Zostala som tehotná sama, čo ďalej?
Dobry vecer,
Som v 15 tt a priatel ma nechal vobec neviem co dalej dieta chcel, tesil sa doteraz. Mam uz jedno 10 rocne dieta na svet pride druhe a ja neviem ci to vsetko zvladne utiahnut sama. Zeny ktore ste zostali same s 2 detmi odkazane uplne len na seba ako ste to zvladli? Da sa to vobec? Som zufala 😏
@budem_sama moja zlata, podmienky mal pre teba a cudzie dieta tvoj partner, nie ty.
@nanamel ked sa spovedam na verejnom fore, musim cakat rozne reakcie. to je dan za "rady". pisem, co si myslim, ako vnimam takych nezodpovednych ludi. a za tym si stojim.
@simonaprava ale uz napis riesenie.
@evica01 ja tu nie som na to, aby som jej davala riesenia.
@simonaprava 😁😁😁👍👍👍
Napisala som to k nespravnej mamicke, ospravedlbujem sa pisem to sem pre všetky, ktoré kritizuju.
ak si nie ste nato aby ste pomohli, načo ste potom tu? Kritizovať, súdiť, ponizovat? Tak mi prosim povedzte načo je to dobre? Zdvihat si ego? Nepoznate celu situaciu, pomoct neviete, naco plytvat energiou nato, aby ste niekoho ponizili? Všetci robíme chyby, sme ľudia predsa a je to ľudské. Dolezite je sa poučiť a nesúdit niekoho. Mamička je v situacii, kedy potrebuje pomoc a podporu. Ak nevies pomoct, neublizuj. Ak mozem zhrniem ti jej pribeh, ktory mi z jej odpovedi vznikol. Otehotnela ked bola mlada, partner ju opustil. Mozno to bolo nezodpovedne ako si myslite, no nevieme ako to cele bolo, to vsak nrznamena, ze jej dietatko nedostalo všetko k zivotu potrebne. A to najdolezitejsie je laska. Co mi z jej slov a pisomneho prejavu pripada, ze lasky malo vela. Nevzdala sa vsak a zacala bojovat, nasla si novu pracu, casom chcela zlepsit zivotnu situaciu a splnit si sen a študovať. Mala partnera, s ktorým stavaju domcek, podviedol ju raz, no odpustila mu, (nevera nemusi hned znamenat konirc vzathu, ak sa poucia ove strany moze znovu priniest zamilovanost), myslela si, ze vsetko bude v poriadku, mozno neplanovala otehotniet, ale stalo sa. Pre nieco sa to stat malo. Zistila, ze partner ju opäť podvadza(alebo si teda pisal s niekym), snazila s nim komunikovať, ale odisiel. Nie je to silny chlap, to uznavam hned. Mamicka potrebuje viac seba lásky, viac podpory, viac verit v seba. Teraz jr v ťažkej situácii, nečakala to. Ale je to jej životná cesta, jej skúška a ľudia by sa nemali starat do toho, ak jej nevedia pomôcť. A takto by to malo byt na celom svete. Ak nevies pomoct, neublizuj, neponizuj, a uz vôbec nehovor o tom, že chudence deti! Možno je omnoho lepšia mamička ako poniektore, minimalne v tom, že nepotrebuje nikoho ponizovat a urážať. A prosím, ak to robite vy, neučte to dalej svoje deti (ak ich mate), lebo potom jedine chudence deti, ktore tu su, su zial tie vase. A to nemysim ako urazku, ale ako dobru radu, lebo takymto pristupom ako mate niektore k cudzej osobe, ktoru nepoznate, ale bez vahania hned odsudite, by sa nas 🌏 nikdy nezlepsil. 💜
stávaš dom za partnerové peniaze, prvé dieťa otec ? do roboty nehrozí ,tak partner nech sa súdi o svoje dieťa a dúfam že vyhrá na celej čiare . Sú ženy čo robiť nebudú ,aj brigády existujú . kto chce hľadá možnosti a nie len mužov pre peniaze , a svokrovci musia mať radosť s tebe.
