Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 tak vam drzim palce,mate to sice podla mna lepsie tam cisarskym...
uz doma z poradne, magnezko mam pomaly vysadit, teda este mozem ze jeden tyzden do dalsej poradne ale uz len 1000denne, nech to netlmime, ze ked sa spusti porod, tak sa spusti, uzavreta, hlavicka nalieha, pasy OK..no ako mi je fajn 🙂 a zas o tyzden...u nas sa nechodi do nemocky, len na pasy, kazdy tyzden ku gynekologovi
zistujem, ze nemozem rodit cisarskym...teda mozem, ale myslim, ze to potom mm neprezije. Kvoli divnym zakonom nebudem moct 6 tyzdnov po cisarskom soferovat a to si veru neviem predstavit. Ostava len dufat, ze sa mala zvladne otocit, porodim normalne a zivot pojde dalej...
No prosim,cele doobedu si spokojne spinkal a teraz mi ide brucho rozkopat.Jaaaaaj,keby sa tak radsej chcel otocit ako natahovat a boxovat.
@ada6947 tak dnes bola poradna,zase neviem čo to bude,akosi je tak bokom a uplne hore natlačene pod rebrami a važime 2100,podla doktorky že je to malo na 34 tyžden,chlapcov mam doma starši 8 a mladši 5 a už sa velmi tešia,len aby bolo mimino zdrave,len to pohlavie mi neda spať,stale nad tym rozmyšlam čo to može byť,ale čo už .
@pifina nemam vybrateho konkretneho porodnika, pocula som chvaly na Dr. Murina a Dr. Rosakovu + ze aj ini su tam dobri., tak to necham na nahodu. No dnes som sa uz informovala us vojej sestricky ked som bola pre vysledky. ...ak nemam Dr., nemusim sa objednat, na tom prijme su stale, iba sa striedaju doktori a ze najlepsie je ist doobeda. Tak zajtra tam idem rano s malou dusickou 😒 snad nebudem "chaosit" 🙂 ja celkovo nerada chodim k Dr. a neznasam nemocnicne priestory.
@janusha 33 ma mrzi, ze sa neotocil.. no sa tu sulam ako si nazvala maleho...moj "maly" je tiez poriadny 😀 budu to chlapiny...
Uz mam vysedky z vyteru aj krvi...streptokoka nemam ale ta potvora Candida albicans je tam zas 😖 a to som sa pred mesiacom preliecila. Zrazanlivost ok, no stale som chudokrvna 😒
joj mne dneska viac tvrdne brusko ako inokedy a cely den ma pobolieva..mala tam robi asi kotrmelce alebo co..mam pocit ze mi brucho pukne...
Jooj, je mi nejak divne :-/
No teraz som si tak postavila hlavu.....mama samozrejme mudrost cela ze hniezdo nemozem mat v postielke tak ako mam ze na boku,za hlavou a na druhom boku ale ze ho mam dat od zahlavnej casti a na celu bocnu cast.Aby som cez druhu bocnu cast videla na maleho aku ma farbu.Tak som jej povedala ze ked budem spat aj tak nebudem nanho pozerat a ked sa zobudim aj tak budem k nemu vstavat,ale aby som z postele nanho videla.....ta potme more ne tak uvidim na maleho a ked zapalim svetlo tak to bude malemu rovno do oci svieti takze ho zobudim.Takze to mi potoom vobec hniezdo netreba.Tak som jej razne povedala ze nie ze hniezdo ostane tak ako je a hotovo.
@kisasonka83
To svrbenie pokozky urcite netreba zanedbat, mozno je to len alergia, ale moze to byt aj vaznejsie. Ja som mala svrbenie a bolest pod pravym rebrom ku koncu prveho tehotenstva, ked som to spomenula gynekologicke, hned mi zobrala krv a zistili mi zhorsene pecenove testy, kvoli ktorym som nakoniec rodila sekciou, nastastie uz v termine. Po porode sa pecenove testy do par tyzdnov upravili.
Choroba sa vola tehotenska hepatopatia, alebo aj tehotenska cholestaza. Pravdepodobne tehotenske hormony su pricinou, ze pecen dobre nepracuje. Do pokozky sa pri tom vylucuje latka bilirubin, ktory sposobuje to neprijemne svrbenie.
Je tu o tom aj tema, pripajam link.
