Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@mirkave moja svagrinka ma taku dr ktorá preferuje heslo ze ak je dietatko zdrave jedna tabletka za 2-3 tyzdne mu neublizi...Ona je o 10t po mne 🙂 tak si trocha radime ... len ja som este ziadnu nebrala a s mojimi tazkostami si ja ani caj nedovolim vypit iny ako tehotensky....sa bojim ako blba...
babulky ste zlate dakujem za rady... homeopatika nechcem ... ☹ v prvom tehu mi vyvolavali skoro az halucianacie a pritom som ich zobrala malo ....snivali sa mi kraviny s mrtvimi 🙂 nepotrebujem .... ja uz mam pocit ze som hypochonder furt mi daco je ...nech uz je aspon 34 tt ....
ahojte kočky, mám otázku, koľko ste doteraz pribrali ??
Mňa dnes sestrička sprdla, že veľa nech sa krotím (pritom nejem sladké a extra sa neprežieram ...)
trošku mám z toho zlú náladu ... 😒
@fide ahoj čitam až teraz večer, jasne že treba radšej zbytočne na vyšetrenie ako by sa malo niečo zle stať, držim palce nech je všetko v poriadku,
Ahojte majovky,
aj ja mam majovciatko, teraz bude mat uz 4 rocky...porod v maji je uplne super obdobie 😵
Ja len takto do temy...ak by ste niektora mali zaujem,mam velke mnozstvo letnych veciciek po malom na malinke babatko - opalovacky,sortky,....napiste mi IP, pofotim a poslem vam foto.
Krasne tehulkovanie!
@lucyfuk77 a koľko si nabrala? záleží na tom, či si bola pred otehotnením chudá, či bucko.. ja som tiež dosť nabrala, no každý mi tvrdí, že len do "bruška" cha 10 kg v bruchu? je pravda, že mi hrozne narástli prsia o 3 veľkosti + a štartovala som s 54 kg, keď som doktorke povedala, že som už ako maco, nechápavo na mňa mrkla - ona je totiž bacuľka, že som úplne v pohode... tiež záleží na tom, či nedržíš veľa vody, vtedy treba menej soliť, keď sa neobjedáš bude to v pohode 😉 . Pri minulom tehotenstve som bola +14kg, kus som sa i hanbila na poradni povedať koľko vážim 🙂 no z pôrodnice som odišla len so 4 kg+ oproti stavu pred otehotnením...
@danculka24 ty si teda, ale nočná sova 🙂 po polnoci za compom..
@fide @mirkave Súhlasím s vami, homeopatíká sú nielenže neúčinné (ide skôr o placebo efekt), majú sebe zaedbateľné stopové množstvo účinnej látky - http://tvnoviny.sk/spravy/zaujimavosti/homeopat...
a ich výroba má zvláštne pozadie,takže kto verí aj n veci medzi nebom a zemou si môže prečítať: http://www.modlitba.sk/htm/okultizmus/prace/pra... a http://www.modlitba.sk/htm/svedectva/zlo/homeo_...
Ja som skôr za to zobrať liek (taký Paralen je ok) a bylinky (niektoré sa v tehotenstve môžu): http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...
dievcata, nechcem nikoho presviedcat, ale z vlastnych skusenosti viem, ze homeopatika su super, ked su spravne naordinovane ... ak liek nezaberie, tak preto, ze nebol zvoleny ten spravny 😅
@oxiba no moja nakolko prerabame byt a je tu roboty a roboty tak včera som sa vobec nedostala skor 😀 a už som šedivá z toho bordelu tu 😀 ale hadam tento týžden to skonči, ale ja som nikdy nechodila nejak skoro spavať a teraz už vobec nie l kedže som doma na PN a spavam cele doobedie, a občas aj poobede si zdriemnem 😀
@oxiba ahoj, mala som trosku vyssiu vahu ako 54 ;) a doteraz som pribrala 8 kg, nejem sladke, nesolim a ani mineralky nepijem. Kozy mi narastli o 2 cisla, moj problem je vo vyprazdnovani, idem tak raz za 3 dni. Moj jedalnicek obsahuje musli, mlieko, jogurt, 2-3 kusky ovocia, zeleninu, maso a sem tam prilohu a aj napriek tomu nechdim na wc... Aby som nezabudla, mem znizenu funkciu stitnej zlazy...
