icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

dadka1010
1. feb 2012

@amiiia A ty ešte kojíš? Alebo dávaš fľašu? Lebo mne toto začal robiť, ako som ho začala odstavovať. Predtým mi to nerobil, nakojila som ho preložila do postieľky. A takto to bolo celú noc. Len mne sa malý budí niekedy aj každú pol hodinu, je hladný, alebo smadný, alebo si len potrebuje cucnúť. Aj ja ho niekedy nechám v postieľke samého, ale to nepomôže, reve ešte viac.

careamell
1. feb 2012

Ahojte kočky, tak aj ja sa sem dostanem už len sporadicky. Som v robote síce len na dve hodiny, ale pol dňa v kíbli. Potom varím, upratujem...

@dadka1010 Nám malý pekne večer zaspinkával okolo siedmej a spal až do rána, s nočným kojením samozrejme. Teraz zaspí síce o siedmej, ale o pol hodku je už hore a pozerá s nami telku. Leží buď na mm alebo na mne a kľudne sa pozerá. Niekedy sa rozjančí a hrá sa normálne. Som z toho na nervy, lebo predtým som mala už večer pokoj a teraz toto.
Ja by som malého ani odstaviť nemohla, lebo mi okrem jogurtu a ovocnej výživky nezje nič. Takže sa kojíme stále. Už to trvá neviem koľko, raz papá, raz nie...

dadka1010
1. feb 2012

@careamell No mne malý celkom popapá cez deň, skúšame už hocičo v rámci možností. Cez deň ho už kojím len raz, ak sa dá, tak ani raz. Horšie je to v noci, inak takéto obdobie má sem tam aj náš, že sa v noci zobudí a je aj tri hodiny hore, hádže sa výlučne po mne, manžela obchádza 😠 😀 , je čulý ako rybyčka a chce sa hrať 😒 😒 😒 😒 . Len mňa trápi to plakanie, keď mu nedám jeho cicík. Je to hystéria a mne drása srdce, takže mu ho potom aj tak dám. Asi robím chybu, ale ja sa bojím, aby sa mu tým plačom niečo nestalo

careamell
1. feb 2012

@dadka1010 A prečo už malinkého odstavuješ? Myslím, že plačom sa mu nič nestane, veď sama vieš iste odhadnúť tú mieru, kedy už ho treba vziať na ruky a utíšiť. Ja som malého včera tiež nechala vyrevať a to preto, lebo som už o pol jedenástej chcela ísť spať no a on mal asi ráno, alebo čo. Tak som ho nechala v postieľke. Keď už bolo revu dosť, zobrala som ho na ruky a za minútu spal 🙂

dadka1010
1. feb 2012

@careamell Lebo už mám málo mlieka, on by stále pil len mliečko, lenže ťahá na prázdno, už ma to aj bolí. Veď práve, že on reve poriadne. Má skoro 12kg a na rukách ho už nevládzem nosiť. Ráno, keď máme zlú noc, sa budím rozbitá, akoby ma tank prešiel. Takýchto nocí je 95%. Zatiaľ fungujem, ale niekedy som fakt na pokraji zrútenia.

dadka1010
1. feb 2012

@careamell Viem, že nik mi nazaručí, že keď mu dám fľašu mlieka, tak bude spať lepšie, ale ja tam mám fakt toho mlieka, len na jeden cuc. Keby viem, že malý je napapaný a nie je smädný, tak mu dám aj cicík a nechám si to ako mojkanie, lebo pre mňa je to možno ešte ťažšie ako pre neho

slniecko103
1. feb 2012

@careamell a ja ze to len nas maly to robi ale ako vidim tak nie.nas maly sa zobudi okolo 22,30 a lezi na mne aj pol hodky a pozerame telku.som zvedava ze dokedy to bude trvat.dufam ze dlho nie.

