icon

Mám ísť na odber plodovej vody, ale bojím sa

17. jan 2023

Zajtra mám ísť na odber plodovej vody lenže nejak sa veľmi bojím na koľko som čítala veľa príbehov potom ako potom potratili...mám najprv ísť na utz alebo rovno tam??áno priateľ má nejaké v rodine vývojové vady..a moje výsledky boli na ds 1 k 170 a na Nds 1 k 1500 tak ako sa rozhodnúť ?😟a ešte mám otázku som z okolia TN aký máte názor na tú vilu cegys malý ste niiektora podobne a bolo to nakoniec ok?

jane1987
17. jan 2023

Mala som 1:8 na ds a zaplatila som si trisomy a morfo utz. Ale v rodine neboli ziadne predispozicie a upt by som v pripade ds ani neriesila, to sme mali s partnerom vyjasnene velmi rychlo. Bolo to moje prve tehotenstvo a aj ked to bola minimalna sanca resp miziva, ze sa nieco stane, neriskovala som. Vedla spi zdavy syncek.

pribinak
17. jan 2023

Prečo si radšej nezaplatiy trisomy testy? Je to na rozdiel od amiocenteza neinvazivna metóda zisťovania

h2o2
Autor odpoveď zmazal
h2o2
17. jan 2023

Ja som bola na odbere choriovych klkov je to podobny odber len sa môže robiť uz v 12 týždni. Myslela som že to bude horšie ale doktor bol velmi šikovný... ja som tam lezala oči zavreté čakám kedy mi vyberie ihlu a už som vpich mala davno zalepeny. Neboj odber bude v pohode. Skôr keď mi volali vysledok som skoro dostala infart. Nastastie je syn zdravý u neho zistovali ci bude mať svalovu dystrofiu ...

anjelicek26
17. jan 2023

Dnes mas moznost tento test absolovvat s krvi, je to drahe, ale bez rizika pre dieta. Svagrina mala 1:3 a nesla nikam, sono bolo dobre, jej to stacilo...maly je zdravy, sportuje, preskocil rocnik v skole, mysli mu to za dve deti...

autor
17. jan 2023

Keď mám povedať pravdu radšej by som sa na to vyprdla veď aj keby vyšli zle tie výsledky určite by som nedala prec to babo

duppka13
17. jan 2023

Ak by si chcela prerusit tehotenstvo tak sa to robi na zaklade amniocentezy, tam trisomy nestaci. Ja som na amnio bola po dlhom zvazovani (down 1:80) a nakoniec som rada, nic to nebolo. Este ma lekari podpichli ked som povedala po zakroku ze to je vsetko? Tak povedali ano a nezabudnite nas pochvalit na modrom koniku 😄 po zakroku je potrebne mat par dni kludovy rezim, nic tazke nezdvihat, nenapinat sa, oddychovat. ak chces dieta donosit za kazdych okolnosti tak asi je to zbytocne absolvovat.

svetlonos
18. jan 2023

Ahoj,
tiez by som nesla, hlavne ak nezvazujes prerusenie tehotenstva. Negativnych pribehov si citala dost ale su tu aj pozitivne 🙂 Pokial chces babo donosit, nesla by som. Neviem aka diagnoza by musela hrozit aby som isla na amniocentezu.

janinah
18. jan 2023

Výš.ti odporúčali.nie si povinná ho absolvovať.mozes odmietnuť aj sekundu pred zákrokom.mas na to právo.Ja som ho odmietla.je tam štatistický 1 percento výskytu spont.potrratu po výkone.tiez som bola rozhodnutá donosit akékoľvek dieťa.

vulka
18. jan 2023

Tak v tom prípade tam ide úplne zbytočne.

sofia1979
18. jan 2023

Tak si si odpovedala sama

liz_lemon
18. jan 2023

tak, ak nerozmyslas na prerusenim, je zbytocne ist na amnio

evickuska
18. jan 2023

Držím palce 🤞❤️

maryetta
18. jan 2023

Tiez som mala pri prvom zle vysledky.
Dr mi povedal ze ake moznosti mam dalej. Aj odber plodovej vody atd…
Opytal sa ma ale ze ci nejaky vysledok zmeni moje rozhodnutie. Povedala som ze nie.
Tak som isla potom na morfologicky utz. Kde sa ukazalo ze je vsetko na 99% ok.
Potom pri dalsich dvoch aj ked som mala vysledky lepsie isla som na tento morfologicky utz znovu.

vlado818
18. jan 2023

A zakladna otazka partner stym suhlasi alebo aky ma nazor? Ja krasne hovorit ze nepojdete na potrat nech je vysledok aky chce. Skor sa bojite vysledku ak by bol zly.
Ale ak ste na 100% presvedcena ze chcete aj postihnute dieta tak tam nieje co riesit.

bibka37
18. jan 2023

Ahoj, aj mňa posielali, bola som aj na genetike, ale sama sestrička u gyn. mi poradila, aby som nešla na amniocentezu. Nešla som a synček je zdravý. Držím palce.

jaroe
18. jan 2023

ak vies, ze upt nie, tak naco riskovat?

aga4545
18. jan 2023

Ahoj, ja som na amnio bola, tiež som mala pozitívny screening na Downa aj SLOS syndrom a neľutujem. Boli sme s manželom rozhodnutí, že bábätko si aj tak necháme, ale ten pokoj po výsledkoch, že babo je určite v poriadku mi za to stal. Neviem si predstaviť, žeby som do konca tehotenstva prežívala tie stresy pred výsledkami 🙂 držím prsty nech sa rozhodneš akokoľvek 🙂

cecilia29
18. jan 2023

Zbytočne ísť na amnio. CHod na lepsi 3D USG

lucia147852
18. jan 2023

Ak si chces nechať dieťa, tak načo ideš na amnio? Zbytočný risk. Väčšia šanca že sa potratis po amnio, ako že dieťa bude choré. Ten test je povinný len keď chces ním podlozit upt.