Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
a som už doma, vraj doma sa mi bude lepšie čakať ako tam 🙂 ale vraj to môže prísť kedykolvek. takže čakame 🙂
@cobhan o tom som sa dnes bavila s mojim pôrodníkom po vizite, vraj je to velmi individuálne a každá maternica pracuje inak. takže u niekoho npr. hodnoty kontrakcie sú len tonizácie a naopak. ja som tiež mala tak ako ty: ked som mala najväčšiu bolest tak podla monitora nič a ked som sa cítila v pohode tak zaznamenal kontrakcie a napr. včera večer mal malý štikutku počas monitora a tvarilo sa to v číslach ako kontrakcie....
@verca007 no asi iny kraj iny mrav..to iste plati aj u doktorov..tu zeny pisu...robili mi hento a tamto a mne nic..a naopak...mna moja doktorka pozera kazdy tyzden uz viac ako mesiac...sono som mala naposledy v 34tyzdni a neplanovane v nemocnici v 36. ona vobec neriesi ako je to s placentou teraz,len ma posle na ctg vysetrenie kazdy tyzden-tam sa meraju aj prietoky...inak som si myslela,ze ma bude viac pozerat ako sa mi bude blizit termin,ale okrem toho,ze ma posle na ctg nic..neviem ako to maju ostatne...ja kebyze si neprecitam kopec veci na internete,tak ani neviem..
tak dnes na poradni nič nové, ak neporodíme tak o týždeň znova. už by som pomaly chcela mať po tom, ale bambulka sa zatiaľ tvári, že máme ešte čas, tak musíme vydržať
inak v noci som spravila muzovi riadny poplach...nas hafan stale brechal (mame take teliatko-brazilsku filu) ona ma riadny hlas....ze nech sa ide pozriet na co tak brese...a tak ho budim,ze zlatko vstavaj..a on chudak rovno na nohy vyskocil,ze co uz ideme do porodnice?tak som sa aj zasmiala,ze aky je pripraveny keby daco.ten vyraz v jeho tvari..no zlati.....inak jezko hej nedal spat 😀
@stvura Ved aj ja znesiem vela, fakt sa mi zdalo ako keby ma nasilu otvaral, no nechutna bolest, a nabuduce ze tam bude zase on, ked budem na poradni ma asi slahne ked ma bude vysetrovat:( Tak si aj rychlejsie akoze porodila potom??
@lunnka ano ja som zom ZA... tak musim cakat... :(
Baby, mate niektora take strasne rezanie v podbrusku??? Ja mam aj ked cikam, ale aj ked chodim, nemozem ani chodit, som ledva dosla z mesta.. :( Strasne ma to reze, volala som mojmu lekarovi, ze mozno mam rezaka, kupila som si urinal akut, a pijem caje a vodu, ale nepomaha... :( Neviem, ale kontrakcie asi takto nebolia, ako rezanie v podbrusku, ze?
...a joooj ja kedy budem rodit, v noci uz skoro poplach, muzik stresy, boli poslickovia ale do hodiny preslo 😀 dnes poradna super, rano je asi lepsie chodit lebo neboli spoluobcania 🙂 no progres minimalny, iba uz konecne skrateny krcok na 1,5cm, uz nie tuhy ale presiakly a branka otvorena na spic prsta a Dr. ze pohoda, klidek, ze potiahneme tyzden, dve? 😀 malemu je v brusku dobre, neplasi sa...a to ho presviedcam, aby prisiel uz medzi nas 🙂
ahojte,
tak sa pridavam k tym, co to uz maju za sebou 😉
6.5. o 1.15 vykukla na svet Linduska s dokonalymi mierami> 52cm a 3260g
Dnes nas pustili z nemocky, tak ani neviem ake je tu skore odrodenych a cakateliek. Takze maminkam co to uz hrdinsky zvladli veelmi velmi gratulujem, prajem vela mliecka a rychlu regeneraciu a malickym drobcom hlavne vela zdravicka, o ostatne sa uz vieme postarat aj sami, no nie?
@lunnka no ved som volala so svojim gynekologom a kazal mi kupit urinal akut tabletky, tak som si uz dala, ale nepomaha nic.. :( pritom moc mam priesvitny, nemam tmavy, vela pijem, aj cajik aj vody... hrozne to boli, nielen pri curani, ale aj pri chodzi... :( ak to do zajtra neprejde, idem k doktorovi...
@babush gratulujem
@tiuska77 ja som to dnes v noci prvy krat zacitila, aj po moceni ma to stale rezalo a doobeda, ked som isla do mesta, tak som isla pol hodinu a to normalne som za 10 min v meste... :( Pri chodzi ma to dost boli :(
@pokito no ak nie zajtra, tak najneskor v piatok idem na poradnu, tak tam mi skontroluju moc, len je priesvitny, co mi povedal lekar, ze aby som vela pila, aby bol priesvitny, tak stale ho mam ok, tmavy nie je, ale tak uvidime zajtra..

@lucyfuk77 super tiez gratulujem, nech ste obaja zdravi 🙂