icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
10. aug 2012

@katkamiki Kazde dieta je ine takze nemozem suhlasit ze ste pozadu.....Risko tiez neurobi kopec veci......otocil sa iba raz nahodou.....dnes sa pretocil na bok s tym ze si pokrcil nohy a hlavu mal v zaklone a cmulal si rucky......A to uz tahame stvrty mesiac,co malo byt uz samozrejmost.......takze ja to neriesim kazde dieta je ine a kazde sa inac rychlo vyvija.Nestras a nestresuj......nase babky nesledovali co ktore kedy robi.....mal par zachytnych bodov ze teraz by sa uz mal otocit a teraz sadnut ale ked sa tak nestalo nic nerobili lebo na to nemali cas.....takze nemaj aj my cas a nesledujme ich tak podrobne lebo do roka zosedivieme pri takom sledovani.

michalienka25
10. aug 2012

@tinci ja pijem kaficko kazdy den. rano okolo deviatej si vzdy uvarim kavu a zatial som nespozorovala, ze by z toho nieco bolo...nie je to nic zle si dat kavu.

@svetlusska no aký som krásny, bucľatý 🙂

lilina22
10. aug 2012

Dievcata, jasne, kazde dietko je ine a tabulky na ne nemozu sediet, je to len statisticky priemer 😀

Prve je vzdy vedome pretocenie z chrbatika na brusko a az potom vedome z bruska na chrbatik. Aj mne sa Linda pretaca z bruska na chrbatik, ale to nie su vedome pretocenia, to je len prevazenie tazkou hlavickou.

Tu je celkom fajn clanok o motorickom vyvoji, len to prosim neberte doslova

http://www.zdravcentra.cz/cps/rde/xbcr/zc/PED20...

lilina22
10. aug 2012

Vedome pretocenie na brusko je od konca 5m ale vacsinou az v 6m. na chrbatik neskor 😝 Takze ked vasim babatkam chcete pomoct, treba trenovat na brusku na tvrdej podlozke chrtove vzpriamovace a masirovat chrbatik, veeeela nosit na tigrika a vyhnut sa noseniu zvyslo, kedy babatko vyrovnava tak, ze ide do zaklonu a uplne najhorsie je dotykat sa mu vtedy krku, co ho nuti ist este do vacsieho zaklonu.

svetlusska
10. aug 2012

@michalienka25 hehe dakujem tak je to velky papkos :D

oxiba
10. aug 2012

@tinci ahoj, neboj nic sa nestane ked si das kavu.. Ja kavickujem a kavickovala som i pocas tehu, max. 2 slabe kavy, maly na ne nereaguje.. Pocas tehu som napr. Vzdy po kave do pol. Hodky zaspala 🙂
Maximko pekne spinka i ked si dam kavu..

alohim
10. aug 2012

@tinci mna pediatricka sprdla ze pijem kavu pocas kojenia. Ale hlupost, sem tam si dam, ked citim nizky tlak alebo ked pride navsteva, dam si 1lyzicku nescy s mliekom 🙂 a pohoda, malemu neskodi

@svetlusska fajný je! bacuľko...má podobnú nevlasatú hlavičku ako môj, trocha sa podobá 🙂

svetlusska
10. aug 2012

@alohim 🙂 nooo take perie ma len ale jak sa este popri tom skrabe.... :D

tiuska77
10. aug 2012

čaute baby...otázočka 🙂 popri kojení nemôžme ani červenú kapustu či len kyslú bielu? Robila som kačku a kapustu, ale brutálne na to slintám 😒 😀

pifina
10. aug 2012

@tiuska77 ja jem kapustu od zaciatku, rovnako aj strukoviny 😅 malicka sa zatial nestazovala 😵

svetlusska
10. aug 2012

@tiuska77 ja som jedla klasicku kapustu od zaciatku a nic malemu nebolo a zo strukovin som skusala zatial vo vacsom mnozstve len sosovicu a v mensom hrach.

tinci
11. aug 2012

@oxiba OK takze plati asi ze vsetko s mierou,asi je lepsie ked sa pije po kojeni, aspon sa vacsina kofeinu do dalsieho kojenia vyluci.

janusha33
11. aug 2012

@tiuska77 Vyskusaj a uvidis...kazde dieta na to inac reaguje.My sme mali minule knedlik,masko a cervenu kapustu a tiez som neodolala a potom na to dopaltil Risko lebo kolika jak svet.Takze viem ze mozem len slintat na kapustu.