amiiia
1. feb 2012

@dadka1010 ..no ja už nekojím dávno... tak som bola trochu mimo témy 😀 ale myslela som, že sa pýtaš na to hádzanie sa dozadu a také akrobácie a hystérie počas zaspávania 😉 ale u Teba to môže byť tým že prestávaš kojiť .. ale tak si časom zvykne a bude fajn neboj ... 😉

ladytt
1. feb 2012

@dadka1010 Ťažko radiť, radšej len prajem pevné nervy, nech to rýchlo prekonáte. Mliečko možno aj preto odchádza, že si už veľmi vyčerpaná 😒 Môj si nepýta mliečko len keď ma nevidí.... to sa v tvojom prípade asi nedá, že?

mis_ka
2. feb 2012

@ladytt @dadka1010 u nas je to tiez tak, ze ak ma maly nevidi, tak mliecko netreba, ak tam som tak jedine co chce je mliecko. kym mas este mm doma nedalo by sa ti na dva tri dni ich nechat vecer samych?

dadka1010
2. feb 2012

@amiiia No tak to dúfam, lebo prídem o nervy ja z toho revu 😠
@ladytt Ďakujem, cez deň je to OK, najhoršie je to večer a v noci. Včera to prebral manžel, 3x sa mu ho podarilo uspať, ale o pol noci som musela naklusať do spálne, lebo ani po pol hodinovom reve sa nechcel utíšiť. Ale dnes to zase nechám na mm, snáď to pomôže, keď ma neuvidí. Ja som sa radšej presťahovala na poschodie, ale aj tak počujem jeho plač, aj cez dvojo zavretých dverí a trhá mi to srdce 😢

@mis_ka Už sme to začali praktizovať, uvidíme čo to bude, díky 😉

mianc
2. feb 2012

@dadka1010 fiha.. tak to veru nezávidím.. to ja som celá šťastná, že moja kočka začala spinkať už celú noc, max. cumlík dám a mliečko pijeme až okolo 5-6,30h ráno a potom docucká čo ostalo, keď už vstávame..
veru neviem Ti poradiť, čo by pomohlo, moja bola taká iba keď bola chorunká a niečo ju trápilo, inak bola ok, nemyslíš, že ho môže bolieť ten pindík, keď si spomínala, že máte ísť s tým ku dr.? Skús mu dať jeden večer niečo od bolesti, možno ten sirupček nurofen, však iba vyskúšať či sa to zmení, ale aj tak to nie je riešenie, lebo aj tak mu ho nemôžeš dávať každý večer, ale ak by zabral a malý by spinkal, tak by si vedela, že ho niečo boľká a skús sa poradiť s dr.
neviem ale ja by som mu isto nedala mliečko skôr ako po 2 hodkách, lebo sa ti isto ani nestíha tvoriť ak chce stále cuckať.. proste daj mu čajíka namiesto toho, alebo cumlík, skús ho medzi tým zobrať na ruky a uhojdíkať a poprípade sa postriedať s mm, my sme tak existovali, keď mala Timča horúčky a nevedeli sme čo a ako.. to boli možno 3 noci, takže tebe naozaj nezávidím, keď Ti to už takto dlho pretrváva.. kedy máte ísť na poradňu? skús sa popýtať na to svojho dr.

mianc
2. feb 2012

@dadka1010 inak držím palce, aby sa vám to čím skôr polepšilo a Matejko aby spokojne spinkal a hlavne aby si si ty mohla oddýchnuť..

