icon

Dieťatko bez obličiek v 20. týždni

20. mar 2023

Dnes sa mi zrútil svet ..... moje dieťatko nemá obličky a ešte ma aj poškodený mozoček. Dr povedala že je vysoko postihnuté.
Ja ani neviem čo očakávam od tejto diskusie, ale je mi strašne smutno, neviem čo mám robiť...... proste viem len to, že si porodím mŕtve dieťa alebo mi zomrie po narodení. Namiesto krstu budem robiť pohreb.
Dr chce aby som šla.na amniocentézu ale neviem....podľa mňa už zbytočný zásah do môjho tela, keď vieme že bábätko neprežije.
Prešli ste si niektorá týmto čo zažívam teraz ja ?
Najsmutnejšie je že ju cítim ako sa tam krásne hýbe, kopká ma a ja sa mám rozhodnut či tehotenstvo ukončím do 4och týždňov alebo počkám kým bábätko zomrie samé. 😪😪
Som na pokraji zrútenia.

majenkajulka
Autor odpoveď zmazal
mamanaplnyuvazok
21. mar 2023

@majenkajulka ano velmi mudro si to povedala,lebo tu treba Bohu nechat priestor.Ved on je Boh zazrakov.

autor
21. mar 2023

@any_soj uprimnu sustrast, muselo to byt velmi tazke a poriadny šok ....ja sa na to stihnem aspom trosku pripravit ....aj ked boliet to bude do konca zivota

@callisia pozriem si ďakujem
@martul tak teraz mi ostáva veriť a modliť sa nech s nami ostane minimálne do toho 26teho týždňa nech mi ju dovolia pochovať .....nedovolím aby bol z môjho dieťatka len nejaký biologický odpad
@sonka333 ďakujem ❤️‍🩹

@yoxinka najhoršie keď je na to žena sama 😔...pri mne stojí manžel aj on sa trápi a plače keď ho nevidím a ešte utešuje mňa ..... z rodiny to nikto zatiaľ nevie ..a ja ani neviem či chcem aby to niekto vedel ale ani neviem či to dokážem tajiť a tváriť sa že sa nič nedeje

jarkap1
Autor odpoveď zmazal
floki1994
21. mar 2023

Áno ako píše @jarkap1 nie je to dané 26 týždnom...mne to ponúkli v 19tt automaticky v nemocke, vela sil ❤

autor
21. mar 2023

@jarkap1 naozaj? Dakujem za info dievcata ... ja ze je na to dany tyzden odkedy daju babatko pochovat

danieli
21. mar 2023
kiki68
22. mar 2023

Uz to nie je dane tyzdnom, to byvalo. Nastastie uz mozes poziadat.

kiki68
22. mar 2023

Urcite sa obratit na Dr Draba na Obgyn a forum zivota. Maju svoje kontakty v nemocke, dokazu zabezpecit dostojnost pre taku mamicku. To, co povedia na dedine je druhorade. Vacsina ludi bude ticho. V nemocnici sa zvykne nalepit motylik na postel, kde je taka mamicka. Aby Personal vedel co a ako. Kamoska nemusela porodit, sice nizsi tyzden, ale vraj boli velmi ohladuplni, rodila myslim v Olomouci alebo niekde pri. Mozes si dat aj odtlacok nozicky spravit pri takom vacsom babatku na pamiatku. A cas ukaze kedy budes chciet mat dalsie babatko. Velmi na vas myslim.

gianna
22. mar 2023

Ja len že nemusíš zostávať so svojím strachom, obavami a bolesťou sama. Kontaktuj perinatalny hospic, kde vám poskytnú psychologickú a duchovnú podporu, pomôžu s pohrebom a pod. https://www.pvdp.sk/pre-rodicov/

ildiko36
22. mar 2023

Keby si potrebovala s niekým o tom rozprávať kludne mi napiš, som zdravotnik a plno súcitim s tebou.
Od kedy si tu napisala diskusiu kazdý deň smútim stebou.
Nepoznam ťa ale aj mne to bolí že take nevynne babetko ma taký osud.

mondolina
22. mar 2023

posielam ti objatie....♥️
nechala by som to na dieťatko kedy sa rozhodne odísť.
užívala by som si čas kedy sa navzájom vnímame a môžem jej dávať svoju lásku.

