icon

Bábätká 2010, Prešov. Pridajte sa

tatiana1985
19. apr 2010

ahojte maminky, hladam babatka narodene v roku 2010-ako moja februarova babika 😀
podte na debatku tuto 🙂
velmi sa na vas tesim..sup sup 😵 😀

susanita555
3. jún 2010

no ale moja doktorka nechce aby som isla s malym do infikovaneho prostredia tak pride ona uz treti krat 🙂
no to moje kojenie je take všelijake tak si myslim,ze budem musiet dokrmovat uz minule mi povedala,ze mohol by pribrat aj viac tak uvidime
ale zase nato,ze len kojim nepribral zle no take je to vselijake

tatiana1985
autor
3. jún 2010

aha..no my mame dr. tak ze ona doobeda ma chore deti v ambulancii, a od 1-3poobede (vzdy v utorok) ma nas-take male babatka 🙂 🙂
ale neboj sa ze nepribral, proste vzdy ked sa zobudi automatika je hladny, cca 1,5-2hodiny..u nas doteraz to tak funguje... 🙂

susanita555
3. jún 2010

tatianka a odkial si ty? tusim som sa ta to nepytala

tatiana1985
autor
3. jún 2010

🙂 tuna presov-pri maxe 🙂 jooj, rozmyslam co varit na obed...
nemas daku inspiraciu? 😉

susanita555
3. jún 2010

no ja som uvarila spenatovu polievku a francúzske zemiaky ten spenat velmi nemusim ale mam malo zeleza po porode tak sa nejako premozem 😝
ja som byvala na sekcove 15 rokov na cergovskej pri skolke za billou 😉

tatiana1985
autor
3. jún 2010

no vidis , ja som na dumbierskej 😀 😉
a ako robis spenatovu??? das mi recept??? 😉 🙂

susanita555
3. jún 2010

balíček mrazeného špenátu
smotana na varenie
múka na zátrepku
soľ
celé čierne korenie
cesnak
tuk na smaženie
chlieb

Do hrnca dáme variť špenátový pretlak v dostatočnom množstve vody, pridáme 2 očistené strúčky cesnaku, korenie a soľ. Keď sa pretlak celkom rozplynie vo vode, prilejeme zátrepku rozrobenú z múky a smotany a len krátko necháme prejsť varom.

a davam do toho este vajicko na koniec
😀

tatiana1985
autor
3. jún 2010

😀 jeeej super, to znie lahko... 🙂 dakujem🙂
a nahodou fotky maleho nemas niekde???
pozeram ze tu ee 🙂

susanita555
3. jún 2010

mam ale najnovsie nemam lebo este su vo fotaku a akosi niet casu ich stiahnut do pocitaca 😒

tatiana1985
autor
3. jún 2010

ahaaa..... no skoda, tak snad potom niekedy uvidimaj maleho fotecky 🙂
inak ako ste prisli k tomu menu-christopher? 🙂
podla niekoho, ci len tak? ta napadlo? 🙂 😉

susanita555
3. jún 2010
tatiana1985
autor
3. jún 2010

😵 😵 😵 jeeeej drobatko krasne 🙂

susanita555
3. jún 2010

tu su nejake co sem dal mm
no tak christopher bol napad mojho mm my sme boli dohodnuty,ze ak bude dievcatko meno vyberam ja a ak chlapcek tak on no a ja som musela suhlasit ja som chcela alexa alebo maxa ,ale co uz 😒
no on ani neviem ako prisiel na to meno este som nebola ani tehula a uz vravel,ze ked budeme mat babatko a bude chlapcek tak bude christopher tusim ,ze nejaky jazdec na formule sa tak vola ,ale niesom si ista 😀

susanita555
3. jún 2010

no celkovo nato ,ze mal pri narodeni 3800g tak bol dost malicky

tatiana1985
autor
3. jún 2010

😀 😀 jaaaj , inak ja som maxa tiez chcela.... alexa nie, lebo sesterka ma alexandra, no a pravdu povediac, ja som mala 10rokov dozadu kokerspaniela a sa volal alex 😀 tak by bolo divne potom moje dieta tak pomenovat 🙂

no sla som tu polievku skusit, ale nemam spenat, som mysleal ze mam, lebo to stale mame-radi ho papame ....tak zajtra...to moze byt aj ten normalne mrazeny spenat? 🙂

