icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

oxiba
2. máj 2012

@janinkad to aby som sa zacala pomaly pripravovat, mna pri Petkovi zacalo o dusu prehanat a az potom zacali kontrakcie, kazdych 5 minut 13 hod., no i tak to skoncilo SC, a to si ma nechali v nemocnici den pred porodom, takze som bola celu dobu sledovana... No som zvedava, ci to zacne gradovat, ci to pojde do stratena...

janusha33
2. máj 2012

@oxiba No ja mam tiez teraz cca kazdych 5 minut taku bolest v podbrusku ale voda nic....a mozno mi uz aj odtiekla ked som bola v noci cikat.Lebo ja som sa v noci zobudila ze mi treba cikat a boli ma brucho,tak som sa isla vycikat a v podbrusku ma zacalo boliet tak v intervaloch.....ako niekedy je to silnejsie,niekedy slabsie ale teraz uz mi to zacina chytat aj hore....alebo to sa Risko kruti?Ale ta bolest zacina byt troska intenzivnejsia ako bola v noci.O chvilku mi ide bus do mesta tak si pojdem spokojne pre vysledky a pekne na poradnu.Amniocentezy tam robia do 11 to akurat stihnem ze pridem po 11.Dufam ze neporodim niekde v autobuse.A ze ma este pustia domov.Treba mi este poprat,lebo som zistila ze mam plny kos spinaveho pradla.Jednu davku mam uz v pracke to vyvesim ked pridem domov,ved v takej horucave to rychle vyschne.Aspon teda dufam ze pridem domov.A moj muzik musel ist akurat dnes na rozvoz niekde do Vranova ci kde.

oxiba
2. máj 2012

@janusha33 🙂 pri najhorsom si ta pozrieme v spravach... Drzim palce, dr. Mi povedala, ze keby mam pocit, ze rodim, tak mam buchat na dvere i ked su ine na rade... Tak buchaj.. Mne je len akosi nevolno, tiez cakam, co sa bude diat, maly mi dole tlakuje, akoby chcel sam von.. Dnes mam 7 dni do terminu...

Drz sa a cakam spravy ako si dopadla 🙂

pokito
2. máj 2012

Baby ze jaky nadludsky vykon: prave som si nalakovala nechty na nohach 😀

lilianka1199
2. máj 2012

@pokito aj ja som lakovala vcera,ze ked uz pojdem rodit,nech mam aspon nechty pekne 🙂

jagu81
2. máj 2012

@cobhan silno držím palce nech malinká rýchlo priberie a všetko vám dobre dopadne, verím, že nakoniec budete OK 😉

jagu81
2. máj 2012

no dnešná poradňa dopadla dobre, až na to, že máme málo železa. asponň že streptokoka nemáme, nemusíme mať všetko 🙂 Dr. mi povedal, že sa na poradni uvidíme aj o týždeň, takže malinká sa zjavne zatiaľ von nechystá. No však nech si ešte užije, už jej nikdy nebude tak dobre ako teraz, na tomto svete už bude len horšie ...

jagu81
2. máj 2012

@pokito neboj nie si isto sama, ja už mám +21kg a veru tiež chodím ako kačica, v tomto teple mám aj nohy ako pampúchy, ledva fučím ..... no čo už, vydržíme, však už to nebude dlho 😉

tinci
2. máj 2012

@lenka2411 tiez sa mala tlaci zospodu uz asi mesiac, dr. mi dal jednu tabl. magnezia za den, ktore som uz vysadila ale napriek tlaceniu, pichaniu zospodu, krcom akopri menzese je krcok uplne uzavrety, takze je velmi tazko povedat kedy sa ti nasi spunti rozhodnu ist von...

lunnka
2. máj 2012

@tinci mam to iste, prave som prisla z poradne-uz poslednej a z monitoru- vobec to nevyzera na porod, aj ked som uz v termine.. uzavreta, obcas slabe menstruacne bolesti co je normalne, hlavicka nalieha.. magnezko som vysadila pred asi dvomi tyzdnami, beriem len zelezo a pijem ten caj z malinika.. ze ked neporodim do 10.5., 11.5. sa mam hlasit v nemocke..

oxiba
2. máj 2012

@pokito @lilianka1199 babulky neptesim vas s tym lakovanim, pri porode kvoli anesteze je lepsie mat nechty nenalakovane, aby zistili, ci vam nemodreju nechty... 😉
Inac to sa vam ako podarilo? Pre mna je fuska si tie nechty na nohach co i len ostrihat 🙂

oxiba
2. máj 2012

@lunnka potom ti budu davat vyvolavacku?

cobhan
2. máj 2012

@lunnka take stavy ako pred menzesom mam aj ja, ale nie nejaka bolest. Voda stale odteka a drahy sa vyjadril, ze podla neho skor ako piatok-sobotu rodit nebudem 🙂. Teraz siel akurat do mesta, tak som mu kazala kupit calcium/magnezium, pretoze ma chytaju strasne krce, ale nie tam, kde by mali. Dnes v noci asi 4x lytko a sanka ani neviem kolkokrat.

