icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lunnka
23. okt 2012

@oxiba tej prplacke 😀

lunnka
23. okt 2012

@lilina22 https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/ake-piskoty-mozem-dat-7-5-mesacnemu-babu/
https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/su-piskoty-vhodne-pre-male-deti-a-odkedy/
https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/moze-8-mesacne-dieta-papat-piskoty/
ja som tiez pozerala co s piskotami a tot diskusii az az a to akoby si strcila ruku do jamy levovej 🙂
ja osobne planujem dat az neskor, kvoli tomu cukru, ale plany sa urcite este pomenia 🙂

jeiny015
23. okt 2012

Ahojte maminky 🙂 aj ja budem rodit v maji. Termin mam na 21.....to bude moje druhe babätko....uz sa veelmi tesim 🙂

svetlusska
23. okt 2012

no po dnesnej poradni mame 5 mesiacov, vazime 9320 g a meriame 68 cm, sestricka sa smiala ze vazi jak rocne dieta a doktora sa zas zasmiala ze dame dietu, ale myslela to v dobrom ze je riadny valibuk :D..a aj sme si troska poplakali kedze nas ockovali chudacik moj :(

lilina22
23. okt 2012

@lunnka ufff, no narocne citanie 😀 sak kazdy aj tak robi podla seba.

janusha33
23. okt 2012

@lilina22 Ja uz davam a ano davam tie obycajne,stale mu do vyzivky podrobim dve piskotky,nejaka riedka vyziva sa mi podarila tak ju aspon zahustim trska.No ano prvy mesiac me byt iba zeleninka.A az po mesiaci by sa malo zacat s ovocim ale zase co viem tak lepok by sa mal zaviest medzi ukoncenym 4.a 7.mesiacom.Nic mu z nich nebolo a ked som bola u pediatra minuly tyzden tak som sa pytala na med ci mozme troska do cajiku davat lebo pokasliava tak mi povedal ze takym detom sa uz odporuca jemnucko prisladzat a niekto prisladza cukrom bielym,niekto hnedym ale ze ked budem medom tak je to to najlepsie co mozem urobit lebo med je menej sladky ako cukor(ale original med od nejakeho vcelara nie ten kentus co maju v supermarketoch).Takze ten cukor to nie je az taka katastrofa a tie vajcia tiez zvladolperfektne.Aj korkou z chlebika som mu minule dala lebo taak ho tie dasienka svrbia a nemala som nic take po ruke tak som mu supla toto rucky no zuzlal to zuzlal kym to cele nerozzuzlal a neskoncilo to na podbradniku, neico zrejme aj zjedol ale nic mu nebolo.Uz som si povedala ze nebudem taka uzkoprsa a nebudem ist podla knizky co sa tyka stravy aby mi potom nevymyslal ked bude starsi.Ale samozrejme ze od sladkosti ho chcem co najdlhsie udrzat,svokra by mu uz v nedelu dala cokoladu tak som ju hned stopla ze v ziadnom pripade,aj gumene cukriky mu chcela dat ze to mu urobi dobre na dasienka,tak som jej povedala ze nebudeme ho ucit na sladke,jedine sladksoti ktore teraz dostane je ovocie a piskoty a med do caju.

mianpa
23. okt 2012

@lunnka celkom dobrý článok no podla mna to stim sedenim je dost pritiahnute za vlasy, krivá chrbtica a bolesti chrbtice nevznikaju teraz cca 5mesiac dietata ale omnoho neskor v puberte ked dieta rýchlo vyrastie, zlé návyky sedenia a podobne

lunnka
23. okt 2012

@lilina22 myslis "narocne" (v uvodzovkach)? samozrejme, kazdy si urobi ako chce, ja sa s tym clankom stotoznujem, nechat to na dieta, nic nasilu a to uz vidim ako budem "bojovat" so starymi rodicmi 🙂)
@mianpa dovolim si nesuhlasit, spravna manipulacia s dietatom a poznanie zasad psychomotorickeho vyvoja ovplyvnuju spravne drzanie tela, pohyb,..

