icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

mirkave
6. feb 2012

ozaj baby-boli ste na EKG? lebo mne to spomenula sestricka u obvodaka,ze by som mala ist,ale ako som bola marod,tak sme nejak na to pozabudli a dnes mi to spomenula kamoska-zacinajuca tehulka 🙂 ,tak neviem.v prvom tehu si spominam,ze som bola na EKG....... 😕

alohim
6. feb 2012

@janinkad Vdaka za tipy;)
@pokito Ahj, neboj, prezijes to..iba to treba "exnut" a nevychutavat, sestricka a smaiala ze co to tak pijem naraz...predtym vecer pit vela vody, nebyt dehydroana...mne sa potom jako tocila hlava cely den ale dalo sa;)

petka296 Ten emjot vyzera po mnohych strankach fajn, aj cenovo 🙂 popozeram lebo uz som chora z tych kocikov 😀
@oxiba...veru super vypredaje v tom Tescu, ja som kupila bodycka, oblecko, a par drobnosti za skvelu cenu. Teraz maju aj v Lidli veci pre deticky, oblecenie, napr. bodycka - 2ks za 4 EUR, trosku asi menej kvalitne, uvidme po prani, ale neodolala som a jedny som kupila.

danculka24
6. feb 2012

@mirkave EKG ? o tom nič neviem

pokito
6. feb 2012

@danculka24
@mirkave baby neblaznite to vás naozaj neposlali na ekg? Robi sa na zaciatku tehu a potom v 3-tom trimestri. Je to aj v tehu knizke. Ked vám ece nerobili tak v tom 3tom urobia urcite

mirkave
6. feb 2012

@danculka24 @pokito no a je to tam...... 😕 v stredu sa musim opytat u gyndosky na to a hned by som aj sla na to EKG.diky @pokito 😅

nena13
7. feb 2012

@janusha33 No ja to mam podobné-vracanie,klby,záhu,injekcie-už ani neriešim 😉 Zas mi pribudla bolesť pod rebrami v tom trojuholníku-to je asi od toľkého ležania...Nič nam neostáva,naozaj len vydržať-nakoniec to nie je až také zlé🙂
Teraz pozerám,že tu píšem ako hotentót-ospravedlňujem sa -sam preklep-moc som sa ponáhľala🙂
@petuscha Ja som kupila plienky do pôrodnice-30 ks,2x kojenecku podprs.+vložky,(ešte dokupim zdravotné vložky)podložku pod seba,odsavačku,kremik pre bábatko na riťku,vlhčené obrusky,bodyčká,perinku,zavinovačku,kočík,postieľku,baldach. a hniezdo,vaničku s pultom,fľašky-2X,obyčajne plienky 20 ks,4x flanelové,dupačky,ponožtičky,rukavičky,čiapočku,deku,tyčinky do ušiek,olejček(nemám ešte hrebienok,šampon...)cumlík,sebe kojenecké pyžamo,župan ,papučky aj do sprchy(ešte krem na bradavky potrebujem)A sama neviem čo mi ešte chýba a čo mám zbytočné...🙂

nena13
7. feb 2012

@zlobinka Na trhu su madracepo 10 eur a nič im nechýba:-!Včera som si kupila v obchode v poľsku 2x kojenecku podprsenku po 7 eur -poľský výrobca,ale su fajnovučke a príjemné-len som chcela aj čiernu,ale nemali moju veľkosť🙂
@tiuska77 Odporučam isť do Poľska ,ked su aj trhy🙂Hniezdo s bald. tam je po 30 eur-su v tom aj obličky na vankušik a perinku🙂
@petka296 V Nowom Targu su trhy len vo štvrtok a sobotu v Jablonke len v stredu🙂Teraz sa ale neoplatí isť,lebo je malo stankou-kôli zime-ale koncom februara to bude určite už v pohode🙂
@oxiba Už som stihla kadečo nakupiť aj v Tescu-hlavne tu supravu bielych dupačiek s levíkom-je tam aj dečka,osuška,kabatik...Nedalo sa odolať🙂
@pokito Aj ja som po 2 MA a som mutantik a pichám každy deň -už ani nemám kde 😀 😉

janusha33
7. feb 2012

@mirkave Nie ja som nebola....tiez som kdesi citala ze by sa malo ist ale nikto mi nic nekazal, nikam ma neposielal tak som nebola....

janusha33
7. feb 2012

@mirkave Ja sa pytat nebudem, naco dalsie vysedavanie u lekara a navyse teraz ked je kopec chorych u obvodakov a internistov, myslim ze mi dalsiu chorobu netreba.Nemam pocit zeby som mala nieco so srdcom,ani predtym som to nejak necitila a ja mam silne srdce po dedovi.Ked ma posle to je ine, ale sama to iniciovat nebudem.

