a budes potom spokojna ? Myslim, ze nie....tak bud ferova voci muzovi ....

rikarika
28. máj 2021

@littlebubble toto napis tym co kazdy mesiac spinaju ruky len aby tam uz boli 2 ciarky a ze ich je tu dost.

littlebubble
28. máj 2021

@rikarika Tie ktoré spínajú ruky majú pri sebe manžela ktorý to dieťa vedome chce.

Nemiešaj jablká a hrušky.

Ja sa k tejto téme snaženia radšej nevyjadrujem.Nepatrím medzi ženy ktoré musia mať dieťa za každú cenu.
Tiež teraz čakám či budú 2 alebo 1, ale nezbláznim sa z toho.
Tiež sa možno dozviem, že nie sme až tak zdraví ako sme si mysleli.

Ja píšem niečo o pároch ktorí sa snažia? Nemám ten pocit.

Píšem o ženách ktoré plodia bez toho aby ich muž vôbec o niečom vedel.Je to hnus.

monka105
28. máj 2021

Bože zas táto vymyslená téma...pomaly každý týždeň je tu táto otázka.

autor
28. máj 2021

@zooeynka Dakujem, presne takto to nejako vnimam a vidim aj ja.

alvaluka
28. máj 2021

Mam kamaratku, kt 5 rokov chodila s chalanom a chcela mat dieta, jej priatel bol o tri roky mladsi a nechcel. Odkedy ju poznam naozaj snivala o dietati. Bola rozhodnuta, ze ho chce a hotovo. Tvarila sa, ze berie HAK a nebrala a otehotnela. Dva mesiace po porode sa rozisli, lebo si myslela, ze ju podvadza a udajne si iba pisal s nejakou v kamaratskej rovine. Oni sa rozisli 2x pocas tych 5 rokov a predsa bola kamaratka presvedcena o tom, ze chce dieta v danom momente.
Po niekolkych rokoch si nasla noveho partnera, kt mal rad jej dieta, ale necitil sa na druhe. Boli spolu par rokov a znova zacala uvazovat nad druhym potomkom, ale ten jej druhy priatel nebol asi stotozneny s tym, ze by mali dieta, no nejako na to pristupil, hoci o tom nebol presvedceny na 100%. Pocas tehotenstva sa objavili prve problemy, povedze, ze bola na vsetko sama a aj po narodeni to pokracovalo, rok a pol od narodenia druheho dietata je v stadiu, ze sa chce od svojho partnera odstahovat.

Viem pochopit tuzbu niekoho po niecom, ale aspon ja si myslim, ze dieta je vecou dvoch a ak jeden alebo druhy maju nejake pochybnosti, alebo nechcu nie je to dobry zaklad.

lenkakravcova
28. máj 2021

@zooeynka Keď ma žena nenaplnenu túžbu, že on nechce deti ona chce, tak nech sa rizijdu a každý nech si plní túžby inde.
Tak bude mať ona naplnenú túžbu - s výčitkami do smrti. A on na krku dieťa ktoré nechce.
Celé to bude o klamstve.
To neznie ako láskyplný vzťah.

c_est_la_vie
28. máj 2021

@rikarika ono to ľutujú zo spomienkového optimizmu. Keď si pozerám fotky môjho dieťaťa keď prišlo z pôrodnice, tiež som hneď celá dojatá aký bol krásny a hneď by som šla do ďalšieho.
Pritom realita je taká že som v to obdobie spala max 1.5 h vkuse, nevládala poriadne chodiť po cisárovi, pokakal sa 10 krát denne a naozaj často sa prekakal...
Taká 60-70 ročná žena si už takmer nepamätá to okolo a asi bol dôvod, prečo sa v danom období rozhodla ako rozhodla

