icon

Sekcia pre KP s dievčatkom?

bobricek1979
29. dec 2018

Maminy mám dve otázky, kedy sa Vám bábätká otočili ja som v 30+3tt a ešte je KP a ďalšia je niečo na tom pravdy že ak je to dievčatko tak ak aj je otočené koncom panvovym môže rodiť spontánne? Že pri dievcatkach nerobia sekcue len pri chlaocekoch mne to príde blud. Ďakujem za odpovede a Váš čas.

bobricek1979
autor
31. dec 2018

@dajda459 ďakujem veľmi pekne 💕

mamickadusicka
Autor odpoveď zmazal
barboraalexej
31. dec 2018

@lula313 neodpovedala si mi na moju otázku, PREČO sa teda neotočí???? Lebo mne teda hovoril dr. to isté čo je v tom článku a nie jeden, keďže som o tom veľa čítala a diskutovala, zaujímalo ma to prečo sa neotočí.... Ja som určite nemala v pláne autorku strašiť, vyjadrovali sme sa ženy, ktoré SC zažili. Samozrejme, že keď je v 31tt sa jej dieťa môže ešte otočiť ale to určite ona od dr. vie.... Dieťa sa otáča do 35tt potom je to už mizivé percento, takže ani tvoje rypnutie, že "ako to že sa otočila tvoja mala v 34tt" nebolo vôbec na mieste. Ale keďže si si platlila odborníka tak to určite vieš 😉. Nebudem sa ja dohadovať na fóre, takže pekný deň. A autorke len toľko, že ešte je veľká nádej, že sa dieťa otočí, ak by sa ale predsa len neotočilo, tak sc nie je žiadna tragédia a dá sa úplne v pohode zvládnuť. Veľa šťastia a skóre zotavenie po pôrode 😊

santine
31. dec 2018

@mamickadusicka ahoj, ze sa do toho miesam... komplikacie mozu a rovnako aj nemusia byt, to dopredu tazko presne odhadnut, moze sa to zvrtnut, nemusi. Mrzi ma, ze dcera mala komplikovany porod. Niektori lekari sa priklanaju k spontannym porodom viac - to su ti "hajzli", ako spominas, ini menej aj v pripade KP. Sekcia aj revizie maternice a potraty nechavaju zjazvenia a oslabuju maternicu, ale to asi kazdy vie. Nasledky sa mozu prejavit v dalsich snahach otehotniet a dalsich tehotenstvach a porodoch, su na to statisticky vyhodnotene studie. V zahranici sa sekcii robi vseobecne menej. Preto niektori "hajzli" volia ako prvu moznost spontanny porod aj v KP pripadoch. Skoda, ze u vas to nevyslo. Ja si pamatam, ako jedna rodicka a buduca matka urobila hystericky vystup, scenu s krikom revom a vydupala si sekciu. Nemala dieta KP, iba prenasala. Lekari jej urobili sekciu.

slavka1307
31. dec 2018

Mne urobili sekciu. Dieťaťu pomôže vraj pri otáčaní poloha na štyroch, keď je bruško "voľne visiace", ale mne to nepomohlo.

bobricek1979
autor
31. dec 2018

@barboraalexej ďakujem veľmi pekne

santine
31. dec 2018

@lula313 to nie su sprostosti... ak som napisala vlastnu skusenost, ze pri kp v pokrocilom tehotenstve neodporucam skusat cvicenia a rozne polohy. Ako si to dovolis napisat? Veci sa mozu skomplikovat. Nie je to podla sablony. Pri porode sa moze stat naozaj vselico a to rakusky odbornik, co vzal od teba 150 euro za konzultaciu urcite dobre vie a vela krat to zazil. Neverim ze bol taky vseved suveren ako vyznievaju tvoje odpovede. Ja by som bola vo vyjadreniach opatrnejsia na tvojom mieste... autorku som v ziadnom pripade strasit nechcela, pre mna narodenie dcerky bol krasny zazitok. Mysliet treba pozitivne a verit, ze to dobre dopadne.

bobricek1979
autor
31. dec 2018

@mamickadusicka to mi je ľúto

kalkulacka111
31. dec 2018

@santine suhlasím s
@mamickadusicka lekar nema čo bez suhlasu ženy ju nutiť rodiť dieťa KP. Každa sme svojpravna, každá sa má bez natlaku rozhodnut či bude riskovat svoje zdravie a zdravie babetka pri možnych komplikaciach pri porode KP. Lekarov ktori nie su v stave pochopit ženu a akceptovat jej rozhodnutiem nazvala vystižne. Nechapem, čo si ako potrebovali dokazat. Svoje ego nech si nedvihaju na ženach. Svoju rodinu by takto isto netrapili a neriskovali.

nomina
31. dec 2018

@nikaeli ahoj,neviem preco-mozno nie vsade,ale v spisskej sa treba dohodnut vraj dopredu..ja neviem ci nemal kto pichnut vtedy prave alebo o co im islo..som bola sklamana,ze mi to aspon oni neracili navrhnut vopred,alebo sa opytat aspon,informovat..mna to napadlo az chvilu pred zakrokom a uz sa nedalo

mamickadusicka
Autor odpoveď zmazal
mamickadusicka
Autor odpoveď zmazal
plnenapaprika
1. jan 2019

@bobricek1979
http://www.markiza.sk/neprehliadnite/1926863_ma...

