Pozitívne testy na Downov syndróm
Ahojte volala mi sestrička ze mi vyšli pozitívne testy na dawnov syndróm. Dost ma to vzalo. 😢😢 zajtra mam prist a objedna ma doktor do Ziliny na genetiku. Mate skúsenosť? Prešli ste si tym niektorá alebo poradíte mi nieco, na ake vyšetrenie este ist? 😢😢 som vystrašená a sklamaná
@kvadrinkaaa Isto ta posle k dr. Babjakovi. Ten sa tomu tu v Ziline venuje. Je to precizny doktor, nezvykne sa mylit. Tak pockaj,co ti povie. 🙂
@kvadrinkaaa no je to pozitivne, lebo je vyssie ako by si mala len vzhladom na vek. Ale ako vidis, aj dole je napisane, ze je vela falosnych pozitivnych. Pockaj si co ti povedia v ZA a zvaz bud Grochala alebo Nifty Pro, eventualne oboje ak je to financne mozne
@kvadrinkaaa Chápem, že ťa to vystrašilo, no ja osobne by som takéto výsledky ďalej neriešila. Každopádne, ide o nastavenie (my sme od začiatku vedeli, že podstúpim len tie povinné testy a aj v prípade pozitivity na akékoľvek ochorenie si dieťatko necháme). Otázka teda je, čo by pre vás znamenalo, keby má bábo napríklad spomínaný Downov syndróm (co s väčšou pravdepodobnosťou nemá). Veľa báb je toho názoru ako ja, že Triple testy by mali zrušiť, vychádzajú hala bala a len čo vystrašia budúce maminy.
@akirlu ak sa smiem opyrat aky ma syndrom? lebo aj amnio nevysetruje vsetko. len chromozomy 18,13,21 a pohlavie + cytogenetku ci ma 46 chrmomozomov ako ma mat a Smith-Lemli-Opitz syndrome (SLOS) a je tolko vyvojovych a genetickych poruch ktore ani amnio neodhalia aspon mne to tak gynekologicka stale hovori.
@majka10112020 ma q15 duplikacny syndrom, zijeme v USA, takze neviem, ci sa to tak vola aj po slovensky oficialne, ma zdvojenu cast chromozomu 15. Genetik nam povedal, ze by to amniocetoza ukazala.
@akirlu aha tak potom asi odhali aj viac veci.
Ahojte. Kto by chcel vedieť ako to skoncilo(alebo keby niekto pátral ako ja po skúsenostiach iných žien na fóre), tak som bola na amnio a mam prvé vysledky, ktoré vylúčili DS a aj ďalšie 4 genetické poruchy. Kompletne mi pridu do 10 dni, ale verim, ze uz nic zle nas nečaka. Dakujem za podporu. 😊🌷♥️
@kvadrinkaaa huraaaa ❤️
@kvadrinkaaa Skvelá správa ❤️
@kvadrinkaaa Chvala Bohu ❤️

Ak chces mat 100% istotu, ze budes mat zdrave dieta, tak si urob odber plodovej vody, hoci pri tom je 1% sanca, ze potratis. Mne testy na Downov syndrom vychadzali v norme, na odber plodovej vody som nesla, hoci som uz bola objednana. Geneticka ma na pohovore totiz ukludnila, ze mam strasne nizke riziko na Downov syndrom.a este nejake ine geneticke poruchy. Vobec sa nezmienila o tom, ze existuju aj ine geneticke syndromy, ktore tie testy nepokryvali. Dieta mam nakoniec s genetickym syndromom, nebolo to vidiet na ultrazvuku ani na prenatalnych testoch, potvrdilo sa to az na genetickych testoch ked mal vyse dva roky a vsimli sme si, ze mentalne zaostava za rovesnikmi. Tiez zacal neskoro sediet a chodit (az v 21 mesiacoch).