Sekcia pre KP s dievčatkom?
Maminy mám dve otázky, kedy sa Vám bábätká otočili ja som v 30+3tt a ešte je KP a ďalšia je niečo na tom pravdy že ak je to dievčatko tak ak aj je otočené koncom panvovym môže rodiť spontánne? Že pri dievcatkach nerobia sekcue len pri chlaocekoch mne to príde blud. Ďakujem za odpovede a Váš čas.
ja som mala dceru KP v nemocnici ktorej som chcela rodit mi povedali, ze kedze je to dievcatko a nie je velka mozme kludne prirodzene, samozrejme som sa isla poradit inde, moj gyn. bol za sekciu , v inej porodnici mi povedali, ze jednoznacne sekcia kedze som bola aj prvorodicka. Takze ja som za sc 🙂
@mogaa aha jasné ďakujem no dúfam bude všetko oki
@katy83 ďakujem
@tiimka však toho sa bojím že ju ohrozim
@bobricek1979 no neviem aký doktor by riskoval..v dnešnej dobe tá sekcia nie je nič neznesiteľné, samozrejme,že hrozia komplikácie ale to je nič oproti tomu ťahať bábo čo je opačne..držím palce aby sa otočilo alebo aby ti dali sekciu a hlavne aby ste boli v poriadku ty aj drobec ;)
@dzulli1980 ďakujem, že si sa podelila o svoju skúsenosť si ma trošku ukludnila
@tiimka jasné chápem a ďakujem
@alenkay7 jasné ďakujem veľmi pekne za odpoveď
@barboraalexej ajoj určite aj podľa mňa je to bezpečnejšie, ďakujem
@iwuanka no uvidíme hádam sa tá moja otočí ešte
@eriksonka1234 to ešte dobre dopadla chvalabohu
@zuzipolo ďakujem krásne si zlatá
@bobricek1979 vyberať akým spôsobom porodíš (teda pokiaľ si neplatíš napr.pôrod do vody) alebo nerodíš na súkromnej klinike, tak spôsob pôrodu určuje lekár. Nie je automatické že KP musí byť sekcia. Pre lekára je to jednoduchší spôsob, ale z nejakého dôvodu sa môže rozhodnúť že budeš rodiť prirodzene....Ak máš gynekológa ktorý je zároveň pôrodníkom tak s ním sa vieš dohodnúť, ale s pôrodníkom ktorého vidíš prvý krát v živote tak s ním sa nemusí dať dohodnúť....Je to ako keby ti mali zobrať slepák a ty si chceš vybrať že to musí byť laparoskopicky....Kamarátka mala help syndróm celé tehotenstvo že bude rodiť cisarákom lebo je to pre ňu bezpečnejšie, na poslednej kontrole pred pôrodom jej pôrodník povedal že to dajú prirodzene....
@bobricek1979 v 31tt som mala dceru kp, sedela si na pätách, to už tomu doktor nedaval ziadnu sancu, že sa otoci a v 34 tt už bola správne a rodila som normalne😊
@bobricek1979 ale ak ti mozem poradit, ak pojdes na sekciu, pozistuj si doktorov v tvojom okoli a daj si urobit sekciu doktorovi, o ktorom hovoria, ze ju robi dobre. Moj nazor, radsej si zaplatit, nech sa posnazi. Za to tie peniaze stoja (zdravie a celkove zotavenie sa). Lebo je to komplikovana operacia a ak je to dobre odvedene za par dni si fit, inak to trva dlhsie (a aj ine veci sa mozu skomplikovat) a aj pekne zasita jazva sa moze krasne zahojit, ak to robi skuseny doktor. Ja urcite odporucam niekoho sikovneho.
@mogaa no však áno porodnika mám takže cesta existuje
@tiimka určite a ďakujem krásne
@lula313 máš fajn skúsenosť dúfam aj tá moha sa umúdri
@bobricek1979 odkial konkretne si? resp. do ktorej porodnice sa chystas?
moja dcera sa neotocila - bez debaty sme sli na sekciu, nebol tam ani naznak prirodzeneho porodu (Presov), syna som rodila v Starej Lubovni - jednoznacne odporucam. V Presove som bola v celkovej anesteza a zotavovala som ovela dlhsie, v Lubovni pri spinalke, otecko bol cely cas so mnou na sale, maleho videl este skor ako ja 🙂 aj nam ho pekne prilozili, ponechali, kym ma lekar zasival.. potom ho vzali na premeranie a dalsie potrebne ukony a doniesli ku mne na izbu, ked uz mna pustili z operacky..
@alenkay7 nie je pravda, ze jej babo daju az na druhy den - ja som syna porodila pred deviatou a o 12ej som ho uz mala na izbe asi hodinu, plus na kazde kojenie mi ho sestricka doniesla a pomohla s prisavanim.. na druhy den po vizite som sla z pooperacnej izby na normalnu a mala som maleho pri sebe vkuse od ranneho kojenia od 5ej do vecera do 23ej, s vynimkou vysetreni, kupania a pod.
@nikaeli ahoj písala som ti správu a ďakujem za odpoveď
Ahoj,ja tiez dievcatko kp cely cas...vobec sa somnou nebavili o prirodzenom dokonca ani o spinale nie,ze to si treba dohodnut vopred(spinal)..drzim palce
@bobricek1979 mne podľa mna pomohli tie cviky, čo sú dietatu vraj nepríjemne, tak sa pretočí😀najdes aj tu na konovi
@nomina jasné ďakujem
@lula313 aké cviky? A ďakujem
Jaké alternativní metody lze k přetočení miminka vyzkoušet?
Cvičení: Klekněte si na kolena s mírně roztaženýma nohama, aby mělo bříško dost místa, a opřete se o dlaně. Páteř prověste dolů (hýždě jsou výš než bedra), podle chuti v poloze setrvejte. Můžete se také spustit hrudníkem až na podložku a ruce si dát podél těla. Další možností je „indický most“: lehněte si na záda, lýtka přisuňte co nejblíže k hýždím a zvedněte pánev.
Akupunktura, akupresura: Pracují na principu dráždění přesně stanovených míst na těle. Pro otočení plodu do správné polohy se doporučuje každý den aktivovat určité body. Zde je však potřeba konzultace se zkušeným akupunkturistou (nejlépe s lékařským vzděláním).
Moxování: Funguje na podobném principu jako akupresura, ale namísto tlačení tělesných bodů se přikládají „pelyňkové cigarety“ na malíček (meridián močového měchýře).
Homeopatie: Zkouší přimět plod změnit polohu přírodními léky přes aktivaci dělohy.
Svíceni: Je prý možné plod navést do správné polohy pomocí světla baterky přiložené na bříško (svítilnou pomalu pohybujte ve směru žádoucího otočení). Více na: https://www.maminka.cz/clanek/video-nechte-si-m...
Hod si do Googlu, najde ti toho vela
@lula313 ďakujem krásne 💕👍

Ja som mala dcéru KP, automaticky mi robili sekciu, žiadny doktor to so mnou neriešil ... ani by som neriskovala prirodzený pôrod ... dcéru mi doniesli ukázať po cca 5 hodinách (môj manžel ju videl v podstate hneď), po sekcii som nemala žiadne ťažkosti, na druhý deň ma posadili - to som mala chvíľu v hlave kolotoč, to som rozchodila a fungovala som úplne v pohode.
@bobricek1979