icon

Čo papáte v prvých týždňoch?

eunika81
18. feb 2014

Ahojte maminky. Idem v tom s vami 🙂 Som v 7tt a neviem, čo do seba dostať na raňajky. Počas dňa to nie je o nič lepšie, ale raňajky sú základ dňa. Už som 2x po sebe cestou do práce odpadla v autobuse. Jediné, čo si do tej 11:00 môžem dať je pohár mlieka. Ďakujeeem 😵

Strana
z2
angua27
18. feb 2014

ak Ti býva zle, skús si dať prvé sústa už v posteli po prebudení. ja som jedávala piškóty, tie som mala zo sebou aj v kabelke a vždy keď som cítila, že mi začína byť zle, som si jednu-dve šupla a predišla som tým nevoľnosti. + ak odpadávaš, meraj si tlak, môže byť, že ho máš nízky a vtedy je dobré sa ráno trošku rozcvičiť - nič ťažké, ale treba naštartovať prúdenie krvi, takže ľahké cviky. držím palce.

cinkatko
18. feb 2014

holky tehotenstvi neni nemoc!!!

bzzzz
18. feb 2014

Zjedz niečo, z čoho sa nepovraciaš, keď niekto v autobuse nejak prenikavejšie vonia alebo smrdí, tak si od neho choď postaviť alebo sadnúť ďalej. A ja som si ešte na rukáv poriadne nastriekala voňavku, ktorá mi vtedy nesmrdela, aby som mala narýchlo čo ovoňať, keď niečo smrdelo. A zober si do kabelky fľašu s vodou a keksík alebo zopár piškót, a zjedz sústo alebo dve keď budeš cítiť, že Ti nie je najlepšie. Alebo si počas cesty zopár daj preventívne.

ivet1371
18. feb 2014

ja som mavala obdobia že som jedla len ringloty potom som pila len mlieko,mesiac nealko pivo.cele tehu mi bolo zle ale vydržala som a maly ani neviem s čoho mal 3700g a 50 cm.

zoe19
18. feb 2014

Ahoj,ja som síce tiež iba v 11 tt a nevolnostiam predchádzam prefíkane :D vždy keď vstanem býva mi zle,takže vstávam o pol hodinu skôr než v normálny čas.. to znamená odchádzam o 8 z domu tak vstanem o pol 7, pol hodinu mám nato aby mi priatel urobil mierny PIGI čaj čo znamená že skoro ani farbu nemá,a k tomu chlebíček s maslom toto papám ešte v posteli s čiarkami na očiach .ďalšia polhodina je nato aby som vedela ako idem reagovať,buď mi príde zle alebo ma nebolí bruško a nieje mi na vracanie 🙂 potom pol hodka nato aby som sa dala dokopy a môžem vyraziť z domu ...a čo sa týk a odpadávania daj si odmerať tlak u doktora aby si vedela či nieje nízky ak je v tom prípade malú piccollo kávičku k raňajkám .. 🙂 a ešte ti velmi pekne gratulujem 🙂

ichbinich
18. feb 2014

@eunika81:
Kazda je to, z coho jej nie je zle 😉
Ja som bola prve tyzdne na bielom pecive a instatnych mliecnych baby kasiach (asi preto ich ma rada aj dcera, haha).
U mna platilo, ze ked som bola hladna, bolo mi zle. Takze som jedla pravidelne a malo, aby mi nebolo zle od hladu. Vzdy som mala po ruke nejaky keksik a pod.
Kezdej je zle z niecoho ineho a kazda znasa nieco ine. Ked ti mlieko robi dobre, tak ho pi. Ja som napr. nemohla citit najma papriky. Celkovo ovocie a zelenina boli zo zaciatku pre mna blee. Potom, ked nevolnosti prestali, som sa zase stravovala pestro a zdravo.
Teraz ide o to, aby si to "prezila", takze zahod na chvilu za hlavu tabulky a co sa ma a nema. Jedz to, co ti robi dobre. A vyhybaj sa tomu, co ti zle robi.
Tlak si kontroluj, suhlasim s ostatnymi. Mozes si dat colu alebo kavu, radsej ako by si mala niekde odpadnut. Mozes 2-3 kavy za den.
Vsetko dobre a nech to rychlo prejde!

