Sekcia pre KP s dievčatkom?
Maminy mám dve otázky, kedy sa Vám bábätká otočili ja som v 30+3tt a ešte je KP a ďalšia je niečo na tom pravdy že ak je to dievčatko tak ak aj je otočené koncom panvovym môže rodiť spontánne? Že pri dievcatkach nerobia sekcue len pri chlaocekoch mne to príde blud. Ďakujem za odpovede a Váš čas.
@barboraalexej ja som rodila v Martine,mna sa na nazor ani nik nepytal.akurat ze som tam mala viac personalu keby cosi,aj primara
@bobricek1979 bola som aj na morfologickom a tam nezistili nic.podla mna to bol dovod preco ostala kp nozickami,nie zadockom.keby zadkom da sa vraj ist aj normalne.ale ja som sa uz zacala otvarat a cez ten vak nahmatal aj nozku
@barboritta a čo má zo srdiečkom nemyslím si ale že srdcová vada je dôvod na neotocenie veď spusta zien uz rodilo kôli tomu ze sa babetko neotocilo. A je v poriadku malá ci stale je chorunka?
@bobricek1979 podľa mna to tu ani necitaj, píše sa tu kopec somarín. Najlepšie je to, že má dieťa dôvod, prečo sa neotocilo🙈 aký mala už len dôvod moja dcéra, že sa z polohy KP v 34tyzdni otocila? Keď sa zobudí, musím sa jej opytat😏 a nepostupujúci porod môže byt aj vtedy, keď je dieťa v normálnej polohe. Ja som malu prenasala, aj ju museli popohnať oxytocinom a to sa len žaba chcela narodiť na moje narodky, čo sa jej aj podarilo..😀 určite sa teraz nestresuj, všetko bude tak, ako má byt, to znamená v poriadku. Aj sekcia, aj prirodzený porod majú svoje za a proti, ty buď len pozitívne naladená a mysli na možnosť, ktorú si prajes a tak aj nakoniec porodis..😉
@barboritta no divné že na morfo nič nezistili mojej malej videl úplne malinkú dierocku
@bobricek1979 nezijem na SR, ale v CR, a su tu lekari ktori to robia, a zeny ich koli tomu vyhladavaju. Chcu rodit prirodzene, tak im vychadzaju v ustrety. Ale inak odporucaju CS. Preto som ti pisala, ze si mozes vybrat.
@lula313 ďakujem ti krásne máš úplnú pravdu 💕
@kittykat22 jasné radšej to, ale nechám na dr však som len 31tt možno sa nám dieťatko ešte umudri
@bobricek1979 moze sa stat. Moj syn sa otocit v 37tt 😂 ale otocil sa prave KP, tak som musela mat sekciu
@lula313 ja nehovorim ze to musi mat takyto dovod,iba vravim ze som to citala a to je rozdiel.niektore sa otocia,niektore nie.
@bobricek1979 defekt komoroveho septa,7 mm dierka.aj mne to bolo cudne.ale uz jej to same pekne zrastlo.ma 7 rokov
@bobricek1979 inac aj doki mi vravel ze normalny porod by neprezila,aj kardiolog mi kazal ze nesmie plakat,jedovat sa lebo nebude jej srdiecko stacit.tak ja si myslim ze MOZNO,aj to bol dovod preco sa to takto zariadilo.tebe drzim palce aby sa otocilo
@barboritta no aj malej našli drobný defekt komorového septa no úplne malinký 0,04mm tak a nemení sa takže nevuem či to môže byť tým ale to sa vraj za srdcovú vadu nepovažuje vraj sa to oekne časom zrasta
@barboritta takže aj tak by si šla sekciou aj keby bola otočená
@bobricek1979 neviem,lebo jej to srdiecko zistili az po narodeni.ale vsetko je tak ako ma
moja bola otočená išla KP a rodila som normálne-na počudovanie to bolo rýchle a bezbolestné-nemala som ani injekciu nič o 2:15 ráno bolesti a 2:25 som ju už mala na rukách.Nebol problém
@barboritta asi tak
@mamula2 tak to je super
@bobricek1979 nieje to nič čoho sa treba báť pokial niečo nehrozí sekciu lekár neurobí.Ja mám epi a aj tak ma nechali ale mne to viac vyhvovalo a dalšie bude opäť kp ak sa neotočí
@mamula2 no ak sa neotoci tak pôjde sekciou u nas
@barboritta kvoli vyvinovej vade na srdiecku sa babo neotoci? to som doteraz nikdy nepocula, no moja dcera sa tiez narodila s medzikomorovym defektom a sedela si v brusku cely cas ako kralovna.. na kazdom uzv bola nozickami napred, az do konca..