@bublinka76 ahoj dakujem za link pozriem na to dneska som bola za obvodackou a vzala mi krv na pecenove testy,KO a este nieco zajtra budu vysledky tak som zvedava,lebo to svrbenie je uz fakt neznesitelne ☹
@janusha33 inak som sa zasmiala v duchu na hniezde,ze co mama povedala.... 🙂 inak ja som ho pri Davidkovi mala tak a ako hovori mama,lebo ked sa v noci hmyril,a nesla som napr.kojit,vtedy musis vstat,inak som len ruku prestrcila do postielky,a pohladkala napr.a keby som tam mala hniezdo,tak sa musim postavit.Ja som totiz mala postielku celkom prirazenu pri posteli. este aj do nocnej lampy som kupila vtedy farebnu ziarovku aby som nemusela v noci svietit na celu izbu,lebo ho to hned prebralo 🙂 tolko moja skusenost
@kisasonka83 Posielam lepsi link, tu je toho viac. A drzi m palce, nech to dobre dopadne.
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/svrbenie-pocas-tehotenstva-kedy-kontaktovat-lekara/
@janinkad No ja mam postielku kusok od postele,ze akurat je medzitym nocny stolik s lampou.Ale som povedala ze hniezdo ostane tak a hotovo.Pytala som sa aj svagrinej tak tiez mala hniezdo klasicky a prezili to obe deti tak neviem naco malovat certa na stenu ze budem davat hniezdo inac.Ved ked zapalim nocnu lampu tak ho tozobudi a tak ked je tam hniezdo tak nebude to az take svetlo zeby ho to malo zobudit.
@janusha33 @janinkad dobre ranko 🙂 my sme mali presne tu istu diskusiu s maminou, lebo ze ako uvidim babo z postele ked tam bude hniezdo a nakoniec ho usila dookola celej postielky 😀 no da sa to dat ako len chcem a myslim ze ma pravdu ze zo zaciatku dam len na jeden cely bok a zahlavie, vpredu na cele postielky dame vrecka na zavesenie no a mozem pozerat z boku do postielky.. tiez mam medzi postielkou a nasou postelou nocny stolik, na nom lampu, ale mame aj taku led mini intimco lampicku ako sucast manzelskej postele tu zasvietim v noci aby sa babulka nezobudila.. cize z casti suhlasim aj s maminami, dame si ako nam bude vyhovovat 😉
@lunnka Presne....este je mozne aj to ze hniezdo prelozim na zahlavie a cely bok a z druhej strany dam vreckar ale tak aby som videla troska do postielky na maleho ale zase mu nesvietilo svetlo velmi ked zapnem.Ja mam ako nocnu lapmu zatial taku obycajnu stolikovu lampu s ohybnou hlavicou cize ked to sklopim dole tak nebude az tak svietit nanho.Ale to uz si prerobim ako to mne bude vyhovovat a nie ako mama povie.Nechapem aspon teda zatial preco ma v tomto nechce nechat rozhodnut sa samu....ved som kurnik dospela...ale to bude tym ze byvame u rodicov.Brat byvali sami a do nicoho im nekecala lebo tam nebola takze nic nevidela.Pomohla im akurat dvakrat s kupanim kym svagrina chytila istotu......a ja chcem tiez tak....dovolim jej dvakrat ukazat pomoct a potom chcem sama.Ved ako sa mam k tomu dostat ked to bude ona za mna robit.Uz som mala na jazyku ze menej starostlivosti je niekedy vacsi prejav lasky ako viac......lebo ja som taka ze chcem vsetko sama,sama stat na svojich vlastnych nohach a dokazat inym ze to zvladnem.Zrejme to bude mat povod v detstve lebo som najmladsia z troch a tym som bola stale aj najhorsia,najnesikovnejsia najvacsi problem.
...tie "divne" stavy trvali celu noc, dokonca aj teraz rano. Na kontrakcie je to slabe, ako bezne pobolievanie, to trva moc dlho, asi sa Matej nevie rozhodnut, co chce - no chlap :-B
@verula30 ja som dnes bola v poradni,u mna vsetko po starom, krcok sa mi skracuje,uz ho mam na polovicu...tak mozno budete mat dievcatko, tie zvyknu byt mensie 🙂 a mne na denisa vravela dr.ze je malinky a nakoniec ked sa narodil v 38 tt tak mal 3590 g a 48cm. ono skresluje ten ultrazvuk
to nase mimco ma dnes extra aktivny den...otocena sice nie je, ale zato kope vsade kam dociahne. Najlepsie mi je ked lezim, ale to sa zial v robote neda ☹

@simmmiiiii Ja uz iba do porodnice,tak mi robili pasy,pozrela ma zospodu zobrali a vysetrili moc a o tyzden idem zase.A si mam urobit na druhy tyzden aj predoperacne a potom uz mozme ist nato.