miskacharly
18. feb 2014

Hlavne by si mala vela pit 🙂 ked nebudes pravidelne jest,skodis tym aj babu,bude podvyzivene a mozno aj chore.ked nevladzes vela jest,tak aspon aj malicko,ale castejsie.ked budes casto odpadavat,mozu ta vziat do nemocnice na infuzky.

eunika81
autor
18. feb 2014

Ďakujem pekne za príspevky 🙂 Piškoty môžem, jedávam ich na večer pri telke. Nenapadlo ma dať si ich aj do kabelky...
Čo sa týka kávy to neprichádza do úvahy, nemôžem sa na ňu ani pozrieť. Zajtra idem k lekárovi, zatiaľ som bola len na potvrdenie tehotentva, tak si ten tlak s ním preberiem. Viete, čo mi nerobí zle? Spišske párky a pašteka s rožkom 🙂 Keď už neviem, čo so sebou tak to je hlavný chod 🙂

lulistek
18. feb 2014

@eunika81 ja som do seba vedela dostat tak suchy chlieb alebo proste len chlieb. ja som tiez odpadavacny typ cloveka a ked som bola tehu tak to bolo este horsie, vlastne tak som sa aj dozvedela ze som tehotna ze som omdlela v elektricke len som vystupila s tym ze som nic nevidela studeny pot jednu zastavku som nemala vedomie, ani neviem ako som vystupila. neviem ci ma nikto nevidel ze ako vyzeram lebo mi aj vypadol casopis z ruk.. proste musis si dat nieco tuhe, ja takto jem rano len kvoli tomu aby som neodpadla niekedy, lebo mam nizky tlak a rano je to najhorsie. a vzdy si sadni! ;) vela stastia

eunika81
autor
18. feb 2014

lulistek ja som bola vraj v bezvedomí dobre dve zastávky. Ale musím povedať ľudia boli milí, vypadli mi aj náušničky a zbierali mi ich tam, jedna pani sa mi dala napiť - to je druhá vec: dnes mám už herpes. Čo si pamätám, že si pamätám nikdy nikdy som ho nemala, mohla som piť po bars kom. Vtedy mi to ani len nenapadlo, veď to bol úplne cudzí človek. Musím si začať dávať na seba väčší pozor 😒

zuzub
18. feb 2014

ja by som tie nevolnosti nepodcenovala, mne bolo zle pri druhom tehu celých 6 mesiacov.až tak že som skončila v 5 mes.v nemocke na výživách.jediné čo som mohla jesť boli suché rožky a pečené zemiaky v rúre bez oleja 😝
skús sa poradiť aj s lekárom,pravdepodobne ti odporúči čipky torecan.prajem veľá síl, nech to čoskoro prejde 😉

papulkaa1978
18. feb 2014

ahojte 🙂 ja som predosle tehu prve tri mesiace mohla len kukuricu z plechovky a cviklu 🙂 teraz na to nemozem ani pozerat.poradili mi rano jest cisty rozok ale nejak nezabera,jedine co mi pomaha je vela pit a zuvacky.ked ma napína hned si dam zuvacky 🙂

mrva
19. feb 2014

ovsenú kašu varenú v mlieku s čučoriedkami. Ale teplé a nehltať toho veľa, radšej raňajkovať dlhšie, aby kaša nechytila spätný chod a neskončila vo WC :D

danula.ch
19. feb 2014

@eunika81 na kavu si daj pozor. ja som mala v tehu nizky krvny tlak a kava mi ho este znizovala. prvych par minut po vypiti som sa citila dobre, ale potom mi bolo este horsie, ako pred pitim. kava vraj tlak najprv prudko zvysi, ale potom ho zase znizi. co je dobre na vyrovnanie tlaku, je cesnak. kupila som si v lekarni cesnakove tobolky a odvtedy mi uz bolo dobre. zle mi nebyvalo, iba par krat pri umyvani zubov, po sladkych ranajkach, alebo po mlieku

eunika81
autor
20. feb 2014

@danula.ch kávu aj tak nemôžem, nevonia mi 😒 pijem tak dcl coly pomaly počas celého dňa, ale zase mi to robí šarapatu v žalúdku, lebo ten je väčšinou prázdny 😒 cesnak ale práveže znižuje tiež tlak predsa, či sa mýlim???