V telerane bol Zahumensky a hovoril ze KP dokonca aj u chalanov je uplna pohoda a uz neplati ze sa musi cisarom. Ale on je az extremny zastanca prirodzenych porodov.

Za seba ti len chcem popriat zdrave babo a keby bolo sekciou, neboj, ja som ju musela mat a pohoda, vybrala by som si ju znovu, radsej ako riskovat. Good luck!

bobricek1979
autor
1. jan 2019

@plnenapaprika ďakujem krásne si zlatá 💕

deanna25
2. jan 2019

@plnenapaprika áno pre tohto doktora nie je nič problém a veľmi tlačí na prirodzený pôrod. Záleží na nemocnici, žena si spôsob pôrodu vybrať nemôže ale v prípade ako je poloha KP alebo druhý pôrod po sekcii môže nesúhlasiť s navrhovaným postupom. V mojom prípade som nesúhlasila s prirodzeným pôrodom nakoľko prvý pôrod bol sekciou a celé druhé tehotenstvo som mala rizikové. Na konci som už nič nechcela riskovať, keď sme to vybojovali. V nemocnici to so mnou riešili týždeň, nakoniec stanovili termín sekcie. Držím palce,nech všetko dobre dopadne.

bobricek1979
autor
3. jan 2019

Ahojte tak malinká sa nakoniec pretocila dnes som bola na poradni

lula313
3. jan 2019

@bobricek1979 no vidis, vsetko dobre dopadlo. Držím palce, nech máš jednoduchý porod a nech je babatko zdrave😊

bobricek1979
autor
3. jan 2019

@lula313 ďakujem no troška ma vystrašil že mam na hranici normy plodovu vodu ale tak babetko je ako ma byt mozno si len malo ciklo

barboraalexej
3. jan 2019

@bobricek1979 ja som mala presne tak isto na hranici normy a všetko dobre dopadlo, neboj 😉

bobricek1979
autor
3. jan 2019

@barboraalexej ďakujem dúfam sa malinké ešte pejne udrží ako má

nikaeli
3. jan 2019

@bobricek1979 voda na hranici znamena asi to, ze jej mas malo - alebo ti to dr vysvetlil inak? Ja som mala malo vody pocas celeho tehu, a preto sa dcera od 20tt vobec neotacala - jednoducho na to nemala priestor. Pri synovi som mala vody dost a ten bol ako vrtulka, kazdy tyzden v inej polohe 😀

bobricek1979
autor
3. jan 2019

@nikaeli ale to prvýkrát sa tak vyjadril szale tvrdil ze ke dost aj ma morfo mi napísali normahydramion

nikaeli
3. jan 2019

@bobricek1979 tak potom je to ok 😉 neboj

bobricek1979
autor
3. jan 2019

@nikaeli no dufam

nikaeli
3. jan 2019

@bobricek1979 neboj, keby bolo nieco zle, isto ta dr len tak v pohode neposle domov, nestresuj.. vychutnavaj si posledne dni s bruskom najviac ako sa da a mysli pozitivne.. viem, ze je to tazke, ved som si to sama odzila, mozno by bolo super vypnut MK a kaslat na vsetky tie rady a rozne skusenosti nas vsetkych, lebo co mamicka, to ina skusenost, iny pohlad, iny nazor.. malicka je urcite v poriadku, srdiecko sa jej po narodeni pekne zrastie, ty ju s ockom hlavne lub a mojkaj ❤ 🤰👧 a ked budete mat vsetko za sebou, vrat sa sem a s hrdostou nam napis, ze su vsetky obavy razom fuc (hoc pridu nove 😇 ale to az neskor) a my sa tu budeme tesit s vami a s radostou privitame vasu princeznu 😘

bobricek1979
autor
4. jan 2019

@nikaeli ďakujem si zlatá 💕💕💕🤗👍😘

pieksamaki
Autor odpoveď zmazal
snehulienka82
4. jan 2019

@bobricek1979 ahoj, mne sa tiez malaradi neotocila, cely cas bola KP, tak posl.mes.som na lekarov podnet zacala riesit predoperacne vys. Potom v den porodu na posl.kontrole ma zacala prehovarat, ze je mala (do 3 kg) a ze sa to da v pohode porodit. Tak som povedala, ze nie, kedze cely cas bola rec o sekcii. Ja som rodila v BA na Antolskej a musel mi toto schvalit primar, kt.mi dal na vyber, kedy to chcem. Tak som sa pocudovala a nakoniec povedala TP podla MS. No porod sa mi rozbehol este vten den v noci a nakoniec isla nohou. Aj keby som nemala povolenie od primara, tak by tosom musela byt akutna sekcia. Inak mala mala porodnu vahu 3700 g, takze sa sekli o viac ako pol kila.

bobricek1979
autor
4. jan 2019

@snehulienka82 fú no ale hlavne že všetko dopadlo oki moja sa nakoniec otočila

ester177
18. feb 2019

@bobricek1979 ahoj, no ako, uz si porodila, ci este nie? Ja by som isla radsej do Kubina.