icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

oxiba
24. jan 2012

@lunnka neboj dá sa to zvládnuť i bez prípravy, ja som na ňu nechodila, spolu s ďalšími tisíckami žien a sme tu a bábo dnuka nezostalo - sestrička v pôrodnici pri mojom pôrode zahlásila "ešte ani jedna mamička s bábätkom v bruchu od tiaľto neodišla 🙂"

oxiba
24. jan 2012

@alohim aj my sme dumali nad Matejom, ale tiež nás odradila tá zdrobnenina- Maťo, Maťko...takže to bude Maxim 🙂 Maximko, Max

katkamiki
24. jan 2012

@lunnka Ano, urcite budem tu rodit, nechce s ami trepat niekde inde a hlavne chcem aby ma prisla pozriet rodina a keby som bola v martine alebo v cadci, tak by moc za mnou nechodili.. a ty budes rodit v ziline?

nena13
24. jan 2012

@mirkave Ja som neodolala a prefarbila som po pol roku na blond-žiadna reakcia-len si teraz vyčítam,či som malinkemu nejako neubblížila s tou chémiou...

lunnka
24. jan 2012

@katkamiki ano pre tie iste dovody

katkamiki
24. jan 2012

@lunnka uz som tam zavolala 🙂 Hned ma aj zavazne zapisala na 3.4 🙂 lebo ze je mozne len 10 bab na jeden kurz, tak to je taky idealny termin podla mna, tak ak chces, zavolaj tam a zahlas sa 🙂

lunnka
24. jan 2012

@oxiba nevravim ze sa to bez pripravy neda zvladnut, ale chcem tam ist 🙂

lunnka
24. jan 2012

@katkamiki tak aj ja som tam a tiez ma dala na 3.4. o 12.30 🙂 len dufam ze stihnem dochodit vsetky 4 kurzy ;)

oxiba
24. jan 2012

@lunnka tiež pravda, že si tam možno nájdeš dáku kámošku na kočíkovanie 🙂

fide
24. jan 2012

Mamičky prosím poradte mi ... mam strasne krce v podbrusku na pravej strane a vyráza to hore pod rebra v noci som busela spat na chrbte... pomedzi to som zahnackovala ale to si myslim ze je z magnezia kedze som si ho dala pravidelnejsie na uvolnenie tej bolesti. Myslíte ze mam ist za svojou dr. alebo mam pockat ci sa to samo neustáli??

katkamiki
24. jan 2012

@lunnka No presne, aj ja som vtedy... ty mas kedy termin? Ja mam az okolo 20.5 tak to by som mala stihnut vychodit 🙂 Sa tam potom stretneme 🙂 Beries aj manzela?

zlobinka
24. jan 2012

@fide ja som mala v sobotu vecer take bolesti a aj na druhom boku, strasne ma bolel chrbat..pol hodinu pauza a potom opat..bola som na pohotovosti a tam mi povedal doktor, ze bud to je maternica - ze sa zvacsuje, dieta sa prehadzuje, ale najskor su to kontrakcie..odporucil mi magnezium namiesto 2x denne 4x...urcite aspon zavolaj doktorke.....nie je to sranda..mne povedali na pohotovosti, ze radsej 5x zbytocne prist ako sa zacat otvarat a prist neskoro...urcite hej zavolaj

zlobinka
24. jan 2012

babenky strasne dobra stranka o dojceni je http://www.mamila.sk/ mozno sa niekomu bude hodit

stvura
Odpoveď bola odstránená
knockin
24. jan 2012

Ahojte, dievčatá nemáte skúsenosť s lietaním v tehotenstve? My by sme mali letieť do Nemecka o 3 týždne, to budem akurát v 28. týždni. Všade sa píše že do28.. týždňa je to v pohode potom si už spoločnosť vyžaduje potvrdenie od lekára. Nie je to dlhý let len 1,5 hod. ale aj tak si nie som istá.
@oxiba Maxim sa aj mne veľmi páči ..... my vyberáme nejaké pekné dievčenské meno ale nevieme si rady

lunnka
24. jan 2012

@katkamiki ja 10.05. preto dufam ze stihnem..a hej aj s manzelom 🙂 aj ked neviem vtedy bude v robote :(

oxiba
24. jan 2012

@knockin keby čakám dievčatko bola by to Zoja, tiež sa mi páčia mená Nina, Sofia - tých je však teraz všade veľmi veľa..(kedysi to boli Katky a Zuzky 🙂) Čo sa týka lietania, ja som letela v 4 mesiaci, v pokročilejšom štádiu tehotenstva sa radšej poraď s lekárom, mne môj gynekológ povedal, že do 5 mesiaca je to bez problémov, potom je to individuálne - či nemáš problémy s tlakom, opuchmi a pod.