danula.ch
20. feb 2014

@eunika81 cesnak vyrovnava, upravuje tlak. nizky zvysuje a vysoky znizuje

eunika81
autor
20. feb 2014

@danula.ch no mňa po cesnaku vždy bolela hlava už pred tehotenstvom....teraz sa neodvážim naň ho ani len pozrieť 😕
dnes je mi ale výnimočne dobre....už som tak ráno vstávala 🙂 chvala bohu...dnes totiž máme firemný večierok, tak sa trošku odviažem, zajtra 25 kamarátkynú a v sobotu 75 babkynú, tak dúfam, že mi to vydrží 🙂 ešte niečo vymyslieť, prečo nepijem alkohol a 7tt za nami 🙂

lenkadenisa
20. feb 2014

@eunika81 ach, tak ti závidím tú colu, ja mám na ňu neskutočnú chuť, ale bije mi po nej srdce ako šialené :(

satanka1
20. feb 2014

@eunika81 neužívaš náhodou ráno magnézium? citlivým osobám prudko znižuje tlak

borkavan
20. feb 2014

@eunika81 skús piť roibos čaj dva krát denne, ten pomáha na nevolnosti. mne teda uplne

afrika
21. feb 2014

@eunika81 ahoj, jedz kľudne aj celú dobu paštéky a párky ak ti z nich nebýva zle 🙂 🙂 ja som už pred tehu bola dosť chudučká a do cca 18? tt mi bývalo neskutočne zle.. mohla som skúšať hocičo nič mi nepomáhalo. vracala som aj 11x za deň + som mala depky z toho, že som aj dosť schudla.. a teraz? niekedy už neviem čo od radosti ako mi chutí 😀

eunika81
autor
21. feb 2014

@satanka1 neužívam nič...včera večer som si dala 1x kyselinu listovú....to mi poradila kolegyňa, že sa to má brať...ach baby šak ja o tehotenstve neviem nič...čistá španielska dedina toto 😖

eunika81
autor
21. feb 2014

BTW ďakujem vám za každú jednú radu maminky 😵

kiki68
22. feb 2014

ja som jedavala strasne vela ladoveho salatu, mne to strasne chutilo zakapnute citronom. Ale treba od rana jest,hlavne nieco sladke, potom clovek neodpadne, stale mat pri sebe zasobu niecoho, ja milujem tie mini pernicky,ci piskoty, proste nieco. Ja mam hypoglykemiu este ako bonus,takze u mna sa nenajest znamena odpadnut na tutovku. Tiez milujem jablka,banany, to je take,ze to nezatazi zaludok,ja mavam kazdy den aj netehotna ovocne ranajky.

kejtrina
10. mar 2014

kočky ahojte 🙂 prosím Vás pekne o Váš názor na pár vecí... som v 8 týždni a zaujímalo by ma, čoto že plesnivé syry, nealko pivo a behanie v tehotenstve sú vraj tabu??? hmmm krása :( prosím Vás poraďte mi, čo Vám povedali Vaši lekári, vďaka veľká 🙂

ivanka2121
11. mar 2014

ahoj , čo sa týka tých plesnivých syrov, tak mne ich sestrička zakázala že ich netreba radšej papať =)

moznotehulka337
21. mar 2014

Ahojte tehulky mam len jednu otázočku čo neodporúčate jesť v tehotenstve?

lucika7682
21. mar 2014

Ahojte, viete mi niekto poradit, co robit, ked boli hlava?...mozem si dat nejaku tabletku?

jituska666
23. mar 2014

Ahojte, tento týžden som sa dozvedela že som tehotna. Cca 8-9 týžden . Mne naštastie nebýva vôbec zle, ani len náznak . Poradíte mi co by som nemala konzumovať? Ďakujem

jituska666
23. mar 2014

@eunika81 ahoj, pre mna je tehotenstvo tiez jedna Španielska dedina. Tento týžden som sa dozvedela že som tehotna. Po vyše 2,5 roka

Strana
z2