Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Baby ake mate skusenosti so zubkami?Mam podozrenie ze sa u nas zacinaju tlacit,Risko slinta o dusu,aj ked kojim tak sa odsaje a strci si rucku do pusy a zase sa prisaje.Ked som mu dala hryzatko dobre ho nezjedol ale sam si ho drzat nebude,strci si rucky do pusy.Merala som mu teplotu tak ma 37,2 lenze to moze byt aj vplyv ockovania.Aj to ze je taky placlivy a podrazdeny moze byyt aj z toho ze ho svrbia dasienka ale moze to byt aj z ockovania.Svokry som sa pytala kedy vysli muzovi prve zubky tak ze na konci 5.mesiaca.My sme teraz v polke 5.mesiaca.Vecer dostal polku nurofenu (tak mi kazala sestricka ked bude maly vecer placlivy a budem mat pocit ze ho ta nozka boli,co som aj mala) a v noci spinkal pekne,sa zobudil 2x ale teraz je zase taky nervozny a placlivy akoby ho nieco bolelo,len teraz neviem ci to mam pripisovat este ockovaniu alebo svrbeniu dasienok a zubkom.Lebo az velmi si vsetko pcha do pusinky tak neviem.A to ze vyplul prsnik a strcil si rucku do pusy sa mi este nestalo.
@janusha33 Môj ma 3 mesiace 3 týždne a pchá si ručky už asi 2 týždne do pusky,ale tak nenormálne,akoby bol hladny,slintá ,šucha si po ďasnách....no katastrofa a určite to nebude zubkami je ešte na to myslím skoro a hladny už vôbec nemôže byť,lebo to robí stále...no nechápem to ani ja prečo to takto robieva....
@janusha33 presne toto mame doma, zatal sa odpajat a pcha si rucku do ust, je strasne nervny, placka, a ma teplotu tiet 37,3......
.... a ockovanim to nieje, lebo este sme neboli preockovat...
@lilianka1199 My sme uz boli preockovat tak neviem ci je to tym alebo mu fakt pojdu zubky a ho svrbia dasienka.Chuda moja si vytrpi teraz.Skusim sa v lekarni popytat je dostat myslim taky gelik pre deti ked idu zubky.....aspon troska to nejak zmiernit.
@lunnka hej do konca 4 mesiaca, my mame 3 mesiace a 2 tyzdne, anemicka je stale a zatial jej nenavrhla dalsiu liecbu preto sa pytam
@lilianka1199 Davala si mu na tu teplotu nieco?Ja nie,pockam este ked ku veceru vystupi ku 38 tak vtedy mu dam aby v noci nezhoruckoval.dasienka nema opuchnute tak ja neviem.
Ahojte, poradíte, čo nasleduje po mrkve a zemiačika? Dávate už aj ovocie? Malý už vyskúšal tieto dve zeleninky, a papá ryžovú kašu, len neviem ako ďalej. Díky za rady. 🙂
@deni73 Mrkni sa tu http://babetko.rodinka.sk/vyziva/zaciname-papat... snad ti to pomoze troska
@nena13 nooo moj ma 3 mesiace a 3 tyzdne a robi presne to iste..a hladny isto neni lebo mi to robi po papani a ked mu dam este papat tak sa odtahuje nechce,dudlik vypluvne a sup prstiky do pusy...a slinta jedna radost ho prezleciem a za chvilu mozem zas lebo ma vrch bodicok uplne mokry :(
@svetlusska Preto mu uz stale dam podbradnik kolo krku lebo ma prestalo abvit ho stale prezliekat lebo po chvilke mal vrch mokry.....Tak mu supnem bodbradnik a ked je mokry tak ho vymenim.A ked mu tecie slinka spokojne utriem a nemusim vsade zo sebou vlacit plienku.
@janusha33 nooo to som skusila asi dva razy a do minuty bol ten podbradnik mokry kedze si ho vopchal do ust :D
Kočky, neviem, či je to zúbkami, alebo nejakým vývojom, ale aj moja Kristínka si strašne pchá prsty do pusinky, slintá ako psík. Ja si skôr myslím, že je to zas akýsi stupeň vývoja bábatka...Ale ktovie, možno tým našim zázrakom za chvíľku vyjdú zúbky a budeme prekvapené 😉
@lilianka1199 ste zlati na fotecke, len pozeram ze ake visiace nausnice mas, to ti drobcek netaha? Mna Maxik non stop skalpuje ked ma sancu, na visiace nausnice uz nemam veru odvahu 🙂 😀
@oxiba netaha, ja ho nejako moc nezaujimam 🙂, on stale dookola pozera 🙂
@janusha33 @svetlusska i moj spunt slinta ako pes baskervilsky 🙂 brindaky non stop striedame, tiez ich zuje, dokonca si vopcha i moje dlane, ci prsty do ustociek, skratka zuzle vsetko co sa da 🙂
dievcata, nasa mala tiez slinta a ruky si pcha do ust hadam az po laket 😅 cmulat prsty si zacala asi v dvoch mesiacoch a ked som to spomenula doktorke na poradni, ze jej uz asi idu zuby (neskusena prvomamicka 😀 ), tak sa smiala, ze to este nie, ze to je len normalna vyvojova faza, po ktorej bude nasledovat slintanie a zubky az potom 😀
Tak prvé preteky na Slovakia ringu s tatinom absolvované. Malý bol super bývali sme v karaváne a zrazová atmosféra sa mu náramne páčila 🙂
@alohim tak krasne si to napisala... 😉
@michalienka25 aj nasa si pcha rucky do ust a slinta uz od dvoch mesiacov. to je uplne normalne...no teraz je to ine. mame uz 5 mesiacov a je z toho taka nervoznejsia a tak nejak inak vsetko okusuje, plus to grckanie, no uvidime ci nam nejaky zubok vylezie....
@petra1209 a kolko mate mesiacov?
No hej nas si tiez pcha rucky uz dlhsie a slintat zacal teraz uz poriadne.Len toto mi neslo do hlavy ze vypluje prsnik a strci si tam rucky.A je taky nervoznejsi z toho lebo neraz si vopcha rucky posucha po ustach a zacne plakat a zlostit sa.Preto som si nebola ista ci je to z ockovania alebo to budu fakt zubky.Navyse ta teplota k tomu,sice nizka ale predsa a vecer uz mal troska aj taku akoby hnacku a nariekal anariekal a nevedel sa utisit.Skoro hodinu som ho utisovala,nezabrali ani rucky,ani mojkanie,dudel ho rozculil este viac a dokonca aj prsnik ho rozculil.Uz som myslela ze ci nema z oci lebo ked mal tak toto robil ale nebola som s nim nikde a stale si hovorim ze jeho Pan Boh ochrani pred zlymi ludmi takze z oci mat nebude.Zrejme to bude vsetko z toho nestastneho ockovania.
Som rada,že som tu nie sama s tým slintaním malinkého,asi to bude čím ďalej tým viacej...čo už...podbradníkov máme veľa 😀 😉

@lilina22 u mna je to tak, ze nie drobec chce byt so mnou, ale ja s nim, obcas spinka v postielke a ja si ho dam k sebe, mne je dobre ak lezim s nim, asi tam bude do puberty 😀 😀 😀