icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

lucretia7
9. apr 2016

@pahu Gratulujem! A krasna fotka, vyzeras ako by si ani nerodila, nie to este po vyvolavacke a sekcii. 😉 Paradne. Skore uzdravenie prajem.

vierkal
9. apr 2016

@dailla107 no u nas zaparena ritka nehrozi lebo ked len malicko je kaknuty tak uz sa hemzi a upozornuje jak keby tam mal moooc toho a to len take kak, takze to mu vadi asi bude fajnovy po tatinkovi xixixixixi len najlepsie je ze ho prebalim do novej a tam to uz ide poradne ixixixxixixixixi vraveli ze sa minie 7 plienok denne no u nas je ich ja 20 xixixixi

orsi_h
9. apr 2016

@pahu gratulujem!!
krasne babatko... dokonca mame rovnaky osud- vyvolavacka a sekcia.. da sa to, prajem skore zotavenie!!

dailla107
9. apr 2016

@pahu silne gratulacie, chlapisko jak hora...🙂 prajem skore uzdravenie a velaaaa sil ;)

1234lubka
9. apr 2016

@skarabubu j som si nikdy neodstriekala viac ako 20ml...proste som to nevedela...malemu som davala furt aj ked som uz mala uplne prazdne prsia nech saje lebo to hlavne ti podpory tvorbu...potom ked zaspal konecne na dlhsie ako na hodinku tak uz som mala plnsie...teraz tiez ked je hore stale si pyta aj kazdu hodinu niekedy aj castejsie...ale potom ked spi ako treaz pri hodiny tak uz ma az bolia ake plne su...prikladat prikladat...uvidis

1234lubka
9. apr 2016

@pahu mamina stastna ako blcha 🙂 velka gratulacia 🙂

1234lubka
9. apr 2016

@gabuchah ano ano ved jasne sak ja si tiez nedam karfiol, alebo kyslu kapustu...len nechapem co je na nive? Myslim ze som aj pisala ze kazde dieta je ine...ale myslim si ze to netreba prehanat s tym obmedzovanim lebo skoncime ako ja pri prvom synovy na suchych rozkoch ...a vode....teraz cakam do ssoncenia sestonedelia a idem skusit paradajku, uhorku...strasne my chyba ta zelenina..ale zistila som ze kukurica a hrasok v zeleninovej zmesy mu nic nerobi 🙂

lenadka
9. apr 2016

@vierkal aj môj je taký, neexistuje ani trošku pokakaná plienka, to je revu ako o život, aj ciknuté mu vadí

lenadka
9. apr 2016

Ja hlásim, že špenát je u nás OK, malý pekne spinkal, hneval sa až ráno-nemohol sa vykakať, ale ako s podarilo zas spí ako anjelik, dala som tam aj malú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku a pohoda, môj muž hovorí, že sa malý pučí a jeduje, lebo mu nedám na čo je zvyknutý s bruška-veľa cibule a veľa cesnaku 😀 😎

gabuchah
9. apr 2016

@1234lubka niva a celkovo plesnive syry -listeria...
A tuším môže byť problém aj ak.má niekto alergiu na penicilin, nehovoriac o mimi...
Sú to predsa len plesnive syry.. I keď podľa mňa ak poriadne prejdú varom...
Niekomu to nespraví nič a niekomu šarapatu, stačí kuk diskusie 🙂
Ja uhorku skúšala a v pohode, tá je myslím neutrál, rajčiny zatiaľ neriakujem tiež ☹

mnamkacik
9. apr 2016

Moj chlap je topka umyva mi okna :-*

jarkajozo
9. apr 2016

@mnamkacik aj my sme dnes umyvali 😊 lepsie povedane mamka prisla umyt kedze v byte sa byvat este neda 😞 stale tam daco robi moj chlap ale pomaly sme dnes zacali pratat 😊 sikovneho muza mas ten moj len bordel robi 😞

vierkal
10. apr 2016

Prosím o radu, baby čo kupujete prásky na pranie z RAKUSKA daku znacku co ozaj opere skvrny a podobne? dakujeeeeeeeem a aj keby prasok detsky ak by ste o nejakom vedeli🙂))

stanka2612
10. apr 2016

@jarkajozo ked sa robi,vzdy je bordel...neboj,preraba vam byvanicko,ked to bude hotove,budete krasne byvat uvidis ☺😉 Vydrz este chvilu 🙂

gabuchah
10. apr 2016

Baby, tak som.dostala odmenu za trpezlivosť a stalo sa ako som na začiatku hovorila že asi... 🙂
Presne po 5tyzdnoch sa malá poobede chytila a papala 🙂 včera to samé, 2x a dnes zasa 😉 stále iba z jednej strany, ale nevadí, na druhej je slabšia bradavka, možno zasa za 5tyzdnov keď hubenka znova narastie 🙂
A pre tie ktorým deti plaču, aj keď mi mlieko tečie poriadne, treba ju predkrmit, alebo dokrmit aj keď pri kojeni na konci zaspí a vypije ešte 30-40, zatiaľ mám chabé skúsenosti ale ku zadnemu mlieku sa mi asi nedostane, obzvlášť ak kojite z oboch strán 🙂

lenadka
10. apr 2016

@gabuchah to je super, že sa prisala 😵 gratulujem, máš trpezlivosť fakt riadnu, ja by som po prvé neodsala dosť, aj keby som asi by som na to nemala nervy, máš môj obdiv 🙂 určite sa to zelpší ešte.

