Dieťatko bez obličiek v 20. týždni
Dnes sa mi zrútil svet ..... moje dieťatko nemá obličky a ešte ma aj poškodený mozoček. Dr povedala že je vysoko postihnuté.
Ja ani neviem čo očakávam od tejto diskusie, ale je mi strašne smutno, neviem čo mám robiť...... proste viem len to, že si porodím mŕtve dieťa alebo mi zomrie po narodení. Namiesto krstu budem robiť pohreb.
Dr chce aby som šla.na amniocentézu ale neviem....podľa mňa už zbytočný zásah do môjho tela, keď vieme že bábätko neprežije.
Prešli ste si niektorá týmto čo zažívam teraz ja ?
Najsmutnejšie je že ju cítim ako sa tam krásne hýbe, kopká ma a ja sa mám rozhodnut či tehotenstvo ukončím do 4och týždňov alebo počkám kým bábätko zomrie samé. 😪😪
Som na pokraji zrútenia.
@majenkajulka
Ty keď máš nejaký zvyšok svedomia, vymažeš svoje príspevky a zmizneš z tejto diskusie!!! Nehanbíš sa???? Takto zarábať na strápenej žene!!! Fuj!
Ja ti rozumiem 😞. Nedaj da však oblázniť kvôli žiaľu. Tá ženská píše hrozné bludy a ponúka ti veci, na ktorých chce na 100% len zarobiť. Pozor na to!
@yoxinka dakujem..az sa hambim za to aka som naivna a hlupa
Prve tri riadky som precitala a uz som plakala. Prajem ti vela vela sil.
@yoxinka ja som jej chcela pomôcť zdarma. Dobre ak chcete vymažem ten príspevok.
@12katka21 dakujem
Ahoj, je mi nesmierne luto tvojej bolesti... Ja neviem, ja by som asi tiez chcela ukoncit tu bolest... Ale ta bolest podla mna neskonci tym, ze by dietatko tvojou volbou umrelo, skor by si si to casom mohla velmi vycitat... Najma ak to teraz takto citis... Mozno je najlepsie nechat cas plynut...
Neviem sa k tomu vyjadrit, ale viem, ze bolest zo straty blizkeho boli nesmierne dlho... Mozno aj cely zivot. Mozno keby kontaktujes Plamienok, tak by ta viedli... Mozno by si sa mohla potom rozlucit, ale nedokazem ti povedat viac.. Pretoze tu bolest rozlucit sa s dietatkom si neviem predstavit... A clovek sa boji toho okamihu viac ako cohokolvek ineho... Len viem, ze to ze to my ukoncime, tym to neskonci...tazko aj nieco pisat. Ten kto to neprezije nemoze vediet...je mi to luto... Sucitim s tebou😔❤️
Nehanbi sa, kazdy by v takej situacii chcel verit v zazraky a ze to nejako pojde. Tak je to normalne. Co je blbe, ze rozni sarlatani by sa skrz peniaze chytili ludskeho nestastia. Urcite mozete nechat aj ked sa narodi a napr neprezije dat spravit komplet testy. Kamoska to dala robit, pol roka cakali na vsetky vysledky. Ale nastastie sa nepotvrdili obavy a bola to nejaka nahoda, proste vznikla chyba. Vysledky dokonca na nieco posielali z Nemecka. Bola tam nejaka vazna anomalia a ze to videli iba u troch deti vobec zatial v tej kombinacii. Teraz maju zdraveho chlapceka. Uz aj chodi, vsetko je oki. Takze daj si cas na rozhodnutia a aj to spracovat. To podozrenie na genetiku je take, ze ak v rodine nic nie je, tak by to bolo vzacnejsie.
Pripojim sa pomodlim sa ruzenec🙏🏻
Milá autorka... veľmi mi je ľúto 😭 naši priatelia sa rozhodli dieťatko donosit a porodiť prirodzene. Narodila sa im Terezka, žila niekoľko minút, zomrela v maminkinom náručí obklopená láskou ❤️ pre nich to bolo takto najlepšie, nemali silu ísť na potrat a obaja hovoria, že im je smutno ale oveľa ľahšie sa s tým vyrovnali aj vďaka tomu že Terezku nechali narodiť sa. Samozrejme toto nemusí byť cesta pre teba a tvoje dieťatko, chcela som ti iba napísať aj o tejto možnosti
@kiki68 ja este premyslam o tom trisomy teste rozsirenom co stoji 520 eur...da sa to do konca tehu urobit tak verim ze stihneme nasetrit nech aspon vieme ze prečo ..lebo v rodine z oboch strán su vsetky detičky chvalabohu zdravé ........ale toto je pre mna dalsia novinka ze sa daju aj testy po porode vedela by si mi o tom viac povedat alebo aspon pod akym nazvom.ako to hladat na internete ...lebo hocico hladam ale vela informacii o takychto pripadoch tam veru nie je ..mozno aj zle hladam
To.ma tesi a prajem ich syncekovi kopec zdravia nech sa z neho mozu uz cely zivot radovat po takom smutku ...... my sa s manzelom toho obavame ze ci vobec budeme mat este niekedy zdrave bábo, aj ked chceme verit ale je to tazke
@diaszoky velmi dakujem 🙏❤️🩹
@slniecko87 ano ja tiez idem donosit..neviem si predtavit vziat jej zivot ked ma tak krásne kopká a bojuje sama za seba ...... tiez si radsej prajem keby mi zomrela v naručí nech sa nam aspon pohlady stretnu ....než by mala zomriet vo mne ....ale cokolvek sa stane prijimam to ...zacinam to vsetko prijimat tak ako to je aj ked bolest v srdci bude urcite navzdy
Autorka, kolko mas rokov
@diaszoky 25 prečo?
