Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lunnka Z paradajkovej polievky mu nic nebolo....ale paradajku som zatial neskusala lebo v zahradke mame este zelene paradajky a chcem pockat na nasu lebo viem ze nie su nicim striekane nie ako tie z obchodu.Aj uhorky jem iba tie domace.....a nic mu nie je.Preco si mala zakazane?
@lilianka1199 Tak na to Risko este neprisiel.Ked ho dam na brusko tak zatial ma len dve moznosti ze si ulozi hlavicku a zaspi alebo dviha hlavku do neba vrti sa,kruti sa a zacne anriekat a do toho sa pogrca takze ho rovno otacam potom na chrbat.Ale ked je na chrbte tak sa tak kruti vrti ze sa prevrati na bok......cakam kedy sa pretoci na brusko.a samozrejme s nozkami kope ked je na chrbte akoby plaval znak a tak sa pekne zabori do matraca a potom sa odrazi a tak cestuje.Minule som sledovala ako sa on tak premiestnuje po postielke.A pritom nema makky matrac......taky akurat.
@svetlusska No ja som vyprazany karfiol hned fukla....ani som nepomyslela ze by mu nieco bolo....takisto brokolicovu polievku a brokolica vraj tiez naduva a nic mu nebolo.Ale uz ked som riskla fazulovu tak uz bolo jasne ze toto si musim odopriet.
@1982zuzka gelfl Vďaka;) no po ťažkých chvíľach revu, ten úsmev to hneď zmaže 🙂
@babush Tak hej, no neviem po kom má také pupo, ocko a ja sme triesky (jauz nie, lebo mi ostala po porode na bruchu pneumatika) 😀
@janusha33 ...posledné 2 týždne sme sa dosť zaokrúhlili, už nám všetko je malé...veľa ľudí si myslí, že sme na UM a mu dávam veľa, no opak je pravda. Ty tiež, kojíš a Riško je krásny bambuliak a aj veľa bábatok odtiaľ🙂 vyvracajú sa mýty...závisí od bábätka a jeho stavby.
Čo sa týka jedla sa už neobmedzujem až na citrusy, už som jedla aj cherry pradajky, jahody, maliny, čerešne, ...včera aj šošovicu spal ako dudok. Len ráno sa pokakal nejak riedšie až na chrbát - môže to byť zo šošovice?
Nam inak tiež v pôrodnici dávali extrémy - buď na zápchu, alebo opak. no hrôza...raz na večeru bol krajec suchej salámy a suchý chlieb, sestričky nervné bo nik nešiel do jedálne to jesť, lebo každá sme mali problém ísť na wc...potom sme chlípali so spolubývajúcou laktulózu a chodili si po ten sirupček na sesterňu.
@alohim A najviac ma nasrali dve zenske na gynde v cakarni ked som poprosila sestricka ci by ma nemohla zobrat skor ze som maleho nechala s mamou a v takychto teplach sa castejsie pyta na prsnik od smadu.a tie zenske zacali ze nech mu da vodu alebo cajik.....tak som im povedala ze on to vypije ale po chvilke to vygrca takze ho radsej rovno kojim a nedavam mu to vobec.A oni mudrlantky stare ze to ja nemozem mat tolko mlieka.Ze to ja ho nemozem aj zasytit aj od smadu.Tak som sa ich spytala ze preco,tak oni ze no lebo to sa neda......ale preco by sa to nedalo nepovedali ani jedna.Tak som im povedala ze sa to da ze ked je smadny tak si vytiahne iba predne mliecko a ked je aj hladny tak papa dlhsie a vytiahne si aj zadne......ale to ja nemozem podla nich mat tolko mlieka aby som ho mohla kojit kazde dve hodiny.Ale to oni netusia ze za tie dve hodiny co nekojim vypijem velke mnozstvo vody.....sak sa cely den nalievam.....vsade po dome mam flasky s vodou.
@janusha33 No presne..hovoríš mi z duše 😀 ja to neznášam ak vytiahnu tému "vodička a čajík" alebo "nenos ho v "zajde", lebo ho pokrivíš"+ ja nie som na hrudníku prírodou veľmi obdarená a niektorí zo staršej generácie si na základe toho myslia, že nemám dosť mlieka pre takú chlapinu 😀 dobre im hovoríš..treba šíriť osvetu o prednom mliečku.
Našťastie nekrstím v našej dedine, kde som bývala lebo babky by ešte ohovárali, že nemá perinku (nebude v tom teple).
Nakoniec, čo mu ty v nedeľu obliekaš? Ja dávam jednoduché biele body s krátkym + ponožtičky. Chcela som zohnať k tomu biele kraťasky č.62 a nikde nič..iba v jednom obchode a aj to ma odpálkovali sumou 19eur za kúsoček detského odevu čo ponosí 2 mesiace, tak som povedala, že nie, vďaka 😀
Maminky po normalnom porode,mali ste uz sex? Ja som presne dva mesiace po porode a mam pocit, ze to je hrozne.Sme dnes skusali s mm a prijemne to nebolo, cele vnutro brutal bolave a pritom mam pocit,ze mi nic nieje a hlavne neviem ci mam stehy aj vo vnútri,ked je to take citlive,som myslela, ze mam len 2-3 stehy vonku,ale tak preco taka bolest potom.Na kontrole som bola po 6 tyzdnoch a povedala,ze je vsetko ok.
