Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@kittykat22 prečo by človek nemohol mať úžasný život na tomto svete a pritom čakať aj na úžasný posmrtný život
@stanulienkat vôbec mi nehrabe, máš strašne vyjadrovanie, do cirkvi nepatria iba jednoduchí , blbí ľudia, poslušné ovečky, ale aj ľudia múdri , vzdelaní,, vedci, ktorí niečo v živote dokázali
@stanulienkat vidno, ze mas len povrchne poznanie života, a fungovanie sveta, ale nehrabe ti len sa spoliehaš na svoj nedokonaly rozum🙂
Cudny pocit musi byt, vediet, ze sme z opice.
@mijo53 ano...evolucia je dokazana...vies, nieco co neexistuje, nedokaze vytvorit nieco, co existuje...o co je to blaznivejsia teoria ako to, ze boh vytvoril cloveka?...o nic..az na to, ze evolucia je dokazana...
@december12 a este cudnejsi, ze nas stvorila "rozpravkova bytost"...nieco, co neexistuje...radsej budem z opice, ako byt vymysleniou niecoho nerealneho...preco si myslis, ze neveriaci maju povrchne poznanie zivota a nedokonaly rozum?...ja to praveze vidim opacne...pre mna je veriaci len prijimajuci urcitu teoriu, ktora nie je nijako dokazatelna...vymyslenu rozpravku, ktoru mlcky, bez znamky pochybnosti prijima..neuvazuje o nej a nestavia ju do roviny dokazov...ciste dristy na manipulaciu obrovskej masy ludi...
@mijo53 ty si nepochopila, ze ide o slovnu hracku?
@stevvvka nezisti...pretoze po smrti je NIC...proste koniec...posmrtny zivot neexistuje...jednoducho je koniec...
@erikavesela po smrti je NIC....proste koniec .....pre vijacku kruspanovu...ale pre teba je pripravene nieco ine, len mu doveruj,nie je to rozpravkova bytost, je to prvotny hybateľ toho dokonaleho kolosu, ktory nás obklopuje...a stači sa pozriet do detskych očí, tam sa zmyliť nemôžeš
@erikavesela vyjadruješ sa ako Marfa z Mrázika
Ale všetko to robia ľudia, nie viera. Keby sa správali podľa viery tak zlo nie je. A keby nebola tak je ešte viac zla.
@mijo53 moje vyjadrovanie ty nemusis komentovat... kedze mam vysoku skolu, tak to komentovali ini...a teda nemali namietky...ale to asi tazko pochopis, pretoze to tvoje je teda o par stupnov horsie...ako citam tvoje reakcie..ak ma niekto iny nazor ako ty, tak je hned zly..ale chapem, kazdy mame istu formu svojej prezentacie...
@december12 aj pre cloveka tam nic nie je...ten kolos, o ktorom pises vznikol fyzikalnymi a chemickymi dejmi..evoluciou...vplyvom inych fyzikalnych dejov a pod....nie, nevytvoril ho boh...
https://www.christianitas.sk/co-zabilo-vincenta...
Hrozná smrť Vincenta Lamberta a pred ním aj Alfieho Evansa nám pripomína túto pochmúrnu skutočnosť. My máme však ešte čosi, čo oni – v primitivizme ponorení samozvaní racionalisti - nemajú: nádej. Tou nádejou je Boh.
Bezduchy racionalizmus vedie k bezbrehemu vrazdeniu. Kam az dospeje primitivny racionalizmus, ktory odmieta Boha?
Vyber z clanku:
Ak bolo niečo v debate demokratov koncom júna tohto roku nad slnko jasnejšie, bol fakt, že potratový extrémizmus v jeho najdesivejšej forme bude ústredným bodom ich prezidentskej volebnej kampane. Zástup týchto fanúšikov "feticídy" - zabíjania plodu, chce schválenie potratu na požiadanie počas celých deväť mesiacov tehotenstva, bez nutnosti udať dôvod, a na dôvažok ho hradiť z peňazí daňových poplatníkov. Potrat podľa ich slov nie je ani len nevyhnutným zlom, ale vyslovene šľachetným činom, na ktorý by mala byť každá žena, čo ho podstúpi, hrdá.
http://www.lifenews.sk/27781/demokrati-sa-uz-bi...
@erikavesela ale ved krestanstvo nepopiera evoluciu...ide o to,co kto berie ako povodcu,pociatok,hybatela vesmiru....a pre krestanov je to Boh.
Predsa on si aj teraz,aj v minulosti pomahal fyzikalnymi javmi.
Zase netreba brat krestanstvo a Bibliu ako rozpravku.
