Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lucyfuk77 co ho nenechaš ked mu je v brušku dobre 😀, ja som včera tiež mala behaci deň od rana po lekaroch, povybavovat nejake vec este, v praci som bola kuknut, kupit nocnu koselu, domov sme dosli navecer, ma bolel cely clovek
No tak Risko sa uz moze narodit lebo uz mame plienky doma a v podstate uz mame asi vsetko.Akurat mi este musi dorazit odsavacka ale to by malo byt tento tyzden takze mozme ist pomalicky na to.Este nech nam svokor vrati auto a budem spokojnejsia,lebo uz tyzden ho ma pozicane ale naco mu tolko treba ked svagrina moze malu odniest do skolky aj na buse.Ja si budem fakt volat sanitku ked to pride.Bo kym sa svokor dosula s autom ta by som aj porodila. 😠
@danculka24 ak sa mi podari, tak skocim zajtra pozhanat tie rukavicky. Dnes som videla jedny v Carrefour-e, ze 6€ ... Im hrabe 😒
@cobhan no bavili sme sa s tou irkou a ze ona si to nejak nikdy neuvedomila ale je to pravda ze nekoja velmi zeny a nezehli sa babatkam- ze zbytocne aby bolo vsetko tak sterilne 🙂 ale ze lekari ich stale nabadaju aby kojili..ze tam davaju dost casto kravske mlieko a je problem .. ina kultura iny pristup..smiala sa ze u nas strasne babatka naobliekame ked ideme vonku..
@lunnka nieco na tom pravdy je...tu v zime vidis, ze babatko je v kociku len v ponozkach, ani fusak, ani deka, nic...a deckam neni ani slaka. Ked som videla ako susedovic holka (asi 14 mesiacov) chodila v januari po vonku rano bosa a motala sa okolo auta tak mi doslo, ze tu je to asi iny level 🙂 Kojit tu moc nechcu hlavne kvoli kratkej materskej a navratu do roboty.
Na otvorený list o nástrihoch, adresovaný MUDr. Cupaníkovi sa podpísalo viac ako 100 žien s dlhodobými problémami po nástrihu. Mnohe z nich nam aj poslali svoj pribeh.Nebolo pre nás lahké, ani radostné, čítat ich. Dakujeme však každej žene, ktorá sa ozvala, velmi si to vážime. Je dôležité, aby sa táto téma odtabuizovala.Tu je vyber z reakcii :
http://www.zenskekruhy.sk/nase-aktivity/item/12......
Ženské kruhy
ahojte..chcela som sa spýtať ako často má vaše malé štikutku.. tá moja hádam aj 3x denne..a to už hlavičkou dosť nalieha takže to neni úplne príjemné :-/
@cobhan Ono ked si to tak vezmeme nase spoluobcianky v osadach tiez nejak nedbaju na to aby boli ich detiska poriadne poobliekane,neraz v zime v spravach vidno ze su polonahe vonku v zime a nic im nie je.Aj ked maju sviecky pod nosom su menej chorlave ako nase a tiez maju malo alergii z tej spiny v ktorej ziju.Az na tu zltacku..
@janusha33 ked som sla minule za znamou do jednej stvrte, kde su socialne byty tak som si pripadala ako medzi onymi spoluobcanmi. Na ulici kopec deti, tie starsie mali na rukach tie uplne najmensie, postavali pri plote a bolo to cele take divne. Aj drahy mi potom hovoril, ze z toho nemal dobry pocit.