magre
2. feb 2012

@amiiia Tie akrobacie, tak to by bolo na novu temu. Moj rotuje po celej postielke, hadze si hlavu o postielku. Ked ho dam ku mne, je to este horsie, on by vyuzil asi aj trojitu postel, ani nestiham sledovat, jak meni polohy.
@dadka1010 S tym vycerpanim ta uplne chapem, my tak nespime uz asi mesiac, najhorsia noc bola, ked bol 14-krat hore. On sa proste posadi, akoby este v polospanku, mrnci, strati sa mu dudel, dam ho lahnut, tak sa hadze po celej posteli, mne na hlavu si laha, kadejako sa pretaca. A ked sa konecne ulozi ku mne, tak ma musi skrabkat po ruke, pri com uz nezaspim ja. Chodim jak zombie, nechapem, ze som to tak dlho vydrzala. Kojil by sa aj kazdu polhodinu v noci, cez den kojim este tri-styri krat. Tiez uz mam pocit, ze z tej unavy je toho mlieka pomenej, lebo mi vypije cez den skoro pol litra vody. Inak papa pekne, mlieko si zatial vyslovene nepyta,alebo ho mozno len nechapem. Kazdy den stale znova a znova dufam, ze tato noc uz bude ta, co sa zobudi iba dvakrat, trikrat... ☹ A strasne mam nervy z mamiciek, co sa im deti nebudia v noci od dvoch mesiacov, ma slak ide trafit... 😠 😅
A este dnes v noci som bola hore do pol jednej, lebo sa cely cas prehadzoval a okrem to trikrat spustil taky plac, inokedy to vzdy prestal, ked som si ho pritulila a teraz nic, ale to ako kedy zo sna plakal, alebo co. Susedia museli mat radost... A to ho volali Ten, co nikdy neplace... Hm...Zmena

dadka1010
2. feb 2012

@mianc Skúšame všetko možné i nemožné, nemyslím, že by ho bolel ten pipík, v podstate mu s ním nič nerobím. Na poradňu ideme 14.2. uvidíme čo povie dr., Ďakujem za povzbudenie

@magre Môj malý si zase musí ruku schovať pod moje pyžamo, alebo si ju strčí medzi prsia 😀

zahadka
2. feb 2012

ahojte, potrebujem sa poradit. Mojmu Jakubkovi uz asi nestaci moje mliecko na noc. Na vecer mu robim kasu a potom ho nakojim a dam spat. Problem je ten, ze sa mi posledne dva tyzdne budi kazde 2-3 hodinky a je hladny (skvrka mu v brusku). Som na zaciatku tehotenstva a uz vazne nevladzem k nemu stavat. Moze to byt z toho, ze sa vyplavuju hormony do mlieka alebo ze moje mliecko je uz slabe? Mam ho nahradit umelym? Pripadne, preco sa mi tolko budi? Dakujem za odpovede.

zahadka
2. feb 2012

@magre asi som mala precitat najprv prispevky, len ked toho casu nie je vela...aspon viem, ze nie som sama, ale ja teraz vazne potrebujem spanok....som na rizikovom a stale sa s nim natahovat...katastrofa

sirinka
2. feb 2012

@zahadka najskor to bude zubkami alebo ma nejaky problem s bruskom, mozno mu ta kasa nerobi dobre, lebo to by bolo zvlastne aby mu po dvoch hodinach skutocne skvrkalo v brusku.
moze to byt aj psychicke, ze jednoducho chce byt stale pri tebe...

magre
2. feb 2012

@zahadka Ja Ta uplne chapem, ak si k tomu este tehu... Tak to by som uz isto skolabovala. Uz som skusala vselico. dat mu kasu skor, neskor, dat mu vodu v noci, caj, dojcit, nedojcit, nechat v postielke, u nas v posteli, pritmie, tmu... Uz som z toho uplne sialena... Najhorsie na tom je, ze uz mi obcas praskaju nervy a nakricim nanho ( len tak trosku 😒 Alebo ho necham plakat v postielke a ja sa idem vyrevat na minutu vedla, lebo uz nevladzem a neviem, co ma robit a uz som unavena a podrazdena strasne. Potom mam pocit, ze som hrozna matka a vobec to nezvladam. ☹

zahadka
2. feb 2012

@magre mam dojem, ze nas je viac, ktore si to myslime. Esteze mam muza a pomaha mi s nim, ale vcera aj on bol hotovy a ostalo to na mne - matke. Skusim umele mlieko a uvidim, ci sa to zlepsi, ale vraj to moze byt len dalsie obdobie, ktore musime prekonat...Len ako dlho to obdobie trva??? 😨

zahadka
2. feb 2012

@sirinka zubky to nie su, kasa tiez nie, lebo mu to obmienam a skusam mu davat kadeco, mozno mu len chybam, ako pises, ale nechcem ho ucit spavat pri mne, lebo ked sa narodi druhe, tak co s nim?

