Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@marin.frist ja mam pocit skor ze mi tvrdne cele brusko. Iba na chvilocku. Nie je to bolestive, skor take neprijemne, ako keby mi ta mala princezna tlacila na celu plochu bruska zvnutra.
Tehuľky pozývam vás vo štvrtok 4.7.2013 o 20,00 do Kvapky v Trnave na Slnečnej ulici na moje prednášky. Pripravíme sa na dojčenie, porozprávame o prirodzenom pôrode, bondingu, preberieme nemedikamentózne úľavové techniky k pôrodu a ine zaujimavosti.
Som certifikovaná dula, certifikovaná laktačná poradkyňa a zakladateľka a predsedníčka OZ Ženské kruhy. Môžete sa prihlásiť podľa pokynov na http://www.klubkvapka.sk/tehotne , alebo iba prísť bez nahlášky.Teším sa na vás.
tak baby mam taky pocit, ze poslickovia uz dorazili aj k nam...aspon myslim, ze to je to a ani brusko mi netvrdne...od vcera vecera citim take bolesti ako pri kramoch, nieco podobne ako na zaciatku tehotenstva pri roztahovani maternice...nieje to nevydrzatelna bolest, ale je to dost neprijemne..myslite ze su to tí poslickovia alebo to moze mat na svedomi sex? 😕 lebo priznam sa, ze s priatelom sme sa nevideli skoro 6 mesiacov a teraz si to poriadne uzivame!!! 😝
@niki18 presne to som mala vcera, akurat bez sexu 😀 😀
@marin.frist @zuzi2 dik za odpoved baby 🙂 tak len nech sa tí naši krpci veľmi neponáhľajú... ešte majú pár týždňov 😉
@hedka17 dakujem za rada, vcera som muzika vyslala kupit ten imazol, troska ma to prestalo stipat,ale este to nemalo cas zabrat, mastim to casto nech je to uz prec, lebo to bolo riadne na nevydrzanie.. a to chodim bez gatiek, aby sa mi to nesuchalo,ale dnes som bola u obvodneho dr, a asi na pol hodky som mala gatky a bolo to strasneeee... ach jaaaj kedy to prejde?
@marin.frist ak nevies rozpoznat poslickov od kontrakcii staci ist pod letnu sprchu ked sa ulavi je to ok, teplu si nedavaj to neodporucaju
@hedka17 dakujem za radu 🙂
@monikaaa89 dufam,ze cim skor malemu to rychlo zabera, aj kamoska si ho chvalila mala mala rozleptanu celu ritku a len toto im pomohlo a harmancek,vyskusaj aj ty
@marley7 no k pôrodu, 4 dni mi pichali atb a magnezium koli zapalu a sťahom, ked mi zapal ustupil tak mi dali kortikoidy malemu na plucka.... na 5. den primár rozhodol, že ideme rodiť...... ako úprimne bez epi by som už nešla..... ten oxytocín narobil vela zleho, príliš umelo "vykvapkaný" pôrod so silnými bolesťami, mala som pocit, že mi lámu kríže..... ked som už bola na 8 prstov otvorená išla som tlačiť, malý bol na 3 kontrakcie ( počas každej 3x tlačenie) na svete, nechcel ma nastrihovať ale nakoniec mi vytlačenie hlavičky ulahčil, mam 2 vnútorné a jeden vonkajší steh. Ako som maleho vytlačila ani som nevedela že som rodila, neskutočná úlava, hlavne ked som ho počula kričať 🙂, vytlačila som placentu za 5 minut, nasledne mi pichol mezokain na umrtvenie a pri šití som už jedla a rozprávali sme sa.... vravím ten oxytocín nerobil vela zleho, mala som pocit, že mi ide vyrvať vnútornosti a všetky kosti, takže ak sa tá bolesť dá utlmiť, pri druhom nebudem vobec váhať, nakolko som si v nektorých chvílach myslela že odbíja moja posledná minúta, že to proste silovo nezvládnem.... alke stalo to zato, všetka ta bolesť po porode pominula, nastupil strach o maleho, o 2 hodiny som už behala ako srna, cítim sa velmi dobre od porodu
@daniela7481 tak sa drzte nech pekne pokracujete a pozdravuju a drzia palce aj baby z augustoviek 2013,vy ste uz stvrty z augustovych deticiek 😉 🙂
Takze sa treba vyhnut oxitocinu a dat epidural?
@darka2001 fíha tak v tom nie som sama..... a nevieš ktoré sú to baby, že by som sa nimi spojila?
neviem či sa velmi vyhneš oxytocinu a aký je epidurál :-O ale viem, že ak sa ta bolsť dá aspon trochu zmierniť tak by som neváhala 🙂
@daniela7481 takze ivka2345, lucka188 a tu tretiu neviem teraz najst,doplnim potom
@daniela7481 pridaj sa do skupiny augustoviek, tak sa spojíš s babami 🙂
ahojte...má tu niektorá z vás taktiež 3 termíny pôrodu začiatkom augusta 🙂 ako my?
@daniela7481 ahoj,gratulujem a vela zdravíčka prajem 😉 bohužial tuším všade radi dávajú ten oxytocín a je to tak že z neho tie bolesti sú brutálne silné a v kratších intervaloch,chcú urýchliť pôrod,ale strašne sa tým žena vysilí...a najhoršie je že u nás v pôrodnici dávajú EPi len v pracovnú dobu,takže ak ma to chytí v noci či cez víkend môžem si pískať...a poviem ti prvý pôrod bez EPI a druhý s EPI a teda zážitok neskutočný,krásny pôrod to bol,nie ako prvý 😒
čafte ženy.Mňa včera potrápili riadne bolesti.keby nemám zajtra poradňu,už aj frčím k DR.hrozne mi malý tlačí dole.pohyby sú dosť bolestivé.ale včera brutál..brucho mi začalo trdnuť už vkuse.som zvedavá ako dopadne zajtra poradňa.bojím sa!☹
Začínam pomaly chystať veci pre malého (najvyšší čas 😀 ale ja sa aj na dovolenku balím na poslednú chvíľu, profesionálna deformácia 😉 ) a zistila som, že nikde nedostať plienky Huggies 😲 pri prvom synovi som s nimi mala výborné skúsenosti, aj s utierkami Pure (tie našťastie dostať), a vyzerá to tak, že i zostáva iba Pampers... Neboli ste niektorá v poslednom čase v rakúsku? Či ich náhodou nedostať tam.. Hneď tam nabehnem a vykúpim zásoby 😀
nazdarte.Dnešná poradňa dopadla dobre,na to ako sa cítim.Zavreté,tuhé.tak som rada.poslíčkovia ma trápia po nociach a tvrdnutie je častejšie.😖 malý krásne rastie,pipík na pol obrazovky bolo vidno,DR.že riadny chlapisko je 😀 😀
@jankako no chvala Bohu,len pekne vydrzat,lebo sa nam to tu nejako s tym rodenim rozbehlo🙂
Aj mne obcas tvrcne brusko,pocit mr hy som mala zatial len raz,ale v noci sa dost casto budim pri otacani,vtedy ma vsetko boli a aj brucho tvrdne,do konca ezte casu dost tak to tam ta kocka musi vydrzat🙂

@daniela7481 gratulujem a držím palce!!!