Sekcia pre KP s dievčatkom?
Maminy mám dve otázky, kedy sa Vám bábätká otočili ja som v 30+3tt a ešte je KP a ďalšia je niečo na tom pravdy že ak je to dievčatko tak ak aj je otočené koncom panvovym môže rodiť spontánne? Že pri dievcatkach nerobia sekcue len pri chlaocekoch mne to príde blud. Ďakujem za odpovede a Váš čas.
Ahoj, tak ja som KP porodila spontanne dcerku. Nechali ma rodit, kontrakcie som mala OK, bola som kupodivu kludna, aj ked vedela som, ze je KP. Samotny zaver porodu bol pol hodiny. Dcerka bola drobnejsia 2,5 kg, na porod mam dobre spomienky, chvalabohu vsetko dopadlo OK, lebo mala omotanu aj snuru na 3x... vdakabohu dcerku mame zdravu. Ale vnimala som velmi dobre, ze traja lekari v strehu pri mne, sestriciek ani nepocitam, plus pani doktorka z novorodeneckeho stali okolo pripraveni na vsetko. Ked bola dcerka na svete, s ulavou sa vsetci rozisli. Tymto im velmi pekne dakujem a pozdravujem. Rok 2005 Kramare.
@lula313 bobricek1979
ahoj, tak ja toto neodporucam... a uz vobec nie doma na vlastnu past. Skusala som tiez vselico, kupele vo vode, polohovanie a nakoniec - 3x omotana pupocna snura. Dcerku sme vobec nemuseli mat, mohla sa zadusit... ked je naozaj skuseny lekar s dlhorocnou praxou, ze vie otocit babatko, tak nepoviem. Ale doma nerobit nic.
@bobricek1979 pozri prispevok vyssie
@santine bežne ženy cvičia v tehu jogu, toto nie sú neviem aké cviky, konzultovala som to aj s doktorom v Rakusku, kde som aj rodila, pred nicim má nevystrihal, len povedal, že keď je v takejto polohe(sedi si na pätách, nemala nohy pred sebou), tak už sa asi neotoci. Ako píšem, nám to pomohlo, dcéra mala 3940gramov, takze ju by som kp ani neodrodila..
Ak nie sú iné komplikácie dievčatká sa rodia aj KP. Ale je to podľa mňa aj o dohode s pôrodníkom. Okrem toho mas ešte veľa času aby sa malá otočila. Môj bol v 30tt tiež KP a otočil sa 😊 hlavne netreba stresovať....
V 36 tt sa otočila 😊
@santine @bobricek1979 presne, aj podla mna netreba spekulovat s cvicenim. Ja som teraz 39 tt mala otocena KP a chystam sa na sekciu. Je to moj druhy porod. Prvy bol “prirodzeny”. Tie uvodzovky preto, ze fakt neviem co je prirodzene na porode, ktory je vyvolavany, nepostupuje, vkladaju lieky na dozretie krcku, praskaju vodu, leju do rodicky oxytocin... Nehovorim o tom kolko neprijemnosti pri rekonvalescencii.
To, ze je mala KP nemusi byt len nahoda, ale moze mat svoj dovod, kratky alebo omotany pupocnik..., tak naco doma riskovat? Uvidim aka bude sekcia, ale u mna prevlada nazor, ze ani “prirodzeny” nemusi byt vyhra. Samozrejme, ze zeny, ktore ho mali bezproblemovy a za 3-4 hodinky mali babo v naruci budu tvrdit nieco ine, ale je aj vela rodiciek s menej prijemnymi skusenostami.
@santine obdivujem no bojím sa malá má teraz o týždeň viac a sme v 31 skoro.
@1mariannka11 držím moc prsty ešte sa chcem opýtať si si to bybavovala, alebo dr hneď naplánoval sekciu čo keď môže prísť pôrod skôr?
@1mariannka11 boli sme teraz na morfo a prietoky a dr nevidel že by mala pupocnu okolo krku tak neviem
@bobricek1979 doktorka ma upozornila, ze u nas v nemocnici nezvyknu rodit prirodzene ked je poloha KP, ale povedala, ze ak na tom trvam... a tu som ju prerusila. Netrvam. Mame tu dobrych a skusenych lekarov, asi vedia preco to neriskuju. Prvu dcerku som rodila v BA, kde su tiez vyborni lekari a bola hlavou dolu a aj tak mi ju ozivovali, narodila sa v 42 tt po 13 hodinach, po tom, co som celu noc a den nejedla, nepila a bola som vysilena. Kedze je ale teraz uz obdobie kedy to na mna moze hocikedy prist, ale su sviatky a takmer kazdy ma dovolenky, nemam urceny termin sekcie na fix. Predbezne som dohodnuta s mojou Dr., ze ak sa to nespusti kym sa vrati z dovolenky, tak ma bude operovat ona. Keby vsak nahodou zacala odtekat voda skor (alebo ine tazkosti), tak musim utekat do nemocky a urobi to niekto, kto bude mat sluzbu. Ten pupocnik bol len priklad, moze tam byt viac dovodov.
@1mariannka11 však ano držte sa ja budem dúfať, že sa ešte pretoci hádam sa len jej nechce
@bobricek1979 drzim palce aj ja a dakujem. Este teoreticky mas sancu, ze sa otoci. Aj ked mne to tiez kazdy tvrdil a pozri kde som 😉 Ale treba verit. 👍🏻
@1mariannka11 no uvidíme už nech je február ďakujem 💕daj vedieť ako ste dopadli máš už nejaké pocity, že to ide na teba?
