Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@nena13 tak tak, kazde dieta sa vyvija inak. moja zas pasie baranky asi od narodenia, ale o inych "cinnostiach" ani reci 🙂. ale zlatulinka je 😉 . No a s tymi vlasmi to je katastrofa, tiez mam chvostik uz len taky ako prútik, a v lete bohatý chvost. ale ja to nejak neriesim, verim, ze to zas prestane...a ked nie, aspon budem mat nový úces 😀.
@alohim no vidis, a aspon mas kludne kocikovanie. ale ako hovorim, ja som sa tiez strasne bala jej dat cumlik, ze prestane papkat...ale kdezeeee 🙂. A inak, smiechom som tu vybuchla ja, ked som si predstavila toho tvojho mrňuska, ako sa s otvorenou pusinkou snazi najst cicik pod manzelovou pazuchou...😀. Chudatko malinke 😀
@michalienka25 dnes s tou kockou budem, spytam sa 🙂 ale myslim ze normalne funguju na materskom a raz denne Nutrilon..robia tak len nieco vyse tyzdna
@babush @lilina22 ano Ergo je super dlho som zvazovala medzi Manducou a Ergom, nakoniec zvitazil priznavam aj kvoli materialu a farbe 😀 preto som trosku namrzena ze sa jej v nom nejak zatial nechce byt. tak kazdy den troska nosim, akurat jej ide trak cez oci tak je mrzuta, vcera ma pekne ogrckala ako som s nou natriasala (ale moja chyba, dala som ju tam hned po krmeni, predtym plakala uz ked som ju tam isla vlozit tak asi od hladu, nebola spokojna, takze hladam vhodnu chvilu kedy ju nosit) vlozku som nekupovala, zacinam nosit az teraz ako si vie udrzat hlavicku- co som citala s tou vlozkou mali zeny problem, ze to bolo dost nemotorne a pod., tak som cakala- pise sa tam, ze od 5,5kg, moja ma cca 6kg, mozno je este drobna a chcela by byt vyssie..ale poviem vam ze pod nou fucim, aj ked nie je az tak tazka..moja kondicka je po mesiacoch na rozikovom a teraz pri vysedavani doma fakt mizerna 🙄
@lunnka ja som presne tiez zvazovala medzi ergoma manducou a ergo ma ovela krajsi dizajn, ale kamoska mi donieska manducu na vyskusanie a ergo som vyskusane nemala, takze som radsej kupila manducu. Neviem ci ju spravne zapinam, ale ona ti odtial nema nicim branene vo vyhlade hmmm.
@jarabica123 mm kupil povodne baby bjorn, je sice krasny a super rozklada vahu na chrbat, ale pre dieta je nanic, kedze podla mna nie je ergonomicky. Takze sme sli do manduce.
Takto chodime so psom
Jaaaaaj baby aka som napalena na moju svokru uz ma zacina pekne hnevat, nie som ja konfliktny clovek ale co je moc to je moc, stale k nam chodi ako do holubnika, nikdy sa neohlasi, milujem to, ked som este v pyzame, neumyte zuby, malicka place a ja neviem co skor a ona si zazvoni neohlasene a ide na navstevu??? ze ona chce vidiet malu, nech sa paci, nech ju pride pozriet, ja jej to neberiem, je to jej vnucka, ale to je taky problem dvihnut telofon a zavolat mi, ze mozem prist??? Toto uz je treti krat za tento tyzden co neda voobec vediet!!!a robi to najma v nedelu ked sa tesim, ze je doma aj muz ze konecne si spolu oddychneme, sme vsetci s malou a ona sa v nedelu dovali a neda vediet, muz na to nehovori nic, ze nech jej to poviem ja, ale ako?a este mi vravela, ze ci jej nedam urobit kluc od nas, tak to som hned povedala ze asi nie, ze to nie je dobry napad, pomaly uz bude s nami aj spavat do prdele tam, a nic ine nema, len aby som jej davala ovocne stavy a neviem co este, nech mi da s tym pokoj, lebo ju uz niekam poslem!!!!!
@jarabica123 jeeej vitaj v klube ja to prezivam uz stvrty rok a som z toho riadne na nervy, nasa ma aj kluc a chodi pravidelne aj 2x za den, najlepsie na obed ked uspavam drobcov, prinesie samozrejme starsej cukriky a ine sladkosti, vecer chodi okolo pol osmej, malinku mi dava sediet na gauc s opretymi vankusmi, cajiky musia byt len samozrejme s cukrom, starsia sa mi minule priznala ze jej davala colu, hoci jej to dieta same vravelo ze ju nesmie pit. Do roboty samozrejme nepojde ved by tam musela robit ! ...tak len zatinam zuby a neustale ju kontrolujem ci su moje deti pri nej OK.
Vety ako "Ani polievocku Ti nedaju?" uz ani nekomentujem a jednoducho jej necakane navstevy jednoducho odtrpim.
