icon

Som tehotná a nemám chuť do jedla. Je to normálne?

sandrita08
25. jan 2011

chcela by som sa spitat..Ja som uz skoro 9 tyzdni tehotenstva a nemam chut do jedla.Cely den je mi zle a nemam chut ani len mysliet na jedlo,ked aj jem tak to je ovocie.Je to normalne 😒 Nie je to zle pre babätko?

palinkova87
15. apr 2011

juj baby ste ma potešili🙂 lebo mám teraz tento problém, že mi nechutí jest.. jedine ked si dám zeleninu tak mi je fajn.. 🙂 tak sa ja teda nejdem nútit do toho čo aj tak len pojde so mna von..🙂 pekne si dneska idem nakúpit ovocičko 🙂 a zeleninku 😵 😵 😵 😵 😵

tosomja
15. apr 2011

Mne nebývalo zle, len asi od druhého mesiaca mi prestalo chutiť mäso v akejkoľvek podobe, ani šunku, pašteku, párky, nič som nemohla ani cítiť...chýbalo mi železo a z toho sa mi točila hlava, ale inak som bola v pohode a tiež som v prvých mesiacoch schudla, nalepilo sa na mňa len 5 kíl a to som hneď zhodila...nie je to nič neobvyklé, ak ti je zle a nič ti nechutí, ale podľa mňa len ovocie bábätku nestačí a určite ani tebe...

barborato
15. apr 2011

Ja som mala nechutenstvo do jedla cele tehu vobec mi nechutilo a hlavne varene jedla ked som zacitila ze sa vari uz som bola najedena a to som nemavala ziadne nevolnosti ani prve tri mesiace sem tam mi bolo blbo ale to je normalne ale ani raz som nezvracala. Jedla som vela zeleniny a ovocia jogurty a meso a varene len trosku lebo som vedela ze volaco do seba musim dostat kvoli drobcovi a vsetci na mna davali pozor ci jem lebo ja som vecer o 8 zistila ze dnes som este nic jedla a ani mi to nechybalo. Nepribrala som ani kilo este 2 som schudla za cele tehu mali krasne rastol bol zdravy tak dr. z toho ani nic nerobil. Po porode som mala menej kil ako pred otehotnenim. Zato teraz som to dohnala asi treba druhe babo.

katrerina2
15. apr 2011

ahoj. ja si myslim, ze to je uplne v poho- ja som 25 tt a az teraz mam pocit, ze by som jedla ale prve mesiace brrrrrr. jedlo ani za svet

gab
19. apr 2011

ja by som sa aj chcela snazit jedlo zjest, ale nejde to prehltnut, zostane to stat v puse a nejde, tak to vyplujem (booozinku, aky som ja bola gurman........... milovala som jedlo a vone.........a ako to je nachystane na tanieri) - teraz mozem zabudnut...............
sladke veci ani vidiet, ryby ani citit, maso - len kuracie (aj to len trolinku) z ostatneho ma napina, z jogurtov a mliecnych vyrobkov, brokolice ma naduva, z paradajok ma pali zaha, z ovocia mam pachut, ktorej sa potom vobec neviem zbavit,salamy a sunky mi smrdia uz len pri otvoreni obalu, jedine co dostanem dole hrdlom je tepla polievka, kysla uhorka, suchy zemiak a trochu ryze s omackou......... takze taky trochu obmedzeny vyber, ale viem, ze babo si zo mna zoberie vsetko co potrebuje a ja to uz dajako vydrzim..........aspon som schudla 😀 😀 😝 😎....... este ze nie som slonica, tych 23 mesiacov by uz bolo privela... mozno by boli na mne len kosti 😀

regrutik
27. apr 2011

ahojte baby nechcem vam tu rusit vasu temu...ja som uz v 17tt a uz mi vsetko chuti.....no na zaciatku som aj vracavala a tiez som toho vela nepojedla.....moc som este nepribrala...ale chcem sa tak len spytat pre zaujimavost..napr. dnes som zjedla jeden chlieb, dva banany, francuzske zemiaky, 2 kridelka s ryzou a jednu sladkost a teraz chrumem chrumky.....a este neskor kakavko si spravim s chlebom...je to dost..za cely den???niekedy zjem viac niekedy menej Prosim odpiste mi niekto!!