@nikaeli tak a ako je na tom teraz aku velku dierku mala? Ja si nemyslím že nejaký drobný defekt ny by vadil v otoceni dr mne povedal že to nemá nijaký vplyv na a priebeh tehu mám to aj v papieroch
@bobricek1979 presne ti uz teraz nepoviem, mala viac malych dierok do 5mm, spociatku sme to sledovali kazde tri mesiace, neskor po pol roku, po roku.. dnes ma uz takmer 12 rokov a caka nas kontrola po troch rokoch, lebo naposledy, teda ako 9 rocna, to uz mala zrastene.. okrem uzv sa sleduje - hlavne doma, v skolke, v skole - ako zvlada fyzicku zataz, ci nemodrie, nezadychava sa a pod. My sme s tym nikdy nemali problem, dokonca behava za skolu.. inak pred porodom sme to nevedeli, zistili jej to az v porodnici a vraj je to bezna vyvinova porucha, najcastejsie sposobena nedostatocnou vyzivou matky v ranom tehotenstve (tym sa nemysli hladovka, ale napr malo kyseliny listovej a pod)
@lula313 ako prepáč ty si gynekologička???? Keď tu píšeš, že najväčšia hlúposť je, že sa keď sa neotočí nemá nato dôvod.... Tak mňa by to celkom zaujímalo, keď ty vieš všetko, prečo sa teda dieťa neotočí správne, keď je to tak dané prírodou? Podľa mňa najväčšia hlúposť, ktorá je tu napísaná je že 🙈 to na aký pôrod budeš myslieť a prísť si taký bude. Predstav si ja som si priala prirodzený a nestalo sa.
@lula313 áno aj v tomto článku píšu hlúposti 😂😂
@nikaeli aja ďakujem aj my máme takú malinkú dúfam sa urastie a možno niečo na tom bude. Tak sa držte.. A ďakujem
Ahoj. Mne sa dcérka v 35tt otočila opačne do polohy kp,a už sa nemohla otočiť naspäť. Dievčatko kp mozes rodiť aj normálne. Ale ja by som neriskovala. V jednej nemocnici u nás je doktor len za prirodzené pôrody,ten mi odmietol spraviť cisársky. Tak mi dr vybavila nemocnici v inom meste blízko nás. Už som chytila kontrakcie tak to bolo na rýchlo. Do 2hod bola malá na svete. A nemenila by som. Určite by som riešila sekciu. Držím palce
@barboraalexej nie som, ale diskutovala som to s pôrodníkom v rakusku, ktorý má dlhoročnú prax v Nemecku. Jednalo sa o súkromníka, kde si za vysetrenie platíš 150 eur a doktor sa s tebou rozpráva a diskutuje koľko chceš, kľudne aj hodinu, takze máš čas prebrať všetko podrobne, ale určite Tvoj článok, ktorý pisala možno nejaká Kadernicka bude hodnovernejsi..
a za ďalšie, autorke tu píšete úplne sprostosti, nie aby ste ju povzbudili, ešte jej tu píšete, že má dieťa otočenú šnúru okolo hlavy a kto vie čo ešte🙈je len v 31tt, ešte je kopec casu, aby sa dieťa otočilo ako to bolo u mna a xx žien predo mnou a po mne a je zbytočne, aby sa teraz stresovala porodom, keď je to ešte bezpredmetne a všetko sa môže zmeniť..
@lula313 ďakujem ti krásne za tie slová😍💕

@santine no počula som veľa negatívneho aj pozitívneho na oba prípady takže už len to nechám na dr ďakujem krásne