@erikavesela a čo, že máš vysokú školu, ja tiež mám
@erikavesela pokiaľ je na moju adresu, tak mám právo a ty mi nebudeš poručať
@mijo53 ta lutujem s tvojimi nazormi
@erikavesela ja teba ešte viac, pekný deň
@ankastevko Ahoj,ja v Boha neverim. Myslim si,ze nieco po smrti je,alebo skor,ze my ludia mame v sebe nejaku energiu,ktora aj po smrti fyzickeho tela niekde je..ci to nazvat reinkarnaciou alebo nie,to neviem...jednoducho,verim hlavne v seba a v svoje schopnosti. Nemam zo seba modlu ani sa nijako nevelebim,proste len verim v seba samu. A neuznavam cirkev. To s tou cirkvou prislo postupne,na zaklade mojich dotetajsich poznatkov o celom krestanstve a celej cirkvi.
Zdá sa mi zvláštne, ako potrebujeme mať na všetko nejaký názor a presne vedieť, ako to je... nemyslíte si, že keby sme to mali všetci vedieť, tak pri narodení nám dajú nejaký manuál ohľadom pravdy? 🙂 Veľmi ma zaráža ako niektoré tu z vás budú bojovať za to čo je pravda, len preto lebo vy ste mali predsa duchovný zážitok a teda to tak musí byť. Keby to bolo tak, tak všetci veriaci žijú na obláčiku šťastný a spokojný život a všetci neveriaci sa smažia v pekle. Ja si myslím, že možno to tak má byť, že jeden prežije ten život ako veriaci a druhý ako neveriaci. Ale neviem to naisto, len si to myslím :D Jediná pravda, ktorú vieme je, že nič vlastne nevieme :D
@december12 ty mas zase povrcchne poznanie evolucnej teorie.. my nie sme z opice, my mame s opicami spolocneho predka.. a pocit je to uplne krasny 🙂 priroda je uzasna a to ze som takto spriaznena s ostatnymi stvoreniami je o dovod viac preco sa k prirode spravat s uctou a laskou. krestanstvo mi pride take, ze odtrha cloveka od prirody, neustale vytvara mur medzi clovekom a zvieratami, a pritom je clovek tiez len zviera.
5 slávnych ľudí, ktorí zomreli čoskoro po zosmiešňovaní Boha
@katharines dalsi dovod preco sa mi krestanstvo hnusi, len bu-bu-bu robit. takze clovek zomrel lebo povedal nieco sarkasticke na boha ale vrahovia kolkokrat doziju v base staroby. ak je toto predstava bozej spravodlivosti tak teda neviem preco taleho boha uznavat. keby som uz v boha verila urcite by to nebol taky malicherny jesitny uboziak. a ze to z neho robia prave veriaci je tiez cudne.
@holubica555 nepochopila si to. Boh ich chcel zachranit pred istou smrtou, ako to bolo u Merilin, ale ona tu ponuku od Boha odmietla. Po smrti je uz neskoro.
@holubica555 Boh nam dava nekonecne vela prilezitosti odpovedat na Jeho lasku. Ak to odmietneme, tak sami si vyberame zatranie.
Pokora je pravda o nas samych. Priznat a vyznat svoje hriechy, olutovat ich a konat napravu.
Lebo ten, kto nelutuje, tomu nie je co odpustit.
@katharines mozno by to mohol panbozko ludom ulahcit, kazdemu sa zjavit a ukazat ze je preco ho milovat 🙂 nemozem milovat niekoho kto je pre mna vymysleny. a nechapem ako by ich uchranil pred smrtou, zomrie kazdy. a vecny zivot ten fakt nepotrebujem
@holubica555 Jezis to vysvetloval v pidobenstve o Lazarovi:
Lk16,30: Ale on vravel: »Nie, otec Abrahám. Ak príde k nim niekto z mŕtvych, budú robiť pokánie.«
Lk16,31: Odpovedal mu: »Ak nepočúvajú Mojžiša a Prorokov neuveria, ani keby niekto z mŕtvych vstal.«"
Sam Jezus upozornoval a vystrihal pred peklom
Lk12,5: Ukážem vám, koho sa máte báť. Bojte sa toho, ktorý keď zabije, má moc uvrhnúť do pekla! Áno, hovorím vám: Tohto sa bojte!
https://www.svetlosveta.sk/katecheza/peklo/
Lenze Boh nas stvoril pre lasku (nie eros). Preto aj lutost je dokonala a nedokonala. Ak lutujem preto, ze sa bojim pekla, je to nedokonala lutost.
Ak lutujem preto, ze som urazila Toho, ktory ma nadovsrtko miluje a polozil za mna zivot, je to lutost dokonala a o taku sa ma krrstan snazit.
@katharines toto je fakt na mile vzdialene tomu co verim a ako rozmyslam, ale dakujem za vyklad. je zaujimave pokecat si s veriacimi.

@mijo53 ano,sme z opice. Ci sa ti to paci,alebo nie. Myslis,ze sme z blata,z Adamovho rebra?? Hrabe ti? To si vymyslela cirkev,aby mohla manipulovat s jednoduchymi a blbymi ludmi. Aby si ziskala poslusnost oviec a aby jej tie ovce davali peniaze a moc.