icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

tinci
20. okt 2012

nasa bambulka v bundicke

kikuska
21. okt 2012

@lunka ahojte dievcata, ja mam doma tiez takmer majovca (nakoniec sme sa vypytali uz v aprili). Pri hldani info k nasemu problemu som tu zbadala, ze aj vy mavate hlienovitu stolicu. Moj maly je plne dojceny a tiez ma sem tam hlien v stolici dokonca niekedy vykaka iba cisty hlienik. Dr to neriesi iba mi kazala uplne vysadit mlieko a mliecne vyrobky, trochu sa to zlepsilo, ale stale ten hlienik mame. Chcem sateda opytat, ci vy ten hlienik nejako riesite alebo nie. Dakujem za akukolvek reakciu.

tiuska77
21. okt 2012

@tinci No ja nemám v okolí vôbec nikoho kto má dieťatko 😒 (tak som začala s malou chodiť aspoň na cvičenia do detského centra nech je medzi detičkami) si viem predstaviť aké to je hezké 😵 ...tak snáď moje druhé bude tato reagovať na sestričku 🙂

lunnka
21. okt 2012

@katkamiki ahoj, nasa zuby zatial nema, ale ze je to geneticke, ja aj mm sme mali prve neskor 🙂 na poradnu ideme zaciatkom novembra, par dni pred pol rokom, tak uz vysvetli prikrmy a zas ockovat. .. ona je celkovo motoricky na tom asi lepsie aj co pozeram mamicky okolo, kazdy si ide svojim tempom, len nech su zdravi 🙂 ten polrok s prikrmami je len orientacny, len aby si stihla do 7.m.zaviest lepok. mozem ti napisat potom co mi povie na prikrmy, zatial sa majte krasne 🙂

lunnka
21. okt 2012

@janusha33 mas krasneho chlapceka 🙂 tie oci su supeeer 🙂)

lunnka
21. okt 2012

@kikuska ja neriesim, nie je to pravidlo, len obcas a tazko mi je rozpoznat co je co..take hlienovite niekedy sa to taha ako nitky :D no fakt neviem co je zle a co nie ale pokial je spokojna a ma raz taku raz inu stolicu neriesim..moja dr. raz povedala ked som sa pytala ze pokial nie je travovo zelena a az tak nevystrekne co by znamenalo hnacku nech neriesim, ze je to ok...aj ked ona byva obcas aj travova aj vystrekne vsak ked je to riedke nemoze to spadnut..no tolko o kakanici..myslim ze by bolo zle keby to bolo par dni len hlien a zelene ako trava 😉

janusha33
21. okt 2012

@lunnka dakujem

katkamiki
21. okt 2012

@lunnka no my sme mali tiez zuby neskor, a malemu akosi skoro, nevadi 🙂 No vy ste sikulky riadne 🙂 Dufam, ze aj moj sa pochlapi 🙂 Prosim ta, anpis mi potom co ti hovorila, budem velmi rada 🙂 Drzkajte sa na ockovani, my uz mame druhe za sebou, tak som rada 🙂

babush
21. okt 2012

ahojte maminy...tak my mame za sebou sice krasny jesenny vikend, ale som totalne vycerpana. Nasa mala Lin zacala robit take zvuky, take brblanie, ktore je akoby taky predplac...no a toto robi cely den a ja som z toho uz poriadne na nervy grrr 😠 normalne vypinam vysielacku, aby som si na chvilu od toho oddychla, ked ju davam spat. No a spanok sa nam tiez nejako pokazil. Asi sme presli uz iba na 3 spanky denne. Prvy je ranny tak od 8.00, potom tak okolo 10-11 a potom okolo 15.00 no a vecerny 17.30. Ale mam pocit, ze strasne vela energie venujem tomu, aby vobec zaspala a potom spi 20 minut! No aspon ze vecer odpadava o pol 6, tak sa stihnem este postarat aj o starsiu.
Ake maju spanky vasi drobci?

alohim
21. okt 2012

@janusha33 @tinci @petra1209 Rozkošné deťúrence;)

@babush Môj expert tiež tieto zvuky robí a mi ide hlava prasknúť 😀 sa akoby zlostí, piští, rôzne vysokofrekvenčné zvuky a do toho ďeďe-lele si bľaboce a kriví pusu, akoby sa sťažoval😀 odpadávam z neho. So spánkom sme sa posledný týždeň pohoršili a to sme už mali krásny režim, že 9-10.30, 13.-15.00 a večer 17-18, noc 21.00-7.00. No posledné dni kukučkuje ráno o 5tej a cez deň dnes spal slabo - 2x po polhodine.