@lucyfuk77 ja som tie rukavicky kupilai vo Vei v H&M - dvojbalenie - tusim to stalo 4 ecka,v mothercare som videla trojbalenie
ahojte zienky,
tak moja prva poradna v nemocnici dopadla zaujimavo a humorne:
....bludenie po chodbach (pri nutenom obchadzani pavilonu som skoncila niekde na oddeleniach radiologie i nefrologie), prvotne zle zapojenie CTG (sestricka mi ho musela robiť na 2x + mi ho potom nevedela nejako nastavit, iba v lahu fungoval a trpol mi pritom chrbat, au....) a maly pekne rozkopaval sondu 😀
Zaklincoval to neusmievavy a strohy pan doktor (skoda ze ten sympatickejsi z dvojice odisiel riesit nieco surne), ktoremu sa nepacil moj vraj uplne nepresny termin porodu podla USG, ma o tyzden objednal na ich ultrazvuk (pritom ja som chodila do Centra prenatalnej diagnostiky, kde maju spickovy USG)...a skoro som pri vysetreni spadla zo starej predpotopnej labilnej kozy 😀
ach to nase zdravotnictvo, ale esteze ma humor neopusta 😉 inak vsetko ok, vysledky ok, nerodim este
Inak tiez nie som zehliaci typ;) snazim sa "nekrcivo ekonomicky" susit...zehlim iba postelne, ale teraz malemu vssetko pozehlim, sa donutim 🙂
@lucyfuk77 ja som kupila upne lacne biele minirukavicky za 0.9 centov v hypernove
@alohim No tak nova nemocnica je hotove bludisko.Mne monitor robia stale v lahu a uz tiez som nevedela sa dockat kedy to skonci lebo ma zacinali krize boliet a som sa potom nevedela pohnut poriadne.Na prvy krat im tiez do toho poriadne kopal lebo sa mu nepacilo ze lezim na chrbte......teraz bola sestricka nespokojna ze spi,ze nekope. 😀
@janusha33 veru bludisko! kebyze idem na prijem rodit a to tam nepoznam...no comment😀
no aj mne vzdy vlahu ale sestricka ma nechcela dat nabok, som tam trpela na chrbte a potom prisla dalsia a prestavila CTG a dala to odznova no na boku. 😀 spinkal? zlatucky... 🙂 ved nech spinka kludne
moj betar sa asi rad zatajuje ked ho vysetruju, nema rad USG ani toto 🙂 so zvedava o tyzden co na USG ze ako mi posunu termin ci dopredu alebo dozadu.
A mam cudnu otazku...mozu babatku praskat v brusku kosticky? tak ako dospelemu, ked si klb natiahne? lebo take zvuky pocujem semtam z buska ked maly aktivne kope
@lucyfuk77 ha...a vies co,ja som pri Davidkovi mala kupene rukavicky,ze ak by sa skriabal,ale ani raz som ich nepouzila,a narodil sa 3 jula takze zima nebola,tak som to teraz ani nekupovala.Ale kamoska co rodila na Silvestra som videla na foto ze aj male ponozticky mali na rukach natiahnute. 🙂 ..tak ked nezozenies 😉
@cobhan hehe z toho jednoznacne vyplyva ze na niektore cinnosti nie su chlapi jednoducho stvoreni -teda cest par vynimkam...Ja sa mojho do takychto cinnosti ani nepokusam zapajat, pretoze viem ze skor a lepsie si to spravim sama, ten moj casto nevie ani maslo najst v chladnicke a nieto ju este upratat 😀
@dulkagabulka Nieje lahke to citat,ani ked sme pred porodom 😒 .....taketu temu radsej az ked to budeme mat za sebou,teraz sa bojim este viac ☹ ☹ ☹ ......porodny plan akceptuje podla mna len ten lekar,ktoreho si vopred dohodnem, ak idem do nemocnice len tak, tak si myslím, ze to tam so mnou nikto nebude preberat....
@alohim
@janusha33 no mne ked dnes lekarka robila ultrazvuk,musela prestat, malemu to normalne vadilo,tak kopal,ze ho nemohla zmerat, brucho skakalo jedna radost 🙂,potom uz zacala len tak jemnucko chodit s pristrojom,tak sa ukludnil....a ked som bola na monitor,10 min. lezat a cakat na graf,tak som tam skoro zaspala,lezis si na boku a pocuvas srdiecko🙂
@lilianka1199 isto to nie je lahke, verim tomu ..no iba informovane ženy možu niečo zmenit..
ak budu zeny verit oblubenej fraze lekara,ze v tej nemocnici sa striha podla uvaženia lekara- a ak v tej konkretnej nemocnici maju 80-95% nastrihov ( v roku 2010 sme mali aj nemocnicu so 100% nastrihov), to znamena hlava - nehlava, ak si budu ženy mysliet, že sa "dohodnu" v takej nemocnici, bohužial, može ich čakat to,čo ženy z reakcii...aj mnohe z nich si "mysleli ze sa dohodnu" a verili...prave preto sme napisali ten članok....
aby sa ženy (aj ich muží) zobudili
prajem ti, aby to bolo tak, akochceš

@janinkad ked v stredu nebude otocena, tak sa budeme musiet dohodnut na (mozny) cisarsky. Urcite im to navrhnem, este sa spytam kamosiek ako to mali ony.