Amniocentéza v tehotenstve po 35-ke
Ahojte. Kočky, ktoré Ste čakali miminko po 35 roku. Boli Ste na amniocentéze. Chcela by som vedieť, či každá maminka v tomto veku by mala absolvovať toto vyšetrenie.
@biancapa rodila som ako 38 rocna, amnio som odmietla, bola som na NT testoch, dopadli lepsie ako mladym babam a aj dcera je uplne v poriadku.
Znama potratila po tomto zakroku uuuplne zdrave dietatko.... nikdy by som na to nesla
Ani ja som nebola.
Lekár mi rovno povedal, nech sa zamyslím, či v prípade zlých výsledkov pôjdem na interupciu. Ak totiž nepôjdem, tak je to zbytočná záťaž. Jedine by som pár týždňov vopred vedela, že dieťatko MOŽNO nieje v poriadku.
Ja som bola dokonca pri mojoch dvoch tehu a všetko dopadlo v poriadku ale bolo to samozrejme teosku davnejsie len ja som bola pre to ze som bola mlada ale to uz bolo davnejsie a moje princezne su krasne zdrave a uzasne. Ano bolo to tazsie cakat na vysledky ale dopadli super a do konca tehu som bola potom uplne kľudna ze čakam zdravučke dievčatko. 😉
@biancapa neodporucal mi to gynekolog, podstupila som vysetrenie z krvy, stalo to sice 350 eur, ale lepsie ako riskovat nieco :(
Bola som tehu po 40-ke...nechcela som ist lebo som predtym 5 krat potratila...v 20tt sme sa dozvedeli ze syncek ma VVCH a urgentne hned na druhy den mi robili amnio aby stihli vcas prist vysledky...dalo sa to vydrzat, ale strasne som sa bala aby sme o maleho neprisli
Ano, bola som 3x..v ziadnom pripade nelutujum, isla by som opat...je to asi ako odber krvi...treba dodrziavat vsetko, co lekar povie
Ja som odmietla, čakám svoje tretie teraz v 36 môj gynekológ mi povedal ze je to povinné po 35, poslal ma na genetiku keďže výsledky z UTZ vyzerajú dobre povedala mi sama geneticka že ísť nemusím
@zabka1987 kamoška bola na amnio,vysledky jej vyšli v poriadku a narodilo sa choré dieťatko...
Nie nebola som, vek 37 rokov, Triple testy riziko dawnika 1:30 aj napriek tomu som amnio odmietla
@zabka1987 mne vysli testy zle a nesla som na odber plodovej vody, ani na krv za tych 400 euro ci kolko to stoji.
@evittam
@mimka11111 nič nie je žiaľ 100%. Myslela som to trosku inak, že len po amnio keď vyjde zle sa môže tehotenstvo ukončiť. Ja som absolvovala, nie je to nič hrozné a mne osobne sa všetko potvrdilo. No u mňa sono tvrdilo opak a to u 3lekarov.
@lenkav1981 na krv ani ja lebo keď vyjde zle by som šla aj tak na amnio a nechcela som ťahať čas a oni môžu tie testy vyjsť aj dobre a opak bude pravdou
Ja som bola tehotná a rodila som v 37. a môj lekar ma nikam neposielal ani nespomínal, že by to bolo povinné ...

nie, nemusí...nie je to povinné.