icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

alohim
18. jún 2012

@iukapiuka my sme rešli z Pampers Newborn (2-5kg) na Mini (3-6kg) lebo uz mame 5 kg a newborn plienky su nam tesne a nadoraz. No pokukujem po lacnejsich znackac, tie Babylove su dobre? Zavisi ako ti jej sedia, ak su vacsie lepsie, preco nie 🙂

@cimage No presne 🙂 sice nas maly v kociku vydrzi, ale v byte ach - chce byt nonstop na rukach, polozim ho do postielky uspateho a po 5 min. rev, vezmem ho na ruky a oci zatvara o minutu spokojne odfukuje, je to nasa pretvarka/"maska" 😀 Ale uz cakam za nosicom, ked sa tak chce nosit lebo s nim na rukach sa neda nic robit, dnes som ranajkovala o 11tej a varila obed o 16tej 😉 Manduca objednana, no nemaju moju farbu, najmiesto tyrkysovej asi beriem tmavomodru...este maju ciernu, hnedu, cervenu a bezovu...co poviete, ktoru farbu si vybrat? Ciernu hned vylucujem 😕

alohim
18. jún 2012

náš plešáčik:

alohim
18. jún 2012
tiuska77
18. jún 2012

@alohim zlatunký je 🙂 škoda že nemaj tyrkysovú 😒 ja by som potom brala červenú alebo béžovú...ja mam tu čo bola limitovaná edícia fialová, zajtra sa ju chystám prvý krát vyskúšať 😉

iukapiuka
18. jún 2012

@alohim no malá mala Pampersky iba v pôrodnici, doma som jej už dávala Babylove a moc som spokojná. Ani raz sa neprecikala/neprekakala von, nemá zapareniny a to nepoužívam vôbec žiaden krémik ani nič 🙂 a teraz sme prešli na Midi Babylove, a aj tie sú super. Takže môžem len odporučiť 🙂 a priznám sa že som nevedela že sú lacnejšie ako Pampers, mne bola tá značka proste sympatickejšia 🙂 a inak, máte nádherného synčeka, aj plešinka mu pristane 🙂

iukapiuka
18. jún 2012

@alohim @cimage my sme na tom podobne, malá sa tiež strašne rada nosí..teda lepšie povediac vela krát chce proste spinkať na rukách..ale myslíte že aj v tomto horku budú tie nosiče v pohode? doma sice hic nemáme, ale keď ju mám aj iba na rukách sa celá zohrejem, a neviem si predstaviť ešte aj toľko látky okolo.. či?

bublinka76
18. jún 2012

@janusha33 tak to si mala stastie,mna asi pri cisarskom nevycistili, krvacala som dlho a prve tyzdne ozaj velmi silno. A to som bola na stole 45 minut.

ss225
18. jún 2012

@alohim krasnucky taka myska hryzka

janusha33
19. jún 2012

No tak nas Risko ma asi svoje dni.....zrejme to bude tym teplom.V noci poriadne nespi,cez den uz vobec a vecne len na cicke a na rukach by bol.Som uz taka unavena.....toto bola tretia noc co poriadne nespal a ja samozrejme s nim.....a taky sme uz maly pekny takmer rezim,ze o siestej okupkat,o osmej do postielky do deviatej spal.Teraz?Ledva vydrzi do siestej aby sa okupal,nakojim ho o siedmej uz spi a samozrejme o deviatej je hore a hladny,smadny....a v noci takmer kazde dve hodiny.Zrejme to bude tym teplom.

lunnka
19. jún 2012

mne sa paci ako sa tie zlaticka mracia- tie "ustarostene vrasky na cele".. je kraaasny
@alohim no aj nasa ma v predu poredsie- pytaju sa ci je chlapec ci dievca 😀

