Druhý pozitívny výsledok SLO
Dobrý deň chcem sa spýtať, prvé genetické výsledky mi vyšli zle SLO 1/25 , bola som poslaná na konzultáciu tam mi odporučili buď odber plodovej vody alebo odber krvi, išla som na odber krvi prišli mi výsledky opäť zlej zajtra mám ísť k doktorke povie mi presnejšie niečo viac ku tým výsledkom. Má niekto skúsenosť so spoľahlivosťou Trisomytest?
@veronika27tomanova SLO- "Ke klinickým příznakům patří rozštěp patra, syndaktylie druhého a třetího prstce, dysmorfismus obličeje, mikrocefalie, malformace srdce, plic, jater, ledvin, nadledvin, pankreatu a mozku"
Vyziadaj si vysledky z Trisomy a s tym sa objednaj na morfologicky UTZ,lekar popozera vyssie spomenute,na UTZ by to malo byt vidiet. Drzim palce
@veronika27tomanova za prve - mrzi ma ze si nemala dobre vysledky ale za druhe - baby ti vysvetlili ze trisomy verit mozes, ale ak by ste chceli ukoncit tehotenstvo, na zaklade vysledkov trisomy to nie je mozne. Iba na zaklade vysledku z amniocentezy.
@veronika27tomanova 4D je velmi spolahlivy.Ja som bola kvoli podozreniu na downa na 3D. Dr.mi povedala,ze na 99% mam dieta zdrave
@veronika27tomanova Prosim Vas...mne takisto vysiel zly vysledok z tripple testov, moj gynekolog mi odporucil Trisomy, samozrejme som s takymi neinvazivnymi testami suhlasila...a vsak tie complet za 590 eur vraj v nich nie je Slos syndrom zahrnuty...nasledne genetik mi odporucil amnio...a aj down mi vysiel 1:4 ..mam 30 rokov...dnes som podstupila amnio...bolo to pre mna strasne, tlak 80/40 aj som neskor odpadla...stale mam bolesti a robili mi to o osmej rano...plodovka nevyteka...teraz neviem ci vobec mam spravne informacie a kedze vy ste bola na trisomy tak teda slos to zahrnuje ? Uz som taka vystresovana, ze stale neviem kde je sever :(
@wewewe16 áno už tie testy zahŕňajú SLO, tiež sa chcem vyhnúť odber plodovej vody, ale aj tak mi vyšli opäť zle dnes tam idem uvidím čo mi povie ďalej. Ale už som sa objednala na 4D
@wewewe16 je to uplna novinka robí sa to od maja
@wewewe16 dá sa to zistiť aj na morfologickom ultr. Koľko vám vyšiel SLO mne prvý krát 1/25 uvidím čo mi povie dnes
@veronika27tomanova slos 1:95, downow 1:4
@veronika27tomanova drzim Vam dnes palce :-*
@wewewe16 takže pani doktorka má ALEN vy stresoval a všade mám hodnoty nízke riziko len na jeden turnerov syndróm mi vyšiel vyššie riziko. Na SLO ešte čakám .
@wewewe16 určite pôjdem ešte na 4D
@veronika27tomanova ja som sa objednala do Martina ku Grochalovi....je vraj najlepsi ...skuste tiez...moj gynekolog v PP ma tiez 4D ultrazvuk....ale jemu moc neverim...
@wewewe16 ja idem do Hlohovca
@veronika27tomanova HC doktora mozem len odporucit,vcera som tam bola,Turnerov syndrom vylucil,velmi precizne vsetko skontroloval.
@simona92101 super 🧡
@veronika27tomanova takisto som bola na amnio,nie je to také strašné,určite choď,potom sa rozhodni
@mirka92 nechcem to úplne vylúčiť ale chcem ísť najpr nato 4D a uvidím potom čo ďalej
@veronika27tomanova ahoj
My momentálne riešime podobne
Vyslo nám SLO (presne výsledky budem mat zajtra, lebo mi to oznámili len telefonicky …
Ako ste dopadli
@veronika27tomanova ako si prosím dopadla na sone? Riešim tiež riziko SLO aj DS. Ďakujem.

@simona92101 Áno už viacej žien mi povedalo že ta plodová voda je bezpečná. Chcela by som najprv vyskúšať to 4D a potom uvidím podľa výsledkov čo mi povie pán doktor.