gabuchah
10. apr 2016

@lenadka ďakujem, strašne sa teším z toho 🙂 leni mne ti odsávanie tiež moc nešlo, pár krát som to už skoro vzdala, aj modriny som.si narobila keď som rukami...nakoniec som prišla na spôsob a keď som.videla že je malá zdravá, odbery dopadli dobre a ona pribrala kilo za mesiac... To ma nakoplo 🙂
Ono zasa, aj samotné kojenie je náročné, ja zasa teraz obdivujem toto, ty musíš v noci vstať a kojiť, hlava ti určite kvacka 🙂 ja bola rada ze to ide aj inak, hlavne naposledy keď malého operovali a.musela som na celý deň preč..
Budem ale šťastná ak sa malá naučí a bude papať aspoň čo to odo mňa, uz len pre ten pocit a vraj vzniká vtedy silná väzba na matku 🙂

dailla107
10. apr 2016

Baby, zas si idem po radu :( kokos každý deň voľačo...:,( včera večer ma začalo pobolievat prší z vnútornej strany asi 2 cm vyššie od dvora, v noci to už bolelo celkom dosť, keď si to stlačiť len prstami... Ale.nemam pocit ze by som mala zdurene žľazy, že by Zápal? Poradíte čo na to?Mlieko mám...malý papa, aj keď menej, lebo po pár cucnutiach zaspí a je nezobuditelny... Aj odsávam denne tých 120ml, prevažne večer...nechcem byť v neklude a.nepohode, veď to zo mňa bude cítiť :(

stanka2612
10. apr 2016

@gabuchah super gratulujem,len tak dalej 🙂 uzivajte si kojenie aj jedna druhu 👍💕

18lula4
10. apr 2016

Ja sa idem pochvalu tiez. V noci sme prespali celych 8 hodin. Od 21.30-5.30, za to cez den mi dala zabrat, vcera cely den hore, sice kludna, spala len poobede 3hodky, potom do pol 10 cula. Stale by bola len na ciciku teda klobuciku, tam zaspava a ked ju prelozim oci ma ako ceresne. Co robit? Radte? Dnes to iste 2 hodiny prisata? Toto nemoze takto byt. Zajtra ideme ku laktacnej aby sa pekne naucila papat

dulkagabulka
10. apr 2016

@18lula4 8 hodin spanku u novorodenca nie je ok. Moze poukazovat na nedostatok vyzivy. Zavolaj si laktacnu aby posudila papanie a pimohla s odstranenim klobucikov

lenadka
10. apr 2016

@dailla107 vieš čo aj mne sa to stáva...hocikedy ma začne bolieť jeden alebo druhý na niektorých miestach...ale neriešim pokiaľ nie sú hrče a dieťa saje-prejde to, mám odskúšané, ako príde tak odíde do ďalšieho dňa, resp. deň a pol...ak veľmi bolelo dala som si obklad s bieleho vína (nahrádza octanové tabletky čo sa voľakedy rozpúšťali vo vode a robil sa obklad s toho), po pol dni obklad väčšinou zabral. Ak by neprechádzalo a dostala si zimnicu či teplotu potom by to zápal bol-to sa rieši u gynekológa/pohotovosti s ATB.

lenadka
10. apr 2016

Tak som sa tešila ako si po pôrode pospím na bruchu a prd! 😀 Teraz zas nemôžem kvôli prsiam, aj som si pospala aj ma potom zobudí bolesť, takže to už neskúšam...

gabuchah
10. apr 2016

@18lula4 mne laktacna poradila cez mail, zahodiť fľaše, klibuciky, cumle.. Ja ju preto domov ani nevolala,lebo u nás bolo toto nepredstaviteľné..
A aké máš klubuciky? Ja som vyskúšala asi troje a čo mi nemocničná laktačna poradila, tie sa osvedčili, od MAM, sú z tenuckeho makkuckeho silikónu..
A skúšala si dokrmit? Naša tiež b VA niekedy celý deň hore, ale prespi max 4hodiny, 8je veľa... Obzvlášť ak stále na tebe visí.. Asi sa.nevie poriadne napapat... Ti vidím teraz aj na mojej, mlieka dosť, ťahá hodne ale zadné nevytiahne.. Ak si dá odo mňa tých 20-30z jednej strany.. Z druhej idstriekam a dám z fľaše ešte 30-40

gabuchah
10. apr 2016

@dailla107 nám laktačna poradila kapustový list a s niečím ho pobuchat aby šťava povolila a.to priložiť na prsia, to je bolestivé, ja to mala PR prvom, preto je potreba to mliečko dávať preč

18lula4
10. apr 2016

@gabuchah klobicik mam od aventu, ale zajtra ideme k laktacnej tak dufam ze sa to zmeni

gabuchah
10. apr 2016

@18lula4 určite pomôže 🙂 hlavne počúvaj svoj materinský cit 😉

18lula4
10. apr 2016

@gabuchah trosku som z toho nervna ze mala na mne visi cely den, neviem kolko vypije a potom ked zaspi tak spi dlho hm

gabuchah
10. apr 2016

@18lula4 a nerozmýšľala si požičať si váhu? Ti verím, že si nervózna z toho... A skúšala ši ju dokrmit koľko si potiahne a koľko jej vlastne treba k spokojnosti? Nám tvrdili v nemocnici, ajlaktacna že stačí 20-30 a malá aj 60tku dala, tvrdili za moc ale ona sama si určovala, doteraz tal papá každú hodinu, dve, teraz pomenej... Ale keď jej dávam odo mňa, tiež zaspí a za chvíľku prst v puse...
Preto hovorím daj na svoj pocit.. A koľko pribrala od narodenia?

dulkagabulka
10. apr 2016

@18lula4 laktacna ti ukaze ako spoznas ci na prsniku pije a ako spoznas ci ma dost bez vahy.Dokrmovat flaskou je kontraproduktivne ak chces dojcit.