Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@stvura tak asi predsa je velky hoci Dr. na usg poveda ze normalka..snad za 2 tyzdne uz vela nepriberie, aby som ho vedela dostat von🙂
Zienky, riesili by ste nejako specialne ten obmotany pupocnik? Lekar ze nemam stresovat, ze je dlhy a maleho dobre vyzivuje, no a tak je to blby pocit. Najma ked maly kope ako divy 😅
Tak holky z poradne som sa dostala rovno do nemocnice. Mala sa im zdá byť veľmi malička, tak na 31tt a tak som tu tento večer na pozorovaní a ráno uvidíme čo ďalej. Vraj by radi udržali
tehotenstvo do 37tt ale a zajtra budú múdrejší. Inak sekciu mám istú. :(
@cobhan mna strasili od 20 tt ze nerastie...a nakoniec boli prekvapení 🙂 Sice som bola tyzden na infuziach-no nastastie vsetko dobre dopadlo.Oni na tom sone az tak vsetko nevidia.Ja som mala celkovo cele tehotenstvo velmi zle..stale nieco hrozilo ☹ Cele som si odlezala,ci uz doma ci v nemocnici-tak na pol...Dokonca tyzden pred porodom mi doktor na sone oznamil,ze vidi cysty na oblickach!! 😢 😢 😢
Myslela som,ze sa asi zblaznim...ked sa mi maly narodil,len som trpla kedy mi dojdu oznamit ze musime letiet tam a tam...Nastastie sa doktor poriadne pomylil..
@cobhan a ja ani tusenia nemam kolko moze mala vazit...teraz ku koncu tehu uz je vekmi dolu,ze sa jej nedala riadne hlavicka zmerat a si podla toho vyratava vahu,,tak ze aby sme sa nechali prekvapit 🙂 ale to som ani pri Davidkovi nevedela,u nas to asi nejak neriesiamhmotnost..Iba zmerala stehnovu kost a ze podla tej bude dlha,ukazovalo jej 37tt a som od zajtra 36tt.tak mozno ani tebe to nemuseli dobre zmerat
Dobre ranko maminky chcela som sa vas opytat čo mate zbalene pre babo do nemocnice? a v com ho vezmete vo vajicku alebo perinke?
@200283 ja budem rodiť v ružinove a tam všetko pre babo dajú - beriem si len 10ks jednorázových plienok navyše lebo na den vraj dávajú 4ks tak nech mám keby niečo, potom dve látkové plienky, 2ks rukavičky a 2ks čiapočka, vlhčnené obrúsky. Domov musíš vo vajičku.sú také deky ktoré sú prisposobené na vajičko ale podla mna sú dosť drahé a kedže sme majoví, tak si myslím, že bude stačiť ak prikrijeme dekou. Ved v najhoršom ocinko v auto poriadne zakúri.
inak na stránke každej pôrodnice by malo byť čo všetko treba brať do pôrodnice. Ja si tiež beriem vlastný príbor a hrnček - nieže by som bola fajnovka ale často trpím na kútiky, herpesy a pod takže beriem ohlad či už na seba tak aj na ostatné maminy.
@cobhan drzim palce nech sa tie prietoky umudria a malicka je v poriadku... Ti iri su riadne divoky s tym svojim zdravotnickym pristupom, najprv ich nic nevzrusuje a potom ti aky stres robia... Tak sa drz kocka, nech ste obe v pohode a mala startne priberanie (co som citala bud su za tym prietoky alebo nedostatok zeleza)
Ozaj koceny vy mate ake info ohladom postolkovania, to jest balenia na siroko? co som sa nedavno docitala nemocnice hromadne odstupili od balenia na siroko, dokonca i tie nase bratislavske...
no tak ako ja 🙂 a kolko vazite ak mozem vediet ?
baby dodrziavate to s neprihrievanim ryze? musim sa priznat ze ako som striktne zo zaciatku nejedla "zakazane potraviny", zacinam polavovat.. co sa ryze tyka doteraz som si spravila vzdy len na jeden krat, no robim teraz karfiolovy nakyp a tam je zaklad ryza, muz sa naje v robote, doma uz varene velmi neje a bude toho plny plech.. myslite ze ta prihrievana ryza je az tak skodliva?
@oxiba aj u nas v Topolcanoch sa tusim uz nemusi,my sme ani pred 4 rokmi v porodnici nebalili az ked sme dosli domov.vydrzala som mesiac a potom mal koliky,takze mu bolo lepsie rozbalenemu.A teraz ze uz vobec,ale asi budem tiez aspon do prvej kontroly na nozicky balit,sama pre seba,nech ma potom rok nenahanaju na kontroly...lebo u nas ked su tieto ortopedicke vys.,len 2 krat v tyzdni a to tam je invazia

@zlobinka ak mi ju stihnu dat tak ano, uz som jednu mala, takviem o com to je 🙂