vcera sme boli na poradni, ze zas dost moc pribrala- ma 3880g, ale ono sa to asi pocita podla pociatocnej vahy- ze ju prepchavam mi bolo povedane (je plne dojcena) co ma soklo lebo som mala pocit ze je vecne hladna, stale sa chniape za prstami, ked ju mam na rukach, okamzite hlada prsnik- preto ju ani neviem ukludnit a uspat lebo ako ma zaciti som potrava ;( takze odpoved na otazku ci tak plakava lebo je hladna bola ze nie, lebo ju boli brusko od prejedenia..nejak sa mi nechce verit pretoze aj prdka, aj kaka a dost, v kazdej plienke je riadne nalozene, tak neviem- ked k nam niekto pride a chyti ju na ruky, hned mi ju podava ze je hladna, lebo ide po prstoch, tak co to mam za papkaca?! 🙂
inak ze olej olivovy uz po mesiaci nemam pouzivat, len hydratacne mliecko a na opalovanie Linola 30 - pouziva/pozna niekto?
co sa spanku tyka v tychto hicoch body mam dat s kratkym rukavom a ponozky a na vecer aj jemne zabalit do perinky alebo prikryt (lebo ze aj my sa na noc prikryvame, tak mam aj ju), do kocika len body a kedze nema problemy s klbmi mozem obcas aj nedat postolky- co ma tesi, na ne sa jeduje a tie kraje popraskali, odieraju jej nozky .. a ze za kazdych okolnosti ciapocku na hlavu ked som vonku- ja som uznedavala ked bolo tak teplo- ale ze treba.. takze tak ;)

katkamiki
19. jún 2012

@alohim Prosim ta, kde si toto kupila? Aj ja by som to chcela, moj maly sa tiez cely den nosi len na rukach :( a moze sa to nosit, aj ked este nedrzi hlavicku?

janusha33
19. jún 2012

@alohim to niiic nasmu vypadli uz davno.....teda ostali na ciapocke nejak....takze vpredu nemal nic a na temene hlavky vzadu mal kohuta vycesaneho.....ale uz mu rastu nove vpredu

janusha33
19. jún 2012

@lunnka No ja mu tiez ciapku nedavam ked sme vonku lebo je dost vlasaty a hned ma spotenu hlavicku.Ale zase davam pozor aby nebol v prievane a nechytil a prievan na uska.A inac cez hlavu odchadza dost tepla takze si myslim ze keby som mu dala este aj ciapku tak sa prehreje za 5 minut.V noci sa mi podarilo ho prikryt dekou bez protestu,ale ked sa potom zobudil o dve hodiny bol cely spoteny tak tiez neviem ci je to velmi dobre.Ja sa tiez zakryvam iba tak ze cez krize mam kus hodeny paplon.My sme na poschodi a mame dost teplo,aj ked mam cez den vsetko pozatvarane a pozatahovane ale na jednu stranu mi cely den pecie slnko a na druhu vecer ked zapada.

janusha33
19. jún 2012

Baby aj vase deturence cestuju po postielke?Risko doteraz iba na brusku cestoval,som ho dala normalne teda do normalnej polohy pozdlzne do postielky a ked sa zobudil bol takmer priecne a teraz to robi aj ked spinka na chrbte.

katuskaaa29
19. jún 2012

@janusha33 aj nasa Lucka to robi

michalienka25
19. jún 2012

baby, mne ta moja kočka spí uz od vcera od siedmej. len co ju nakojim, prebalim a hned zaspi...nie je to divne???

@janusha33 no ani mi nehovor, nielenze bola napriec celej postielky, ale este aj vyzlecena z dupaciek. toto urobila dvakrat, nechapem ako... 😀

alohim
19. jún 2012

@katkamiki Da sa kupit napr. webe (nosime.sk), ja som objednala z kameneho obchodu, co mame v KE.
...a moze sa nosit od 3,5 kg, ma to zmensujucu novorodenecku vlozku - nozky akokeby mal v postolkach, a prednu cast si rozipsovanim predlzis, teda ma oporu pre hlavicku. Ja som to skusala v predaji s babom a ok, aj lahucky je ten nosic. Su a to rozne nazory, napr. mojej mame sa nepaci, aby so maleho takto nosila, ze mam pockat do 3 mesiacov. No starsia generacia nie je velmi za nosenie, podla nich ma babo byt iba v postielke a kociku.
Lenze je rozdiel ergonomicky nosic, kde dieta nesedi a klbiky ma v spravnej polohe a klokanka, kde babo vsi za rozkrok - ta skodi chrbtici a klbikom.

alohim
19. jún 2012

@janusha33 tak super, pozeram ze aj mojmu uz rastu nejake male vlasocky - blond..a ja sm sa tesil ze bude rysavy, lebo take ma povodne vlasky 😕

alohim
19. jún 2012

@iukapiuka mne sa Babylove znacka dost pozdava, mam lanolinovu mast na bradavky a je super 🙂 tak uvazujm o plienockach.
No ono vsade sa dieta spari pri noseni, jedne ze babo sa oblecie nalahko a aj mamicka si da nejake lahke tricko. vyskusam v praxi.