janusha33
7. feb 2012

@nena13 Paaaaaneboze, ta ja okrem rukaviciek nemam este nic......oblecko si pockam do Velekj noci kym pride svagrina z Nemecka, postielku riesim, matrac a kopec dalsich drobnosti poriesime v polsku a tamto nejak postupne.

janusha33
7. feb 2012

@nena13 Mna najnovsie od vcera co ma palila zaha tak som mala pocit ze aj zlcnik ma boli a dnes ma boli na pravej strane pri rebrach.Tak bude je to fakt z tej zablokovanej chrbtice alebo mi tam maly tlaci lebo vacsinou ho citim na pravej strane a dole.....alebo je to z lezania na boku, ale to by ma bolelo aj na druhej strane.....

tinci
7. feb 2012

@mirkave mna tiez gynekolog poslal a tiez tam boli aj vsetky moje tehotne kamosky, tak som myslela ze je to povinne ..pred tromi rokmi ma este s malou neposielal ale som prekvapena ze ani teraz vsetci gynekologovia neposielaju...

nena13
7. feb 2012

@janusha33 Vôbec nevadí,že nič nemáš-ja so chcela kupovať až niekedy v marci,ale kedže som v Poľsku každu chvíľu,vždy vymáknem nejaké perfiš akcie a nadherné vecičky a tak ma to premôže a vravím si,že veľa ušetrím,akoby som nakupovala neskôr🙂V konečnom dôsledku som fakt strááášne ušetrila a pokupila nadherné vecičky za super ceny a som spokojna-Neskôr by som musela kupovať všetko čo potrebujem bez ohľadu na ceny🙂

janinkad
7. feb 2012

@alohim neboj,z Lidla su tie veci,oblecenie na deti dost kvalitné.pyzama,pancuchy kupujem najradsej na Davidka tam.body som ale nemala

janinkad
7. feb 2012

@mirkave a mas nejake problemy ked EKG??alebo predpoklad na sekciu?lebo ja som veru ani pri prvom nebola

janusha33
7. feb 2012

@janinkad Aj mama kupovala v Lidli nejake veci na bratovych synov a musim povedat ze pekne a aj kvalitne su.Nerozpadli sa po tretom prani

oxiba
7. feb 2012

@mirkave ja som bola v 4., či 5. mesiaci na EKG, pri prvom tehu dakedy v prvom trimestri - sestrička vtedy hundrala, že by som mal pribrať, lebo jej odstrelovalo prísavky 🙂 😀

janinkad
7. feb 2012

@janinkad a aj ja som chcela ist vcera do Lidla na tie body,ale akosi som musela s Davidkom po doktoroch chodit..zapal stredneho ucha☹ lebo u nas musis ist hned rano na veci z letaku

oxiba
7. feb 2012

@cobhan ja som tiež na slané (syr, olivy..), no ešte viac na kyslasté chute - pomaranče musím mať každý deň (predtým som ich vôbec nejedla) 🙂 úplná posadnutosť je ale višňový jogurt stracatella - mňam; tiež preto skoro vôbec nepečiem, malý to len ochutná a polovička to ku šťastiu nepotrebuje (sedavé zamestnanie - ten by vyzeral, keby spráskal raz týždenne plech koláčov 😉 )..
Nech sú požehnané tehotenské chute 🙂 houk

oxiba
7. feb 2012

@janinkad to ti nezávidím, malému sa to pravidelne opakovalo s útokom povestnej Moraxely, nepriechodný nos a šup máme to v uškách, silnejšie fúkanie nosa a máme to zas, k tomu sa mu pridal zápal spojiviek, no vychytávka... držím palce nech to drobček skoro prekoná a hlavne nech nepríde recidíva

cobhan
7. feb 2012

@oxiba Mne sa tie chute stale menia. Vacsinou ma nieco drzi tak dva tyzdne a potom sa to zmeni. Jedine ten toast s maslom a syrom je stalica, od zaciatku tusim az do konca 🙂. Dnes sa chystam spravit parene buchty s makom - mak som uz nejedla hadam 5 rokov a nechybal mi, az teraz mi nan prisla chut. A zajtra asi bude musaka. Drahy uz dvakrat nadhodil, ze sme dlho nemali 🙂
MM ma zase v robote dost velky energeticky vydaj, ale vie, ze sam by plech nezjedol a aj sam vidi, ze nie vzdy mam chut vyvarat a vypekat. Niektore dni som v pohode, ale dakedy sa citim ako mechom prastena. V robote neviem nic najst, netusim, co mam robit, vsetko mi straaasne dlho trva - skratka hroza. Nastastie sefovia to beru v pohode a maju z toho maximalne tak srandu.