nena13
11. aug 2012

@michalienka25 Aj môj bez perinky nezaspí a bez nej sa ani na krok nepohneme a to nam z nej trčia nôžky🙂

michalienka25
11. aug 2012

@nena13 no jasne, ze trcia nozicky, ale je v nej taka spokojna. a ako tak sledujem to počasko, tak uz moc teplo nebude, tak sa tam aj zohreje 🙂

katkamiki
11. aug 2012

@nena13 presne to sme aj my. v noci spi v perinke, a cez den ho musim uspavat na rukach, ja uz sa ako tak ucim bez perinky, ale manzel a ostatny ho uspia len a len v perinke 🙂 aj nam trcia nohy 🙂

janusha33
11. aug 2012

@katkamiki Fuuuuha my sme mali perinky asi prve tri tyzdne.....potom prisli horucavy tak som ich pekne vyprala,vyzehlila a odlozila.....a uz ich ani nevytiahla.....uz sme si zvykli nejak bez perinky aj ked sestricka u pediatra ma furt dzube ze dieta ma byt v perinke no mne je luto ho dat do perinky ked je cez den vonku 30 stupnov.

pifina
11. aug 2012

@katkamiki my sme mali v perinke prvy den v porodnici, potom mi doktorka povedala, ze si ju mozem kludne vybalit a uz som ju nebalila 😅 aj tak bola chuda stale cela mokra od potu v tych horucavach 😅

katkamiki
11. aug 2012

@janusha33
@pifina no my mame taku zavinovacku na suchy zips, ona je aj taka tensia... ja ju len zapnem , malemu to ide cez brusko, a to je vsetko, nohy mu trcia 🙂

katkamiki
11. aug 2012

Baby, neviete ci mozem jest mak? mam strasnu chut na rezance s makom 😀

pifina
11. aug 2012

@katkamiki ja som dnes mala makovy rozok a mala vobec nie je omamena, skor naopak 😀 myslim, ze v rozumnej miere mozes kludne 😅

babush
11. aug 2012

@katkamiki ja mak jem. Ide mi strasne na chut. A vcera som si dala riadnu porciu slivkovych guli s makom mnaam. No a predtym makove rezance uz boli tiez a malej to nerobi zle, takze v normalnych mnozstvach je to podla mna ok. Napriklad som zistilia, ze uz mozem konecne paradajky jest. Doteraz som ich nejedla, lebo mala sa mi po nich vzdy riadne vyhadzala a je to aj silny alergen, tieto rajciny, no ale teraz uz huraaa na rajciny 😀

katkamiki
11. aug 2012

@pifina
@babush dakujem pekne 🙂

janusha33
12. aug 2012

@katkamiki Myslim ze by nemal byt problem.

katkamiki
12. aug 2012

@janusha33 ja sa bojim len koli kolikom. Dufam, ze z maku nedostane 🙂

svetlusska
12. aug 2012

@janusha33 nooo my sme tiez boli v perinke asi take 3-4 tyzdne.potom prisli horucavy tak ako vravis som ho nechcela uvarit a potom som ho uz do perinky nedala 🙂 al teraz je uz velky tak to by bolo ze on v perinke 🙂

tinci
12. aug 2012

@michalienka25 my sme presli na spaci vak tam ma volnejsie nozicky ale je to akoby perinka, vecer pred spanim je to uz ritual - vykupkat a sup do vaku.

oxiba
12. aug 2012

@pifina omamena z maku byt nemoze, to by si musela ten mak jest i s makovicami 😀

oxiba
12. aug 2012

Ozaj kocky, aj Vam co kojite tak zacali padat vlasy, ci som tu jedina?

+otazocka, ma tu z vas niektor skusenost s opuchnutym ockom u babatiek, ocko nehnisa, len sa malemu zduril slzny vacok aj kanalik, ked mu to opuchne ma jedno ocko mensie, boli sme s tym u ocnej, ta sa s tym vraj este nestretla, dala nam antibioticku mast, ze keby tam bol zapal, no neustupuje to.. Uvitam Vase skusenosti

michalienka25
12. aug 2012

@tinci ale ja na tej zavinovacke ocenujem to, ze je taká "pevná", dobre sa drzi a aj koji...🙂