vorkola
22. mar 2023

Neukonci to ,Myslim nepodstupuj UPT,ved este sa to moze otocit uplne naopak k dobru,musis mat silnu vieru, ze Boh je nad vsetkym, aj ked si nahodou neni veriaca,ALe nadprirodzene veci sa deju dost casto,. ja by som radcej porodila, tak ako sa dietatko vypyta samo,Aspon chvilocku zivota mu daj ,aspon par nadychov na tomto svete, uvidis ako sa na teba usmeje a keby odchadzalo zachovas si ciste svedomie, ze cista dusicka odisla sama,a budes ovela menej smutna, lebo vsak ty si ju chcela ,.takto ta mozu prenasledovat myslienky, vies co to je za radost, ked len chvilocku by mohlo sa s tebou zvitat, ved v dnesnej dobe aj medicina napreduje , ved v zaciatkockoch ,by sa dr ri pokusili mozno na dializu,. ved je vela prevela medicinskych vymozenosti ,Pacientom ,ktori nemaju ani jednu funkcnu oblicku, to je to iste akoby ani oblicky nemali a ziju ,chodia na dialyzu, a niektori aj z toho vyjdu, A ten mozocek sa este vyvyja ,do porodu moze byt v norme:,Prajem tebe a babetku zdravie, a tebe este aj pevne nervy,nedaj sa nahovorit na predcasne ukoncenie.,Takto babetko prirodzene narodeneho,ked ,aj hned zomrie ho mozes rychlo pokrstit a ,mozes ho aj pochovat, lebo uz zilo .,Taketo umelo potratene deti, sa povazuju za biologicky odpad. a neviem ci by ti ho dali pochovat.

autor
23. mar 2023

@vorkola ja som ju ani nikdy nechcela zabiť, len mne to bolo prezentované tak že iná možnosť ani není...ze to mam hneď ukončiť, že rýchlo na amnio, rýchlo ukončiť a ja som mala hlavu plnú smútku ja som ani nechápala čo sa deje čo to všetko znamená..môj mozog si myslel že to znamená záchrana bábätka a nie smrť...keď som trošku vytriezvela zo šoku som pochopila čo odomňa vlastne chcú....včera som bola na genetike ..amnio som odmietla úplne ale také mi hovorili do hlavy že ja nechápem prečo núkajú potrat namiesto záchrany života .....hivorili mi tam že už na toto dieťa nemám myslieť že mám myslieť na ďalšie deti ktore chcem ...akoze ja chaoem ze ta amnio zistí príčinu ... ale jd aj druhá možnosť ten test už ani neviem ako sa volá..čo je z krvi a stojí 520 eur...to už sme sa dohodli s manželom že ak stihneme našetriť tak pôjdem na 100% nech vieme aspoň niečo ....v prípade ďalšieho tehu či je to genetika či to bol len nejaký vírus zo vzduchu čo nám poškodil dcérku ....pretože už obaja máme strach či aj ďalšie babatko by bolo postihnuté ....ale nechcem sa zamýšľať na ďalším keď moja dcérka vo mne žije
Bola som aj na sone včera u ďalšieho gynekológa..ten tiež videl len jednu obličku že je menšia..druhá tam nebola ale ten mi dal malú nádej že v tomto týždni je skoro uvažovať o nefunkčnosti že za môže ešte vyvinúť...skôr ho trápil ten mozoček, na ktorý mi povedal že ten sa bohužial zvykne len zhoršovať že ten lepší nebude ... .....a už bolo aj menej plodovej vody, čo mi v pondelok o tom nič nepovedal že v norme ešte bola ...
My sa už pripravujeme na to najhoršie aj keď nám to obom veľmi láme srdcia ...ale ťažko povedať či budeme na toto niekedy pripravení

Ďakujem Bohu že mám už jednu zdravú dcérku, ale tak veľmi sme jej chceli dať súrodenca lebo je mi za ňu smutno že je sama že sa nemá s kým hrať ..a už sa teší na bábätko že ide maminka v auguste po bábätko, a teraz budemd chodiť spolu za bábätkom na cintorín

Ona vo mne žije, kopká ma......a ja ju len oplakávam .... prečo to musí tak veľmi bolieť

autor
23. mar 2023

Ďakujem za vašu podporu ...veľmi ďakujem ...pomáha mi to ....čítam všetko ❤️‍🩹

magimary
23. mar 2023

si úžasná MAMINKA!
a aj keď Tvoja Malinká cíti, že plačeš, ona zároveň cíti, že sú to slzy z lásky a že ju MILUJEŠ a všemožne chrániš pred všetkým zlým...
a s touto istotou pôjde k Otcovi a bude za vás prosiť a vyprosí vám zdravé Babulinko pre vás a súrodenca pre staršiu dcérku...
Takéto vážne chyby vývinu sa nezvyknú vyskytovať v jednej rodine dvakrát a ani genetika za tým nebude, keďže už máte spolu s manželom jednu úplne zdravú dcérku...
Buď požehnaná!
Naďalej sa mnohé mamičky za Teba modlíme...
aby ste zvládli všetku bolesť, ktorá vám trhá srdcia, najlepšie ako sa dá...