monika2606
13. aug 2011

Ahojte, aká som rada že som neni jediná. Vôbec nemám chuť do jedla myslela som že to neni normálne. Ale je to strašne nepríjemná vec. Som stále hladná ale nedá sa mi jesť. Všetko tlačím do seba na silu. Keby mi aspoň od hladu zle nebolo tak by sa to dalo...takto mi je stále zle. Dúfam že to prejde čo najskôr, radšej by som mala tie chute všelijaké bláznivé 😀 Ale zas som rada že nevraciam. Dúfam že sa toho ani nedočkám

miskap
14. aug 2011

To, že budúca mamička nemá chuť do jedla, je prirodzené. To príroda zariadila, aby sa organizmus vyčistil, zbavil jedov, ktoré by sa potom mohli dostať do materského mlieka. Preto často aj ženy schudnú. Po troch mesiacoch sa to zvyčajne zmení a žena začne priberať a mať rôzne chute. Aj to je dobré, treba jesť to, na čo máme chuť. Signalizuje to, že asi nám niečo chýba. Napríklad, ak máme chuť na mandle, organizmus potrebuje horčík.
monika2606, nič sa neboj, chuť do jedla sa ti vráti. Teraz jedz to, čo sa ti dá, malé množstvá,často, aby ti nebolo zle. Musíš dodávať telu hlavne cukor, lebo ten kolíše a spôsobuje nevoľnosti. Nemyslím však cukor repný, ale glukózu, prípadne fruktózu- je to v ovocí, mede. Bábätku sa nič nestane, lebo telo vyživuje najprv bábo, až potom maminu.

andrejka1974
14. aug 2011

ahoj uplne normalne ja som pri poslednej dcerke nemohla nic jest prve tri mesiace bolo mi zle od rana do vecera jedine co vo mne vydrzalo bol chleba so syrom po troch mesiacoch to preslo a chut sa vratila hoci ten chlieb so syrom som uz nemusela ja som pri poslednej dcerke pribrala len 5 kg u ostatnych deti okolo 12 kg

misimimi
22. feb 2012

pri prvom som toto nemala ale teraz baby ja uz od zufalstva placem nedam do ust nic len vodu pijem a mlieko este ako tak

liv1
22. feb 2012

To že ti je zle a nemáš ani pomyslenie na jedlo je úplne normálne. Ale niečo aspon jesť musíš, a predovšetkým musíš piť kvoli babatku 😉 . Mne bývalo zle 24 hodín. Ach, až strach si spomenúť...

1kwietocek1
22. feb 2012

ahoj..ja som mala to iste..byvalo mi strasne zle az do konca 4 mesiaca..jedla som s hnusom a na silu..a tiez ak mi chutilo len ovocie..ale papat musis..snaz sa aj ked to nejde...drzim palceky..

beruska.zuzanka
22. feb 2012

nooo, je to normálne, stráž si tekutiny a snaž sa papať aspoň po trošilinke 😉

mne bývalo zle celý deň, nielen ráno a až do 5teho mesiaca 😔 som zhodila 8 kíl za tých 5 mesiacov... ale malá pekne priberala, takže si brala zo mňa čo sa dalo 🙂

ja som jedla, ako sa mi dalo, aj v reštaurácii si spomínam, že om si raz objednala vývar, a ako hlavné jedlo varené zemiaky a paradajkový šalát 😀 😀 😀

mala som obdobie pomarančov, asi týždeň, som bola na kilách pomarančov, fante a podobných veciach 😝 a potom obdobie špagiet s kečupom 😝 😀 😀 😀

pribrala som za celé tehu dákych 2,5 kg, napriek tomu sa malá narodila zdravá a krásna 3320 g 😉

neboj, prejde to 😉

stakat
22. feb 2012

Mne nechutilo jesť počas celého tehotenstva, varene jedlo som nemohla ani vidieť a k tomu som este v 8. a 9. mesiaci stratila chute tzn. videla som čo jem napr. francúzske zemiaky, ale vôbec som necítila žiadnu ich zlozku. Ani vodu z vodovodu. všetko sa mi vrátilo až po pôrode. Prežívala som to ťažko, nasilu som vždy musela do seba niečo dostať. Počas tehu som schudla 4 kg, nič som nepribrala a pôrodom išlo dole 10 kg. Mesiac pred pôrodom som absolvovala skúšku z vodičáku. Prajem vám obom veľa zdravicka a pohody.