@bobricek1979 pravdu povediac ani neviem. Obcas sa mi zda, ze sa ani nevycikam ako mi tlaci na “podvozok”, ale zatial neodchadza hlienova zatka, tak asi este mam trochu casu.
@bobricek1979 inak mne dr povedal už v 13tt, že na 90% sa mi malý neotočí, mám vraj srdiečkovy tvar maternice. Veľa ľudí mi hovorilo, že mám cvičiť mačací chrbát a neviem aké cviky, ale samozrejme to nepomohlo. Keď sa dieťa neotočí asi ma nato dôvod 😏.
@barboraalexej ahoj,srdieckovu maternicu mam aj ja,zo 4 deti som mala kp dcerku iba jednu,druhu v poradi.citala som ze dietatko ma vzdy nejaky vazny dovod na to aby bolo takto otocene.napr moja mala vv vadu na srdiecku.normalne by sme to nedali
Nasa bola KP a lekarka odporucala sekciu. Nevymyslala som, aj ked by som radsej bola rodila prirodzene. Doverujem svojej gynekologicke a sekciu mi robila ona, takze som radsej isla na istotu. Ked som si to pred 2 rokmi zistovala, tak v niektorych nemocniciach odrodia aj KP prirodzene a v niektorych domietaju.
Dcerka cele tehotenstvo KP, primar mi dal na vyber s tym, ze si nie je iste ci by som to dala prirodzene ako prvorodicka a kvoli hmotnosti babatka (odhad 3300g). Tak sme sa dohodli na planovanej sekcii, nakoniec mala dcerka 3600g a omotanu pupocnu snuru (preto sa neotocila lebo bola kratka..), narodila sa uplne bez problemov a aj ja som zvladla. Za mna najlepsie rozhodnutie v zivote, nechcem ani rozmyslat ako by to bolo dopadlo kebyze ma tlacia do prirodzeneho porodu...
@barboritta ahoj. Áno? A ostatné deti sa ti normálne otočili? No mne ako som pisala, povedal v 13tt že sa neotočí ani sa neotočil... Tak neviem prečo teda, lebo našťastie žiadne problémy nemá. Bola som v tom, že keby mám druhé dieťa ani to by sa neotočilo, tak uvidím 😊
@barboraalexej ano,1,3 a aj 4 uplne normalne.tieto 3 som rodila normalne,dokonca ta dcerka po sc isla aj napriek predchadzajucej sc klasicky,po 19 mesiacoch
@barboritta o toto som sa už zaujímala, po akej dobe od sc sa dá rodiť prirodzene (samozrejme za predpokladu normálnej polohy) jednotný názor na to však neexistuje... Tiež to asi závisí od pôrodnice resp. konkrétneho pôrodníka.
@1mariannka11 drzim ti palce, nech vsetko dobre dopadne a ste zdrave. Zo sekcie sa horsie zotavuje, ale zase lepsie ako nepostupujuci porod, klieste a tak. Vela zdravicka a sily zelam.
@bobricek1979 drzim palceky, vsak este uvidis, co a ako. Kolegynke sa otocilo babo same dokonca v den porodu. Mne sa neotacala a tak to aj zostalo. Vela stastia a zdravia, dobre dobojujte 😙
@santine ďakujem krásne ešte má čas aj na otočenie tak uvidíme
@barboritta ahoj a to jej zistili az po narodení tú vadu ci si bola na morfoligi kom? Pre tú vadu na srdiecku sa neotocila?
@bobricek1979 áno je možné dieťa s KP odrodiť aj normálne. Ale musíš s tým súhlasiť ty aj doktor - ktorý by mal byť určite starší ktorý má s pôrodmi veľa skúseností. Sú aj deníčky kde mamičky chceli rodiť KP prirodzene, a pôrod dopadol veľmi dobre. Ja za seba by som ti poradila, aby si skôr išla cisárkym rezom. Keby sa nepodaril pôrod, tak to môže mať dieťa problémy od poškodených kĺbov až po pridusenie. Ja som ale človek, ktorý vždy je, za čo najmenej komplikácií pokiaľ ide o pôrod. A druhá vec je, že kamarátka mala syna KP celý čas a museli chodiť na rehabilitáciu, ako x mesiacov v brušku akoby čupel na panve - ale je v poriadku, nič s ním nie je, chodí krásne. Ale museli s ním cvičiť.
@kittykat22 určite nebudem ta múdru a neohrozím si dieťa ak sa nepretoci pôjdeme sekciou u nás v nemocnici rodia len tak
@nikiki29 ďakujem si zlatá
💕Si ma ukludnila po tom čo tu všetko čítam

@nomina spinal si treba dohodnut dopredu? a preco? ja som sa spinalky velmi bala, fakt velmi, chcela som celkovu anestezu, no cely kolektiv v nemocnici ma prehovaral na spinal a nakoniec sme aj tak sli a bolo to uzasne.. fakt.. sice som sa cela klepala, ale za jednu ruku ma drzal drahy a za druhu anesteziologicka a neustale ma informovala o tom, co sa deje.. spinalka je menej zatazujuca pre babo, do krvneho obehu matky neide az tolko utlmujucich latok ako pri celkovej anesteze a babatko je po zakroku menej spave /menej utlmene - mne sa to aj potvrdilo - dcera po celkovej vkuse spala, vkuse, mala som problem ju kojit, tri dni som ju ani raz nepocula zaplakat a syn po spinalke bol uplne v pohode, pekne tahal od prveho dna..