kkovacovak
28. máj 2021

Ja mám pocit že ty vôbec nerešpektuješ svojho muža a jeho názor ti je absolútne ukradnutý. Dal ti argumenty...financie, čas atď. Veď my ženy ani len netušíme čo sa mužovi motá v hlave keď premýšľa nad dieťaťom. Pre neho je to tiež obrovský zásah. Možno nechce ďalšie dieťa na úkor tých čo už máte. Aby mali všetko čo potrebujú. Možno cíti že už nemá toľko elánu a energie a že by to bolo preňho veľmi ťažké. Za mňa je toto vrchol sebectva. Urobme si lebo JA chcem! Ale dieťa nie je len o tebe. On bude musieť viac pracovať na jeho ramenách bude ťarcha viacčlennej domácnosti. Nie je to len o tebe len preto že si žena. Treba sa trošku spamätať. Porozprávajte sa o tom a vypočuj si je ho pre a proti. Povedz mu aj ty svoje a nájdite spoločnú reč. Toto je vrcholný podraz a neúcta voči svojmu partnerovi. Hanbila by som sa celý život keby to spravím. Jasne že to dieťa neodvrhne keď už tu bude. Ale za akú cenu?

zooeynka
28. máj 2021

@lenkakravcova maju sa rozist ak uz maju napr. 1 dieta a ziadne ine zavazne problemy? To co je za radu rodine? Ak by sa aj rozisli tak to vacsinou skonci tak, ze muz si najde casom druhu partnerku a ta ho proste na to dieta ukeca. Muzi nemaju problem vyrobit deti aj v 50tke ked si narazia mladu kocku, tak sa netvarme ze to muzske nechcenie druheho dietata je trvale a nemenne.

littlebubble
28. máj 2021

@zooeynka Ale veď muži si zasexujú 😊, ale o dieťa sa bude starať už len tá žena či manželka/milenka a potom sa čudujú, že im chlap nepomáha.

Načo nejakého muža alebo ženu presviedčať na dieťa.Dieťa má byť spoločné rozhodnutie.

Ukecať sa nechá skoro každý len aby už žena stíchla.

O čo vlastne ide? Len aby daroval chlap spermie alebo ide aj o to aby bol plnohodnotný rodič?
Splodiť, splodí...a ďalej?

zooeynka
28. máj 2021

@littlebubble povacsine s novou partnerkou to ide tym zarytym odporcom druheho dietata celkom lahko. Poznam 3 rozvedenych s novymi partnerkami, dvaja z nich absolutni odmietaci dalsieho dietata a akonahle nasli novu, mladsiu zenu tak vsetci maju dalsieho potomka. Pekne s novymi zenami funguju, o deti sa staraju. Ziadna drama, behaju postarsi trtkovia s kocikmi, deti vyzeraju ako ich vnucata ale co na tom. A komu zostali oci pre plac? Ich byvalym manzelkam, ktore z nich to dalsie dieta nevymamili ked boli mladsie a teraz sa uz citia stare. Potlacili svoju prirodzenu tuzbu po decku kvoli tomu, ze "predsa neurobia nejaku podpasovku svojim muzom"....co dodat

lenkakravcova
28. máj 2021

@zooeynka Ak sa rozidu po tom, čo splodia druhé alebo tretie dieťa na tvoje odporúčanie natajnaša, tak za to budeš brat zodpovednosť? Kto sa o tie deti co už sú na svete potom postará?

A nie, muž sa neviaže deťmi. A tiež sa nerozide so ženou alebo si pri nej nenájde bokovku, keď je doma spokojný. Ak si dvaja dôverujú, ak budujú vzťah, nie iba z neho ťažia (ci už deti, financie, sex, alebo iné), tak to ze budu mat jedného potomka na ktorom sa dohodli ich nerozdelí, ale sceli.

zooeynka
28. máj 2021

@lenkakravcova je to 50 na 50 ci sa rozidu. Raz moze muz este zene podakovat ze ho ukecala na druhe, tretie dieta. Ak by sa aj rozisli tak tuzba zeny je aspon naplnena. Najhorsie je zostat sama a este aj bez deti. Ziadna nemladne. Jedneho dna si treba priznat ze plodny vek sa skoncil....a potom je uz neskoro lutovat co sa nestalo.

lenkakravcova
28. máj 2021

@zooeynka
Ona už deti má. Takže neostane bez deti. A keby ich nemali - rozchod a nájsť si vhodného.

Najhoršie je nemať CHARAKTER . Nie nemať deti.

nellye9
28. máj 2021

@zooeynka ak to je tak, tak tí muži nie že nechceli dieťa, ale nechceli ho s danou ženou. A to je predsa tiež v poriadku. Príde mi to zodpovednejší prístup ako naplodiť potomkov a potom sa rozísť.