magimary
23. mar 2023

A, ozaj, skús navštíviť toho dr. Drába (gynekológia OBGYN), len na jednu konzultáciu...
AK budeš volať do jeho ambulancie, opíš im svoju situáciu.
Môže ťa previesť pokojným a požehnaným pôrodom s úctou k Tvojmu milovanému dievčatku.

autor
23. mar 2023

@magimary mne včera dr povedal ze ten mozog ze to byva z genetiky...ale v mojej rodine ani v manzelovej nikto nemal ani potrat ani postihnute dieta...vsetci naokolo maju zdravd detičky ...citala som si o tom na nete a tam bolo pisane ze he takych pripadov 1 z 1000 (ak si dobre pamatam) tak si vravim ako moze byt toto genetika ked sa to stáva ......
Dakujem dala si mi nadej ak bude 3 tie bábuško niekedy ze bude zdrave.... tak velmi si to prajem

Ja som z Oravy a manzel chodi do zahranicia na 3tyzdnovky....je to strašne ťažke skĺbiť toto vsetko s jeho prácou...uz teraz ostaval doma 3 dni navyše a ja tam sama nezájdem .... už teraz plánujem ako sklbit morfologicky v 30tom tyzdni a este tie krvne testy ..s jeho prácou ....... ale dakujem ti ..velmi si to vážim

Už keď malo byť lepšie tak je zase niečo horšie 😔

autor
23. mar 2023

Ďakujem za modlitby ❤️‍🩹

magimary
23. mar 2023

rozumiem, to je ozaj ďaleko.
potom je tu ešte úžasný lekár bližšie k vám - v Žiline, dr. Wallenfels
https://forumzivota.sk/konkretna-pomoc/gianna/

autor
23. mar 2023

@magimary idem to pozriet, dakujem

majenkajulka
Autor odpoveď zmazal
autor
25. mar 2023

@majenkajulka vybrali sme meno Lucka...uz som ju inak ani nenazvala ako Lucinka .....dakujem krasne velmi si to važim ze na svete existuju stale taki dobri ludia 🥰❤️‍🩹 .....ty mi vies s tou stravou pomoct? Urobim vsetko preto ak je co i len 1% k uzdraveniu

mamanaplnyuvazok
25. mar 2023

Pomodlim sa dnes za Lucinku ruzenec k Sedembolestnej Panne Marii.

autor
25. mar 2023

@mamanaplnyuvazok dakujem krasne ..moc si to vazim ❤️‍🩹❤️‍🩹boh vam zehnaj vsetkym

majenkajulka
Autor odpoveď zmazal
mamanaplnyuvazok
25. mar 2023

Stale mame nadej.Boh koná zázraky.Dnes este za Lucinku korunku k Boziemu milosrdenstvu.Budem rada ak sa ku mne prida niekto.

yoxinka
25. mar 2023

Autorka, ja viem, že si smutná a chytáš sa každej slamky, ale to čo píše @majenkajulka zaváňa fest šarlatánstvom, daj si pozor. Rozhodne by som takému človeku neposielala žiadne osobné údaje, diagnózy a podobne. Pokiaľ má bábatko nevyvinutý mozog, nespraví sa to stravou!!! Je to blud. Aby ťa pani nezačala lanáriť na nejaké pofiderné výživové doplnky, homeopatiká a podobne.

mimka1402
25. mar 2023

@yoxinka Tiež mám takéto pocity. Netuším kde táto pani sedela pri biologicky a či má nejaké znalosti. Lebo očividne nula bodov. Vývin mozgu atď neexistuje. Pracovala som s takými deťmi a veru tie doplnky výživy by boli k účinku najme ešte v skorom štádiu alebo pred tehotenstvom.
Dieťa ak by aj sa narodilo bolo by mentálne mimo a celý život by to bolo trápenie pre rodinu. Viem ako to zničilo niekoľko rodín, vzťahy s ostatnými deťmi... Toto.by som už svojmu narodenemu.dietatu nespravila.
Každý si praje aby autorka dopadla dobre. Len tieto žvasty mi tiež vadia. Veľa ľudí sa prizivuje na nešťastí iných a toto vyzerá tak isto. V takomto neskorok štádiu nemá zmysel už takéto. Hlavne aký by mal zmysel život takého dieťaťa? Vidím to denne a veru je to ťažký pohľad. Takéto postihnutie je trápenie na celý život, bremeno by ostalo na druhom dieťati, radšej by som verila osudu, že vie prečo sa to deje a užívala si zvyšný čas...

mondolina
25. mar 2023

@majenkajulka 🤦‍♀️ neuveriteľné