Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
dnes mi prisiel balik s vecami pre Tobinka 😀 najsamvacsiu radost mi spravil rukavnik na kocik vo farbe cierny-aqua(tyrkysovy) 😀
sme sa so simonkou vytesovali aj napriek tomu,ze mala chudiatko teplotu a lekarka nam dnes potvrdila anginu ☹ neostava mi nic ine,len sa modlit,aby som neanginovala aj ja ☹
@oxiba ahojky, tusim sme u nej boli (mam pocit, ze je na strecianskej len ona), bola trosku starsia, no podla mna v pohode. My sme u nej boli len raz, aby sa pozrela na Majka, ked mal cca 3 roky, ci nepotrebuje nastrihnut pod jazykom tu uzdicku, kvoli tomu, ze nevedel L a R, nakoniec nam ukazala triky s jazykom a po 2 tyzdnoch cvicenia uz vedel aj L aj R. Odvtedy sme tam neboli...
@lilianka1199 Podla toha ako je vybavená porodnica je aj personal pripraveny poradit nove technyky .. teda kupanie v kybliku alebo vo vanicke ci dokonca odsavanie mliecka....ja som sa s tym v Nr nemocnici stretla je to bezne...a tiez viem ze v Bj porodnici to funguje ... zrejme tie porodnice co maju babyruming uz ponukaju takéto sluzby zo strany personalu...
@janusha33 V porodniciah ktore maju babyruming babatka nekupu vobec az den pred odchodom z porodnice. Pokozka dietatka si potrebuje zvyknut na nove prostredie a ten povlak ktorý ma po narodení ho chráni pred infekciamy a alergiou... samozrejme ze po porode ti ho pekne poutieraju ale nekupu....no kupkanie ukazuju na babatku ktoré na druhy den odchadza domov 🙂
@mirkave U nas je tiez lazaret, mama je chora jak slon a uz aj oco zacina byyt.Takze mamu vyhanam stale do postele nech mi neroznasa tie bacily po dome a ja mozem spokojne porobit co treba.Len uz musim na nu kricat lebo ona len nech si idem oddychnut a neviem co, ale ja potrebujem pohyb a nie sediet na gauci cely den.tak dnes prisla z nocnej tak si dala povedat ale obavam sa ze zajtra to bude horsie.Nevadi ja ju nejak donutim lezat.Nebude mi roznasat bacily po celom dome a potom budem aj ja chora.
@janusha33 len nech je mamina pekne v posteli.aj ta moja furt len nieco robi a pritom ma zapal pluc a pohrudnice.ale mamina byvaju s tatinom na inom sidlisku.uz som s nimi hodne dlho nebola kvoli tym blbym chorobam a uz nam chybaju ☹
a co sa tyka starostlivosti o babatko-tiez som si nechala poradit od maminy,ale vsetko som chcela robit sama.niektore baby su take,ze este aj kojenie by nechali na svojich mamach ak by to slo......ale to si myslim,ze je chore a divne.ale to neni nas pripad 😵 my budeme super maminky starajuce sa o svoje pokladiky 😀
@mirkave Teraz som sa s nou dovadila nech si ide lahnut lebo nevladze stat na nohach a vsade kde chodi ta kycha tak som jej uz musela hnusne povedat ze ja nechcem byt chora tak nech bude taka dobra a ide si lahnut.....tak sa urazila a isla si lahnut.....inac to neslo.No poradit si necham na zaciatku ved je to nase prve babo takze ja neviem co a ako treba ale potom chcem urcite robit vsetko sama.Ako ked mi bude treba pomoct tak ju poprosim ale zase aby som vsetko nechala na nu to urcite nie.....a ja potom zomriem od nudy...
...kúpelňu som dopoly okachličkovala (trvá mi to dlho, lebo som si sama na seba také záludnosti vymyslela, že až 😀 😀 ), dnes a zajtra máme oddych, pokračujem na budúci týždeň (sprcha, wc), ale môžem vám povedať, že pri prvom som bola "akčnejšia", teraz a už to je vekom 😝 nevládzem ... budem rada ak stihnem všetko dokončiť do budúcej nedele. Potom padnem mŕtva a už sa budem len tak presúšať a čo to pomôžem ... chcela som síce ešte omietnuť kuchyňu, no asi nebudem mať silu 😖 😖 😖
maminky, kedy by sa malo zacat s pranim vybavicky a kupovanim plienok a takych hygienickych veciciek? Mam chut to uz vsetko prat,len neviem ci to este nie je skoro... 😅
@ss225 Ja uz mam kupeny aj prasok, ale asi este pockam 2tyzdne kym budem na materskej. Ale uz ma to taha. Dokonca mame uz aj puder, mydlo na kupkanie a kremik. Len neviem ci nam ho tato nevykremikuje 😒 , lebo sa mu velmi paci. Plienky mame vybrane, len cakame na nejaku dobru akciu 😉
@cimage My sa na plienky chystame do polska.....latkove a jednorazove netusim ani ake mam kupit lebo ich je uz tolko druhov ze clovek nevie.....Prasok sa tiez uz chystam kupit a zatial poriadne nemam co prat lebo svokra mi neposlala este veci a svagrina pride az na Velku noc z nemecka takze vtedy preberie tie male veci co ma tu a mi donesie.takze budem prat asi az v aprili.a to si myslim ze aj staci.Ved mesiac dopredu....len sa modlim aby som dovtedy neporodila 😀

@janusha33 nam sestricky vsetko vysvetlili ohladne kojenia,kupania,obliekania,prebalovania,.....-ukazali,potom nas namatkovo skontrolovali-pripadne upozornili,ze nieco robime zle.my sme sa pytali na vselico mozne a bolo to fajn.ved inac by cele materstvo bolo stylom:hodim ta do vody a nauc sa plavat 🙄 .snad je to tam takto stale 😅