svetlusska
21. okt 2012

@babush no nas maly tiez robi vseliake zvuky, akokeby piskal, a ked zvyskne ked sa raduje tak ochhh :D a spanok tak nas spanok trva za cely den 1,5 hod a občas 2 hodky. ale vacsinou spinka 20min az pol hodky, maximum je u neho hodina ked sa podari dakedy a v noci vstava dost casto teraz, idu mu zubky tak je nekludny....

michalienka25
21. okt 2012

@babush no aj tej nasej sa spanie zhorsilo.este pred tyzdnom prespala pol dna a teraz spi dohromady asi dve hodinky...strasne prudka zmena jej rezimu...

michalienka25
21. okt 2012

@alohim no presne s tym spanim...to co ma znamenat???🙂

svetlusska
21. okt 2012

@michalienka25 no ten spanok ochh ja dufam ze sa to coskoro upravi

babush
21. okt 2012

A este som zabudla, ten neklud som zo zaciatku pripisovala zvysenej davke zeleza a kyseliny listovej, ktoru musim malej davat, lebo mame nasu "oblubenu" rachitidu a este k tomu je aj anemicka. Takze supem do nej fosfatovy roztok, zelezo a tu kyselinu listovu. Chuda male...najskor to vsetko vygrckavala..teraz to "uz len" vypluva 😀 Sem-tam aj nieco spapa na moju velku radost. Takze sa velmi tesim na prikrmy, aby bola v poriadku. No a k tomu som nasla taky polopatisticky manual ako na prikrmy. Viem, ze ste to tu nedavno rozoberali, tak ak by niekto v tom este nemal jasno. http://babetko.rodinka.sk/vyziva/zaciname-papat...
My ideme na to az od ukonceneho 6. mesiaca, takze este si uzivam sladke nedokrmovanie a iba kojenie 2 tyzdne 🙂

deni73
21. okt 2012
janusha33
22. okt 2012

@michalienka25 No to maju asi take obdobie.Lebo ako tu citam tak to je vaic deti takych,ze sa im pokazil spanok.Ja som za posledne minmalne dva tyzdne tak nevyspata.Zubky ma pod dasienok,vidno ich ale ani za svet nechcu ist von.

janusha33
22. okt 2012

Baby zaaaazrak......Risko zaspal vecer o pol osmej,prvykrat sa zobudil a 1 35 a druhykrat sa zobudil o 5 36.A vstal normalne o siedmej.Ja som sa konecne taaaaak dobre vyspala.Zeby uz to zle spanie preslo?No len dufam ze to nezarieknem lebo zubky sa este stale neprerezali.

janusha33
22. okt 2012

@babush No nas drobec ma rano od cca 9 do 10-11,niekedy potiahne aj do 12 ale iba vonku v kociku,potom poobede to je uz rozhadzane stale inac a raz pospi pol hodinku inokedy hodinku takze improvizujem aj s ukladanim,ked vidim ze je unaveny tak ho dam spat a vecer ide o cca 19.

oxiba
22. okt 2012

@tiuska77 aka je sladka 🙂, Maxik uz len v sportaku jazdi, ked ho to zacne nudit, hned ma palcek v puse 🙂

oxiba
22. okt 2012

@michalienka25 ahoj, ovocie sa podava najprv podusene, okrem bananu, nakolko alergeny v ovoci su termolabilne, cize ich varom odstranis, ja som si objednala cez net mama a ja special o vyzive, mas tam vsetky postupy od narodenia az po skolsky vek, spolu s receptami 🙂 sice to ovladam, no opakovanim k dokonalosti, nech daco nove v stravovani neprehliadnem 🙂

michalienka25
22. okt 2012

@janusha33 no ved pozeram, ze sa tie nase dietky akosi zmenili, asi chcu obdivovat svet, nie stale spinkat 🙂. inak, aj moja sa v noci uz nebudi co dve hodky ale len dvakrat, to je fakt super, sa aspon vyspim, ale nechcem to zakriknut, klop-klop 🙂

@oxiba dakujem za odpoved. no uz som jej dala tak trosinka jablcka, ale nepoduseneho, suroveho. tak hadam sa jej z neho nic nestane :-/.