alohim
2. máj 2012

@oxiba Držte sa..tiež sa prihovorím u Šéfa. Verím, že bude všetko dobre.

mirkave
2. máj 2012

@pokito jeeeeej diky moc.super si ma rozosmiala s tymi nechtami na nohach 😀

alohim
2. máj 2012

Po dnešnej poradni: konečne mi na CTG aj nejaké kontrakcie naskákali ale že stále nič, že všetko je uazvreté, hlavička nalieha, takže čakáme.. 🙂 asi je malému tam dnu dobre, hoci tiež už mám také čudné poblievania a tvrdnutia bruška. Že najskôr cca o týždeň....

danculka24
2. máj 2012

@oxiba ja mam slabulinke bolesti v podbrusku odvcera
@pokito bola si n atej prednaske ?

mirkave
2. máj 2012

dakujem babulky 😉

dnesna poradna ok.drobec ma cca 2400g-bude to drobcek asi ako simonka.prietoky super.porod mam v nedohladne.mam taky pocit,ze budem prenasat........
ale zato som spuchnuta jak Oblina z reklamy na funfon 😀 😀 😀 skusim si obut slapky a nahodit suknu,aby som sa neroztopila v tomto horku a snad sa v pohode dogulam do skolky.krasny den 😉 🙂

danculka24
2. máj 2012

@mirkave to nemysliš važne ?? to preboha prečo sa tak sprava ?

alohim
2. máj 2012

@janusha33 podľa mňa každé naše bejby bude jedinečné..tie horoskopy sú riadne škatuľkovanie. A držím palce...takže budeš prvá s nás troch z okolia KE a podobným termínom? ešte @lilianka1119 pôjde na rad a nakoniec asi ja budem posledná 😕 však čakajte, baby na mňa

@ss225 aj mňa táto otázka o "celosti" irituje, plus aj to, že akože ešte chodím "von" a nesedím doma 😀 a nalepšie v obchode dve predavačky šušu, tipovali že aké brušisko, v akom mesiaci som, ale ja som to počula 😎

danculka24
2. máj 2012

@lucyfuk77 a nič a nič ??

mirkave
2. máj 2012

@danculka24 nechapem,co tak zrazu.na gynde mi vraveli,ze ci to neni prechodom.dakedy zeny prechod velmi zle znasaju a to by sa malo riesit s odbornikmi-psychologmi a tak.ale skus si predstavit,co by sa stalo,ze by sme svokre ponukli moznost,ze ci jej hormony nerazia moc do hlavy a ci sa nechce dat liecit........znie to smiesne,ale ved ak ma boli zub,tak zubarovi utekam.ak ma boli na plucach,tak idem na plucne.a ak neni nieco v poriadku po psychickej stranke a stratim vsetky zabrany a hranice,tak na to su psychologovia a psychiatri a oni sa vyznaju.a lieky vela zenam pomohli zvladnut prechod.puberta,tehu a prechod-to je najsilnejsie obdobie v zivote zeny,ked nam hormony udieraju do hlavy a je na nas ako sa k tomu postavime.ona sa len lutuje a nic neriesi.len uraza a je velmi zla.........

lucyfuk77
2. máj 2012

@danculka24 ☹ stale nic... Uz ma ide porazit. Napuchla som taaaak moc, ze niekedy ani prsty na nohach neviem zohnut. Nic uz neobujem, dokonca aj crocsy ma tlacia. Som hrosica klonovana so slonicou

mimi
2. máj 2012

@lucyfuk77 ty mas dnes termin, drzim ti palce, hlavne nech uz to mas za sebou!

pokito
2. máj 2012

@danculka24 ano bola som, ja som sa pytala ci mam vynechat ten fraxiparine ked budem citit ze to na mna ide... mala som ruzove tricko.
Ty si tam bola aj s priatelom? Nemal nahodou fialovu koselu?

lucyfuk77
2. máj 2012

@mimi dakujem, no dnes z toho nic nebude :(

danculka24
2. máj 2012

@pokito jeemiine ja stale neviem, je to možne ☹ sakra, hej bola teraz normalne rozmyslam ale hej dnes si daval rifle a fialovu koselu

petra1209
2. máj 2012

Posledná poradňa za nami, v piatok naposledy pásy a ak sa do nedele nič neudeje tak v pondelok nastupujeme do nemocnice 🙂

danculka24
2. máj 2012

@lucyfuk77 ani ziadne bolesti naznaky že by sa to bližilo ?

danculka24
2. máj 2012

@mirkave a pred tym bola v pohode ? fakt nechapem, čo si neuvedomuje ako taketo reči ubližuju ?? boože to je fakt na nervy moja