susanita555
3. jún 2010

hej to je uplne jedno aky a ja ked ho mam taky pomixovany tak sa skor premozem ho zjest
no tak to by bolo fakt divne volat babatko tak ako si volala havka 😀
ja uz tiez neviem co varit kazdy den to je na nervy dochadza mi fantazia

gabinka79
8. jún 2010

Troška som Vás zanedbala, ale už sa polepším. 😀 Konečne je teplo. Ja sa vytešujem, ale mrzí ma, že väčšiu časť letného oblečenia máme u rodičov (tam odkladáme sezónne veci, pretože u nás nemáme miesto). Ale v piatok by sme mali k nim cestovať na víkend a doplníme šatník. Inak ja som zistila, včera, že po období tehotenstva si v podstate ani nemám čo obliecť. 😝

tatiana1985
autor
8. jún 2010

ahoj gabi a kde mate rodicov??? 🙂 my to mame tiez takto vymyslene 😀
no vonku je "strasne", chcelo by to bazen 🙂
uz ste kupili tie koberce , co ste zhanali??? 😉

gabinka79
8. jún 2010

Tani, pochádzam zo Spišskej Belej. Je to pri Kežmarku (pod Vysokými Tatrami). Dnes sme malej boli v Hyperi kúpiť nejaké kraťasky, aby sme mali niečo na tento týždeň. A koberce stále nemáme. Chceme ísť ešte pozrieť do obchodu, ktorý je pri Kauflande (sídlisko III). Ale tam už musíme niečo kúpiť. Lebo to budem odkladať do Vianoc. 😀
Vy sa ako máte? Čo máte nové?

tatiana1985
autor
9. jún 2010

jaaaj, a ako si sa dostala do po??? mangel je odtialto??? 🙂
my co mame nove? no popri kojeni som vcera 1x dala cajik, lebo v takych horucavach sa neda len na mojom mliecku byt si myslim 🙂 dnes vnoci vstala mala prvykrat o pol 5 a potom az o pol 9..normalne som ju budila, ci je ok 😀
to taky nezvyk, aby ona tak dlho spala 😀

gabinka79
9. jún 2010

Manžel je z Kežmarku. My sme tu študovali. Po štúdiu ja som si našla prácu u nás, on ostal tu. Tak po svadbe sme sa usídlili tu. 😀 Ja si myslím, že s čajíkom robíš dobre. Ja som Sofinke dával čajík už oveľa skôr a to preto, že strašne veľa čkala. Nechcela som ju nechať trápiť sa, tak som to riešila slabučkým čajíkom. A dnes sme konečne kúpili koberce. Hoci ich ešte doma nemáme, dali sme ich obšiť, tak budú až v piatok. 😉
Ten Nelinkin spánoček Ti závidím. Práve máme za sebou ťažké uspávanie malej. Som zvedavá, aká bude noc. ☹

tatiana1985
autor
10. jún 2010

gabi ahaa....ja som zas 9rokov studovala v po, uz aj znamych tu mam, tak preto sme v po.... rodicia su 30km od nas, takze je to fajn 🙂
som si povedala ze do polroka len kojit chcem, ale poviem pravdu, ked vidis ake dusna su, no neda mi nechat malu len na mliecku..to potom aj vonku by som musela cicu vytahovat 😀 😀

a co tvoja malinka??? zaspavanie mate tazke? 🙂 prezrad co ma mozno caka 🙂

gabinka79
10. jún 2010

Teraz je to ťažké! ☹ Budí sa s plačom niekoľkokrát v noci. Neviem, či sú to ťažké sny alebo tá úzkosť (o ktorej som počula, že sa vyskytuje v ôsmom mesiaci), alebo je jej horúco? Neviem. Ale je mi jej veľmi ľúto, keď tak plače. Neviem, ako jej pomôcť. Ale vy to vôbec nemusíte mať.
S tým čajíkom robíš dobre, myslím si. Práve sledujem predvolebné štúdio. Chystáš sa voliť?
Dnes bola riadna horúčava a zajtra má byť ešte teplejšie. 😝 Ale v nedeľu sa má pár stupňov ochladiť. A ako záplavy? Mali ste pohotovosť na sídlisku?
A prečítala som si ukážku z tej knižky. Naozaj vyzerá byť dobre srandovná. 😵