janusha33
23. okt 2012

@mianpa Hej tiez si myslim a tiez tie bolesti chrbtice....nemyslim ze to ma za nasledok detstvo ale skor stres a zivotny styl a pretazeny chrbat......samozrejme nasich starych rodicov a rodicov nebolel tak chrbat lebo sa viac pohybovali po vonku a stale cosi robili a deti davali aj do chodakov aj ich pasivne posadzovali.Aj nas davali do chodakov a aj nas pasivne posadzovali lenze uz nasa generacia travi dost casu napr.pri PC a tam je to sedenie horsie,strnule a mame malo casu na sport a z toho su tie bolesti chrbtice a nie z toho ze nas rodicia pasivne posadzovali a davali do chodakov a neviem co.Nie som zastanca chodakov ale toto sa miz dalo byt uz moc.To co bol hit vp vyzive dojciat pred 20 rokmi ide spat do mody a tiez si myslim ze aj v tychto veciach.Ved tie ergo nosice a satky,ved to nase pra pra prababky tak nosili svoje deti ked museli ist kopat na polia a nemali kde dat deti.A teraz je to opat v mode.

lunnka
23. okt 2012

@mianpa samozrejme donicit si chrbticu mozme este stale aj v buducnosti
@janusha33 vravim kazdy si urobi s dietatom ako chce, toto su nazory odbornikov, koresponduje to s tym, co som pocula na nedavnych prednaskach..viem ze je to kontroverzna tema, aj tu na MK je nejedna diskusia kde je x mamiciek za a x proti tomu ci dat deti sediet alebo cakat kym si same sadnu, ci vodit za ruku, davat do chodakov..moj nazor je nic z toho, nechat to na dietati. nebolo v mojom umysle zacat dokazovat preco ano preco nie.
proste dala som link na clanok, kto chce si precita, nieco si z neho vezme, kto nie -OK

lunnka
23. okt 2012

a uz ked tu davam linky, neviem ci planujete ist s detickami "plavat", tu je takisto zaujimavy clanok http://www.alvacentrum.sk/21-ALVA---plavanie
http://www.alvacentrum.sk/24-ALVA---PONARAT-CI-...

lilina22
23. okt 2012

@lunnka veru, moj nazor na potapanie je rovnaky nehovoriac o chlore, ktory sa cez tenucku kozu niekolko mesacneho babatka absorbuje uplne inak ako u dospelaka. Skoda, ze nemame more.

lunnka
23. okt 2012

@lilina22 pockaj narocnym citanim si myslela o piskotach ci ten druhy o pohybe? 😀

lilina22
23. okt 2012

@lunnka narocne, lebo aj piskoty su zda sa kontroverzna tema, skoda. Je normalne mat rozne nazory a nemuselo by to koncievat skriepkami. Ja som odporca sladkosti o to viac, ze svokra - podotykam lekarka, v tomto vobec nema mieru. U nas bude mega boj 😀 Choditkom to zacalo a jedlom pokracuje 😀 ale iba v teoretickej rovine nastastie, kedze spolu nezijeme 😀

lunnka
23. okt 2012

@lilina22 skoda, no... vidis chlor, na to som sa zabudla opytat, lebo pan Vajda robil min. tyzden prednasku o dojcenskom plavani a vobec sportovani s malymi detmi..ja sa chystam ist na jeden kurz, ziadne potapanie samozrejme, ale este pockam, kym podrastie

lilina22
23. okt 2012

@lunnka s tym pohybovym suhlasim, velmi sa mi paci ten claim ze najviac pomozete svojmu dietatu tak, ze mu nebudete pomahat. A to sa tyka mnoheho, ludia v najlepsej viere a domneni ze robia pre deticky to naj .. mozu niekedy spravit opak. tak ale seci sa ucime

lilina22
23. okt 2012

@lunnka mne sa plavanie velmi paci, s malou sa od skoncnia 600nedelia denne kupem spolu vo velkej vani, ale s tym chlorom mam problem. Pre mna je riesenim pockat kym trosku vyrastie

lunnka
23. okt 2012

@lilina22 mna si nasi tak doberaju ked chcem na chvilu odist a necham malu u nich ze ked bude plakat dame cajik, alebo medovy prst 😀 aspon do toho roka by som rada vydrzala bez sladkeho, idealne dlhsie, ale planovat mozem 🙂
nevies nahodou kedy sa ma ist prvykrat k zubarovi? niekde som to citala, nie je to uz s prvym zubom? ze co najskor..

lilina22
23. okt 2012

@lunnka vasi su vtipalci 😀 no moja svokra .. ej veru, ta by mi ju mozno aj utekala na tajnasa zaockovat ak by som jej ju nechala na chvilu 😀