Ked sme neboli doma tak mi pravidelne reorganizovala skrine, hoci ona ma totalny neporiadok v byte a preto sme tam neboli uz asi rok, nastastie jej to muz poriadne vytkol a odvtedy "upratuje" iba detsku izbu. Teraz bola na psychiatrickom lieceni skoro dva mesiace a ja som mala doslova pokoj v dusi, zial uz to skoncilo, v liecebni jej vobec nepomohli, tak to mam zase vrrr....najhorsie ze nikdy neviem kedy ju mam cakat tak mam neustale taky vnutorny nepokoj hoci s detmi aj domacnostou vsetko v pohode zvladam.
@jarabica123 No ale tak to by jej mal manzel povedat kedze je to jeho mama a nie tvoja.Ja uz len podla toho sudim ze ked nasi mali nejaky problem teda brat a svagrina s mojou mamou tak jej to vytkol brat a nie svagrina,no nie ze vytkol ale tak jemne ju upozornil.Moja svokra k nam chodi veeeeeelmi malo kedze byvame u mojich rodicov tak jednak im je to asi take divne,aj ked som jej neraz hovorila ze nech pride na kavu,vychadzame spolu dobre lenze aj manzelova sestra ma dve deti a ma ich takmer na haku takze sa skor stara svokra,repsektive sa im venuje skor svokra ako svagrina.Uz som aj svagrinej povedala ze to nie je len dat jest,umyt a ulozit spat,detom sa treba venovat ale to tak ked ma dieta deti.Ona sama je este asi nevyburena,ale co si navarila nech si aj zje,takze svokra ani nema vela casu k nam chodit.A nasi nam do izieb nelezu,my sme na poschodi oni su na prizemi,coskoro budeme mat aj svoju kuchynu a vsetko svoje na poschodi takze budeme chodit na prizemie na navstevu.A moja mama respektuje ked poviem ze mu nedam mrkvicku lebo mu nedam tak donho netlaci,takisto bolo aj s bratovymi,sa opytala svagrinej co im uz davala a co nie aby vedela co im moze dat jest ked sme im strazili deti.Ale ten caj s cukrom to urobila aj moja mama a teraz mi nechce pit bez cukru......tak mu robim s cukrom ale stale davam menej a menej cukru.
@jarabica123 ty kokos, ze nech jej zrobite kluce...no ci uz sa uz nacisto zblaznila...ja to raz neviem pochopit...nezavidim ti...
@tinci a tebe kočka uz vobec nezavidim...ja to len citam a mam nervy, ako sa musite vy chudatka citit...
Baby čo už prikrmujete drobcov, odkedy plánujete do stravy pridávat lepok?
@tinci No tak to neviem ci by som este vydrzala, a neotvorila si usta, ja som kludna ale zas ked to drzim v sebe a potom vybuchnem, tak som velmo jedovata🙂 A o tej polievocke hovori aj moja🙂) A nasa je este taka, ze si zasadne a nechce nic ani kavu ked ponuknem ani vodu, ale keby poviem pivo alebo za jeden tak to hned, ona si rada da do hlavy, ma to uz vytaca. A stale malej nosi oblecenie, ktore oblecie az ked bude mat rok, este su tam aj cedulky, ze na 12-18 mesiacov, a ona stale ze to jej uz bude dobre, nech jej to vyskusam, a ja uz ocami gulam, nech sa od nas co najrychlejsie pobere, lebo uz ozaj vybuchnem nieco zo seba. A minule jej zas doniesla sveter, teda jej ustrikovala, tiez ho bude nosit hadam aj ked bude mat rok, a to z takej brutal tazkej vlny, ze ked ho chytis tak ten sveter vazi tri kila najmenej, a pri tom ma penazi, ze by jej mohla take jemnucke vlny kupit, ale ona radsej vypara stary sveter a z toho urobi. A este ma sere najviac to, ze len co idem do mesta nieco vybavit, tak vzdy ked uz som v meste mam taky zvyk zavolat muzovo ci je malicka ok ci neplacka, a vzdy je uz u nas nasackovana, a malicka vzdy place, tak vzdy utekam domov ako o zivot, ma teraz take obodobie, ze sa jednoducho boji ludi, a neboji sa len u mna a este ked ju ma muz a ona ju stale na ruky chce brat aj ked vie, ze sa boji, no je normalna???? A ze pani ucitelka, a este mi minule zadrela, ze nech ju uz ucim na nocniik🙂))))))skoro som umrela🙂)))uz som sa aj s muzom pohadala kvoli nej, ja viem ze je to jeho matka, ale zase odtial potial. a preco ste jej dali od vas kluc??to by bolo len cez moju mrtvolu. nikdy by som to nedovolila, by som dala manzelovi ultimatum, ze bud ja a dieta alebo mamicka
@janusha33 nooo tak to mas dobru mamu moja mama ma uplne igonruje ked jej poviem ze ho este nechcem prikrmovat....robi si co chce
@svetlusska Ale tiez do mna rype a rype a ja nad tym potom uvazuje ale stale sa snazim si povedat ze sa nenecham ovplyvnit,nech si keca.....
