Som v 38. týždni a môj syn dostal kiahne
Ahojte. Bola niektorá z Vás v takej situácii 38t a syn má kiahne? Hrozí mi nieco resp. dieťatku? Ďakujem
Prepacte ... Ak stra prekonala kiahne nemusite sa nic bat mate vybiudovanu imunitu
@danielalaura ďakujem za reakciu to viem,ale ako riešiť situáciu keď porodim . Nemôžem s malou prísť do takéhoto prostredia.😢
@petrapod ja myslim, ze kym porodis a vratis sa z porodnice, tak uz to bude doma v poriadku. Tvoje starsie dieta uz infekcne nebude.
@petrapod este dodam, ja som bola v podobnej situacii, ale ja som kiahne v detstve neprekonala, takze to boli vtedy ine fofry, ale mala som asi velke stastie, nechytila som ich, az potom od mladsej, ked chodila do skolky.
Ja som tak isto v 38 tyzdni bola ked starsi syn dostal a vvsetko ok.. povedali mi ze horsie by to bolo na zaciatku tehotenstva a ze prvy polrok ked dojcim tak babatko ma imunitu od mamicky.. ved sa spytaj obvodnej ;) vsetko ti povie... ale bat sa.nemusis
@marusik
@dskjhfdlkdjhl
@sandrittka dakujem Vám .dobre padne realna skúsenosť .
Ja som bola v 39tt,ked chlap dostal pasovy opar a ked som prisla s malou z porodnice, starsia uz mala teplotu a dostala kiahne. Mna aj novorodenca to obislo bez problemov.
@petrapod, dcerka dostala a od nej muz, ja som bola v 5. mesiaci, vsetko ok. Pytala som sa dr., povedala, ze najvyssie riziko je do 20. tyzdna uplne nad do 12. tyzdna. Ja som kiahne prekonala v detstve. Neboj sa. Zlatko, verim, ze keby aj zajtra ides rofit, tak v nemocnici si 4-5 dni. Dcerka je nakazliva len 7 dni od prveho pupaku. Inkubacna doba je 14 az 21 dni, ale to by uz muselo byt babatko teraz u vas doma.
@aduska121 ja poznam dieta, co dostalo kiahne v par tyzdnov po porode, takze toto pravda nie je, ale nie je takych pripadov vela.
@dskjhfdlkdjhl to asi muselo mat velmi oslabenu imunitu 😔
@petrapod tiež som bola tehotná v treťom trimestri a obe dcéry po sebe dostali kiahne, dva týždne po staršej aj mladšia, ale kým sa malý narodil už infekčné neboli, v 38 TT je už dieťatko plne vyvinuté už sa aj keby si ochorela nepoškodí nič, do 20 TT keď sa vnútorné orgány prudko vyvyjajú a rastú by bol dôvod na obavy. Preto som sa vôbec nebála a neboj ani ty, všetko bude ok 😋
@dskjhfdlkdjhl, mozno mtka neprekonala kiahne, alebo nebolo kojene, no stat sa moze vsetko
@petrapod pokial si prekonala kiahne, tak tie ti uz nehrozia, ale hrozi ti pasovy opar, co je rovnaky virus....a o dost horsia choroba.
mam kamosku, co takto mali, z porodnice sla k rodicom a nie domov a tam pockala. Ale kiahne su infekcne len pokial o nich este nevies a potom este jeden-dva dni po objaveni sa vyrazok. Potom uz infekcne nie su. Takze ked si nestihla ujst od syna doteraz, tak je to v podstate uz jedno, uz to nijako neovplyvnis. A s bábätkom uz domov prist mozes, ked budete mat tie prve vyrazkove dni za sebou, tak uz nakaza nehrozi.
Môj malý bol plne dojčení a v 4mesiaci dostal kiahne od staršej lekárka ma uistovala že nedostane a dostal našťastie nič zlé sa nestalo vyskočili mu pár pupakov a dobre
zažila som niečo podobné. Dcéry dostali kiahne a malinká mala asi 2 mesiace...najst. dcéra ich doniesla z MŠ, ďalšia dcéra ich dostala o pár dni - dievčatá si medzi sebou vymieňali večerné fľašky kakaa.... malinká nedostala - kojila som ju. ešte sme bývali u rodičov, miesta pomenej - všetci sme spali v jednej miestnosti....ani napriek tomu ich dcéra nedostala....
Pokial prides domov, tak uz bude maly ok a nic sa u vas prenasat nebude. Nerobkaj si nad tym tazku hlavu, ok? Neprospeje to ani tebe ani malemu
Ak si mala ovcie kiahne, tak nie. Ja som bola v 30 t.t. a v pohode. Ak si neprekonala môžeš nakaziť i dieťa, treba to oznamit lekárovi.
@beton áno ak si mala kiahne tak pásový opar dostaneš aj bez toho aby si stretla niekoho s kiahňami už je to navždy v tebe. Pár rokov dozadu som mala tú česť, skoro na to zabilo, prešlo mi to do zápalu mozgových blán, mala som to na šiji a krku vzadu, neskôr ma bolela hlava a mala som závraty, 4x záchranka, pobyt v nemocnici, lumbalka...rekonvalescencia znamenala pre mňa ťažkosti prejsť s malou na ihrisko a späť, nevládala som. Už to viac nechcem zažiť, vtedy som o ňom naštudovala V
všetko. Zaujímavé že brať to mal podobné on skoro ochrnul, kiahne sme mali sme spolu ako deti, extra vírus sme lapli zrejme 😵
Nic nehrozí. Ja som sa ohľadne toho pytala svojej gynekologicky ( tiez som mala v blízkosti cloveka s kiahňami a bola som 30 tt. cca) a ona mi povedala ze babatko je uz dost veľké aby mu nieco hrozilo 🙂

Ak ste prekonala kiahne nem