@tiuska77 jeej, ty mas tu krasnu fialovu, wau...ja som chcela, no som uz taku nezohnala, no dnes sa ozvali ze mozno bude tyrkysova, len musim pockat, kym dojde na sklad - podla mna sa iba chceli zbavit farieb co maju, tak ja si pockam.

lunnka
19. jún 2012

@janusha33 ano cestujeme, prave som sa divala v kociku bola vykrutena ako paragraf a v postielke sa stale pohybuje smerom k mreziam 🙂

tiuska77
19. jún 2012

@katkamiki na tom nosiči je akoby taka strieška či jak to nazvať a to keď nedrží hlavičku tak ju zapínaš aby to držalo hlavičku...ja som dnes bola vybavovať poisťovňu a malička v tom krásne vyspala..takže krst máme za sebou... odporúčam 😉

tiuska77
19. jún 2012

@alohim ale všetky farby su celkom oki...ale keď vydržíš čakať tak si počkaj na tyrkysovú 😉 ...no ja som dnes bola s malou v nosiči a parádne pospinkala kým som jej vybavovala poisťovňu..je pravda, že ja som sa spotila na bruchu (to bude asi tými tukmi 😝 ) ale mala v pohodke nebola vôbec spotená 🙂

katkamiki
19. jún 2012

@tiuska77 Prosim ta a kolko to stoji?

tiuska77
19. jún 2012

@katkamiki nová tuším niečo cez 100€ mne sa podarilo túto na koníku kúpiť za 83 € 😉

tiuska77
19. jún 2012

@katkamiki našla som aj na bazoši..ak by pomohlo 😉 http://deti.bazos.sk/?hledat=Manduca+&hlokalita...

kwatka
19. jún 2012

ahojte
dlho som nebola,nestíham pri dvoch deťoch a dome,čo už
mne Simonka spinkala v noci od 22:30 do 5:00 nakojila som ju,prebalila a spala ďalej do 8:15 potom sme boli s kočiarom na prechádzke a Tomi na motorke samozrejme a spinka doteraz,len čo som ju o 12 nakojila,neviem čo jej dnes je,že takto pekne spinká,ani neviem že mam doma druhé dieťa. Tak uvidíme čo budeme robiť v noci.

@tiuska77 tie manducy sú také drahé? 😕

zlobinka
19. jún 2012

takze dnes sme boli na prevazeni...mliecko sa nam rozbehlo aj vdaka homeopatikam a castym odsavanim...Barborka pribrala za tyzden 260g...takze sa nam to krasne rozbehlo.... 🙂

iukapiuka
19. jún 2012

@janusha33 tiež si myslím že je to tým teplom, na predpôrodnom kurze mi duly/laktačné poradkyne vraveli že keď je teplo zvyknú bábätká ovela viacej piť, a aj mliečko je redšie a priehliadnejšie.. naša malá "papá" aj hodinu a keď ju už chcem dať do postielky tak sa vrtí a je celá nespokojná, až sa rozplače...chce byť stále pri mne a najlepšie rovno pri zdroji 🙂

ale inak to ste dosť dobrý že už máte režim, to u nás nehrozí...síce v noci spí tak 5-6 hod ale ešte mi nešla 2noci za sebou spať v tú istú dobu 🙂

oxiba
19. jún 2012

@lunnka to mas, co za pediatra/pediatricku? Nie, ze by sa tesili ako ti pekne pribera.. Co by uz povedali mne, Maximko ma 6 tyz. a skoro 6kg.. Ze vraj mam smotanove mlieko.. Licka ma ako syslik, dvojita briadka, telicko sta michelin panacik 😉
Inac i Maxik pomaly plzne, vlasky ma na temene a este taky pruh vlaskov na zatylku..
Som strasne zvedava aky bude farebny typ, starsi je modrooky blondacik a to ja mam vlasy tmavohnede aj oci hnede, tak si nas skoro vsade obzeraju 🙂

Petko tiez vyzeral ako irsky skriatok, ked mu vypadli prve vlasky, len take rysave vlasky na zatylku.. 🙂

oxiba
19. jún 2012

@iukapiuka to mas super, ze ti tak dlho pospi.. Mne sa budi 2-3x v noci, i ked v poslednej dobe sa mi zda, ze si len cucne a spi dalej..