Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lucyfuk77 jaajjj pracujete 😀 už si bola na poradni na Antolskej ? Som sa pytala na tu pripravu,na jednu čo maju napisanu na dverach rozpis to sa robi na 3 poschodi ta je najbližšie 16.4. a tam sa netreba objednavat to je nejaka prednaška, alebo potom k tej Ježikovej, ja rozmyslam že zajdem na tu prednašku a potom ked tak uvidim
@dulkagabulka No aspon toto robia, ja sa budem snazit si vydobit to najlepsie pre babatko. A prania si urcite napisem, hoci niektori ma aj odhovarali, ze zbytocne, ze si tym postvem personal a lekarov, ze mam radsej doverovat. No co ja viem..pocuje rozne nazory a zazitky a ako prvorodicka mam v tom chaos.
Mas aj nejake skusenosti s touto nemocnicou a postupmi, ktore tam funguju alebo posobis iba vo svojom okrese?
Ja som zatial iba citala porovnania porodnic aj info o tejto na nete a tri kamosky mi tam rodili ale z toho dve SC, takze tie info su rozne.
@janusha33 veru tak, radsej nevediet vsetko a pozitivne mysliet🙂 ja sa priznam, som videla tri videa porodov - taky klasicky, kde sa mamicka dost trapila, bolo tam prilis vela ludi, same infuzie, potom aj SC a povedala som si uff, to som nemala pozerat...no ten posledny porod, take to pekne bolo az mi slzy vyhrkli, mamicka sedela v takom kresle a aj lahsi jej to slo, parter bol pri nej a pekne ju podporoval, celkovo atmosfera bola intimna, minimum rutiny. No pravda, radsej uz ziadne videa pozerat nebudem ani googlit detaily 😀
@jagu81 dakujem za radu 🙂
@danculka24 ešte som nebola, idem budúci týždeň 🙂 ja sa chystám na tú prednášku 16.4. Inak u pani Ježíkovej sa za sedenie platí ... netuším či to využijem (chcem si skôr zaplatiť poradkyňu na dojčenie - pri prvom som mlieko nemala, tak dúfam, že ona mi pomôže a rozbeháme laktáciu ... nechcem už míňať celú materskú na Nutrilon) 😎
@stvura vela mamičiek čo poznám ja dojčí, naučili ich to ich mamy, kamošky alebo sestričky v nemocnici. Ja po zlých skúsenostiach s dojčením v nemocnici (žiadna ochota), moja maminka tiež nemala mlieko - tak mi to ani nemala ako ukázať, kamošky ešte deti nemali, som sa rozhodla, že (aj keď neviem čo to stojí), že to skúsime ...
@lucyfuk77 jaajj som myslela ze tento, hej na tu prednasku aj ja chcem ist a potom uvidim co dalej 😀
@danculka24 sa tam uvidime ? 😉 ides aj s manzelom / partnerom ??
@lucyfuk77 som sa nepytala ci može ☹ tak neviem
maminky ako často vám tvrdne brucho? Zajtra idem do poradne a každopádne to doktorovi poviem ale neviem ani zaspať od strachu...Niekedy mi tvrdne aj každú polhodinu...Horšie to je pri chôdzi,keď mám pocit,že sa malá tlačí von.
juj, ja som dnes nakupovala kojenecke podprsenky,pradlo,veci z lekarne a cumliky...mam vsetko najnutnejsie podla mojho zoznamu,co som pracne spisala a som taka stasna,lebo uz som tak,ze nevladzem ani chodit, a uz sa treba len pobalit do porodnice no a mozem ist 🙂...aj ked este casu dost (no ale istota, je istota) 😉
@lilianka1199 nie je za čo, budem rada ak pomôže 😉
Dosť čo chodím ako kačica, tak ešte od včera aj krívam, to musí byť pohľad 😒 Kedy sa ja už naučím chodiť?