Toto je krásny rozhovor. Prečítaj si:
https://www.postoj.sk/18390/nechcela-som-vidiet...
Len tak mi napadlo
@yoxinka krasne a smutne .....nám to tiež bolo a aj je tak vštepované že lepšie je ukončiť tehotenstvo ......potom keď som prišla s vysledkami z genetiky ku svojej gynekologičke a povedala som jej ze som to všetko odmietla a že v tehotenstve pokračujem a nechávam to na bábätko kedy sa rozhodne.....tak mi povedala že ma obdivuje a že celé toto tehotenstvo bude pri mne stáť ..tak mi dala takú nádej že to zvládnem že stojí pri mne a bude to ľahšie nejakým spôsobom
Jejda tak sa teším s tebou, že vás podporila tvoja gynekologička!
Ahoj. Je mi luto, cim prechadzas. Trisomy test ti ale nepomoze. Ani neda info, preco sa babatku nevyvinuli oblicky. To skor po narodeni pitva, ci dalsie testy. Ale teraz zbytocne vyhodis 500€. Grochal je najvacsi odbornik. Ma spickovu vybavu. Tam by som dg nespochybnovala. Skor sa len pripravit. Porad sa s knazom, ako je to s krstom a pohrebom. No v zazrak never. Kazdopadne dietatko, ak aj porodis mrtve, vyziadas si na pohreb. Si z oravy, v trstenej su prolife orientovani, myslim, ze by ti vysli v ustrety v akycholvek otazkach. Budes to mat tazke. Mas moju podporu, myslim na teba.
Autorka si silná žena, je veľmi dobre že si sa takto rozhodla, určite to nebudeš ľutovať. Držte sa, kľudne sa ozvi ako sa máte.
Ahojte, ozývam sa po dlhšom čase, ........ keď som si prečítala ten môj príspevok, spomenula som si na tú bolesť čo som cítila ....... a dnes ? .... dnes mám krásne 4mesačné dievčatko, názov diskusie už neplatí, naše dievčatko má obe obličky, obe správnej veľkosti, obe plne funkčné ale obe umiestnené nižšie než majú byť .... ( a ja som kvôli tomuto mala podľa lekárov ukončiť tehu) .... ale zdravučka nie je , v mozočku má diagnózy, ale verím že to nebude až také zlé ako to vyzerá .......
Chcem sa veľmi poďakovať mamičkám, kotré obetovalj modlitbičky za toto dievčatko, pretože aj vďaka vám je tu .... je to malý zázrak .....a zároveň vás chcem poprosiť ak budete chcieť aspon jedno Zdravas za ňu večer pred spaním, ....
Moc vám ďakujem ❤❤
Wau❤❤❤❤❤❤ to je zázrak, gratulujem!
úúúúúúúúúúúúúžasné, blahoželám a nesmierne sa teším, že si odolala tlaku a postavila si sa za svoje krásne Dievčatko,
ona ti to všetko vynahradí ♥♥♥
Buďte požehnané! Všetko, čo vás čaká, určite zvládnete,
keďže ste -i napriek prognózam lekárov- prišli až sem...
a ak sú na mozgu nejaké cysty, tých sa netreba báť...
odkedy je podrobná diagnostika a sono mozgu po narodení bábätka,
tak týchto cýst je u detičiek veľmi veľa, ale časom a rastom miznú...
ak by teda išlo len o cystičky.
Za dcérku, i za Teba sa rada pomodlím,
a poďakujem hore za Zázrak ♥
Silno som si priala keď som videla dátum kedy si písala, ze ci náhodou tam nenájdem príspevok, ze napises ze ako to cele dopadlo, ze ci sa nestal nejaký zázrak. A stal sa. 🥰🥰🥰až mi slza vyskočila. ❤️❤️❤️❤️
Waaau...To aj cely ruženec. Vďaka Bohu. Zároveň má mrazi , že koľko detičiek išlo predcasne na druhý svet kvôli doktorom. Veľa zdravíčka a Božieho požehnania vám prajem
Gratulujem a veeeelmi sa tesim.Esteze si nepocuvala zleho,ktory chcel potrat za kazdu cenu,ale pocuvala si Bozi jemny hlas ,ktory bojoval za život.Toto by mala pocut kazda mama,ktora caka babatko a lekari ju tlacia do potratu.Boh je dobry a nech je oslavene jeho svate mano.
@mamanaplnyuvazok pomodlim sa korunku myslim že Lucka meno si chcela dat.Tak korunku za vas.
@papaya308 ďakujem ❤
@magimary ďakujem krásne ❤
@lasona aj som váhala či napíšem, či nenapíšem, dlho som rozmýšľala, ale dnes som si povedala , že áno, že sa mi patrí vám poďakovať, lebo veľa z vás sa tu za ňu/nás modlilo ❤❤
@cecilia29 ďakujem ❤ ...áno, koľko nevinných malých živôtikov ....ale určite sú v nebi tieto detičky ❤
@mamanaplnyuvazok áno , moja dcérka je dôkaz , že zázraky sa dejú ❤❤
@mamanaplnyuvazok áno lucka sa aj volá, meno som nezmenila , naša princezná Lucinka ❤❤ ďakujem ❤❤
Ste ma dojali maminky ...veľmi si to vážim všetko, dakujem aj za lucinku, ..úžasné ste ❤❤

@majenkajulka
ty si normálna???? stravou doriešiť chýbajúci mozog?? zarábať na nešťastí druhých? daj si facku.