jarkam2
22. feb 2012

Podľa mňa úplne normálne, snaž sa dodržiavať pitný režim a jedz aspoň to ovocie. Chute sa ti onedlho zmenia. Ja som celý tretí mesiac mala chuť len na majonézové šaláty - tak som radšej ani do obchodu nechodila. Som si dopriala raz týždenne ... 😉

adulikka
22. feb 2012

ja v prvom tehotenstve už pri pomyslení na jedlo som vracala .už mala aj na tanieri a ma napínalo,zjedla som aspoň trocha...a to celé 4 mesiace...už ma chcel doktor poslať do nemocnice,na infúzie kôli tomu ,že nepriberám ...ale ako prestala vraciať sa to polepšilo

hlavne som bola veľmi smädná ,tak tiež som pojedla kopec pomarančov

a pri ďaľších dvoch to bolo v poriadku

sssimi
22. feb 2012

Mne nechutilo do 30tt a od vtedy sa neviem dožrať 😀 Malá podľa sona rastie celú dobu ukážkovo.

kacsik
23. feb 2012

Ja som normálne jedlo nevidela do štvrtého mesiaca, a ak už som sa na nejaké odhodlala, tak skončilo v záchode....asi od 20 tt papám za piatich :D

ritusuk
23. feb 2012

Mne byvalo do 5.mesiaca velmi zle...najhorsie to bolo rano, to uz som mala pripravene susienky a jogurt, inak by ma napinalo naprazdno...okrem ranajok som vela do seba nedostala, vsetko mi hrozne vonalo, ci skor smrdelo 🙂 Potom to zo dna na den prestalo a okolo 24tt.som sa rozpapala 🙂

selina1
1. júl 2012

ahojte asi mozem byt 2 tydzdnu a nemam chut do jedla je to norlalne bojim sa a mam krce v bruchu aj pichane bruca i prsia ☹ je to normalne

afrika
1. júl 2012

je to úplne normálne........ani ja nemám chuť jesť a ak chuť príde, tak je len na "šalát od mojej maminky".

stansn
4. sep 2012

ja tiez nemám chuť na jedlo... ale najhoršie je, že ma potom bolí žalúdok aj celé telo, ako keby som mala chrípku :( takže nasilu musím niečo zjesť a potom to prejde... je to boj, ale bojujeme 🙂))))

1zuzinka12
12. sep 2012

ahoj...sme na tom rovnako...je to normálne..janemôžem jedlo ani cítiť a hlavne mäso..najradšej jem ovocie a bagety 🙂 a predvčerom som mala konečne chuť na vývar ale museli byť halušky a nie rezance 😀

alexis617
4. okt 2012

je to normálne ja len cítim niečo ked sa varí a je mi na vracanie tiež som len na ovocí a sem tam prejem niečo suché

ivon444
4. okt 2012

ja som v 8tt, a zvracala som aj 3x denne a ked nie, tak mi bolo cely den zle 😒
ale na rano mi najviac pomaha detska vyziva s piskotikmi, a cez den som na vyvare 🙂
kupila som si aj lizatka z lekarne gravipop proti nevolnosti ale bud to nepomaha alebo mi z toho je zle 😝
cakam kedy pride uz to krasne obdobie co tak mamicky popisuju, lebo zatial fuuuh 😲 o ziadnom neviem

nikusssa25
3. nov 2012

ahojte babulky aj ja mam momentalne taky problem.... som priblizne v 7 tt tehotenstva a tento posledny tyzden vobec nemozem jest .... ked v praci ideme do jedalne hned ma napina na vracanie a vobec nic nezjem, uz sa mi stalo ze som aj vracala z jedla... a tak jem toho veeelmi malo na ranajky zjem len daky jogurt a pocas dna jem len ovocie a tak ... dufam teda ze to prejde a ze zacnem vela papat aby bolo babo zdrave 🙂

simca06022011
3. nov 2012

@nikusssa25 neboj bude to dobre 🙂) nemyslim si ze to nejak uskodi... ked je z jedla zle, tak je zle 🙂 treba pockat kym to prejde🙂

morosie
3. nov 2012

ja som na tom bola rovnako, dokonca som prevracala až 4.mesiace a poviem ti bolo to dosť drsné, na šťastie bábika sa vyvíjala v poriadku, schudla som skoro 10 kíl, jednoducho sa skús prekonať, ja som mala ráno a doobeda nechuť,ale snažila som sa niečo do seba dostať a potom po obede to už bolo zlé, vracanie, nechuť atd. .... musíš to zvládnuť a potom bude dobre-uvidíš 😉

lealujzaleo
3. nov 2012

neboj, je to normálne. prešla som si troma tehotenstvami a tri som nemala chuť na jedlo. prvé mesiace som schudla a potom bolo každé tehotenstvo niečím iné. prvé som žila na jahodách, druhé na grepoch a tretie na mandarínkach. nemali by sa citrusy, ale čo už. jednoducho sa mi to žiadalo. a každé tehotenstvo som pribrala 10kg, len posledné 12kg. 🙂

mircalla
3. nov 2012

Uplne normalne