@stvura neviem pred 2 tyzdnami malo 106 cm a pri mojej vyske 162 cm je to riadne vidiet, male sa mi tlaci iba do brucha boky mam ako pred tehu...Ja uz mam navyse 8 - 9 kg a to tiez pri malej nepostojim, ked nejdeme na detske ihrisko tak sa musime hrat stale na dvore, takze si sadnem az vecer okolo deviatej. Kedze som bola doteraz na PN tak vtedy doki vypisuje na matersku skor....To by bolo super keby sme boli spolu v nemocnici, nechcela by som prenasat,ale podla skusenosti s malou to moze byt aj otyzden neskor...
@lucyfuk77 No v tomto mam velke stastie,mamina je detska sestra a v praci je ona ta ktora vysvetluje mamickam ako maju kojit,ako sa ma prisat a tak.....takze sa prinajhorsom obratim na nu,a nejake cenne babske rady mi da isto aj svagrina,ta pri prvom kojila,maly sa jej hral s prsnikom a az ked ju sestricka u detskeho lekara sfukla tak si uvedomila ze nieco asi nie je dobre,takze musela prikrmovat a druheho uz kojila v pohodicke este aj teraz koji a maly je taky bucko fajnucky tucnucky......ale uz papa aj polievocky a kasicky a take
@alohim nemam s tou porodnicou skusenosti, len som počula
budem ti držat palce 🙂 prianie si napiš
@danielka1982 A to je aky pocit ked tvrdne brucho lebo ja som asi to este nemala.Neviem.
@janusha33 to keď sa bábo zaprie a tlačí von ale cez brucho.Niekedy to bolí akoby som mala zápchu,menzesové krče.V predchádzajúcich tehotenstvách som to nemala až teraz.
@danielka1982 Aha,lebo mne obcas ked sa maly kruti hore dole tak na jednom mieste mi tak na hcvilku stvrdne akoby si tam zapieral nozku alebo rucku a za chvilku to povoli.....to je ono?Lebo niekto mi hovoril ze to je akoby mi na chvilku strplo brucho a je take tvrde a potom to povoli.Tak teraz neviem ci to mam alebo nie....
No jak mna dnes bolia krize......jakeby som mala zajtra dostat menstruaciu a rano ma bolelo aj v podbrusku jakeby som mala dostat,ale teraz uz nejak celkom ok je....az na tie krize.......a to som uz bola pevne rozhodnuta ze idem umyt okno....ze sa mozno aj drobec otoci......asi sa na to vykaslem....nebudem pokusat osud ked ma krize bolia
@danielka1982 mne tiez tvrdne sem tam a hlavne poobede,ked som od rana dobre napapana a niekde sa vydam na prechadzku tak mam pocit ze explodujem,brusko jak kamen,maly sa zacne vypucat a mrvit zo strany na stranu,mam pocit ze sa chce vyhrabat von..vtedy si musim sadnut..lebo sa mi velmi zle chodi..ale pokial ti netvrdne v pravidelnych intervaloch a nestupnuje sa to,tak by to malo byt v poriadku,v nemocke hovorili,ze treba povedat,ak to je viac ako 20krat za den a hlavne ked to je casto v klude,pri lezani..doktorka povedala,ze pri fyzickej aktivite je to normalne,ja si to uz teraz tiez myslim,lebo je ine,ked lezis a ine ked sa postavis a vsetka ta voda aj s vahom miminka sa ti naleje dopredu..plus este ked si dobre napapkana 😀
@jagu81 Hej vidno cez nich.....ale nedalo mi a uz to mam za sebou.......nedalo mi to lebo ked som umyla v spalni okno tak potom na poradn bola doktorka zhrozena ze v akej polohe je maly.....tak ma napadlo ze mozno pri druhom okne sa otoci tak ako ma byt......takze to uz mam za sebou a uz budem cely den len oddychovat.....akurat este urobim sisky,len mi musi vykysnut cesto..

@nena13 Ja radsej negooglim nic lebo potom mi bude aj to co mi nie je......psychika je svina vec a clovek ked si nieco precita tak to hned niekedy aj ma alebo sa to tyka jeho.Takze ja asi radsej ostanem v sladkej nevedomosti a strachu ako sa zbytocne stresovat ze co ak toto,co ak tamto...