petka296
7. feb 2012

@mirkave Ano, take male sikovne vrecko tam mame. Je to sikovne, na mobil a penazenku, mozno kluce... Je to dobra vec.Aty mas dobre napady 😀

zlobinka
7. feb 2012

@nena13 a v akom obchode si bola?

zlobinka
7. feb 2012

@mirkave ak nemas problemy so srdcom,tak nepotrebujes ekg..iba ak by si vedela,resp. mala naplanovany cisarsky,tak sa robia predoperacne..ja som teraz na ekg bola aj na sone srdca,lebo pred 10rokmi som prekonala zapal srdcoveho svalu,tak kvoli tomu..ale pre istotu sa opytaj doktora...ale zasa na druhej strane mas pravo ist na take vysetrenia ako tehotna,tak aspon budes vediet,ze je vsetko ok

zlobinka
7. feb 2012

ozaj uz ste uvazovali nad liekmi pre baby? treba mat nieco doma pre pripad? nejake zakladne veci?

prinzesz
7. feb 2012

ahojte, ekg sa robi pri tom vysetreni u vseobecneho lekara, ktore sa ma robit medzi 20 az 24tt aspon tu v CR to tak je 🙂, mne ho dr nerobil, lebo mi ho robil pred pol rokom a to sa za tu dobu nemoze takto zmenit 🙂 u gyna som sa pytala ci to takto staci a povedal ze hej.. tak ok..
kocky co je to to "hniezdo" co vsetky kupujete?
a inac konenecke podprdy sa vraj maju kupit az tesne pred porodom lebo vraj zvyknu prsa pekne narast 🙂 a pak su male.. co sa tyka liekov pre drobca, zatial o tom nepremyslam.. ale ked tak, kupim tesne po narodeni nejaky ibalgin pre baby, alebo nieco co mi poradia v lekarni.. no snad to dlhooo nebudeme potrebovat

mirkave
7. feb 2012

diky babulky.do 18 rokov som chodila na EKG.musim sa zajtra popytat na to.ambulancia je hned vedla mojho obvodaka,tak sa snad aj rychlo vybavim,lebo co ja som si na zajtra pripravila vsetko vybavit.......ojojooooooj,esteze ide mg zubarovi a mozme vsetko pobehat autom.....ktovie kedy sa dovalime domov 🙄
@prinzesz hniezdo by malo byt taka ta látková ochrana okolo postielky,aby sa babatko neobuchalo,ked sa zacne otacat.aspon ja to volam hniezdo.a nove podprdy si aj ja kupim asi az posledny mesiac.sice uz teraz nosim tie,co som mala pri simonke 😅 ,ale akoze vazne sa mi hned na zaciatku tehu naliali prsia a vsetky podprdy,co som nosila su mi male,prsia sa mi "vylievaju" z kosikov a ani obvod mi na nich nesedi.

mimi
7. feb 2012

EKG? ani ja som doteraz nebola a ani pri prvom 😕 a to mam busenie srdca kazdy den. Neviem, ale ani moja endokrinologicka to nejako neriesi 😒 inac, neboli vas uz lonova kost?
Co sa tyka liekov pre babo, pri prvom som mala sirup Nurofen, ostatne vam povie pediatricka co potrebujete ako je vit.D. Ak mozem poradit, co sa tyka kremiku na zapareny zadocek doporucila by som Sudocrem, je fakt vynikajuci 🙂
Ja uz som si pomaly zacala davat vecicky dokopy, hadam som z toho najhorsieho za vodou.

zlobinka
7. feb 2012

no ved nechcem vykupit lekaren, budem moc stastna ak nic potrebovat nebudeme...ale ze ci treba mat nejake lieky,ci sa nieco neodporuca mat pre pripad doma..nejake homeopatika alebo nieco take pre pripad.......bodajby ziadny drobcek nepotreboval nic take

janusha33
7. feb 2012

@oxiba Ja som zase na ryby, kysle,treska, rybacia natierka ze wuaaaa ale konzervu nezjem a udenaca samozrejme.Ale kysle uhorky zeby som to do mna nejak nejde.Ale zase ma chytaju mliecne chute comu sa aj tesim, jogurtiky len sabinovske,krupicku, ryzu v mlieku to je pravidelne na veceru.Aj doktorka sa vytesuje lebo mam tym padom staly prisun vapnika a nemusim ziadne umele tabletky a tak.A ovocie z casu na cas.....tiez pomarance vedu.......ale vcera kdesi spomenuli melon tak sa mi usadil v hlave chrobacik ze ked pojdem najblizsie do mesta tak si musim niekde kupit melon aspon Galiu alebo taky nejaky malicky.Aj ked by som si dala aj vodovy no teraz v zime bude urcite umely ako paradjky a uhorky.Toto je na zime najhorsie.Ze v zahradke nic nerastie.....