oxiba
24. jan 2012

@fide masti k lekárovi, nech si potom nič nevyčítaš, pri najhoršom si pomyslí, že ďalšia "precitlivená" mamička, držím palce nech to rýchlo prejde

oxiba
24. jan 2012

@knockin ináč pozerám, že máme obdobne staré deti 🙂 + podobný termín 😉

iukapiuka
24. jan 2012

@knockin Ahoj zalezi od toho ktorou spolocnostou letis, niektore to vobec neriesia. Svagrina letela zhruba v tom tyzdni ako ty a bolo to ok, ale myslim ze je to velmi individualne 🙂 ja osobne by som neletela, lebo som to nemala moc rada ani ked som tehotna nebola 😀 ale ak ti to nerobi problemy by to malo byt podla mna ok..ved vzdy sa este mozes spytat doktora 🙂

petka296
24. jan 2012

Uz ste rozmyslali ako budete babatka obliekat? Ja mam termin koniec maja-zaciatkom juna a rozmyslam co este kupit do vybavy.Mate nejake typy?

knockin
24. jan 2012

@iukapiuka o týždeň idem k lekárovi, uvidím čo on povie, s lietaním som predtým nemala problémy ale všetko sa bude odvíjať od toho čo povie on. Ešte bola možnosť cestovať autom ale ja som to zamietla, pretože 16 hodín v aute presedieť to by som určite nezvladla.

iukapiuka
24. jan 2012

@knockin No autom by som nesla ani ja..ked tak vlakom, ECcka su dost supis, pohodlne, aj WCka su super a tak 🙂 tak budem drzat palce neh vsetko dobre dopadne, neh lekar schvali a doletis v poriadku 🙂

fide
24. jan 2012

@zlobinka
@oxiba
@stvura Babule dnes sme cely den boli u lekarov a vysledok nemam zatial ziadny... naprv som volala svojej zenskej ta mi kazala ist k obvodnej, ze to bude bud slepak alebo mocove cesty....tak obvodna vysetrila moc a vravi ze keby to boli mocove cesty tak mam zly moc alebo krv v moci ze najskor slepak...tak ale ultrazvuk nic nepotvrdil .....Zajtra teda musim ist este na kontrolu na chirurgiu a na odbery k obvodnej dr....lebo ze v tehotenstve to slepak moze byt a neni ho vidno :( dolezite je ze nekrvacam do brucha to mi tam na sone hned povedali...ze ak je slepak zapaleny tak sa ho da do porodu udrziavat ale ak uz praskol .... ☹ nemyslim na to ...nastastie nepraskol...a mozno nie je . Ja si skorej myslim ze to je prechladnutie mocoveho mechura a uretry a preto mam take krce.. no len ta hnacka .... Prosím vas neviete ake lieky si mozem dat v tehotenstve? ja som od zaciatku nemala ziadnu tabletku v sebe okrem injekcii co mi davali na udrzanie... mozem panadol alebo paralen alebo take nieco od bolesti???asi sa zajtra opýtam obvodnej ...len pre pripad na noc ...

mirkave
24. jan 2012

@janusha33 tvoj drahy tusim pozerava panelak 🙂 tam maju v bare barmana Zlatka 😀

mirkave
24. jan 2012

@nena13 urcite bude malinky v poriadku 😉

fide
24. jan 2012

@petka296 ja som sa rozhodla kupit po jednom kuse zo zakladnej vybavy aby sme mali maleho v com doniest domov z nemocky a potom pojdeme na nakupy podla pocasia ...som z toho tiez zmagorena kedze uz bude zacinat leto ale predsa nase babatka budu novorodenci a tí si nebudu vediet korigovat teplotu tela ... takze budem nakupovat podla pocasia a velkosti uz narodeneho babatka...

petka296
24. jan 2012

@fide no je to tvrdy oriesok. 😖 Ja uz co to mam a v pripade potreby asi tiez dokupim. 🙂

mirkave
24. jan 2012

@fide ☹ dufam,ze budes aj s babatkom v pohode.
s jednou pirulkou od bolesti v tehu nic nepokazis.ja som v prvom tehu isla umret od bolesti zuba 🙄 precitala som vsetky letaciky,presla cely net a nic tehule nemozu 🙄 nakoniec mi sestricky a lekar z novorodeneckeho v nemocnici odporucili taku pirulku,o ktorej viem,ze mi zabera.......vtedy mi poradili ibalgin,ze to normalne davaju v porodnici mamickam cakatelkam,ked maju nejake neznesitelne mimotehotenske bolesti.mne vtedy hned zabral a malej sa nic nestalo

fide
24. jan 2012

@petka296 no ved ja samozrejme tiez mam mnoho veci také co ked zozbieram aj po Eliške tak mozno by ani kupovat nebolo treba...ale budem mat manzela nad sebou a on nedovoli dat chlapcovi nieco dievcenske... 😎 takze aj neutralne vecicky budem musiet zvazovat... no ale zasa nebudem kupovat dobludu ked som naozaj zmagorena ako to bude ...Eli bola zimne babatko ... zabalili sme prvy mesiac do perinky a bolo ... aj ked bol kazdy hotovy ze sme ju mali malo v perinke predsa len prvy mesiac bola ....