@budem_sama Ak si naozaj v takej zlej situácii a nechceš ísť k rodičom obráť sa na Azylový dom, sú tam ženy s podobným osudom. Bola som v jednom ale nie ako klientka a celkom sa mi to tam páčilo, bolo tam čisto, ženy si navzájom pomáhali. Určite sa vyskytnú nejaké problémy, ale aspoň nebudeš sama. A by si niečo potrebovala je tam sociálny pracovník, ktorý Ti pomôže aj v právnych záležitostiach. Musíš to brať ako dočasné riešenie než sa Ti zlepší situácia. Neviem odkiaľ si ale pozri si najbližší Azylový dom pre matky s deťmi a choď sa tam opýtať.
@simonaprava a akú "radu" máš ty pre ňu??? Pokiaľ ma zrak neklame pýtala si radu od žien ktoré ostali samé na dve deti! A nie názor na jej osobu a dehonestaciu😉 viac si nemám s tebou o com písať....
@budem_sama ahoj, ja len k tomu príspevku z UPSVaR. Počas štúdia na VŠ po mojej 26 som dostávala sociálne štipendium a aj hmotnú núdzu. Pracovníčku UPSVaR vôbec nezaujímalo, že mi škola niečo dáva, keďže to dáva škola a nie štát. Takže neviem, ale na tvojom mieste by som si to všetko pozisťovala ešte raz. Niektoré pracovníčky sa chovajú akoby dávali zo svojho. Jedná dávku prizná a druhá ju zruší 🤦
@budem_sama chlap zaskratoval,asi to bolo na neho moc,prve dieťa ,možno si len písal,lebo potreboval prepnúť a myslieť aj na niečo iné ako nato ,že bude otcom,ty mu už nedôveruješ po predošlej nevere a si precitlivelá,myslím ,že sa to utrasie,tvoji rodičia mali pravdu a zjavne im na tebe záleží,keď tvoje prvé tehotenstvo tak ťažko znášali a nevedeli ti odpustiť ,ja sa snažím dať svojmu dieťaťu lepšiu budúcnosť a tiež by má ranilo,keby si tak zničilo život a všetka snaha vyšla nazmar.Priznaj si chybu a ospravedlň sa,že ti to tak dlho trvalo,pochopiť ich sklamanie,vnúčatám sa isto potešia,veď oni za nič nemôžu.Daj si podviazať po druhom dieťati vaječníky,buď aspoň ty ten zodpovednehši rodič,robia to aj ženy zo solventných rodín.Ak ta chlap raz podvedie,tak to spraví pravdepodobne opäť,hoci to neznamená,že ta nemiluje,chlapi nemajú previazaný sex s láskou ako ženy,sú to pre nich dve rozdielne veci.Deti sú na prvom mieste,emócie daj teraz na vedľajšiu koľaj,otca prveho dieťaťa treba nájsť a prinútiť platiť ,popros políciu o pomoc v hľadaní ,poprípade ombucmana.Robíš to pre svoje dieťa.Ak sa k tebe otec druhého dieťaťa nevráti ,oslov jeho rodičov ,aby apelovali na neho,aby pomáhal s dieťaťom aspoň finančne ,štúdium môžeš pozastaviť a dokončiť neskôr,keď sa to utrasie ,resp.dokocit 1.stupen,potom práca a dieťa do jasliciek ,alebo skús si privyrobiť opatrovaním iných deti u seba doma a tak si privyrobiť na rodičovskej ...držím ti prsty
@budem_sama
Ako to vyzerá s odstupom času?

@mogaa ale ved ja som pracovala a ten odbor ktory studujem sa neda externe ak nepracujes v zdravotnictve cize nepracujem 2 roky a caka ma posledny rok aby som mohla zostatnicovat keby som bola zlatokopka kaslem ho ze ma podviedol a pekne si zijem dalej 😊