@mirkave jej to je sranda ako vsetky v skoro rovnakom case riesime podobne dilemy 🙂 ja idem v sobotu na ples a tiez som si uz kupila farbu..farbim si na nieco ako medovy blond..naposledy som si farbila asi na zac. tehu ked som ani netusila ze som tehu a potom uz radsej nie ..no ale mam to dost vyrastene, tak som si povedala,ze na ples uz musim ist ako clovek 🙂 zajtra si chcem zafarbit aj ja..tak dufam,ze nebudem ako ziarovka zlta alebo ze mi nebude zle 🙂..ja co mam knizku pre tehu tam o farbeni pisu ze sa neodporuca v prvom trimes...potom sa uz moze 😉
Tak sme doma, som znicena .....malu sme dali buvat tak som zvedava ako dlho vydrzi kedze ma novu postel z ktorej uz moze zliezat :( dnes mi robiili odbery vytery....znova aj na chirurgii aj obvodacka prehmatali brusko a zaver z obidvoch stran zrejme vyroza ..alebo mi maly tak tlaci na creva ze sa na jednom mieste nahromadi stolica a sa nerovnomerne vyprazdnuju...sak sa ani necudujem ked sa ma kazdy pýta ci som uz v 4 mesiaci 😀 brucho ziadne ....zajtra budu vysledky krvi ak by tam bol nejaky zapal tak mi bud daju lieky este na mechur a ladviny alebo ma supnu do nemocnice ... podla vaznosti vysledkov... no pevne verim ze uz nic take nehrozi...Dakujem ze na mna myslite pomaha mi to ...
@fide jeej s tym hypochondrom si ma pobavila..lebo ja mam to iste, mna furt niekde picha ale strieda sa to aj za jeden vecer na troch miestach 😀 mne staci ze sa rozrusim a uz mam krce v zaludku..alebo ma picha zlcnik..to som mavala aj predtym..mame to v rodine 🙂..a v boku ma pichavalo na zaciatku tehu tak som sa tiez bala ze slepak..doktorka mi brala krv ci nemam zapal ale nic..a aj pred tehu som to mala raz a vtedy som bola na pohotovosti a tiez som nemala zapal ale dokt.povedal,ze to moze byt vajecnik..aj teraz to tak skoncilo, ze to nebol slepak..pre istotu si vsak davam pozor na stravu a snazim sa jest zdravsie veci a malo mastne..ale nei vzdy sa mi to dari..potom pride den,ked dostanem chut napr. na vyprazeny langos a sebaovladanie je v keli..🙂Najhorsie je, ze manzel je zdravy ako ryba..moze pojest aj klince...v zivote ho nic nepichalo a ja ked idem len nieco povedal..uz pocujem...jeeeeej zase ta niekde picha alebo boli ??Je to fakt blby pocit, clovek nevie ci si to len namysla,alebo tie vysetrenia su na prt...alebo to je normalne a proste si to netreba vsimat..hoci ja ked ma nieco boli..aj ked to je len 15min..tak si to proste neviem nevsimat ☹
@lucyfuk77 viem ze som to tu uz pisala ale skus psyllium http://www.mojalekaren.sk/psyllium-200g/...ked si k tomu das este dve tri zrele kiwi tak zarucene pojdes na wc-ko skor ako za tri dni 😉 ..ja som mala casto tvrdu stolicu aj ked som na wc isla kazdy den a psyllium mi fakt pomaha..ked si ho nedam den dva,je to vidiet..takze to treba pravidelne papkat.
@suzan1111 Myslim ze to bude normalne.Mna tiez obcas pichne tu, potom tam a kedze mam vystudovanu zdravotnu skolu nechci co to robi.Hned rozmyslam co to, a preco to je?Svagrina ked bola tehotna tak nespominala taketo veci.....tak hned skumam ci som v poriadku a ci ja malicky v poriadku.A najlepsie je ked sa neviem nijak ulozit lebo ma bolia krize a mam seknuty chrbat medzi lopatkami.No hroza ani v sede ani v lahnu na chrbte lebo ma bolia krize este viac.Ja sa uz neviem dockat maja.Kazdy mi hovori nech si uzivam toto obdobie ze to je najkrajsie, ale ako ked stale cosi kdesi boli picha,tlaci.
@fide Nic sa neboj bude dobre.Ja som tiez teraz dosla, som bola na glukozovom teste a hladat si nejaku novu bundu lebo do tej co mam teraz sa uz ledva zapnem.A mam problem lebo nikde nic.Som skusala aj cisla ze 3XL a musela som stahovat brucho aby som ju zapla.Skusala som aj kabaty ale tie su mi uzke na prsiach.No ma porazi.Nech je uz teplo nech nemusim vobec kupovat druhu bundu ale asi sa tomu nevyhnem.Idem este nieco popozerat v bazaroch lebo uz zacinam byt zufala.