@janusha33 nooo hej ale tak ona malemu da napr.olizat jablko alebo mu da kus fucky ked ja ani o tom neviem...a ja viem co mu dava ked to nevidi toto som nahodou videla tak som sa s nou hadala..samozrejme ona svoje argumenty ze aj my sme tak jedli..ale tak preco by tak mal jest aj malxy teraz vrrr normalne ma vytaca
@jarabica123 Ze pani ucitelka?Tak uprimnu sustrast......tie vedia byt fakt premuuuudrete....Od troch mesiacov na nocnik???To kde videla alebo pocula.No moja mama tiez strikuje teraz vo velkom ale nakupila malemu take lahucke detske vlny a z toho uz teraz nosi treti svetrik co mu ustrikovala ....hodim potom foto...je rozkosny.....aj s kapucnou,taky krasny farebny.A teraz mu uz robi dalsi ale to uz zase vacsi ze to bude mat tak mozno na zimu alebo na jar.
Ozaj baby ako je to s polievkami?Kedy sa davaju polievky?
@tinci vymen zamku, skor ako ti z nej preskoci.. To ja sa dlho neudrzim, najprv som vysielala manzela nech dohovori svokrovcom, ked daco vysrstili, no teraz uz to poviem z mosta do prosta ked sa mi nieco nepozdava.. Svokor mal taku uchylku, siel na WC, ruky si umyva stylom 2sekundy pod vodou stacia, ci uplne ich zabudne umyt a sups drobcovi prst do pusinky, no nezabi ho 😠 uz som mu to vytmavila 😉 esteze je na opacnej strane SR 🙂
@janusha33 moja osobna skusenost je taka, ze polievku a druhe jedlo dietatu do jedneho roka sa skratka dat neda, su to take polotekute kase so zeleniny, neskor zeleniny+zltka, maska a neskor obilnin, cestovin. Ono toho ti nasi drobci az tak vela nespasu 🙂 bohate im to staci, neboj casu na dve jedla maju este dost 🙂
@jarabica123 @tinci nezávidím vám baby, ja mám našťastie super svokru, ona taktiež i moja mama aj ak niečo robila so svojimi deťmi inak, to iba povie a nekomentuje moje konanie, nenúti ma do ničoho (napr. že sa dával čajík, prikrmoval sa skôr), vidí, že malému nechcem zle a že je spokojný, zdravý. A čo sa týka návštev, bývame na opačnom konci mesta a ona i mama veľa pracuje, takže si návštevy užívame.
@janusha33 sa tu šúľam, no niekedy to platí...no nie vždy 😀 😀 😀 inak i ja som učiteľka, aj moja svokra i manžel 😀 dobrá kombinácia, že?
A hurá, už nemusíme chodiť k ortopédovi, kĺbiky na 1* 🙂
@oxiba No to moja mama,aj ked si umyje ruky mne to jednoducho vadi ked mu strka prst do pusy.A ona to este tak nenapadne ze to on si pritiahol jej ruku a dal ju do ust.....no urcite...maly da cielene do pusy iba svoje prsty,hracku si do pusy poriadne sam nevie strcit ale jej prsty tam zazrakom sam strci...to ma tak vytaca.....aj ked si ich umyje nejake bacily tam su.....a ona este co robi v nemocnici ich tam ma viac a moze si ich umyvat.....taky streptokok je na kazdych rukach a nepotrebujem aby ho mal Risko aj v puse lebo to budu ine problemy potom.
@alohim Ako ja nic proti ucitelom nemam,nechcela som nikoho urazit ani sa dotknut aj ja mam sesterku ucitelku....ale niektore ucitelky su takeee premudrete a iba oni mozu mat pravdu.ale to by boli asi aj keby mali ine povolanie.my sme zase zdravotnicka rodina....mama a svokra sestricky a ja fyzioterapeut.
@alohim To som nechcela urazat vsetky ucitelky, aby si sa na to nehnevala🙂)) Nehadzem vsetkych do jedneho vreca, poznam aj ja ucitelov a su to super ludia, ale nasa svokra sa nejak nevydarila🙂)))
@janusha33 Ved to, ze teraz su tie vlny take jemnucke a tak krasne to vyzera tie vecicky z toho, no je lakoma a radsej vypara stary sveter, dozvie po kom ten sveter je, hadam este po pradedkovi🙂)))
@janusha33 Ten je krasny, takych aj desat nech ustrikuje, asi jej kupim vlnu🙂 a Baby dokedy sa detom zmenia tie ocka?? Nasa ma stale take modre, a v jednej knizke som citala, ze do tretieho mesiaca, ale asi je to individualne. My s muzom mame hnede, ale babka a dedko mali modre, tak mozno geny, ale bolo by super keby mame modroocko🙂

@lilina22 Dakujem za stranku a aku znacku ergo nosica mas ty?? Nasla som v bazari celkom kvalitne nosice za dobre ceny, a da sa tam nosit aj troj rocne dieta, co je super, este dobre popozeram aby som sa zasa neoklamala ako pred tym🙂