sirinka
2. feb 2012

@zahadka ja som nechavala starsie spavat so mnou do 18 mesiaca cca, to uz boli dost velke na to, aby pochopili spanie vo svojej posteli a zaroven akceptovali pri sebe namiesta mna otca...ale to ty uz budes tesne pred porodom...takze na vojom mieste by som sa ho snazila cim skor naucit na ocka v noci...skus ho nakojit a uloz ho spat k nemu...pre ocka to sice bude nejaky cas namahave, ale neda sa nic robit, pokial je na ceste dalsi drobcek, musi nieco obetovat aj ocko....

mianc
2. feb 2012

@zahadka súhlasím so sirinkou, ty potrebuješ mať aj teraz dosť odpočinku a to Ti drobec nedá ak sa naučí spávať pri tebe... A je zasa maľunký aby spinkalo samé.. takže najmenej bolestivá voľba je tatino..😉

zahadka
2. feb 2012

@sirinka ja by som bola najradsej, keby spinkal pekne v postielke ako doteraz, ale keby spal....

sirinka
2. feb 2012

@zahadka a kam sa tak ponahlas? vacsina dospelych spi v jednej posteli so svojim partnerom, s pocitom, ze je vedla nich niekto ich srdcu blizky, ze sa ho mozu kedykolvek v noci dotknut, po zobudeni sa pritulit... spi sa nam tak vacsinou lepsie, ako samym...
ale tie mini babatka nech len pekne spia same v postielkach...pritom este nedavno boli nasou sucastou...potrebuju prechodne obdobie na osamostatnenie sa a na to potrebuju aj trosku psychicky dozriet...
niektore babatka to zvladnu skor, inym to trva dlhsie...

zahadka
2. feb 2012

@sirinka lenze nas drobec spava v postielke od narodenia a je hned vedla mna, mam ho prilepeneho k posteli, tak nemyslim, ze sa citi byt sam, moze sa ma aj dotknut, aj vsetko, rano si ho vzdy vezmem k sebe a mojkame sa, nemyslim si, ze je ukrateny.

sirinka
2. feb 2012

@zahadka tak ja ti uz neviem poradit...proste ja by som ho radsej vzala k sebe do postele, ako mu sla robit v noci umele mlieko...

zahadka
2. feb 2012

@sirinka aj keby si bola s bruchom a mala zdravotne problemy, pri ktorych sa velmi zle spi bez maleho, nie to este s nim??? A svagrina ma lepsi sposob na to mlieko, ma horucu vodu v termoske a vo flasi nachystane mlieko a len to zmiesa. Maly sa v podstate naje sam. Ale ja ho chcem kojit, len ked ide spat, tak mu dat umele, aby vydrzal aspon 8 hodin, dakedy mi tak bez problemov vydrzal, aj 10 hod. a to len s kojenim.

asma
2. feb 2012

@dadka1010 ahoj mozno nie je zlý nápad nechať to na manžela to nočné uspavanie... takto ked mala mala 8 mesiacov taks om sa dostala na tyzdne do nemocky.. zatial som ju kojila cez den v noci kedy chcela... potom kedze som nebola doma tak to zvladali mlieckom z flasky a ked som prisla malu ani nenapadlo ze by si pitala dokonca ked som jej nukala tak na mna kukala ze to co odomna chces?

sirinka
2. feb 2012

@zahadka no s bruchom som tak bola dvakrat... 😉
mne je jedno, ako sa UM pripravi, ja by som ho proste mojim detom nedala, pokial mam svoje mlieko...
a hlavne, nikde nemas zaruku, ze to naozaj pomoze, je kopec deti, ktore piju UM a v noci sa budia viac ako deti kojene...