@lilianka1199 ja som nebola ešte na kontrole lebo Dr. má dovolenku, no 6 týždňov už prešlo, a riskli sme. Ja som síce po SC ale i tak to nebolo ako predtým 😕 . Nieže to bolo strašné no...štípalo, citlivé je to všetko zvnútra. Asi to každý vníma inak, možno hormóny ešte toto spôsobujú, že hoc nemáš poranenia, tak to nie je ok. Telo sa musí spamätať.
@lilianka1199 Ahojky. vraj je to uplne normalne. mne moj gynekolog povedal, ze hlavne ak kojim, tak sliznica vo vnutri je velmi citliva, ze to este potrva kym to bude vsetko bezbolestne a v pohode ;)
@leonna To si ma nepotesila ☹
@alohim mna nestipala,ja som mala bolest, akoby som bola strasne uzka-znova panna 😒
@lilianka1199 ahoj my sme to uz skusili a bolo to v pohodke...nic ma nebolelo, ale tak na kontrole som este nebola kedze az teraz mi konci sestonedelie...sa tesim ked si to znova zopakujem :D
@janusha33 tak tea tu paradajkvu musim aj ja vyskusat lebo ju milujem 🙂
@lilianka1199 ja som este nemala ale mam z toho taky strach, ze neviem, ako to cele dopadne. no a teraz ked to tu citam...v pondelok idem k doktorovi a potom sa na to musim odhodlat, ved chlap ma uz pôst ani neviem kolko... 😒
Žienky -my sme na UM mliečku,hned som ho stratila.Maličky papka Bebu proti grckaniu(vyskušali sme už všetky možné mliečka)a strašne sa mu vracia kyselinka do hrdielka,celu noc je nepokojny a trolinka vracia,vidno,že mu je zle...Neviete mi niečo na tu kyselinu poradiť?Polohujem ho-je vo zvýšenšj polohe,davam menej papkať a často odgrgávať,nosíme sa aj na rukach...ale nič nepomáha...Ďakujem za radu....
Babenky, kt. občas dávate detičkám Espumisan - v návode píšu 25 kvapiek - ako často je možné podávať tieto kvapky? Môj malý málo prdká a vkuse sa len pučí chúďatko moje, nekakal mi jeden deň - my sme totiž na UM. Poraďte mi pls ... ďakujem
@milacik0106 S espumisanom nemam skusenosti. Nam velmi pomohol Baby Calm. 🙂 Alebo skus marhule. Ja som si vcera dala a dnes rano sa malinka straaaaaaasne posr... :D
@leonna ďakujem moja ale ja nekojím takže z marhúl nič 🙂 a ten Baby Calm ty ako často a koľko kvapiek dávaš?
🙂
jaaaaj vlastne hej vy ste na UM :D sorry....Ten baby calm som davala cez den pred kazdym papanim tych 10 kvapiek. (alebo teda ja som len natiahla do pumpicky a dala jej do pusinky. to je tych cca 10kvapiek) je to na prirodnej baze takze v pohode aj kazdu hodku ked treba. v noci som nedavala vobec. teraz uz mame brusko ok, takze uz ho nedavame. naozaj len obcas ked sa stane ze ju boli brusko. No taky mesiac sme na nom ficali v kuse a bolo vsetko ok. 🙂
mamicky mam otazocku, mozem mojmu malemu davat feniklovy cajik?
@leonna super vďaka za radu 🙂 vyskúšame
@svetlusska s feniklovým čajíkom opatrne - nás upchal a to sme dávali do 2,5dcl vody a 3 zrniečka vylúhovať na chvílinku
@milacik0106 aha dakujem za radu, mne svokra kupila happi ci ako sa to vola granulovany,ale tak som ho este neskusala...
@svetlusska mne pediatrička granulovaný skôr keď budú vôbec neodporúčala - v potravinách som kúpila normálny fenikel - ako korenie - mám na granulovný zabudnúť ... možno nedeťúrence väčšie ho využijeme 🙂

Ahojte majovecky 🙂
My mame uz skoro 2 mesiace a po stredajsom merani a vazeni: 6750 g a 63cm, Maxik je cisto na MM, citam ze sa vam uz dietky otacaju, nuz moj sa prestal pred tyzdnom otacat, asi moc zgulatel 🙂, otacal sa ked mal jeden tyzden, no stal sa mi z neho "tazky" pohodak..
Ja po pravde uz bastim i cesnak, karfiol aj rajciny i so supami a poklopem koliku nemame, pri starsom som bola pomaly o chlebe a vode a kolika trvala az do troch mesiacov.. Netusim v com to je a co ju sposobuje, no zelam vsetkym nasim detickam spokojne bruska bez krcov za zvuku hymny chirurgov=prdikov 🙂