tatiana1985
autor
11. jún 2010

inak gabi my sme tu presne opacne...ty vnoci ja doobeda 😀 😀
gabi moja uz 3dni je taka zvlastna.. podla mna to dusno... mozno aj tvoja je preto taka.-..moja spi v bodach kratkych a plienke, odkope sa z paplona a spi klop klop 🙂 🙂
zaplavy? no tu na sekcove kde sme my sa nic nedialo...nic extra...ked som videla torysu vo vecernych spravach sa mi verit nechcelo ze to isto v po 🙂
pozrela som si sofinku, zlatunka 😉

gabinka79
11. jún 2010

Tani, ja som si tiež pozrela Nelinku, už skôr, iba som zabudla reagovať - je to ale riadny zlatúšik! 😀 Naše kočky majú rovnaké čelenky (ružová). Aj Ty si ju objednala z Koníka? Starašne Nelke pristane. Aj Sofinka sa mi v nej páči 😀 (som trocha neskromná 😅 )
Taní, zajtra odchádzame na víkend k rodičom (pod Tatry - do chladnejšej klímy 😉 ). Ozvem sa v pondelok, aby si si nemyslela, že som sa vykašľala na našu debatku. 🙂

tatiana1985
autor
15. jún 2010

sewas gabi🙂 no my sme tiez vikendovali u nasich...lietanim kade tade..vcera som mala extremne lenivy den a akurta pijem kafe ze o hodku pojdem s malou von..no mala mi zaspala, tak nevem o co jej ide🙂

jj, my mame tiez z konika tu celenku...uz ma zachvilu 4mesiace a este furt jej leti...a to som asi pred mesiacom objednavala 😀 😀

aa ako bolo u rodicov?? sli ste asi dost nabaleny naspat do po🙂 aj s letnymi satami🙂 😀
my sme v sobotu boli tiez muzovi cosi dokupit... aby fesakoval v robote 😀 😀 😀

gabinka79
17. jún 2010

Ahoj, Tani. Ozývam sa až teraz. Nejak večer padám únavou a už sa mi nechce zapínať PC. Malá je od utorka dosť zlá. Asi jej idú horné zúbky. Stále jej kontrolujem, ale zatiaľ nič nie je vidieť. Tak dúfam, že sú to naozaj tie zúbky. Ešte že nemá teploty. Iba dúfam, že tie stavy nervozity nebudú trvať 2 týždne tak, ako to bolo pri spodných zúbkoch. ☹
S tou čelenkou trošička musíš vydržať a Nelinke bude dobrá. Ja som objednala dve - ružovú a bielu so zeleným kvietkom.
Máš pravdu. Išli sme nabalení, ale neviem načo som sem trepala tie veci, keď je opäť počasie na figu. Dokonca sa má ochladiť na 18 stupňov a má aj pršať. 😝 Nevie, či vôbec vynosíme tie letné šatky, ktoré sme malej nakúpili.
A ja ani nemám chuť dopĺňať môj šatník, lebo neviem, či si mám kupovať letné veci alebo nejaké prechodné oblečenie. 😠

tatiana1985
autor
19. jún 2010

@gabinka79 juuj , tak snad to isto budu zubky..este taky plac nepozname-od zubkov 🙂
moja uz 2dni je vecer zla, place jak odusu...
davam cicu , nechce bo place....a dam flasu spapa , je uzasna...tak nevem, akokeby ...cez den papa cicu, chce...a vecer od 7, normalne odmieta a chce flasu...
no nesom si ista ci to ozaj tak moze byt, ale vsetko tomu nasvedcuje 😒

tiez som zvedava ako to pri zubkoch bude 🙂

no dnes tu boli nasi na hodinku, vraj zas maju zaplavy byt??? 😲 ja tiez kupila malej opalovaci krem za 13eur, 2x som ju natrela a zas je pocasie o nicom...to asi cele leto take bude...zaplavy tyzden, 3dni pekne 😠 😠

a na sekcov nechodite niekedy s malou? nemate tu niekoho, prip.do maxu? 🙂

susanita555
20. jún 2010

ahojte kocky
hlasim sa po dlhej odmlke nemam cas na net
mame sa dobre maly zistil,ze dokaze vydavat aj ine zvuky okrem placu tak kazdy kto sa k nemu ozve je prenho kamos na debatu 😀
co mate vy nove?

susanita555
20. jún 2010

@tatiana1985 ja som vcera v lekarni pytala krem na slnko pre maleho a pani lekarnicka mi dala biodermu za 20eur ale vraj je dobra je to 50 ochranny faktor tak dufam,ze este nejake to slnko vyjde lebo inak su to vyhodene peniaze 😝