icon

Tehotenstvo v 37 rokoch

3. jún 2025

Žienky je mi divne.. mám už 37 rokov muž 48 deti sme už v pláne nemali a keďže pred 3 rokmi nám povedali lekári že muž má 2% nato aby mohol splodiť dieťa, ďalej sme to ani neriešili.
A hups po 3 rokoch som predsa otehotnela. Sme z toho v šoku a máme aj strach či bude dieťa zdravé. Autizmus žiadne testy nevylúčia a práve toto ochorenie majú deti starších rodičov.
Neviem ako ďalej, muž chce aby sme si dieťa nechali.
Ale pre mužov je to ľahké veď všetok zodpovednosť predsa ostáva na nás matkách.
Neviem čo mám robiť.
Bola ste niektorá v podobnej situácii?

Strana
z4
susitko
4. jún 2025

vsak to mas este super vek na dieta
..v dnesnej dobe bezny.uvolni sa a uzi si vsetko krasne co ta caka❤️❤️❤️

luizina
5. jún 2025
@anonym_autor

@pribinak čítať pozorne prosím..môj muž bol pred 3 rokmi ešte neplodné,ani v sne by nás nenapadlo, že sa to zmení

No ja sa opytam v prvom rade teba mila @autorka, lebo mam pocit, ze z tvojej strany nejde len o strach ci dieta bude v poriadku.. Citis sa este na dieta, chces ho, tuzis po ňom, si pripravena sa minimalne do 60 tky starat a obetovat? Ide len a len o teba, darmo muz chce, ak sa ty na to necitis. Ono je to presne ako si pisala, vsetko bude na tebe a co ked prejdu tie "lahsie" casy (materska, skolka..) a pride skola a ty v tom veku vyflusnuta z prace, budes este sediet do vecera nad ucenim s dietatom. Ja na nic z toho som nebola pripravena uz po 35 tke, nie to este neskor a s muzom o tolko starsim. Sestra a aj svagrina mali okolo 40 tky este dieta, tiez neplanovane a vies ako to je, na vsetko su same. Chlap nema nervy a energiu na dieta (svagrinej muz), sestrin nepomahal nikdy ani z jednou z troch a vela, vela inych veci... Proste ja ked toto vidim, tak som stastna, ze moja ma uz 24 rokov a mam relativny klud, aj ked financne sa o o nu este starám. Mam 45 rokov a ked mam pravdu napisat, tak nie som pripravena este ani na vnuca, nie to mat svoje 5-6 rocne. Kazda sme ina a ty pozeraj teraz len na seba a svoje pocity.

zuzu2636
5. jún 2025

Ja mám 43 rokov a veľmi s manželom túžime po štvrtom dieťatku. Sme obaja zdravý, no nedarí sa nám, hoc v apríli som mala biochemické tehotenstvo.
Takže kľudne do toho choďte, manžel vás podporil a reakcie okolia budú vždy. A srdečne blahoželám 🍀

espeo
5. jún 2025

Ja som mala 37 pri druhom. A teda otázku vysokého veku som si ani raz nepolozila. Všetko bolo úplne v poriadku, syn je zdravý, bystrý, športuje. Teraz ma 7. Teraz mam 44 a teraz by som sa veru zamyslala, či to zvládnem a ci bude ok

mizub
7. jún 2025

Moja mama otehotnela, ked mala 38 rokov. Bola vtedy rozlietana, zrovna mala vela roboty ako SZCO. Tak na tehotenstvo prisla po 3 mesiacoch. Rodila sice predcasne, ale to preto, ze dvojicky... Obe sestry su uplne ok, aj ked sa narodili v 34tt. Teraz uz maju 22 rokov.

weronika171717
7. jún 2025

Podľa mňa je 37 rokov dosť na dieťa, ale určite by som v tvojom veku nešla na potrat.

sima_20
12. júl 2025
@tomiholjubavi

Takže, dievčence, takto... 😅

Otehotnela som po dlhom boji s neplodnostou ako 37 ročná. Rodila som 38 ročná.
Mala som taký stres z toho, že svojim vyšším vekom zdravotne znevýhodním dieťaťko, že som si normálne urobila v exceli tabuľku všetkých mojich predkýň za posledných 300 rokov, že kedy mali prvé, kedy posledné dieťa a aký bol priemerný vek v poslednom tehotenstve. 😅 (venujem sa genealogii už roky).

Prišla som na to, že priemerný vek na posledné dieťa v mojom rodostrome bol 37.54 rokov. (Samozrejme, je to priemer. Niektoré mamičky v 18tom storoči umreli mladé pri pôrode a modernejšie mamičky zas nemali po 10 detí a posledné mali odrodené v 25tke. Mala som tam ale aj ženy, čo rodili v 46tke.)

Pokiaľ viem, nikto v rodine nemal ani autistu, ani Downika. A kopu mojich priamych predkov bolo akurát tým posledným, po 40tke narodeným dieťaťom. Čiže boli dostatočne zdraví na to aby sa ozenili a mali ďalšiu generáciu.

Zbytočne mi každý hovoril, že hysáčim. Úzkosť bola moja najväčšia tehotenská komplikácia. 😆
Dnes má moje krásne dievčatko 3 mesiačiky.

@tomiholjubavi wau to je zaujímavé. Môžem sa spýtať, kde ste hľadali informácie? 🙂

lenjaja84
12. júl 2025

@anonym_autor mne sa narodilo v 37r prve dieta a je nastastie v poriadku, uz mame 4rocky a viac deti neplanujeme ;) myslim ze do tej 40tky je to este ok a dnes uz uplne bezne , prajem vela stastia

tomiholjubavi
12. júl 2025
@sima_20

@tomiholjubavi wau to je zaujímavé. Môžem sa spýtať, kde ste hľadali informácie? 🙂

@sima_20 najviac cez familysearch.org to je stránka kde majú na mikrofilmoch sprístupnené skoro vsetky cirkevné matriky odkedy sa začali viesť až do nejakého r..1900. Novšie údaje nesmú byť zverejnené kvôli gdpr.

Registrácia aj používanie je zadarmo a treba na to akurát čas. Ja to robím už roky a stále je čo nové nájsť. Veľmi ma to baví. Niektoré vetvy mám nájdené až do roku 1530. 😊

kiki68
12. júl 2025

Ja som v 40 teraz porodila a normalne si tie prebdene noci uzivam, mam uz ten nadhlad. Som na tom dobre fyzicky, lepsie ako v 35 ked som prvy raz rodila. To tell uz vie co ma robit. Takze za mna ist do toho, 37 Dnes nie je nejaky vysoky vek

sima_20
12. júl 2025
@tomiholjubavi

@sima_20 najviac cez familysearch.org to je stránka kde majú na mikrofilmoch sprístupnené skoro vsetky cirkevné matriky odkedy sa začali viesť až do nejakého r..1900. Novšie údaje nesmú byť zverejnené kvôli gdpr.

Registrácia aj používanie je zadarmo a treba na to akurát čas. Ja to robím už roky a stále je čo nové nájsť. Veľmi ma to baví. Niektoré vetvy mám nájdené až do roku 1530. 😊

@tomiholjubavi ano poznam tu stránku, tiež ju používam 😁

Strana
z4