Inak pytala som sa zubarky, povedala ze ked vyjdu prve zubky, ze nas nauci ako sa o ne spravne starat a zaroven mi spravi fluoridaciu...zub este mala nema a ja zatial fluoridujem elmex gelom

Jo a so sladkym mam rovnake plany, ale realita moze byt ina, to je fakt

lunnka
23. okt 2012

@lilina22 ano to bolo heslo tej pediatricky co nam robila prednasky 🙂 ..ked niekedy vstanem ze idem podat hracku alebo pomoct malej ked sa za nou nacahuje, pomyslim na tu vetu a nejdem. samozrejme pokial nereve 🙂) my mame sprchovy kut, o spolocne kupkanie prichadzame ..
teraz riesim kde dat malu, nemame koberce, zem je tvrda a ked naskladam deky zas je trieda v tom, ze dvomi pohybmi sa pregula mimo a je zas na podlahe..tiez ako sa pretaca z brucha na chrbat a opacne tak sa hodi ze hlavkou vzdy buchne o zem..bojim sa aby si neublizila, fakt neviem ako to mam poriesit, uz uvazujem o kupe koberca alebo neviem.. gauc je uz nebezpecny

lunnka
23. okt 2012

@lilina22 citala si Doba jedova od Struneckej?

lunnka
23. okt 2012

@lilina22 pytam sa najma kvoli tej fluoridacii, ty uz teraz davas gel na dasienka?

janusha33
23. okt 2012

@lunnka Nezda sa mi ze s prvym zubom......ved to ti este ani samo usta neotvori ked mu povies a nema tam pri prvom zubku este co pozerat zubarka okrem sliznice a dasien.Podla mna ked vyjdu vsetky mliecne nie?

janusha33
23. okt 2012

@lunnka No tiez s tym mam problem,teraz som mu dosila jednu deku co zacala sestra sit ale ta je dost mala takze rychlo dokoncujem tu pletenu.Tiez mame podlahy a je to pre drobca tvrde a chladne.Tak mozno nejaky vacsi kusovy kupime aby sa mal kde valat,deku aj ked mu dam na podlahu velmi rychlo je zhuzvana a on je mimo.

lunnka
23. okt 2012

@janusha33 prave sa to stalo :((((( prevratila sa z bruska na chrbat a akurat hlavickou uz mimo deky, tak buchla o podlahu..chudiatko plakala, ja mam zas stres, hlavne ze to tu vypisujem a je odomna o pol metra dalej :( trocha je umrncana, ale snad nic vazne, nevrackala-keby bol otras mozgu asi vracia, ze? tak pozorujem, idem s nou von snad zaspinka v kociku

janusha33
23. okt 2012

@lunnka Juuuuj neboj sa a nestresuj......mne sa stalo uz aj nieco horsie,Risko mal mesiac a nieco a mala som ho na gauci,uplne bol vzadu a tolko co som vstala z gauca na chvilku sa otocila on sa krpec nejak otocil a spadol mi z gauca 😨 .A to som bola pri nom....tiez si udrel hlavicku,mal tam aj hrcu som aj sla za pediatrom a sledovala som ho najblizsich 48 hodin a nic mu nebolo.Pokial si na zemi teraz udrie hlavicku tak to staci dat troska chladny obklad a utesit a to prejde,to by nemalo byt z toho nic.

lilina22
23. okt 2012

@lunnka necitqla, ale chystam sa. Tu fluoridaciu som nemyslela malej ale mne. Ja to nemam moc rada, robila mi to 3x za zivot, takze hovoris, ze v knizke sa docitam?

apropo podlaha, my mame parkety a kusove koberce, linda sa tiez par krat buchla a odvtedy ide z bruska na chrbat uplne obozretne, neboj, to nie je ziadna vyska a deticky maju tie hlavky odolnenjsie, pozorovat pozoruj ale myslim, ze bude ok. ja mam vybornu skusenost s penovymi puzzle na zem, aj hreju aj tmlia pady

michalienka25
23. okt 2012

baby, davate detickam uz aj cajiky?tie co kojite a prikrmujete...dakujem.

lilianka1199
23. okt 2012

maminky, ja idem pozhanat na podlahu tie penove puzzle, da sa to prekladat, neskrci sa to a nestoji to vela....a ked sa na to da deka, tak sa moze zasunut pod to a bude to este lepsie 😉