este raz sa vas kocky chcem opytat, ci aj vase babatka maju zelenu stolicu. moja je dojcena a prikrmovana asi tri tyzdne, no posledne dva dni ma zelenu stolicu. a to nejedla nic "zelene", iba kalerab, karfiol a pod. neviem, ci s tym ist k doktorke, ci to je normalne. dakujem

lilina22
22. okt 2012

@michalienka25 mojej sa to parkrat stalo. Pokial stolica vyrazne nezmeni pach, tzn. nezapacha hnilobne, tak je pripustna v podstate akakolvek farba od zltej cez oranzovu, hnedu az zelenu. Moze obsahovat hlien, nestravene mliecko, moze byt ako pasta az plastelina ked sa uz dokrmuje, ale aj uplne riedka a niekedy aj vodova. Nie je to patologicke. crievko sa vyvija, cely traviaci system sa postupne prestavuje z mliecka na tuhu stravu. Pokial je dietatko spokojne, nema krce, nafuknute brusko, prdka, neplacka tak by som si starosti nerobila. Vzhlad a farba stolice je obycajne reakciou na stravu, nie vsetko jej musi sadnut, ak je zelenkava je to obycajne preto, ze jedlo preslo crievkom rychlejsie. Niekedy to moze byt aj hladujuca stolica ... treba odpozorovat. Ako dlho a cim prikrmujes?

michalienka25
22. okt 2012

@lilina22 dakujem ti velmi pekne, konecne niekto, kto ma ukludnil...bo som uz mala z toho strach, ale podla tvojho popisu sa "nemusim bat". Prikrmujem ju asi tri tyzdne, zeleninkou - mrkva, zemiacik, kalerab, karfiolik, petrzlen, obcas jej dam masiko a posledne dva dni kustik jablcka. ja viem, ze ako kojena som mala este pockat, ale slabo mi priberala a ako som ju zacala prikrmovat, je to lepsie...a malicka nema ziadne problemy, stale je vysmiata ako slniecko 😵

lunnka
22. okt 2012

@oxiba ahoj prosim ta mozes mi dat link na ten special? ja ho zhanam po stankoch uz par tyzdnov ale asi to nie je volnopredajne, viem ze je ako bonus k predplatnemu a stoji nejak 2.70..vdaka 🙂

lunnka
22. okt 2012

a chcela som sa spytat ako mrazite zeleninu a ovocie. ja si chystam zasoby na zimu aspon po troske mrazim. ovocie som len nasekala na malekusky a zmrazila, zeleninu neviem ci treba preliat vriacou vodou a az potom zmrazit? kalerab a mrkvu som zmrazila bez toho,´ako je to, vie niekto poradit? dakujem

tiuska77
22. okt 2012

@oxiba Pokiaľ moje drobuliatko vojde do vaničky tak ešte ju tam nechám ... je drobunká ešte nemáme ani 6 kg 😀 ..ale zúbky má už oba von od víkendu 😒 veľmi skoro sa mi to zdá ani 5 mesiacov ešte nemáme....

lilina22
22. okt 2012

@michalienka25 absolutne si nemusela pockat, ked malinka pomaly priberala, spravila si to uplne idealne 😉 stokrat lepsie zacat s prikrmom ako prihodit UM ked uz ma mala ukonceny 4ty mesiac. Vies co mozes teraz zacat robit? K rozmixovanej zeleninke zacat pirmiesavat napriklad psenovu kasicku (je bezlepkova), kupis ju bud v DM ako cistu psenovu mucku, alebo 30 minut povaris pseno vo vode a rozmixujes 😎

michalienka25
22. okt 2012

@lilina22 no ved to mi ta premudrela dr. kazala tak raz za den UM. ale to som razne odmietla, tak sme vyckali do toho stvrteho mesiaca a nasadila som jej zeleninku 🙂 . No tak na to pseno sa skusim pozriet...inak, ja som jej vcera do jablcka postruhala pol piskotky, tak o bezlepku uz asi nemusim uvazovat...ci? 😕 . a co hovoris na ruzickovy kel, mozem jej ho dat?

lilina22
22. okt 2012

@michalienka25 no lepok treba hlavne pomalicky zavadzat, takze teraz by som urcite nedala kasu s lepkom, ked tak niektoru z bezlepkovych moznosti - nemliecnu ryzovu, psenovu alebo kukuricnu.